Biraz vitrinde işim var dönücem😏
Erkekler pembe, mor gibi renkleri tercih edemez mi?
Biraz vitrinde işim var dönücem😏

Giyen elbet olur ama bazen çekinirler sebebi ise toplum tarafından yaftalanması erkekler bu konuda kadınlar kadar şanslı değil kadın erkeğin yaptığını yapar mesela takım elbise giyer, saç kazıtır, karın kası yapar.. ama erkek küpe takamaz, pembe mor gibi renkleri kullanamaz bırak makyajı sürme bile çekse linçleyecek insanlar var (psikolojik) düğünde erkeğe bilezik takılamaz boşanırken erkeğe bilezik düşmez belki satacak parasını yiyecek belki sevdiği birine verecek ama yok yani olmayınca olmuyor. Sözde adalet ve renklerin cinsiyeti olmaz ama insanlar bir şekil de renklere cinsiyet buluyor keşke böyle olmasa ama böyle umarım bir gün düzelir.
Çok haklısın dostum bence hala bir eşitlik yok
Tercih edebilir. İşte toplumsal cinsiyet eşitliğinin bozulmasının tarihi kökeninden geliyor bunlar. Mesela bir kıza hediye olarak çiçek verilirken erkeğe verilmez. Ancak çiçek sadece kadınların içini değil, erkeklerin de içini hoş eder. Bir gül bahçesi genel olarak erkek kız demeden insanları etkilemekte ya da çeşit çeşit, renk renk çiçekler, doğa harikaları insanları etkilemekte. Toplum; naif, hoş olan şeyleri kadına vermiş, biraz daha zahmetli, zor şeyleri de erkeklere vermiş. Mavi bir soğuk renktir, dinginleştirici etkisi vardır. Erkek ağlamaz, erkek adam sert olur imajı ve mavi renk ikisi birbiri ile uyumlu. Bunların tamamı cinsiyetçiliğin temel esaslarıdır. Soruya cevap olarak tercih eder miyim pembe? Giyimde hayır diyorum. ABD'de bir hapishanenin duvarları pembeye boyanıyor ve o koğuştaki suç oranında azalmalar gözleniyor. Ama dinginleştirici etkisi ile bazı yerlerde tercih edilebilir.
Güzel yazmışsın çok haklısın.
Senin sevincini yesinler :) evet güzel soru. Ben aslında karşıydım bence erkek pembe giymez derdim asla kabul etmezdim. Ama sonradan algım değişti. Artık öyle düşünmüyorum. Evet erkekler de açık pembe giyebilir çok da yakışıyor.
🙃🙃
Bence sadece renk olarak değil isteyen istediği parçayı giymeli cinsiyet fark etmeksizin pembe mor gibi renklerde çok yakışıyor bence sevgilim giyse ısırırım yanaklarını mesela
Abooww olan var olmayan var🙈
Cevap
152Cevap
mahalle baskısından kimse tercih etmeyebiliyor. bu yüzden koyu giye giye icimiz hep kararmış.
benim umrumda da degil acıkcası cok dikkat cekmeyen renklileri giyerim. cart kırmızı carp pembe car yeşil vs giymem. her renkten tshirtüm gömlegim de var.
Sanki renklerin cinsiyeti var derken bir yönde doğru bir yönde yanlış yorum yapmışsın
Normalde renklerin cinsiyeti yok, insanlar anlam yüklüyor onlara
Bu sitede bile renklerden cinsiyeti farkedebiliyorsan demek ki varmış☺️☺️☺️
Çok çok açık pembe gömleği belki takım elbisenin içinde giyebilirim ama diğer türlü kesinlikle giymem.
Hatta pembe ve mor, lila gibi renkli hiçbir kıyafetim de yok.
Erkek adamı bozar, ne o öyle kız gibi🤣🤣🤣
Cinsiyetçi yaklaşımı yargılayıp. Cinsiyetçi bir şekilde konuşan kişinin sen olması ayrı bir ironi.
Bana göre cidden cinsiyet yok. Bana göre sadece insan var. Cinsiyet ayrımı yapanlar toplum ve son zamanlarda kadınlar.
Son cümleme takıldıysan onu sadece geyiğine yazdım.
Kıyafet konusuna gelirsek benim renklerim bellidir, siyah, beyaz, mavi, en değişik olanı da gridir. Bunların dışında gömlek almam, tshirt te durum biraz esnetiliyor ve içine sarı rengi de az da olsa koyuyorum.
Dolabımda bundan 2 tane var ve giyiyorum, sayılır mı?
Sayılmaz 😂
Sayılır
ben seviyorum erkeklere yakışıyor özellikle siyah mor kıyafet ve karanlık temalı
Edemez. İyi gözükmüyor. Pembe, kırmızı gibi renkler hiç kullanmadım şimdiye kadar.. 😒
Ama şu an kullanıyorum. Çünki hediye etdiler bir kaç tane. Ücretsiz olduğu için kullanıyorum 😂🤭
Beleşçi🙄
Giyenler var elbet ama geneli degil. Pembe rengi gömlekte ve polo tişörtte falan tercih ederler. Ben giymedimde giymemde.
Giy giy😒
Gyimem
Giy😒
Cıks 😒
Giymelisiinn😒
Belki giymek istesem bile yakışırmı yakışmazmı bilmiyom.
Yakışır😒
Görmedinki beni 😀
Öyle tahmin ettim yaw Allah Allaaahh🤦♀️
Belki ilerde kararım degişirse giyerim bilmiyom.
Renkler bir cinsiyete adanmamalı bence , herkes ne istiyorsa o renkte giyebilir ben bunda sakınca görmüyorum
Haklısın😋
Kafanı ısırırım dil çıkarma 🤭
Timam🙊
milletin ağzı torba değil konuşur durur sallaaaa kişi istediği rengi istediği kıyafeti giyer bu da kişi dışında kimseyi ilgilendirmez bitmiştir hayatınıza mutluluğunuza bakın milletin ağzına değil teşekkür
yakışıyorsa hoş olur ama sert duruşlu erkeklere yakışmaz sanırım
Şuna bile mi😏👇
zayıf noktamdan yakaladın😂
Güzel renkler fakat ben tercih etmiyorum efenm, ben siyah seviyorum siyah.
Profilden belli 😁
😄 kesinlikle brom
Siyah apayrı bişiy zaten 😏
Her renk giyilebilir, önemli olan renklerin tonlarıdır yakışıp yakışmayan. Pembe nin bir çok tonu var Fuşya mesela giymem şahsen.
Bide cırtlak pembe😄
Tişört giyerken fark etmez de pantolon kesinlikle belli renklerde olmalı.
Neden yaw onu da pebe giysinler😁
Giyim mağazalarında var böyle cartlak renkli erkek pantolonları ve kotları var. Nasıl durur bir hayal et.
Kırmızı ve tonlarını çok tercih ediyorum ben, pembe mor değil ama. 😂
Pembede giy güzel olur özellikle de şöyle olanları👇
Gözlerim kamaştı. 😂
Tiz pembe ya da asiri turkuaz renkler olmaz ama tok ya da soluk pembe mor kirmizi renkleri cok severim, sadece tshirt olarak degil ic camasiri, corap , ayakkabi, sapka ve pantolon olarak ta giyerim. Semsiyem bile kirmizidir
Görseldeki gibi pudramsı veya mat pembe güzel oluyor ama parlak pembeyi ben yakıştırmıyorum.
Şöyle olsa bile mi😏👇
Bedeni saran pembe yoga taytı kırmızı çizgimizdir ona laf yok.
🤣🤣🤣
Tercih meselesi biraz ya da zevk. ama bak fotodaki kapşonlunun rengi güzel bi de düşün çingene pembe fosfor pembe😂 gerci yoktur o renkte erkek kiyafeti. Rengin tonu güzel olunca giyilir tercih eden olur. ki lila açık pembe gömlekler var zaten
Giyerim ben yerine göre, renklerin cinsiyeti yoktur ama ölçüsü kaçmamalı sonra şey diyorlar
Ney diyorlar😏
Iki rengide hiç kullanmadım ama bu kendine yakıştırmakla alakalı. Herkes istediğini giyebilir.
Sen şöyle giysene yakışır😏
Sen bay çok bilmiş değil misin onu da bil bi zahmetss😏
Çene de 5 karış🙄
Ben de pembe ya da mor giyebilirim. Her iki renkte de gömleklerim var. Bana göre önemli olan rengin nerede ne şekilde kullanıldığı.
O ve bir sürü şey var Kadın! Erkek! Diye ayrıştırıcı ve kısıtlayıcı, tamam abartı absürt olmasın ama bu kadar da dar fikirli olmasın ülkem.
Hayır giymesinler pembe membe. Adam gibi adam olsunlar. Nefret ediyorum hafiften bile olsa kıza çalan tiplerden. Kim erkek kim kız belli olsun!
Renklerin cinsiyetlerinin olması bana çok saçma geliyor. Bende kızım ama mavi rengi çok seviyorum. Olağandışı bir şey değil. Herkes istediği rengi istediği gibi kullanabilir.
Genelde bu renkler toplumda biraz yumoş erkeklerin giydiği algısı var oda bebekken erkekler mavi kızlar pembe giyer algısı ben erkeğe pembe yakıştırmam aklıma pasif gay erkek gelir
Saçma. Biz her tür renk giyinirken siz niye giymeyesiniz. Ayriyeten giyen ve hatta pembe rengini çok seven erkeklerde var. Mesela bende bir kız olarak pembe rengini seviyorum pek fazla. Siyah mavi tonları daha çok severim bu benim erkek gibi olduğumu mu gösteriyor :d
Taşıdıktan sonra önemi yok ama tabi komple pembe giymemek de lazım 😂 mesela pembe gibi hoş renkte bir şapkam var her gören istiyor özellikle kızlar bence bu renk tonları kızlarda daha ilgi çekici.
Erkekler tercih edebilir, adam olmak farklı bir şey..
Adamlığı renkte aramak çok mantıklı yaw
Bu tonlarda pembeler severim ama

bu tarz olmaz
Ayy evet ya renklere bile cinsiyet vemişiz, bence giyeler gayete güzel olur.
Her insanın kendi tercihi erkek veya kadın fark etmez. sığ düşünceleri kenara bırakmak lazım 21. yy da ne bu ya 😂
Niye biz mavi yeşil falan giyince erkek mi oluyoruz ki onlarda kız olsun saçmalık😒😒😒😒😒 giyebilirler elbette 😏
yakışıyosa tercih etsin lütfeeen şimdi dalyan gibi iri adam gidip pembe ya da mor giyerse olur mu yani açık konuşalım 😂
bu sayfa bile kadını pembe erkeği mavi gösteriyor. elbette erkeğe pembe olmaz.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (sav) kızken erkek gibi giyenleri erkek iken de kız gibi giyenleri lanetlemiştir.
@Osmanlı_Torunu34 aynn öyle
Bence her erkek pembe veya mor tonlarini tercih etmemeli.
Sonra ortaya erkeksi görünmeyen bir şahıs ortaya cıkıyor.
Ne alaka

Kim demiş erkekler pembe giyemez💕💕
Evet bence ikisi de inanılmaz güzel renkler toz pembeye bayılıyorum özellikle bir de lila çok hoş duruyor ben kimseyi takmam giyerim valla😍😍
ogggg
Aksine ben pembe mor ve tonlarını erkeklere yakıştırıyorum ve hediye olarak da alıyorum. Kesinlikle tercih etsinler.
Edebilirler ama bana göre her erkeğe yakışmıyor. Maço kişilikli ve görünümlü birine hayatta uygun bulmuyorum.
Çoğu erkeğe pembe yakışmıyor bazılarına pembe, mor yakışıyor. Cinsiyet ayrımı değil de renk her tene uymuyor hele de bu renkler
Ben özellikle pembe t-shirt ve gömleği seviyorum ve sürekli giyerim 🙂 Cevremdekilerde yakıştırıyor🙂
Mor gömleğim, pembe montum var

Ederler, çok da yakışıyor. Ama biraz kalıplaşmış bir düşünce olduğu için uzak duranlar çok.
Abartı olmadığı sürece olabilir
Yukarıda pempedişfırcası gibi kalıplaşmasında 😒
Neden etmesin ki yakışana yakışıyor insan kendini beğenmeli bence
Küpeyi zor kabul ediyorlar bide bunu yapayım tam Gay desinler
Türkiye'de bu tarz kafa yapısı çok bulunuyor ama takmamalısın inan bana dostum zaten kelebek kadar ömrümüz var hiç olmazsa istediğimiz hayatı yaşıyalım.
Anladım. d
delikanlıya pembe yakışmaz
yakışır diyorsa delikanlı değildir
kerimcandır.
kırmızı olur mu o da kadın rengi ama kırmızıyı kullanan çok
Özellikle pembe ve Fuşya'ya bayılıyorum. Kim ne derse desin.
Pembeyi beyaz tenli sarışın erkeklere inanılmaz yakıştırıyorum. Isırasım geliyor tatlılıktan.
Eyv 🥺
Bence bir sakıncası yok. Ben de pembe gömlek ve tişört giymeyi severim.
Bayılıyorum hele yazın dolabımda şu an üç gömlek iki pembe tişörtüm var
Kültürel alt yapı buna hazır değil. Kendi fikrim ise, giymeme taraftarıyım. Ne o öyle ortalıkta filamingo gibi dolaşıcaz ahah
O zaman kızlar da pembe dışında bir renk giyemez. Çok saçma renklerle cinsiyetin alakası yok.
bence aşırı Tatlı duruyor özellikle pastel tonlarda ise💓
Ben her renk giyiyorum. Renkler bizim ruh halimizi anlatır bence bugün ruh halim siyah maalesef.
Yakışan neyse güzel olan odur... herkes istediği gibi tercih yapar
Edebilir. Sonuçta sadece kadınlar giyebilir gibi bir algı yok. Veya olmasına gerek yok
Ben yakştrmıyorum pembe mor sarı gibi renkleri genelde koyu renk severim erkekler de
Pembeyi bilmem gül kurusu ve mor olabilir katılacağın yer önemli
pembeyi bilemem ama mor cidden iyidir mor sweatler tişörtler on numara
Ben genellikle mor ve kırmızıyı tercih ediyorum. Pembe de denedim yakışmıyor bana.
Edebilir neden etmesin pembe hariç her renk yaklşıyo bence erkeklere ama kendi tercihleri
Yakisyorsa tercih edilebilir. Ben daha çok kırmızı siyah beyaz renkleri hoş buluyorum
mor neyse de pembe olmaz ya kadınlara bile olmaz küçük kızlara ergenlere olur
Kim yapıyor bu renklere göre cinsiyet ayrımcılığını. Kim ne giymek istiyorsa giysin kimse karışamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?