Yaşım 18 tek giyebildiğim askılı ve bazen de cok az göbeği açık. Yazın gelmesini istemiyorum artık, tüm kızlar cıvıl cıvıl giyiniyor şort etek vs ben erkek gibi çıkıyorum resmen. Özgüvenim çok düştü ne yapmam gerek😔
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılVallahi canım ben de 18 yaşındayım aileme aşığım.
Bana asla giymeyeceksin demedliler ama bize uymaz ayıp falan dediler.
Ben uymaya çalıştım ama sorun şu ki benim eğitim hayatım ilerledikçe giyimim de yavaş yavaş değişti.
Ailem saygı duyar oldu
Ben babam laf yapacak diye korkardım ki benim aşkım sustu hiçbirşey söyleme.
Özel günlerimde kısa kısa elbiseler giydim ki devam da edecek bu olay.
Normal günde de yırtık kot oluyor. Denizde mayo giymeme karışmaz oldular.
Askılı oluyor ama çok çok aşmaması gerekiyor.
Sanırım yaş büyüdükçe güven oluyor.
şu an 18 yaşımdayım yurtdışına çıkma isteğimi ailem biliyor ki oraya gitsem ne kadar sakınırım ki onlar da biliyor.
Çok şükür diyorum yine de 😊😊🙏
Karakter de önemli bir etken zamana bırak canım.12 Yorumla
Soran+1 yılBende ailemi cok seviyorum hatta rahat bir aileye sahibim sevgilimin oldugunu filan biliyorlar mesela. Giyinisime karısıyorlar bir tek. Yani kısa etek ve sort giymememe izin vermiyorlar diyeyim. Benim üzüldügüm tek nokta bu. Onun disinda askılı, göbek acık filan onları giymeme kızmıyorlar. Bu arada tesekkür ederim yorumun icin😊
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım bak bunlara izin varmış ben daha aşamadım onları 😊😊 değerlerini bil.
Şort falan belki de bulunduğunuz şehirden kaynaklı istemiyorlardır
En İyi Cevaplar
Anlıyorum seni. Benim ailem bu konuda hayatıma hiç müdahale etmedi ama bir yakın arkadaşım kısa kollu giymek için bile yarim saat izin almak için uğraşıyor. Bu konuyu ailenle ciddi bir şekilde konuş bence olmuyorsa da ailenin göremeyeceği belirli yerlerde kıyafetini değiştir.
13 Yorumla
Soran+1 yılO derece degil benimki. Askılı giyebiliyorum, göbek acık, diz altı etek veya aşırı dar şeyler de giyebiliyorum ama ben hic şort giymedim mesela bu yaşlarımda veya kısa etek. Başkalarını görünce çok üzülüyorum ve en güzel yaşlarımdayım maalesef. Dedigini uyguladım fakat durum hala aynı. Teşekkür ederim yardımın için💛
- +1 yıl
Ben de 18im o dediklerinin hiçbirini giyemiyorum. Göbeğim de değil tenim gözükse laf ediyorlar :(
Teey, dert ettiğin şeye bak sen de!
Ailen ile konuş. Mutlu olmadığın bir durumu kabullenme. Fakat aile yapınızı da bilmiyorum, anarşi güzeldir de, dozunda olmayınca aile bağlarını zedeliyor :D
Bir de bu alışma meselesi. Büyüdüğünü fark etmekte zorlanırlar. Sen onlar için hala, senin için kıyafet seçtikleri o bıcır yaşlardasın; bazen senin kendi tercihlerin, kendi zevklerin olacağını unutabilirler. Bazen de seni korumak adında her şeyden sakınabilirler.
Alıştıra alıştıra, kimseyi kırmadan "Ben bir bireyim ve kendi kararlarımı verebilecek akla / kararlarımın sonuçlarına katlanabilecek olgunluğa / sahibim." diyebilmen gerekiyor. Tabi bunu böyle pat diye söyleme :D
Zamanla alışırlar. Kolay mı, 18 senedir gözlerinden bile sakınmışlar seni :)14 Yorumla
Soran+1 yılEig seçilecek bir yorum:)
Haklısın ben bunları unutuyorum bazen. Gerçekten hala çok küçükmüşüm gibi davranıyorlar. Ailemin yapısını soruyorsan eger her konuda rahatdırlar. Sevgilimin oldugunu biliyorlar mesela, erkek arkadaşlarımla vakit geçirmeme filan da kızmıyorlar fakat giyiniş konusunda biraz katılar. Çok açık olmadıgı sürece izin veriyorlar ama bende şort, etek filan giymek istiyorum. Özeniyorum bazen o kızlara😏dediklerini dikkate alacagım çok teşekkürler😊💛- +1 yıl
Evet, evet, bu çözecektir sorununu. Aceleci olma kafi, pire için yorgan yakmaya değmez.
Büyürken oluyor öyle, senin "Ben büyüdüm." diye bağırasın var, ama onların hiç anlayası yok :D Ben de yaşadım. İnanır mısın hala annem karşıdan karşıya geçerken elimi tutuyor :D Ben de sırf o böyle hissetmeyi seviyor diye sesimi çıkartmıyorum. Onlar mutlu, ben mutlu :)
Ters gidince kalpleri kırılıyor. Anne, baba yüreği işte. Dozajını bildiğin sürece her duruma anlayış gösterirler.
Bir de bir çok kız çocuğuna göre çok şanslısın. Anlayışlı bir ailen var.
Teşekkür ederim, iyi şanslar :D
Soran+1 yılBen teşekkür ederim, kendine iyi bak😊✋
- Moda & Stil konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılYaşadığınız ortama ve ailenin dış dünyaya bakış açısına göre değişir. Sen kendi hayatını kurana ve seçeceğın eşine kadar bu şekilde yaşama bana kızma ama alışmak zorundasın. Aileden evden gelinlik giydirip gönderne kdar bu şekilde davranacak. Belki üni döneminde aileden uzak olursa giyebilirsin onun haricinde zor gibi. Belki evlendiğinde bile eşin izin vermeyecek. Bu da belli değil. Eşini iyi seç. En garantisi kendi hayatını kurmak. Yanlız yaşaman. Bunu yaparsan ancak o isteklerini rahat yapabilirsin.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
29Cevap
+1 yılDeğerli arkadaşım, giyimle özgür olunmuyor yalnızca. Yorumları okudum da eşşek kadar herifler kendinden küçük sorusuna yorum yazıyor ve güya tavsiye vermek maksadı ile sanki. Hıyar salatasına dönmüş buralar. Ailen seni düşündüğü için öyle. Bakın bunun yozlukla, geri kafalılıkla alakası yok. Örneğin, ateist bir baba da kızının gece dışarıya gitmesine karşı gelebilir veya ne bileyim biraz daha dikkatli giyinmesini isteyebilir. Ülke olarak hep bozuk insanlar olduğu için böyle davranıyorlar. Kısıtlamak değil bu.
00 Yorumla
+1 yılAskılı giyemeyen kızın imtihanı bu olsa gerek.😃😂😃😂
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım
Soran+1 yılSana diyorum
+1 yılAilen seni düşünüyor. Açık saçık giyinmek, göbeği açık giymek çok mu güzel? Özgüven böyle olmuyor. Açık giyinenlere hesap sorulacak. Diğer dünyada hesabını nasıl vereceksin? Özgüvenim için giydim diyemi?
02 Yorumla
Soran+1 yılDine pek baglı degilim
- +1 yıl
O senin bileceğin iş.
+1 yılyorumlara baktımda ne buralarda ne de ülkede bir halt değişmez
kapalı gördüğü kızada salça olan tipler ahlak bekçisi kesilmiş
alayınızı yok etmek lazım :D
soruna gelince ailenle güvene dayalı bir konuşma yapman yeterli olabilir21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim🙏💛
Ailen ile konusmalisin onlarin istediği gibi bir yere kadar davranabilirsin belki bu kısa veya açık giyme isteğin belli bir süre sonra baska sebeplerle de birlesip ortaya cikacak yani bunun hevesini evde veya dışarda almalısın
00 YorumlaKıyafetle mi özgüvenin yükselip düşecek? açık giymeninde bir sınırı var o cıvıl cıvıl dediklerin hiç hoş değil bence
12 Yorumla
Soran+1 yılGüzel göründügünü düşünen bir insanın özgüveni de yüksek olur. Benim başarı konusunda özgüvenim tam. Fakat dış görünüşümü iyi hissetmedigim icin özgüvenim bu konuda düşük.
Su 18 yasini dolduran herkes neden kici havada gezer.
Dinle aileni iste onlardan daha iyi mi bilicen.15 Yorumla
Soran+1 yılBurnumun havada oldugu yok senin icin söylemesi kolay ben gece gündüz evde oturuyorum yaşıtlarım deli gibi gezip eglenirken. Tek istedigim ayda yılda bir çıkıyorum ona da karışmasınlar. Kimin ne psikolojide oldugunu bilmeden bu tür yorumlar yapma lütfen.
Soran+1 yılHanım hanımcık kızlar gezmiyor mu yani? Bu mu şimdi.
- +1 yıl
Insanin giyim sekline gore yaklaşir insanlar. Surda takim elbiseli biri dusse yardimina kosarsiniz ama ustu yirtik pirtik biri dusse arkaniza bakmazsiniz. Iste bu sosyal psikoloji.
Senin giyimin yüzünden cevrendeki insanlarin algisi bel altina kayacaktır ailende bu konuda sana degil insanlara guvenmedigi icin seni korumaya çalışıyor. Absurt giyinmek yerine daha dogal ve normal giyinmen senin icin iyi olacaktır.
Umarim anlatabilmisimdir.
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim.
+1 yılValla kendi hayatımı okur gibi hissettim. Çözüm bulursan bana da söyle lütfen...
Ağır sinir bozucu bir olay.11 Yorumla
Soran+1 yılSenin adına üzüldüm. Gercekten dedigin gibi cok sinir bozucu bir olay. Hergün göbegi acık veya askılı kıyafet giymekten cidden sıkıldım. Şort giyeyim diyorum yok hayatta olmaz😑
+1 yılŞimdi kardeş o zaman senin düşüncene göre bir ırspı nin özgüveni bir bayan doktorun özgüvenınden fazla mı?
00 Yorumlakılık kıyafet ile özgüven olmaz. Takılma bunlara. Zamanı gelecek istersen kilot ile çık kimse karışmıyacak.
04 Yorumla
Soran+1 yılO dedigine hiç inanmıyorum. Şimdi ailem ileride eşim..
Soran+1 yılBirlikte oldugum kişi de ailemle aynı düşüncede. Sanırım bu konuda hiçbir zaman şanslı olamayacagım😏teşekkür ederim yardımın icin💛
+1 yılEvet Ailen bu konuda sana baskı uygulamamalı fakat şöyle bir durum da var ki şort etek giyememek erkek gibi görünmek değildir.
00 Yorumla
+1 yılBıktık şu sorulardan yani , acılı lahmacun ye iftarda kank
22 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂 manyak sen evde kalirsin bu gidişle
Aileni dinlemelisin. Cok ozenti iyi degildir herkesin yqptigini yapmak zorunda degilsin normal tsort giy altinq pantolon illa askili ya da gobegi acik giymen gerekmiyor. Aileni dinle
12 Yorumla
Soran+1 yılAskılıya göbegi acıga izin veriyorlar zaten ama şort ve kısa etege izin vermiyorlar
+1 yılaskılı göbeği açık giydiren bir aile yerine göre şorta eteğede izin vermeli
10 Yorumla
+1 yılpantolon giysen insan gibi bir tişört giyip çıksan özgüvenin mi düşüyor? bu kadar çabuk düşüyorsa özgüvenin zaten problemlisindir
20 Yorumla
+1 yılSıkıntı etme daha nereni açacaksın. Anne baba haklı. Ama eteğe izin vermeleri lazım
13 Yorumla
Soran+1 yılNeremi mi açacagım? Açık giyiniyorum ki
Soran+1 yılGiyinmiyorum*
- +1 yıl
Hmm anladım o zaman giyinme bence de açık değilsen
Genelde değerli olan şeyler saklanır kendine değer verip vermediğine karar ver.
10 Yorumla
+1 yıltabii haklısın de ben 18 yaşımı geldim anne baba götüm de açarım am-mı de millet açıyor bende açarım de istediğime sevdiririm istediğime dövdürürüm de olmaz mı de he de yap bu dediklerini olmaz mı
26 Yorumla
Soran+1 yılSen önce bir konuşmayı ögren.
- +1 yıl
ben konuşmayı ögrenemem tabiki karışacak kızım hanım hanım cık giyin diyecek 18 yaşına gelmişsin cocuksun daha erkek gibi kız olmak kötümü öz güvennnin aklı babaşında genç bir kız gbi sokağa çıkınca öz güvenin mi gidiyor ama ne yapsın ana baba gücü yetmiyor
- +1 yıl
Şu usluba bak bağcılar style :D
- +1 yıl
@YaTaY_ZeKa annesi babasıda aynı bu şekilde düşünüyordur
Soran+1 yılBen seni anlamıyorum amcacım. Tercüme edecek biri de yok maalesef. O yüzden boşver..
- +1 yıl
aanlıyacagın dilde yazıyım senin yaşına yakın benım de kızım aman kızoturmana kalkmana dikkat et giyimine dikkat et millete özenme oda aynı senin verdiğin tepkiyi veriyor yani ne senin ne düşündüğünü ben biliyorumda sen benimkini bilmiyorsun
Moda & Stil konusunda 392 cevap paylaştı. Benimde karisiliyor ama yinede giyiyorum🤣
20 Yorumla
+1 yılGöbek açınca özgüven tavan oluyor hee ba ba ba 🙄
BABA yok diyorsa yok uzatttmaaaa12 Yorumla
Soran+1 yılBenim her konuda özgüvenim tam. Başarı konusunda, yetenek konusunda. Fizigim de yüzüm de cok beğenilir mesela. Ama ben istedigim gibi giyinemedigim icin bu konuda kendimi kötü hissediyorum, özgüvenim düşük derken bu konuda düşük demek istedim. Kendimi digerleri kadar bakımlı göremiyorum her genç kızın hayalidir diledigi gibi giyinmek.
- +1 yıl
Egolara bak
Açık saçık giyinince mi özgüvenin geliyor? Aileni dinle ve kes sesini
11 Yorumla
Soran+1 yılÖnce üslubuna dikkat et sonra yol al
+1 yılÇok saçma bir bakış açısı kusura bakma...
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle çoğu kız açık saçık giyinmeyince kız olamayacağını düşünüyor acınası.
+1 yılÇok saçma sen benim yerimde olsan ölcen herhâlde
15 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
Soran+1 yılSenin kapanmanı ailen mi istiyor ki?
- +1 yıl
Onlar istediği için kapandım ama memnunum halimden
Moda & Stil konusunda 795 cevap paylaştı. niye izin vermiyorlar ki.
10 Yorumla
+1 yılAileni karşına alıp bir güzel konusmalisin
10 Yorumla
+1 yılailene teşekkür etmelisin
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden edeyim? Ben daha 18 yaşındayım bu yaşlarda diledigim gibi yaşamayacaksam ne zaman yaşayacagım? Başkalarının hayatına o kadar özeniyorum ki. Gece gündüz evde oturuyorum zaten cıkınca bari karışmasınlar.
- +1 yıl
seni ne kadar sevdikleri değer verdikleri belli oluyor da onun için teşekkür etmelisin... zaten ne geliyorsa başınıza bu yaşlarda geliyor ve siz bunun farkında olmuyorsunuz... şu ks de bile senin yaşlarındaki kızların sorularına şikayetlerine bakarsan anlarsın ne demek istediğimi... yok anlamadım ne demek istediğini dersen anlatırım da ama sen yine de ailene teşekkür et...
Soran+1 yılAnnem sürekli başkaları ne der düşüncesinde babam ise dini açıdan bakıyor olaya. Evet dedigini de dile getiriyorlar, başına birşey gelmesinden korkuyoruz diyorlar fakat bu ülkede çarşaflı kadına bile tecavüz eden var. Zihniyeti pis olan insan kıyafete bakmaz. Benim düşüncem bu.
- +1 yıl
ama benim anlatmak istediğim tecavüz değil ki... aradaki farkı iyi anlaman lazım... ben bir kaç örnek vereyim istersen
Soran+1 yılOlur dinliyorum
- +1 yıl
kızların sorularına bir dikkat et aşk ilişkileri ya da cinmsellik konularında anlarsın ne demek istediğimi... ama illa yaz dersen bana mesaj yaz örnek vereyim bir kaç. burdan rencide etmiş olmayalım milleti
Evinde otur giy bosver disarida da giymeyiver
10 Yorumla
+1 yılGiyin onlar alışır sana
22 Yorumla
Soran+1 yılCesaretim olmadı daha önce bunu yapmaya. Ama deneyecegim tesekkür ederim💛
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılHadi ordan gobegini acamamamis kisitlaniyorum dior. Kapalilar napsin peki.
21 Yorumla
Soran+1 yılBanane kapanmasınlar benmi demişim kapanın diye? Ayrıca Göbegimi acamamak degil sorun zaten göbegi acık giyiyorum. Ben şort ve etekden bahsettim.
Pantolon giyince ölmezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeninkiler gene iyi benim göbeği açıkta yok
10 Yorumla
+1 yılEvden kaç sirke katıl
00 Yorumla
+1 yılGiyinmek degil de soyunmak neden cazip. geliyo
10 YorumlaModa & Stil konusunda 882 cevap paylaştı. Ailenin istediği gibi giyin sende
00 Yorumla
+1 yılAilenin dediginden cikma
00 YorumlaNasıl istiyorsan öyle giyin
10 Yorumla
+1 yılaileni dinle
20 Yorumla
+1 yılİyi yapıyorlar
10 Yorumla
+1 yılAilene arttık büyüdüğünü söyle
10 Yorumla
+1 yılAilen haklı
00 Yorumla
+1 yılbüyüdüm de anneyy
00 Yorumla
+1 yılÜzüldüm aileler işte
00 Yorumla
+1 yılbüyüyünce geçer
00 YorumlaModa & Stil konusunda 9,1b cevap paylaştı. Kaçamak yap arada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAileni destekliyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman karışamazlar
00 Yorumlaikna et
00 YorumlaO da ilginç
00 YorumlaBunu onlara soyle
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Ailem giyinişime karışıyor, nasıl kendi istediğim gibi giyinebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler