Aldığım kot pantolon bedeni yoktu bir beden büyük aldım ama yine de o kadar bol olmamıştı yıkanınca iyice bollaştı, kot pantolonun çekme yapması için ne yapmalıyım?Kot Pantolonum Bollaştı, Yıkandıkça Çeker mi?
Yeni kot pantolon aldım bollaştı, yıkandıkça çeker mi?
Kot pantolonların kendimize uygun olan bedenini bulmak biraz zor olabiliyor. Çünkü her pantolonun kalıbı aynı olmuyor. Kendimize uygun olan bedeni bulup, yıkadığımızda bollaşması da hiç hoş karşılanabilecek bir şey değil. Peki yıkandığında bollaşan kot pantolon için ne yapabiliriz?
Kot pantolon yıkanınca çeker mi?
Kot pantolon yıkanınca çeker mi?
Aslında kot pantolonlar kolay kolay çekmezler. Pamuklu kumaşlar gibi değiller, yüksek ısıya dayanıklı üretiliyorlar. Ancak bildiğim kadarıyla kot pantolonların sağlam olması için dokuma aşamasında her sıraya düğümler ekleniyor. Bu düğümler de pantolon yıkandığında şişiyor. Bolluk bu sebepten kaynaklanıyor olabilir. Ancak birkaç yıkama sonrasında kot pantolonun bedeni tam olarak oturuyor ve bir daha bollaşma ya da daralma yaşanmıyor.
Kot pantolon çeker mi?
Kot pantolon çeker mi?
Kot pantolonun çekmesini istiyorsanız makinede 60 derecede tekrar yıkayın derim. Ancak farklı bir yöntem daha bulunuyor, kot pantolonu kaynatmak :) Evet yanlış duymadınız, nasıl kumaş boyama yaparken kıyafet kaynatılıyorsa kot pantolonun bolluğunu yok etmek için de kaynatabiliriz. Kot pantolonunuzun sığabileceği bir tencere bulun ve içine su doldurun. Kot pantolonunuzu ekleyin. Önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre bekletin.
Kaynatma işleminden sonra ise şok işlemi uygulamak gerek. Kotu kaynar sudan çıkarıp, soğuk su içerisine bıraktığımızda şok işlemi tamamlanmış oluyor. Eğer bu işlemi uygularsanız kot pantolonunuz ilk aldığınız hale geri dönecektir. Likralı kumaşlar yıkandığında daha da sıkı hale gelir ve bollaşmaz. Kot pantolonunuzu likralı kumaşlardan seçebilirsiniz.
Bollaşan pantolon için ne yapılır?
Bollaşan pantolon için ne yapılır?
Kot pantolonun yıkandıktan sonra birkaç beden küçülmesi beklenemez. Yıkanınca çok fazla oynama olmayacaktır. Bu sebeple kot pantolonunuz çok bolsa bir terziye verip beline pens attırmanız yararınıza olacaktır. Her yeri bolca daraltma işlemi uygulanabilir.
Hangi marka merak ettim doğrusu.. Piyasada satılan bir çok jeans satışa sunulmadan önce yıkanır. Bu da çekme ve bollaşma sorununa karşı yapılan bir işlemdir.. Yeni aldığınız kot pantolon, yıkama ile bollaştı ise, yıkandıkça çekeceğini zannetmiyorum.. Ancak yüksek ısıda yıkarsanız çeker, ama onda da boydan da en den de çeker.. Çok sorun teşkil etmeyecek şekilde bollaştı ise bence sorun etmeyin, hafif bol dökümlü olması iyidir..
En İyi Cevaplar