Kızlar h&m'den siyah yüksek bel bir pantolon aldım yalnız çok toz tüy geliyor yıkasam geçer mi? Çok kötü görünüyor yardımınıza ihtiyacım var ne yapsam gitmedi.Pantolonum çok tüy topluyor, yıkanınca geçer mi?
Özellikle siyah kıyafetlerde bu sorunu çok sık yaşıyoruz. Siyahlar tüylendiğinde çok kötü bir görüntü ortaya çıkıyor, üstelik siyah yoğunluğu da tüylerden kaybolmuş oluyor. Yani bu şekilde dışarı çıkmak istemem açıkçası :) Siyah kıyafetler evde bile tüylendiği için giymeden önce ya da giyip dışarı çıkmadan önce mutlaka bir çözüm buluyorum.
Pantolon Tüy Topluyor, Yıkanınca Geçer mi?
Pantolon Tüy Topluyor
Pantolonlar da tüy toplayan siyahların başında geliyor. Ancak makine içerisinde sıkış tıkış yıkamak tüylerin tamamını yok etmiyor. Hatta yok olmayanlar pantolona daha fazla yapışıyor. Makineden çıktığında bunu rahat bir şekilde görebilirsiniz. Yani kısaca yıkamak tüy toplayan pantolon üzerinde çok da etkili olmuyor diyebiliriz.
Tüy Toplayan Pantolon Nasıl Temizlenir?
Özellikle evcil hayvan besleyenler bu sorunu daha fazla yaşıyor :) Evde kedim varken sadece siyah pantolonlarım değil, tüm pantolonlarım tüy içinde kalıyordu.
1- Koli bandı
Tüy toplayan kıyafet
Ben çözümü koli bandında buldum. Bazen katlamadan önce bazen de giydikten sonra tüy temizleme işlemini gerçekleştiriyorum. Koli bandını tersine doğru, yapışkan yüzeyi üstte kalacak şekilde katlıyoruz ve uçlarını yapıştırdığımızda elimizin arasında kalıyor. Bu şekil durursa daha rahat uygulama gerçekleştirebilirsiniz. Sonrasında kıyafetinize yapıştırıp çekerek inatçı tüylerden kurtulabilirsiniz.
2- Tüy toplama rulosu
Tüy Toplayan Pantolon Nasıl Temizlenir?
Koli bandıyla uğraşamam diyorsanız pratik bir yöntemi daha var; tüy toplama rulosu. Bu ruloyu sapından tutup ileri geri yaptığınızda kıyafetinizdeki tüm tüylerden kurtuluyorsunuz. Alırken kaliteli olmasına dikkat edin çünkü bazılarının yapışkanı hiç kuvvetli değil ve tüyleri çekmiyor. Benim kullanmamamın sebebi ise çabucak bitirmem. Çünkü tüm kıyafetlerime bu işlemi uyguluyorum.
3- Islat ve ovala
Siyah pantolon tüy temizleme
Makinede saatlerce yıkamak çözüm olmasa bile, tüy toplayan pantolonu az bir şey nemlendirip elimizle ovalamak tüylerin bir araya toplanmasını sağlıyor. Böylelikle elimize gelmesi de kolaylaşmış oluyor. Bant bulamıyor ve acil çözüme ihtiyaç duyuyorsanız kurtarıcı yönteminiz olabilir.
En güzeli ne biliyomusun git ellerini ıslat sonra da pantolon uzerinde aşağı yukarı sürt (pantolon uzerindeyken yap) bir sure sonra u tuyler elinde bir noktada toplanip yumak olusturuyor sonra da o yumagi cope atarsin zaten çok kolay benim de derdim ayni. Istersen makine falan da alabilirsin ama bence bu daha kolay makineden :)
Pardon Yegenim... Kizlara sormussun ama; bildigim birsey oldugu icin yazmak istedim. Hollanda da var. hafif yapiskanli gibi rulo. onu elbisenin uzerinde yuvarladinmi birsey birakmiyor. cokda ucuz. uc rulo bir euro. en az bir yil yeter sana. Turkiyede de vardir sanirim. bir Arastir istersen. Grsrz yegenim
Aslında bu durum biraz da pantolunun yapıldığı maddeden kaynaklanıyor. Hatta bazen ürünler o kadar kalitesiz oluyor ki 30 derecede yıkasan bile zarar görüyor. Aslına bakarsan kurutma makinesi bu tip tüylenmeleri yok ediyor. Ama bu da maaleyetli olur.
En İyi Cevaplar