Pantolon yıkanarak daraltılır mı, pantolon sıcak suda çeker mi?

Lütfen yardımcı olun!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Selam <3
Pantolonlar hepimizin olmazsa olmazlarından birisidir bence. Çoğu zaman giydiğimiz ve farklı renklere sahip olan pantolonlar uzun süre kullanıldıktan sonra genişlemeye ve büyümeye başlıyor. Bazılarımız bunun için farklı yöntemlere başvururken çoğumuzda uğraşmak istemediği için yeni pantolon almayı tercih ediyor.

Pantolonlar sıcak suda yıkandığı takdirde elbette çekme ve daralma gözlenebilir. Nasılmış hemencecik anlatıyorum şimdi. :)
Pantolonumuzu daraltmak için ilk yöntememiz sıcak suda yıkamak olacak. Kot pantolonların pamuklu yapısı sayesinde ve sıcak suyla teması halinde sıkılaşır , daralma gözlene bilir.
Yıkamadan önce kotların yıpranmaması ve tahriş olmaması için mutlaka ters çevirmememiz gerekiyor. İstediğin derecede yüksek sıcaklıkta yıkaya bilirsin. En önemlisi de kullandığın çamaşır deterjanı kesinlikle. Ben Rinso Serisini kullanıyorum ve oldukça memnunum tavsiye ederim. ( Özellikle Rinso Kömür Siyahlığı bir harika <3 ) Son olarak yıkamadan önce yumuşatıcı koymamaya özen göstermelisin. Bu sayede kotlar esnemek yerine sıkılaşacak ve daralma gözlenecek.

Sıra geldi ikinci yöntemimize ;
Bu yöntem çamaşır makinesinde yıkamaktan çok daha hızlı ve kolaydır. (Özellikle çamaşır yıkamaya üşenenlere bu yöntemi kullanır bence ) Yapman gereken sadece kot pantolonunun sığacağı büyüklükte bir tencere bulup sıcak su ile güzelce kaynatmak olacak. Su kaynadıktan sonra ısıyı düşürüp 20-30 dakika kadar kaynatmaya devam et sonrasında kurumaya bırak. Kısa sürede daralıp çekmiş olacaktır. :)

Daha fazla çekmesini istiyorsan eğer çamaşırı yıkadıktan sonra güzelce ütülemek pantolonların çekmesine neden olacaktır.
Sıcak su pantolonların çekmesine neden olurken soğuk suda olduğu gibi daha doğrusu yeni gibi durmasına neden olur. Haliyle de çekme ya da daralma söz konusu dahi olmaz. Kotların yıpranmaması ve bozulmaması için soğuk suda yıkamak en iyi yöntemlerden birisidir.

Bir kot pantolon tipik olarak ilk yıkamadan sonra % 7 ila% 10 küçülür ve her yıkama ve giymeden sonra giyen kişinin vücuduna uyum sağlamaya devam eder. Kotlarınız birkaç kez giyildikten sonra doğru bedene uzanacak ve size mükemmel bir şekilde üstünüze oturmuş bir görünüm kazandıracaktır.

Hiç giyilmemiş ya da nadir olarak giyilen kot pantolonlar gözümüze sanki çekmiş gibi gelebilir fakat bu kotun yapısı gereği bir şey. Kot pantolonu çok sık giydiğin takdirde gün geçtikçe esner ve bollaşır.
Yıkanan kot pantolon da öyle , sıkı gelen pantolonlarını giyerek zaman içinde esnetmem oldukça mümkün.
Kumaş ıslanınca yün lifleri şişer. Liflerin bu genişlemesi ipliklerdeki bükümler arasındaki açıya ve iplerin boylarının kısalmasına neden olur yani kotların çekilmesine neden olur. Yıkanan kotları giydikten sonra darlaşma elbette ki olur fakat bu gün geçtikçe genişlemesine neden olur.
Pantolonun kumaş cinsine göre değişecek bir durum. Her halükarda 60 derece sıcaklığı geçmemekte fayda var. Pamuklu iplikten üretilmiş kumaşlarda, ilk yıkamada %5 e varan bir çekme sözkonusu iken, polyester oranı arttıkça bu azalacaktır. ;)
Yünlü ise kaynar suyla olur.
Cevap
14Cevap
Bu yöntem çamaşır makinesinde yıkamadan daha hızlı ve etkili olur gadası. Kot pantolonunu sığacağı büyüklükte bir tencereye koyup, kaynatacağız.
Pantolonunun ham maddesine göre yıkanacağı derece değişir. Örneğin kot 30 derecede yıkanır. Daha yüksek derecelerde kot çeker ve daralır.
kumaşın öyle bir özelliği yoksa..daraltamazsın onu yorma kendini boşuna...:)
Pantolon yıkayarak daralmaz boyu çeker kısalır.
yıka yarak daraltığın pantolon bacagını sokunca bollaşıyor sıcak olması gerekir suyun
yikamadan önce ama camasir suyuna yatirma gerekyor 1-2 saat
90 derece ön yıkamalı yıka bak nasıl daralıyor
200 derecede yıkarsan daralabilir belki...
onun yerine terziye vermeyi denesene
Terziye paran yetmyosa ben gönderiyim tatlım
90 derecede, ön yıkamalı
kumaşına bağlı suyun çok bir önemi yok
bence terziye götür
sıcak bu ile
terziden daralt
yıkayarak olmaz ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?