İngiltere de ata verilen önem hiçbir zaman değerini yitirmemiş, üstelik tüm polis teşkilatı şehir içi güvenliği binek atları üzerinde tesis etmişlerdir. At kültüründen kopamayan İngiliz halkı şehir içi ulaşımda at kullanımı tüm vatandaşlarında tercih etmesini, moda haline getirme çabasına girdiler. Peki ya Türkler, atı ilk evcilleştiren kavim olarak neden ata verdiğimiz değeri bu kadar çok yitirdik. Bir tarih meraklısı olarak gördüğüm kadarıyla, Selçuklu İmparatorluğundan Osmanlı İmparatorluğuna geçtiğimiz süre zarfında ordumuzda dahi atlı birliklerin kullanımının çok büyük ölçüde azaltıldığını görmekteyim. - Şehir içinde arabalar yerine, at ile ulaşım sağlanmasını ister miydiniz? #İngilizKültürü#AtModası
At mükemmel bir hayvandır. Ancak koşullar uygun olduğu sürece binilmeli bence... Atlı polisler ülkemizde de vardı ben çocukken 19 Mayıs stadında maçlara gelirlerdi. Şimdi at sadece faytonlarda... Onlar da sokaklarda ölüyor. O yüzden doğru düzgün bakılıp güzel beslenecek olsa bakmaya alan olsa bence çok hoş. Ama faytonlara hala karşıyım
Ülkemizde batı ya hayranlık olduğu müddetçe, Atları unut Kızları çıplak, erkekleri abazan, sokaklarda insanlar afedersin cinsellik yaşar oldu. Işte bunlar dünyanın sonunun alametleri
Geçmiş zamanlarda olsa seve seve isterdim. Ama şimdi yolda herkesin bana, daha doğrusu ata bakmasını istemem açıkcası. Bir fakir mahallesinde lüks bir arabayla geziyormuşum gibi dikkat çeker. Gereğinden fazla dikkat çekmeyi de sevmiyorum.
En İyi Cevaplar