Hamilelere ve çok yaşlılara yer veririm onun dışında yer vermem.
Kimse kimseye yer vermek zorunda değil ama ben tercihen dediğim gibi kişilere yer veriyorum.
Sanki yer verme zorunluluğu varmış gibi davranan had bilmezde çok yani kimse kimseye neden yer vermiyorsun diye de söyleyemez sonuçta herkesin hayat görüşü aynı olacak diye bir kaide yok.
Eskiden uçana kaçana, yaşlıya hastaya, olguna, örtülüye şuna buna herkese yer verirdim. Toplumun gençlere ve özellikle kendinden olmayanlara karşı kinini ve saygısızlığını gördükten sonra artık sadece ilerlemiş hamile ve gerçekten yaşlı olanlara yer veririm...
Merhaba zaruri haller dışında evet veririm. Mesela bir zamanlar dirseğim yeni alçıdan çıktığı zaman korumak zorundaydım sırf bir dedeye yer vermedim diye terbiyesiz demişti...
Açık konuşmam gerekirse şimdi ki yaşlılar gençlere karşı pek sevgi dolu değil... Hatta rencide ediyor ve kalk bana yer ver diyenine bile denk geldim. Bilmiyorum ne desem bilemedim
İmam hatipler ve kuran kursları kapanana, tarikatşar yasaklanana ve alkollü içeceklerde ötv kalkana kadar bçyle yapmaya da devam edecem. Dinciye acımak yok. Hac parasına gitsin taksiye binsin
Ama o inanç benim alkolüme, festivalime, eğitimime karışıyor, mğdahale ediyor. Evrim konusu biyolojş derslerinde yer almıyor. Böyle bir şey var mı dünyada?
10 liralık birayı 30 liraya içiyorum. Bu dğincilik yüzünden. Düz lise diye bişiy kalmadı, herkes imam hatipe gidiyor. Ünv sınavında dahi din sorusu soruluyor. TVlarda içki şişeleri sansğrleniyor vs vs. Uzadıkça uzar.
Dindarlar her boku saygısızlık olarak addediyorsa, sonırı nedir? Allah yoktır demek mesela ağırınıza giderse bunu diyeöeyecek miyim? Demokrasi bu değildir, gotünüzden uydurmayın. Demokras hukuktur, demokrasi ayrıcalıklıların ayrıcalıklarının ortadan kalkmasıdır.
Sizin hassasiyetleriniz bitmiyor. Bi dincilerşn bi de bu şgbtşerin mağduriyeti bitmedi gitti awk
Cahil cühela kardeşim , vergi alınacaksa sütten değil alkolden alınacak tabi. Gıdada vergi düşürüldü alkol ve sigaranın vergisi arttırıldı. Evrim konusu biyolojide yer almıyor çünkü ıspat edilmedi teori adı üstünde
Ya bu islamcılar ne kadar çok "cahil" kelimesini kullanıyor. İslâm olmayan herkese "cahil" diyorlar, eski bi söylemdir "cahiliye"den kalma. Ama biz o şekilde kullanmıyoruz. Bilgisizler için diyoruz.
Alkolde niye artırılıyor? Dinen haram olduğu için. İyi de, neden alkol tüketene ceza kesiyonuz? Haramsa size haram. Bana değil.
Evrim defalsrca ispat edildi ve edilmeye devam ettiği için teoridir. Bilimsel yöntem ve kavramlar hakkında bilgisizseniz bu konuda konuşmayacaksınız.
Bana diyene bak 🤣🤣🤣 Teorinin ne olduğunu bile bilmiyo 😂 Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Teori, herhangi bir olayı, vakayı, görüngüyü açıklamak için kullanılan düşünce sistemidir. Bilimsel kanun değil bir görüştür. Yani ıspatlanmamıştır
Bi dsha bak, kanunla, teoriye. Sen hipotezle karıştırdın teoriyi. Olur, genel hatadır. Düşünce sistemi de değildir teori. Deney ve gözlemle teyit edilmesi şarttır. Teoriler kanun olmaz.
@Beyyza66 onlar sadece hristiyan ve çoğu da islama saygılıdır. Bunun gibiler kafir hem de azılı kafir saygısız edepsiz tam dayaklık tipler. Toplumun bağırsaklarındaki boh gibiler. Bunlar olmasa miss yani
Google' Bilimsel teori yazınca ne çıkacak pardon? 🤣🤣🤣 ingilizce bilmiyoruz sanıp sallıyor bu angut😂 Bari azıcık bilimsel kültürün olsaydı da bize profesörlerden makale linki atsaydın ama nerde? Adam sıfır noktasında ve bize bilim dersi vermeye çalışıyor 🙃🤪 Lütfen başkalarını aptal yerine koyarken kendi zekanı baz alma olur mu? Komik oluyor da 😄
Bakın arkadaşlar. Evrim konusunda konuşmadan önce bilimsel yöntem nedir bileceksiniz. Şimdi hanım kızımız "kanun değil" diyor. Teori asla kanun olmaz. Teori, kanunlara, deney ve gözlemlere dayalı, bir olgunun açılanmasıdır
Bir islamcı gerici ingilizce bilince daha az cahil olmuyor. Bu evrim karşıtlığı tamamen amerikan kiliselerinin ürünüdür zaten.
Bu leşliği yayan da Adnan Oktar ve Fethullah Gülen gibi sineklerdir.
Şunu kafanıza iyice yerleştirin. Bir islamcı, naparsa yapsın, asla aydınlanmacı bilimsel yöntemi kılavuz edinen birinden daha aydın olamaz.
Sen de şunu bir idrak etsen keşke ama beyin kapasiten yetmez. Bilim tanrıyı asla inkar etmiyor hatta insan bedeninin sınırları olduğunu, göremediğimiz boyutlar olduğunu belirtir. Bizler mor ötesi ışınları göremeyiz, 3. boyuttan ötesini göremeyiz... vs gözümüzün sınırları vardır. Ispatlanan fizik kurallarında bile senin mantığının almadığı şeyler vardır. Bir kedinin birden çok yerde bulunması gibi, ışık hızıyla cisimlerin gidip gelebilmesi gibi ses hızı gibi, genel görelelik hakkında ne biliyorsun? Kuantum fiziği hakkında ne biliyorsun? Albert Einshtain dan daha mı bilgilisin de o tanrıya inanırken sen aksini iddia ediyorsun? Çünkü beynin sadece istediklerini kabul ediyor diğerlerini red ediyor. Evet canım evet biz cahiliz herkes cahil sadece sen herşeyi biliyorsun
Bak kızım, kulaktan dolma da olsa bir şeyler duymuşsun, nu olumlu. Keşke daha derinlikli incelesen bumları.
Sorduklarının hepsi ve daha fazlası hakkında bir bilim okuru olarak biliyorum. Elbette kuantum teorileriyle ilgili formüller dizemem, fizikçi değilim, ama emin ol fikrim var.
Şunu söyleyebilirim. Kuantum mekaniği sadece atom altı düzeylerde işler. Düşüncelerimizin beynimizin günlük yaşamomızın pek bir alakası yok.
Bilim, hatta sadece termodinamiğin kanunları tanrı gibi bir antitenin olamayacağının kanıtıdır. Termodinamiğe uymayan h bir olgu yoktur, gerçekdışıdır.
Evet, siz bilgisizsiniz. Keşke pkusanız, ilgilenseniz.
🤣🤣🤣 kendine bunları yazarken güldün mü? Tanrının olmadığını kanutlayam o termodinamiğin kanunları dediğin şeyi anlat da anlayalım. Ama baştan söyleyim yine böyle komik komik saçmalarsan küfürü basarım. Karşındakini aptal yerine koyarken kendi zekanı baz alma! Dedim. Ama dinlediğin yok
Mantığına tüküreyim. Allah zaten hep vardı değil mi? Allahın enerjisi de hep vardı. Madde bir enerji seviyesinin başka bir enerji seviyesine dönüşmesi değil mi? Allahın sonsuz enerjisi istediği şeyi oluşturuyor. Tıpkı havanın yoğunlaşıp suya dönüşmesi, suyun buza dönüşmesi veya buharlaşıp gaz haline gelmesi gibi. Haa pardon siz yok olduğumuzu sanıyordunuz değil mi? Haa bu arada enerjiyi de göremediğini hatırlatırım 🤣🤣🤣 kendi kendini yalanlayıp rezil ediyorsun
Ayy inanmıyorum yaa sen tahminimden de düşük zekalısın 😂 tanrı kendisinde bulunan sonsuz enerji ile yaratıyor diyorum sen enerjinin neye dönüştüğü önemli değil diyorsun 🤣🤣🤣 tahminimden daha betersin
Ne demek nasıl yapıyor? 😂 kuranda hiç yaratma ayetlerini okudun mu? Hayır. Allah bir şeyi başka şeye çeviriyor. İnsanı topraktan yaratıyor mesela, şeytanı ateşten... vs vs. Kendisinde bulunan sonsuz enerjiyi aktararak başka bir şeye dönüştürüyor. Bing beng teorisi de açıkça Allahın varlığına ıspattır. Patlamalar düzensiz enerji çıkışıdır, hangi patlama ile muntazam düzenli bir sistem ortaya çıkar? Misal hangi patlama ile bir apartman oluşabilir? Oluşursa bu üstün bir yaratıcının tezahürü olmaz mı? İnkarı mantık dışı 😂
Sen insansın, insan kısa yaşamı olan aciz bir varlıktır. Herşeyi görebilmen mümkün değil sınırlı bir bedenin ve sınırlı bir gücün var. Gözlerin birçok şeyi göremiyor. Misal mikropları mikro organizmaları göremiyorsun, mor ötesi ışınları görrmiyorsun, 3. boyuttan ötesini göremiyorsun, enerjiyi bile sana dokunmazsa hissedemezsen göremiyorsun bile, ve sen görmediğin herşeyi "yok" diye inkar ediyorsun 😂 Uzayı da görmedin ama varlığına inanıyorsun. Peki sana bir soru? Uzaydaki Kara delikler nedir? Nereye açılıyor? Karadeliklerin çektiği cisimler nereye gidiyor?
Soruma cevap veremedim. Veremezsin de. Çünkü "insanı topraktan yarattı" bilimsel içeriğe sahip değil. Belki bi metafordur, ama bilimsel değil.
İnsan hiç de aciz bi varlık değil. Mikropları görecek aletler yapıyorsun. Bugün 10 milyar dolarlık James Webb teleskobu, 1,5 milyon km ötede evrenin ilk galaksilerin kızılötesi ışıklarını algılayarak sana fotoğraflar sunuyor.
Burada olay görüp görememek değil, bilimsel yöntemin gerçeği araştırma ve anlama yetisidir.
Şimdi ateşten şeytan yaratmak gibi bir iddiayı bilimsel yöntemle araştıramazsın. Çünkü öyle bir şey olmamış. Olsa, araştırılır. Değil mi?
Araştırılır derken? Geçmişe gitmekten mi bahsediyorsun? 😂😂😂 ne dediğini sen de bilmiyorsun. İnsan kendisi göremediği şeyleri keşfedebilmek için icatlat yapıyor, peki sen diyorsun ki şuanki icatlarla bulunamamış bişey yoktur her şey bulundu her şey keşfedildi öyle mi? Bizim insanoğlu olarak yetişemediğimiz hiçbişey yok bu evrende diyorsun öyle mi? Teknoloji son haddine ulaştı yani? 😂 her lafından cehalet akıyor
Bakın arkadaşlar. 10 taneniz gelse, kafa kafaya verse gene benim bilgi birikimime ve donanımıma erişemezsiniz.
Yaygarayı boş verin de sorularıma cevap verin. Bu ateşten şeytan, topraktan insan yaratma/oluştırma prosesini destekleyecek bilimsel bir bulgu, çalışma var mı?
Oğlum senin kafan baya güzel 😂 o kafaya Einstein bile erişemez evet sen her konuda en bilgili kişisin, ordinaryüs mü diyelim yoksa herbokolog mu? Ancak bir cahil böyle aptalca konuşup da halen bilgi birikiminden bahsedebilir 😄 ben cevap veriyorum halen soruyor. Bak yavrum Allah kendini açıkça gösterse bu bir imtihan olur mu? Herkes hemen iman eder öyle değil mi? Allah ip uçları verir ama asla kendini tamamen ortaya koymaz, en azından kıyametten önce değil. Bu yüzden ancak onun hakkında bilimsel ip uçları bulabilir ve düşünerek onun varlığını anlayabilirsin. Misal Bing beng teorisi dünyanın bir zerrecikten büyük patlama ile oluştuğunu gösteriyor. Bu nasıl olabilir bunca sayısız muntazam sistem nasıl bir patlama ile olabilir? Ancak bilinçli bir yaratıcı ile değil mi? Ben sana bir apartman gösterip bunun önceden olmadığını büyük bir patlamayla oluştuğunu söylesem inanmazsın. Gözünün önünde olsa hemen Allaha secde edersin çünkü bunun yaratıcı haricinde olması imkansız değil mi?
Beni imtihan falan ilgilendirmiyor. Sadece gerçek olgularla ilgileniyorum.
"Bilimçli yaratıcı", tam da "intelligent design" denen ve Amerikan kiliselerinde çoğaltılıp yayılan bir görüştür. Bu örneklerinizin hepsinin kökeni orasıdır. İslamcılar, evanjelist kilisenin laflarını böyle çevirip ithal ediyorlar. Düşüncelerive kullandıkları kalıpları bile kendileri üretmiyorlar. Siz de bu Hristiyan saçmalıklarını alıp islâm'a entegre ediyorsunuz. İslâm'da evrim karşıtlığı falan yoktur. Olsa İran'da olurdu.
Analojilerin tutarlı değil, kaldı ki, analoji tek başına her zaman doğru bilgiyi veren bir akılyürütme değildir. Sadece felsefe okur-azarı olmayan sıradan insanlaro etkiler. Bana din prpğagandası yapmaya uğraşmayın lütfen.
Soruma neden cevap vermeyip konuyu çarpıtmaya çalıştın? Ben cevap bekliyorum. Hangi patlama sonucu düzenli bir sistem oluşmuş? Örnek verir misin? Bu yaratıcının kanıtı değil mi?
Düzenli sistem? Nedir? Böyle bir tanım yok. Sistemlerin denge durumu vardır, o denge durumunun bozulması vardır. Entropiyle açıklanır bu da. "Düzenden düzensizliğe gidiş" denir ama yanlış tanımdır aslında. Kolaylık olsun diye bunu söylerler.
Toplam entropi hep yükselmeye devam edecektir. Ama bina yapılırken ya da canlılık, yani senin "düzenlilik" dediğin şey toplamda azalmaya devam edecek.
🤣🤣🤣 cevap veremeyince laf salatası ile saçmalamışsın ama yine cevap verememişsin. Sadece soruyu kamufle etme kaçma çabası bu. Düzenli sistem dünyadaki en ufak madde ile en büyük maddede de vardır. Canlı sistemler de düzen üzerine kurulmuştur. Yani hiçbişey kendiliğinden oluşmamıştır. Büyük bir patlamadan düzen oluşamaz. Bunu ısrarla duymazdan görmezden geliyorsun ısrarla bu konuda cevap vermemek için laf salatası yapıp konuyu geçiştirmeye çalılıyorsun. Çok zavallı bir çaba 😄 hadi beni geç milleti geç kendine de yalan söylüyorsun kafanı kuma gömüyorsun. Sen bilinçli olarak red etmek istiyorsun. şu an ölsen Allahı görsen yine dirilsen hayata dönsen yine Allahı inkar edeceksin. Seninki bilinçli inkar seçimi
İyi de bi kavram sallıyorsun, o salladığın kavram üzerinden akılyürütüyorsun. Ben neden senin salladığın kavramı kullanmak zorunda kalayım ki?
Yıldızların küre şeklinde olması "akıllı bir tasarımcının" düzen takıntısından değil, neden-sonuç ilişkisinden dolayıdır. Buna "düzen" diye isim koyan sensin. Ki tam küre de değil aslında hiç biri, değişkendir, yamuktur. Hatta senin nikini aldığın bir yıldız var, (Bettlejuice) gotü başı ayrı oymuyor.
Belirli fizik kuralları var. "Kural" adını da sen koyuyorsun. Sen ne isim koyarsan koy, madde neden-sonuç ilişkisine göre hareket etmeye devam edecek.
Ki boş ver bilimi. Kainatı yaratanın, bitün derdi, küçücük dünyadaki kadının saçının teli mi? Bu nasıl vizyon? Bi yanda kainat falan diyorsunuz, tamamen bilimcilerin emeğiyle önünğze konan şeyler, öte yanda ortaçağın "saçını ört, 4 karı al, gerekirse döv, ya da peygamberin evinde çok kalmayın" gibi şeyler var.
Yani bi yandan evrende düzen arıyorsunuz, bi anda da bunlarla uğraşıyorsunuz. Bunu da "kanıt" diye önüme sürüyorsunuz.
Evrende amaç yok, evrende bir düzen yok, neden-sonuç ilişkisi var. Senin varoluşunun bir amacı yok, güneşin patlayacak olmasının bi amacı yok.
Tanrı yok, cennet yok. Dünya var, dağlar var, yıldızlar var, neanderthaller vardı yok oldular, şimdi de insan var. Tanrı da senin nöronlarının kimyasal etkileşiminin sonucı varettiğin bir düşünce. Nöronların ölümce, o da ölecek, silinip gidecek.
Zavallıca bir düşünce, kaçış seninki. Anlayamadığın beğenmedin şeylerden kafanı kuma gömerek, inkar ederek, yok sayarak kaçmaya çalışıyorsun. Sen yok dedin diye yok olmuyor. Sen de biliyorsun ki bu evren muazzam bir düzen ile kurulmuş. hiçbir şey tesadüf değil. Ve hiçbir şey amaçsız değil. Bu muazzam düzenden en basit gördüğün bir parçayı çıkardığında felaket oluyor tüm sistem bozuluyor ve sen ortada bir düzen yok diyorsun. Tanrı senin küçücük beyninle algıladığından çok daha büyük. Tanrı kadınları fazlasıyla güzel ve çekici yarattığı için kadınların korunması için örtünme emrini vermiştir. Örtünmek kadınların taciz ve tecavüze uğranmasından, cinsel obje haline getirilmesinden çok daha iyidir. Kadını cinsiyetinden ayrık tutar, onu birey yapar. Bana afgan ya da iran uygulamalarından bahsetme, islamda kadın asla 2. sınıf olmamıştır. İslamda kadın ticaret yapan sanatı varsa çalışabilen mesleği olabilen, çalışmak zorunda olmayan saygın bir varlıktır. Cennet anaların ayaklarının altındadır diyor peygamber. Ayrıca 4 kadın olayı da emir değil ruhsattır. Onun da sebepleri var anlatmaya kalksam sayfalar alır
Hmm, ilginç. Sonsuz enerji falan olan tanrı, bunlarla meşgul olmuş. Sen çalışmayınca kendini daha saygın mı hissediyorsun? Erkeğe tabi olmak değil mi bu? 4 eş alma "ruhsatı" var erkeklerin, kadınların niye yok? Bi de sen üçüncü kadın olur muydun?
Evrene gelirsek, her şey neden-sonuç ilişkisidir. Bütün bu neden-sonuç ilişkilerinin toplamına biz "tesadüf" adını koyuyoruz. Dinciler "mukadderat" der. Ne isim koyduğumuz bu mekanizmayı değiştirmiyor.
Bir şeyden kaçmıyorum ki. "Topraktan yaratılma" bir iddia. Bu iddiayı teyit edecek bir deney ya da gözlem yok ortada.
Her dinle böyle bir mit vardır. Prometheus, ateşi çalmıştır, tanrılar onu cezalandırmıştır, dağa zincirlemiştir. Buna niye inanmıyorsun da Kurana inanıyorsun?
Benim iyi saygın ve rahat bir mesleğim var. Peki kafası basmayan okuyamamış kadınlar neden çalılmak zorunda kalsın? Benim ofisteki çalılmam önemli değil ama fabrikada temizlikte çalılan hizmet sektöründe kadınlara yazık değil mi? Bu mu özgürlük. Evde bebeği ağlarken, memesi süt doluyken işe gitmek mi özgürlük? Rahat bir işi yoksa çalılmamalı kadın. 4 evlilik ruhsatı toplumsal ihtiyaç için verilmiş. Eskiden savaşlarda erkekler ölürken geride karısı ve çocukları aç sefil ve korumasız kalırdı. Kadın evlenmezse güvenliğini sağlamak zordu. Para bulamazsa kadınlar fuhuşa mecbur kalıyordu. Evlense erkek sayısı çok az ve evli erkekler. Toplumsal düzen için gerekliydi. Benim dedem de ninemden çocuğu olmayınca ikinci kadınla evlendi ama karısını boşamadı. Çünkü namussuzluk haricinde karısını boşamak ayıptır. Kadının işi yok bakacak kimsesi yok , boşasa nereye gidecek anası babası ölmüş. Kardeşleri bakmaz. O yüzden onu boşayıp zorla göndermek yalnızlığa terketmek zulümdür. Sen bu tür şeyleri bilmezsin hariçten gazel okuyorsun
Evrebde neden sonuç yok bir düzen var. her şey birbirini tamamlıyor tesadüf yok. Bir çeşit böcek gelmezse o erkek ağaçtan polenler dişi ağaca taşınmıyor ve incir bile oluşmuyor. her şey birbirini tamamlıyor bu sistemde sen ise tesadüf diyorsun. Sen topraktan yaratılmayı teyit edecek nasıl bir gözlem ya da deney bekliyorsun açıklasana
Mesela moleküler yapı benzerliği olabilir. Biz neyden oluşuyorız? Karbon, Hidrojen, Oksijen, Azot. Organik molekküller. Toprak? Genelde silikatlardan. Bi benzerlik yok. Topraktan yaratılmamız pek olası değil.
Maymuna bakalım. Seçin birini. Bonobo şempan, eşeriyle genetik yakınlığımız %99,8. Sadece aynı organik moleküllerden müteşekkil değiliz, üstüne bunlaron dizilimi, kurulumu açısından da müthiş bi benzerlik var.
Bir gözlemci, bu olguya bakarak ne düşünür ilk? Siz söyleyin.
Sen insana en yakın genetiğin fare genetiğinde çıktığından haberdar değilsin 🤣🤣🤣 bu yüzden ilaç ve kozmetikte deney hayvanları çoğunlukla farelerdir. Bir yönden benzemek yeterli değil her yönden benzemek gerek. Yoksa hayvanların çoğu birbirine benzer. Hiç kaplan ile kedi bir diyebilir misin? Kaplan kedinin babası mı? 🤣🤣🤣
Hayır, fare genomu daha uzak. Ama maymunsulardan sonra en yakın onlar. Çünkü onlarla maymunlar da aynı ortak ataya sahip. Fareşerşe maymunların ortak ataşarı ağaçlarda yaşayan küçük kemirgenlerdi. Yani "maymundan mı geldik" diye cehalet kusuyorsunuz ya. Daha da ileri gideyim, fareden de geldik.
Farelerin deneylerde kullanılmasının nedeni, genetik yakınlığı değil, ömürlerinin kısalığı ve böylece daha hızlı gözlem yapılabilmesi.
Kedi (felix domesticus) yağay seçlimle ortaya çıkmış bi tür. Biraz insan icadı yani. Kaplanla, vaşak desen daha ıygun olur. Hayır babası değil, ama "kuzeni" diyebiliriz.
Hayır canım hiçbişey bilmiyorsun, insan fare genom benzerliği %99 İnsan maymun genom benzerliği %98 yani yine senin evrim teorin çöktü. Bizim fare ile başka hiçbir ortak noktamız yok. Söylediklerinin hiçbir mantıksal temeli yok fantezi kuruyorsun 😂 kedi insan icadı değil onu biz oluşturmadık milyonlarca yıl önce de vardı. Fosiller var, antik mısırda da vardı, küçük ve zararsız olduğu için evcilleltirildi. Ama kaplanı evcilleştiremezsin. Sıkıyosa onu evcilleştir hadi? Evrim miş 🤣
Yanlış bilgi: İnsan fare genom benzerliği %99 değil, %85
Yanlış bilgi: "Kedi insan icade değil, biz oluşturmadık". Biz yapay seçilimle bu türü ortaya çıkardık. Bir çok meyve sebze de aynı yapay seçlimle bugğnkü şekillerini aldılar. Kaplanı evcilleştirirsen kaplan olmaz, başka bir tür olur zaten.
Yanlış bilgi: "Evrim teorisi çürüdü". Hayır çürütülmedi, bugün koronavirüs varyantlarını evrim teorisi olmadan anlayamazdın, bilemezdin. "Evolution" yaz arat, bi de 2022 yaz, bak bakalım çürümüş mü?
Şimdi, bu yanlış bilgileri neden doğruymuş gibi aktarıyorsun? Bir şey yazmadan çnce bi google'a yazıp teyit etsene önce. Yanlış bilgi vermekte ısrar etmek yalancılık değil mi?
Metni tamamen ve dikkatlice oku istersen. Benim ingilizce kaynakta da aynısını yazıtor, ama burada "fonksiyonel genomun" diyor. Geri kalanında %60. Eksik bilgi var yani.
Ki son cümlelerde şempanzelerin en yakın olduğunu söylüyor.
Zaten fareler, maymunlar, insanlar, hepsi ortak atadan geliyor. O ortak ata da başka bir ortak atadan vs diye gidiyor.
Toplu taşıma kullanmıyorum ama kullansam da genelde vermem. Bedava toplu taşımaya binecek, evinin yanındaki camii varken gidip 50 kilometre ötedeki camiiye gidecek, ben işten bitkin şekilde çıkıp ona yer vereceğim. Yok öyle dünya. Benim adalet duyguma ters. Ama bakarım, işten çıkmış o yaşında çalışıyor, yorulmuş, tabii ki veririm.