Kadınların oje sürmesi normal geliyorsa niçin erkeklerin sürmesi anormal gelir ki? "Erkek ojeli tırnak trendi" dediler fakat ikonlar dışında oje süreni göremedi bu gözler. 😑
Hep kadınlar mı oje sürecek! Erkeklerin de bu modaya ayak uydurmasına tepkiniz nedir?
Resûlullah (s. a. v.), kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lânet etti." (Buhari, Libâs 61)
Eğer bu benzeme olayı dini literatürde “hünsa” denilen ve yaratılışta var olan bir benzeme ise, kişiler bundan sorumlu değildir. Çünkü bu, insanların iradesi dışında bir olaydır.
Ancak, bilerek -konuşmada, gülmede, hareket etmede, davranış biçiminde, giyimde, kuşamda- erkek ve kadının birbirine benzemeye çalışması, lanete müstahak edecek bir davranıştır. (bk. Nevevî, Müslim/Selam, 32. hadisin şerhi) Bunlar kıyamet alametidir gitgide kadinlar erkeklesecek erkekler kadinlasacak onceden kupe takan erkegede herkz tepki gosteriyordu simdi cogu erkekte var
Olabilir. Neden olmasın? Hatta erkekler etek de giyebilir. İngiltere'de koskoca Prens bilhassa resmi törenlerde etek giymiyor mu? Giyiyor. Çok değil daha 50 yıl öncesine kadar İngiliz erkekleri ve güney amerikadaki beyaz erkekler pudra sürüp sürüştürürlerdi. Osmanlı sarayında da erkeklerin pudra kullandıkları, küpe taktıkları bilinir. Ünlü Şair Nedim sarayda etekle dolaşırdı. Hatta damdan dama atlarken etek ayağına dolaştığı için düşüp ölmemiş miydi?
Kadın, kadın gibi; erkek, erkek gibi olmalıdır... Bu nettir. Bu aynı bıyık bırakan kıza benzer. Siz özeniyor musunuz? Hayır. O hâlde ojeymiş, makyaj yapmakmış olmaz erkeğe. Adabı var her şeyin. Kibarım, maço biri de değilim. Ama bunlar uymaz, ters.
@futbolcuadam Bende bu tripleri anlamıyorum kardeşim erkeklikte kadınlıkta kesin sınırlarla belli ve ayrıdır. Ortak değerlerimiz insanlığın ortak duygu ve düşünceleridir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte her iki cinstete görürüz. Misal kedileri sevmek gibi. Kendini kadın gibi hissediyosanda ben erkeğim diyemezsin zaten Erkeklik organlarını taşıcaksın ama kadın gibi davranacaksın. Git kadın ol neden uğraşırsınki.
@Neomakinestroloji "kadın şunu yapar/yapmaz, şu şekilde davranır, erkek yapamaz bize ters" bunlar ne saçma önyargılar dostum, seviyorsa, bundan keyif alıyorsa ya da kendini o sekilde beğeniyorsa bundan sana ne, bize ne? Kız bıyık bırakıyorsa bu onu ilgilendirir kimseyi özendirmek için yapmaz zaten, insanları bu şekilde kalıplara sokmanız "kadın budur""erkek budur" demeniz saçmalık. Kişi kendini ne hissediyorsa odur nasıl davrandığı ne yaptığı önemli değil.
İlk olarak Zac efron, Liam hemsworth gibi ünlü oyuncuların ojeli fotoğraflarının olmasının nedeni Çocuklara Şiddet kampanyasına destek içindir. 2. olarakta bizimde ülkemizde bir zamanlar rock gruplarında gördüğümüz bir şeydi ve erkeklerin oje sürmesi kadına benzemek için değil istedikleri ve kendilerini öyle görmek istediği için ben destekliyorum :)
Ks nin artık sublimanal mesajlar verdiğini düşünüyorum. Dikkat ettiniz mi hiç? hep ana başlıkta erkeklerin kadınlaşması üzerine kurulu haberler. Makyaj yapan erkek, oje süren erkek, kadın olan erkek...
Üsttekileri bilemeyeceğim ama Chris Hemsworth (sağ alttaki) ve Zac Efron (sol alttaki) bu ojeli erkek kampanyasına katıldıkları için sürdüler. Çocuklara yapılan şiddetin sona ermesi için farkındalığı arttırmak amaçlı zaten görüldüğü üzere tek parmaklarına oje sürdüler.
Onun dışında kadınsal detayları erkeklerin yapmasını pek beğenmiyorum, yakıştırmıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Nasıl seksist insanlarsınız siz ya, isteyen erkek oje sürer isteyen kadın da "erkek" parfümü sıkar. Erkek şöyle yapmalı kadın böyle yapmalı diyenlerin alayalı şerefsiz ikiyüzlü insanlardır. Ama bunlara sorsan kadın erkek eşit haklara sahiptir. Kimin ne sürüp ne giyeceği size mi kaldı çomarlar? Kimse kimseyi dış görünüşüyle yargılamadığında Türkiye tam anlamıyla güzel bir vatan olacak.
Tırnağı boyasin etmekte giysin sutyende taksin bu gidişat gidişat değil erkek dedigin ağır olunca sözüne diline giyimimine ve en önemli si gözüne sahip olacak one la öyle sindy bebek erkek mi olur...
İyi de bu giyinişi belirleyen insanlar, insanların belirlediği şeyle şöyle böyle olmalı demek saçma, düne kadar üçgen kilot giyiyodu erkekler, şimdi öyle giyenlere top veya kro gözüyle bakılıyo.
@Perfecttooo aslında hayat tuhaf degilimi hiç sordun mu kendine ne yiyorum ne içiyorum nerdeyim kimin evindeyim diye hayat bunları sorgulamayanlarin hepsine tuhaf geliyor bir başkan sıfatı yüklendi diyemituhaf :) garip belkide başkanlık vardır kaderinde :)
@Perfecttooo Mesala kişinin imajına göre düşünce değişebiliyo, bir rockcı siyah oje sürünce kadın gibi değil de kendine karanlık bir imaj yaratıyo gibi oluyo, yani tamamen kafadaki düşünceye bağlı.
@MutluHippii ben bu konudabişi demedim eğer öyleyse zaten ne yaptığı umrumda değil biri ya erkektir ya gaydir erkekse bunları yapamaz ama gayse naparsa yapsın beni ilgilendirmez
@birgaripotcu ne sakin olcam ya 👋🏻 Yok neymiş gay miş ya asıl bunu insa kendi kendine yapıyo Mesela bir kız çocuğu atıyorum 3 abisi var kız bunlarla ognarsa nolur öğrenilmiş bilgi olur yani erkekliği öğrenir hormonlarıda onlar gibi olur ama sen kızı kız çocuklarının yanında büyütürsen o zaman o kız gibi olur mesela ben erkek bir komşumuz vardı araba falan oynardık bazen atar gider yapıyom bu ondan kaynaklanıyo
@Perfecttooo şimdi konuşuyoruz sende haklısın oda haklı sen farklı pencereden bakıyorsun oda farklı pencereden bakıyor su su şekil giyinir su su şekil giyinir aslında o öyle değildir lakin bu böyle değildir basortusu gurban olduğum resulullahtan gelen birşeydir thc fazla geldi galiba :)
@Perfecttooo Hormonlar düşünceyle değişir mi hiç? O dediğin kişilik. Ama birinin istediği gibi giyinmesi için illa o giydiğini yansıtcak kişilikte olması gerekmiyor.
Birileri her zaman "İyi" ya da "Kötü" der. Kim ne derse desin. Oje süren erkeklerin de kendi hayatı var ve hayat onların. Sizin onları yargılamanız hiçbir şey ifade etmez... Herkes kendi hayatını yaşasın.. Elalem ne der diye yaşanmaz...
Ondan sonra diyorsunuz ki erkek kalmadı böyle böyle hiç kalmayacak işte bacı bacı gezersiniz artık! İkonlar ile sınırlı kalsın diyorum.! İlla süreceksem siyah sürerim oda Rock konserine falan gidersem o da belki
Aşırı mantiksiz erkek oje sürermi hiç o zaman kızlarda bıyık bıraksın insanların kültürlerini değerlerini bozmak için belli bir grup homolarin çıkardığı iş olsa gerek...
ortadoğu ülkekeleri kına yakında bir şey olmuyor da el alem oje sürünce mi laf söz olacak. sürsünler beni seni onu şunu alakadar edecek bir durum söz konusu dahi olamaz ortada zaten. herkesin hayatı kendine
@undercover1905 Kına da oje de süs amaçlı kullanılan şeylerdir. İkisi de renk verici madde ki kadınlar kınayı saçlarını renklendirmek için bile kullanıyorlar. Yani evet, ikisi de bir. Erkek elini renklendirince sorun olmuyor da elinin ucundaki yerleri renklendirince mi sorun oluyor? Şimdi gelip, "kına gelenek, düğünlerde yakılır" deme hiç. İkisinin de sonucu renk vermek.
@lethe00 islam dininde kına zaten sünnet olan bişey peygamber efendimiz (s. a. v) bile kendi parmağına sürermiş bunu bilmemen çok cehaletce velasikelam oje kinadan daha parlak ve tırnağa sürüldügü için abdest tutmaz bunuda bilmen lazım ayrıca erkek neden oje sursun aşırı saçma ve görüntü kirliligine yol açar yani erkekleri Homo yapmaya uğraşma bacim çok komik ve rezil oluyorsunuz
@undercover1905 lan bir yürü git ya.. belki islam dinine mensup değilim ben, ya da bir başkası.. insanları olduğu gibi kabul etmemenden dolayı asıl sen cehaletin dibine vuruyorsun. daha fazla alçaltma kendini, kolay gelsin müşterin çok olsun.
Ml burda kimse kimseyi dislamiyor senin aklın geri anlama kapasiten sıfır olduğu için lafları nerden anladigin ortada işine gelmeyince söyle boyle eveleyip gevelersin taksim kasari travesti ıbne
Saçmalıktan başka bir şey değil. Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilmelidir. İki cinste kendine göre özel. Bu tarz şeyler basitleştiriyor bu durumu. Yakında ciddi anlamda adam gibi bir erkek görmek zor olabilir bu gidişle.
Bu yeni birşey değil ki. Yeni modaymış gibi önümüze konması komik.
80'li yıllardan beri oje süren erkekler var. Genelde glam rock akımıyla ortaya çıktı. Örneğin Guns N Roses solisti Axl Rose 1987 yılında siyah ojeli resimleri var ama bu adamın eşcinsellikle gram alakası yok, birçok kadınla yatmıştır
Azıcık adam olun erkekliğin de içine ettiniz. Oje sürüp bilmem bir yerine bir şeyler takmayın bırakın kızlardan bir farkımız olsun. Öyle erkek müsveddeleri çıktı ki kızlardan tek farkımız cinsel organımızın uzun olması
Metal-rock tarzını benimsemiş erkeklerde siyah oje hoş durabilir belki, tarzını yansıtır. Fakat onun dışında yakıştıramıyorum.. oje erkek işi değil yahu.
Seven de olabilir fakat özellikle tek parmağına oje süre erkeklerin amacı "tarz olmak" ya da "moda" değil, çocuk istismarına dikkat çekmek adına yapılan bir nevi eylemdir.
kardeş bak her ne kadar ayrım yapılmak istenmesede kadınlarla erkekler farklıdır kadınların yaptığını erkekler, erkeklerin yaptığını kadınlar yapamaz yani; o zaman erkekler etek giysin kadınlarda erkek falan kessin
Şu kızlar yüzünden sokakta erkek kalmadı dap dar pantolon giyen erkekler küpe takanlar falan iyice güzel kardeşim yaptı kızlar bizi herkez düşmüş bir 250 gr peşine
Ya yok şunu kadın şunu erkek yapar taraftarı bir insan değilim aksini savunurum ama buda abartı yahu. Bu trend değil kötü görünüyor nasıl desem bir kızın 😁 bulamadım örnek bile bulamadım
Rocker ya da gay değilse sürmesin, bence. En azından ben erkek olarak hissedip cinsiyeti de erkek olduğu halde ve rocker olmadığı halde oje süren biriyle ilişki kurmam. -Gecen bol olsun.-
Bilinçli şekilde cinayetleri ortadan kaldırmaya ya da birbirine özendirmeye çalışıyorlar. Ünisex dedikleri cinsyetlerden arınmış ortak bir güruh çıkartıyorlar.
Bazı şeyleri ittirmeye çslışmayın... Erkeklerde de dar paça pantolon modası çıkardılar artık erkeklerde de dar giyenler var. Çok itici bir durum oluşuyo
Bence anormal değil herkes herseyi yapmakta özgürdür
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkekte böyle şeyler bana abes geliyo arkadaş anlamında bir erkek arkadaşım yapsın beni ilgilendirmez ama aşık olacağım adam erkeksi olmalı itici gelir bana
En İyi Cevaplar