Şimdi sarımsakları küçülttüm ve şampuanımın içine koydum onunla saçlarımı yıkayacağım. Bir yerden uzatır diye duydum ve saçlarma da az zeytinyağı sürdüm kırıklarım var diye arkadaşlar zamanla uzar demeyin arkadaşlarım hep sarımsakla saç uzattı. Siz kızlar saçlarınız uzasın diye neler yaptınız? Sarımsak şampuanı saç uzatır mı denediniz mi?Sarimsak sampuani sac uzatır mı?
Uzun saçlar çoğu zaman ilgi çekici bulunuyor. Kısa saçtan hevesimizi aldıktan sonra saçlarımızı uzatmaya karar veriyoruz ya da saçlarımız yıprandığı için uzaması duruyor. Böyle durumlarda saç uzatan doğal yöntemler de en büyük yardımcımız oluyor. Sarımsak da saç uzattığı söylenen doğal kaynaklardan bir tanesi.
Sarımsak şampuanı saç uzatır mı?
Sarımsak saçlar için evde yapılan doğal maskeler içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Sarımsaklı şampuanlar da piyasada kolayca bulunabilir ancak evde kendiniz de kullandığınız şampuanın içerisine sarımsak karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Sarımsak içeriğinde kükürt, kalsiyum, çinko gibi saç sağlığı için oldukça önemli olan maddeleri barındırıyor. Antibiyotik etkisi görmesi saç derisindeki hasarları, uzamaya engel olacak sorunları ortadan kaldırıyor. Sağlıklı saçlar da hızlıca uzuyor.
Sarımsak şampuanı nasıl hazırlanır?
Sarımsağı ezerek de sarımsak yağıyla da şampuanınızı hazırlayabilirsiniz. Yap kullanacaksanız 3 çay kaşığı yeterli olacaktır. Ezme yöntemini tercih edecekseniz, 3 diş sarımsağı güzelce ezip şampuanınızın içerisine karıştırabilirsiniz.
Sarımsak yağı kullanırsanız kokusu o kadar da rahatsız etmiyor ancak taze sarımsak kullanırsanız saçlarınızda kötü kokular oluşabilir. Bunun önüne geçmek için saç bakım yağı kullanmanızı öneririm. Elidor Hindistan Cevizi Yağı içeren saç bakım yağının kokusu harika ve kalıcı.
Saçlarınızı uzatmak isteyip, Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serisini hala denemediyseniz, vakit kaybetmeyin derim :) Biotin içeren formülüyle saçları dipten uca beslenerek sağlıkla uzamasını sağlıyor. Serum Bakım Kremi ve Ekspres Bakım Spreyi ile birlikte kullanırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz :)
tatlım hiç sarımsakla falan uğraşma çok pis kokuyor o bende 2 sene önce kuaför kurbanı olup kısacık saçla kalmıştım o zamanda uzasın diye bemiks ampul ve badem yağı kullandım 1 ampul ve 1 tatlı kaşığı badem yağını karıştır saçının diplerine doğru sür 45 dkya yakın beklet yıka haftada 2 defa yapıyordum ben faydasını gördüm bide her gün mutlaka saçını yıka ama saç kremi kullanmayı unutma yoksa saçların kurur elidoru tavsiye ederim..Bemiks ampulu de eczanelerden bulabilirsin.
Samırsak yüz yıllardır saç ve saç derisi bakımında kullanılmaktadır.Saçı beslediği ve saç derisindeki bir takım hastalıklara iyi geldiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.Sarımsaktan elde edilen şampuan ve saç kremleri var!Sarımsak saç kıran,mantar ve saç dökülmesi tedavisinde kullanılmaktadır.
Hint yağı,zeytin yağı,argan yağı ve sarımsağın saç bakımında kullanıldığına dair programlar izledim.Hint yağı,zeytin yağı,sarımsak ve argan yağını eşit miktarda karıştırıp saçınıza maske bile yapabilirsiniz.3 gün arayla düzenli olarak kullanıldığında saça gözle görülür canlılık katar!
sakalı çıkmayan kişiler sakal çıksın diye sarımsağı ezip sürüyorlar yüzüne örnek olarak söylüyorum işe yarıyor ve ben de duydum saca sarımsak sürüldüğünü ama kötü kokar o :D
evet uzatıyor ama saha etkılı bırsey soylıyeyım camterebentın dıye bır yag var 5 lıra eczanelerde bademyagıda 5 lira zeytınyagıyla bırlıkte bu 3ünü barmele usulu kaynat bırazda bal koy saclarna masj yapa yapa sur 2 banyoda bir yap bunu inan cok faydasını goruyosun ben küt kestirmistim saclarımı hemen uzadılar :)
Sarımsak cildini yakar. Babamda saç kıran olmuştu. O bölgeye sarımsak sürdü. Deriyi yakmış. Sonra doktor bir krem verdi. Çok uzun bir zaman sonra bölgede beyaz renk saç çıktı.
Ben sarımsağı şöyle uyguluyorum saçıma soğan suyu kaynatıyorum, o suyun içine sarımsak doğrayıp atıyorum hepsini bir kaynatıyorum antibiyotik içerek iki besin sonucta hem saç dibine yararlı hem de saça tavsiye ederim :)
Hemen bir Eczaneye uğrayıp Zigavus sarımsak özlü Şampuan al sarımsakla falan uğraşma benim bitti yenisini aldım hem kokusu hoş hem de dört dörtlük Şampuan tavsiye ederim.
sarımsağa ne gerek var ya sinameki diye bir ot var ben kullanıyorum saçalrımda belimle süper iişe yarıyor ve çokda ucuz bir ot sarımsağı hiç duymadım ben
En İyi Cevaplar