ben babamı biraz korkuttum sanırım biz inelim sen sur dedi :) etrafta beni izlemek için toplanan çocuklar deli gibi sürdüğümü fark edince koşarak uzaklaştı :D öğrenmem için 40 fırın ekmeklik yolum var gibi görünüyor. sizinki nasıl geçmişti
Cevabın nedir?
Babam galerici olduğu için çocukluğum arabalarin içinde geçti . Haliyle araba sürme deneyimlerim de biraz erken başladi . Garajimizda el freni yarim çekilmiş halde ileri geri yaparak öğrendim arabayi kaldirmayi . Sonra babamdan habersiz gezmelere başladim 14 yaşimdayken . Birkaç sokak gezip geliyordum , sonradan birkaç farkli mahalle gezmeye başladim . 17 yaşlarindayken el freni çekmek , sifir çizmek veya yanlamak gibi şeyleri rahatlikla yapiyordum tabi babamin haberi yoktu .
İlk kez nasil oldu tam hatirlamiyorum ama halamlara oturmaya gitmiştik . Tabi ben arabanin yerek anahtarini cebimde her yere götürdüğüm için o gün de yanimdaydi . Yaşim 13'tü sanirim . Benden iki yaş büyük olan kuzenim Selçuk'la arabaya binmeye karar verdik . Cips falan yedik arabada , sonra kuzen kanima girdi ve gezmeye karar verdik . 2005 model BMW 5.20d sahibiydik o zaman . Araç otamatik olduğu için çok zorlanmamiştim . Bir saat kadar sokaklari gezdik ve eve geldik .14 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sıkışık İstanbul trafiğinde galeriden arabayı ilk ben çıkarmıştım. O zamanlar oradakiler babama; aman abi ne yaptın sen dediler,babam da burda öğrenemezse hiç öğrenemez dedi. harbiden de o trafikte bayağı dolaştım =)) şimdi 2 sınıf ehliyetim var fırtına gibiyim =))9
12 Yorumla
sürüş kursunda yaşadığım bir olayı anlatabilir miyim?:D
yanımdaki bayanla birlikte arabayı sürerken bana sağa dön demiş, ben duymamıştım sonra tekrar söylediğinde dönmek için artık çok geçti ama yine de direksiyonu kırdım ve baya yüksek bir kaldırımın üstüne çıktım! :D kadın bana dönüp sen naptın dedi ve o an şokta olduğumdan hiçbişey diyemedim, sonra öğrendim ki lastik hasar görmüş değiştirmişler :D
ama şimdi gerçekten de sürüş konusunda iyi olduğumu düşünüyorum, hız da yaparım en zor yerlere de park ederim kısacası araba sürmek çocuk oyuncağı oldu benim için ;)20 Yorumla
otobanda 5.viteste 140 ile.
ibreye bakınca korkmustum,dırek frene basınca duruyor sanıyordum.
şimdı frene bassam durur degıl mı dıye sormustum.
arkadas hayır deyıp anlatmaya baslayınca,korkudan şıp dıye anlamıstım.
cevreyoluna gırdıgımızde de ışıklarda durmustuk ve 100 metre kadar ılerde polis kontrolu vardı.
ışıklarda arkadasımla yer degıstırmeyı teklıf etmıstım ama kabul etmemıstı tabı kı.
kolumu camdan cıkarıp,muzıgın de sesını acıp rahat tavırlar takınmaya calısmıstım.
ısık yanınca ılk sagdan ara sokaga gırmıstım...10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
48Cevap
+1 yıl17 yaşındaydım babama araba kullanmayı öğret diyorum yok öğret diyorum yok. Sen üniversiteyi kazan ben arabanı da alırım bir günde kullanmayıda öğretirim diyordu. Bizimde arabaların hepsi otomatik bitek transporter minibüs manuel. Bir gün alışverişe onunla gittiğimizde. Baba ver anahtarı poşetleri koyayım arabaya dedim aldım poşetleri götürdüm. Arabayıda kaçırdım otoparkta geziyorum. Babamları içerde zannediyorum. Sonra yola bir baktım babam karşıma çıktı. Tabii bende panik yaptım korktum, yol kenarında iki tane plastik duba vardı onları devirdim falan. O gün babam madem kullanmak istiyosun al yanımızda kullan dedi. Oradan eve ben götürmüştüm. Öyle öğrendim.
10 Yorumla
+1 yılAbim şart koştu arabayı yıka sürmene izin vereceğim diye. Neyse işim bittikten sonra anahtarı verdi kendisi de sağ tarafımda duruyordu araş ise sol kısımda parkta. Direksiyonu iyice dönderdim sağa doğru araba yıkadım için terliklerim yaştı :) terlik ıslak olduğu için ayağım deprjdan kaydı ve araba abime doğru fırladı refleksle frene bastım. Arabadan indim abim duvara sırtını dayamış şok geçiriyordu araba, abim ve duvar arasında hiç boşluk yoktu. Trajikomik bir anı ama çok güldük sonra :D
12 Yorumla- +1 yıl
İlk sürüşte hatalar olabilir panik yaptığın zaman bilgin olsa da elin ayağına dolaşıyor sakinliği korumak gerekiyor zamanla alışılır hep öyle gitmez yani :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkasalı transit tarzı bir arabası vardı babamın kaçırdık arkadaşla lise 3 falandı sanırım. millet pederin arabayı çaldım kaçırdım şöyle gezdik falan diyince bende saf salak özenmiştim tabi. az buçuk bir bilgim vardı sürüşle ilgili. neyse biz çıktık arkadaşla falan böyle iki evin arası arsa gibi bir yer var ben düşünüyorum giderken araba burdan geçer diye nitekim geçmedi ön tekerler biraz havaya kalkınca gerizekalı gibi iki evin arasına sıkışıp kaldık sıkışmak dediysem harbiden sıkışmak arabanın iki yanıda ezile ezile nası girdiysem arkadaş şimdi ver giremem arabanın içinde iki salak kalmıştık öyle gören gülüyo gören gülüyo. ben baya ağladım utancımdan tabi ama şimdi bende gülüyorum. bizi ordan çıkarma çalşmaları allahım allahım...
10 Yorumla
+1 yılBana kımse ogretmedı ben gecelerı arabayı kacırıyodum 13 14 yasımdayken kendı kendıme ogrendım yokuşlarda kaldım kendım kalkmasını ogrendım mecburıyetten gerı gerı gıderken arabayı ucuruyodum askalsın herseyını kendım ogrendım sımdı herkesten cok cok ıyı kullanıyorum :) Sana tavsıyem KAÇIIRR ! :)
30 YorumlaPatronum bankaya gitmişti bende onu araba da beklerken polis arabanın olduğu yerden çekilmesi için anons yaptı. Baktım baktım patronum gelmiyor bende geçtim direksiyona, arabayı viteste bırakmış patron bende gazla frenin yerini karıştınca arabayı kaldırma çıkardım. Tampon biraz çizildi falan az daha elektrik direği arabanın üzerine devriliyordu. Arabayı o halde gören patronumun yüz ifadesini ömrüm boyunca unutmayacağım sanırım saygılar...
20 Yorumlaİlk kuzenim vermişti arabayı bana adam boyu kar vardı yol kepçe ile açılmıştı ama tek şerit açıktı çok güzel bir yolda almıştım arabayı düz gibiydi sürekli kıvrımlı yol vardı sağa sola sürekli kıvrımlı şekilde ama ilk kalkışım sorunsuzdu fakat dururken arabayı stop ettirmiştim direk frene basarak:)))
10 YorumlaÇocukluğumdan bu yana araba hastalığı var ilk o koltuğa oturduğum zaman hayatımın aşkı ile tanışmış gibiydim 10 dakika alışamadım sonrası benim için sohbet eder gibiydi.
Ama malesefki babamın disiplini yüzünden ailem tarafından kullanmayı öğrenmedim kaza yapıcağımı bilse bile canın sağolsun diyen arkadaşımdan öğrendim.20 YorumlaArabalar konusunda 532 cevap paylaştı. Piknikteydik boş arazı biraz yalvardık sonra yaş küçük boyda küçük tabi altıma yastığı koyup oturdum direksiyona babamda başta söylemediki arabayı durduracağın zaman önce debriyaj sonra fren diye lak diye frene bir girdim arkadaki kardeşim ön koltuğa geldi:)))
31 YorumlaGidiş:Tamam oğlum anladık babanın arabası valla lan şu köşedeki bakkala kadar gidicem sadece.
Dönüş:Telaş yapma hacı tanıdık kaportacı var sıfır gibi yapar şimdi ön jantı...12 Yorumla
+1 yıl9 ya da 10 yaşımda felandım bizim mazda münibüsümüz vardı abimde benden 4 yaş büyük abime sürmeyi öğretiyodu babam baktı bende hevesliyim gel sende sür felan dedi öyle böle öğrendim sürmeyi abimden daha güzel sürüyodum bide yoldan geçenler arabaya bakarlardı boyum gözükmediği için adamlar şaşırırdı lan araba kendi kendine gidio hilmi felan die :D
20 YorumlaBenim ilk kullandığım araba Reno 12 ydi yan aynaları yoktu, el freni çalışmıyordu, direksiyonda boşluk vardı, 1. vitese geçirirken çarklardan ses geliyordu, ön farlar çalışmıyordu bununla öğrendim köyde kullandım ama bu arabayı şimdi şehirde VW Jetta kullanıyorum :))
10 Yorumla
+1 yıl15 yıl önce ben 12 yaşında iken doğan slx kullanmıştım iyi kaldırdım arabayı sarsmadan ama frene birden basmıştım selam vermiştik :)
12 Yorumla- +1 yıl
o doğan benim değildi tabi sonradan 5 tane araba değiştirdim 15 yıldır kullanıyorum :) keşke daha iyi şartlara sahip bir ülkede yaşasak hanımefendilerin altına en kaliteli arabalar köpek olsa keşke :)
Hatırlatma nan : /
Kuzenimi eziyodum .. Gazla frenin yerini karıştırmıştım : / ...
Ama artık iyiyim tek rakibim Beberuhi <313 YorumlaEn iyi öğrenme yolu taklittir :) 1997 yılıydı, yaş 14... Yıllardır babamı izleyerek hareketlerini kapmıştım, o yüzden ilk sürüşüm hiç fena değildi. Tek sorunum debriyajdan ayağımı hızlı kaldırınca arabayı biraz "öksürtmek"ti :)
10 Yorumladeli dana gibiydim
ayağı debriyajdan çekme olayında uğraşmıştım bayağı23 Yorumlabahçede öğrendim araba kullanmasını ilk zamanlar gizli biniyodum işin ilginç yani geri gidebiliyordum sadece ileriye gidemiyordum korkuyodum çok gaza basarım diye o yüzden arabayi ileriye doğru yiterdim :))
10 Yorumlacok guzel, ilkinde hemen arabayi kaldirdim, ikincide otoyola ciktim :D ucuncude kaza yaptim XD dorduncude cesaretimi bidaha topliyamadim tepeye cikacaktim :D
10 YorumlaArabalar konusunda 1b cevap paylaştı. ilk sürüşüm geçen h. sonu sınav sonrası idi. heyecan yoktu ,sürüşümde de sorun yoktu ama hıza meyillyim :)
10 Yorumla
+1 yılHayatımda ilk araba kullandığımda paralel park yaptım. Ondan sonra da zaten araç kullanmama kararı aldım.
10 Yorumla
+1 yıl12 yaşındaydım, tek başıma boş arazide stop ettire ettire kullandım :D
12 Yorumla- +1 yıl
Verdiler gazı :))) O sekilde, geçtim direksiyona :)
+1 yıl14-15 yaşında pederin kıymetlisini çalarak başlamıştı araba maceram. çala çala öğrendim :D
20 Yorumla
+1 yılHecanlandım tabi ilk defa araba sürecektim yaninda arkadaş benden sonra o sürecekdi. Elektrikler geldi bir o arabaya vuruyorum bir bu arabaya hatta driff bile yaptım ..
10 Yorumla
+1 yıl5 yaşında dayımın minibüsünün anahtarlarını çalmıştım sabahın ilk ışıklarında bir hevesle kontağı çevirdim 5 cm gittikten hemen sonra lojmanın bekçisi yakaladı , napıyon olum dedi
10 Yorumlaberbat ötesiydi çukurlara girmiştim hep direksiyona hakim olamıyordum:D
10 Yorumla
+1 yılPiknikte başlamıştım alıştırmalara. Sürücü koltuğuna oturduğum ilk araç Volkswagen Caddy'di.
10 Yorumlakursta sürdüm hoca kafasını :D cama vurmuştu ani firenden çok şükür şuan :D normal standartların biraz üstünde diyebilirim cokta profosyonel değiliz ama normal standartın üstünde:D orada bişey
10 Yorumlayaş 26 oldu hala öğrenemedim. ot geldim saman gideceğim ben
10 Yorumla15 yaşındaydım, kimse anlamadı ilk binince çalıştıracağımı, arabayı kaldırmasınıbiliyordum, az daha freni bulamasam ağaçlara giriyordum
30 Yorumlatık tık vınnnnn eeee dannn
İşin garip tarafı bomboş arazide çarpacak biyer bulabilme yeteneğim :D11 YorumlaHatrımda kalan en belirgin şey burnuma buram buram vuran balata kokusu oluyor :)
10 Yorumla
+1 yıl2 sene önce falandı arabayı az kalsın köprüden aşağıya sürüyordum.
10 Yorumlagayet rahattım. hiç sorun yaşamadım. ben de şaşaırdım ama... :))
10 YorumlaBen otomatik kullaniyorum...Kolay 4000cc motor kullanmasi zor..
11 Yorumla
+1 yılSene 96 da babam kamyonu verirdi
onun üzerinde öğrendim :D
Beybazarı ayaş arası tali yolda gecenin 1 de eve giderdim her gün10 Yorumla2002 de 12 yaşındayken transitle öğrendim. öyle ilk sürdüğümde sarsıyordum tabi ama yine de iyiydim
10 YorumlaVillanın duvarına çarpıyordum . Neyse ki bir sorun olmadı.
11 Yorumla- +1 yıl
çarpsaydın:))
+1 yılİlk araba deneyimim, o zamanlar erkek arkadaşım ehliyee gidiyordu 18deydik.Bana da öğretmek istedi.
10 Yorumla
+1 yıldedemin traktörünü sürmekler başladım sadece direksiyonu tutardm cok küçüktüm
ilk kullandığım otomobil ise toros...
şoförlüğü torosta öğrendm köy yollarında... ve her arabayı rahat kullanıyorm10 Yorumla
+1 yılyaşımı hatırlamıyorum ama çok küçüktüm direksiyon arasından bakıyordum yola ilkinde kaldırıma çıkmıştım direksiyon kilitlenince araba bozuldu sandım korktum ondan sonra alıştım zaten
10 Yorumla
+1 yıl10 yaşımda başladım ehliyetimi alana kadarda kaçırarak kullandım arabayı babam vermezdi zaten şimdi rahatım ama kimse sür demedi kendim uğraşa uğraşa öğrendim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyazlıktaydık yollara yeni asfalt atmışlardı o yollar ağladı o gün ağladı çok kötüydüm ozamanlar
10 Yorumla
+1 yıl2009 model mitsubishi L200 pert ederek öğrendim :):) yıl 2008 :)
10 Yorumlailk 3-5 yaşımda babamın kucağında sürmüştüm :D tabi sadece direksiyon kontrolu o da köy yolunda :D
10 Yorumlababam eline bir çay aldı ve dediki bu çay her döküldüğünde bir tokat , tokat manyağı olmuştum :DD
20 Yorumlaİlk deneyimim yedi vitesli bir arabayla oldugu icinkendimi sansli hissediyorum acikcasi.. :)
10 YorumlaFelaket bişey ya :)
Abimle sürmeye çalıştım sağımı solumu karıştırdım :)
Hem heyecan var hem de kızıyodu bana kendileri :)
ama şimdi çok güzel :)10 Yorumla
+1 yılIlk korktum binmeye ama bence cok kolay :)
12 Yorumla- +1 yıl
Zamanla alisiyor insan..panik yapma :)
on numara beş yıldız dı ve şımdı ise 100 numara oldu yan yan :)
I LOVE TOF'AŞK...12 YorumlaArabalar konusunda 351 cevap paylaştı. sürücü kursu hocamla az kavga etmedik
12 Yorumlaşans yok,cepte para yok ev araba yok yok Allah yok
10 Yorumla- Arabalar konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılKaldırıma çıkıyordum :)
20 Yorumla Arabalar konusunda 458 cevap paylaştı. ilk seferde araba beni sürdü :DD
11 YorumlaArabalar konusunda 12,2b cevap paylaştı. berbat
kaldırıma cıktım20 Yorumlagazla , frenin yerini karıştırmıştım.
10 Yorumlabu kadra kötü değildi başlangıcım :)
10 Yorumla
+1 yılezme kimseyi sakın hihahaha:D trafik canavarı
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir deneyimim olmadı.
10 YorumlaBecerememiştim bir türlü. hala beceremem...
10 YorumlaBaska arabaya carptım.
10 Yorumla
+1 yıl12 yasımda olması lazım ve çok iyiydi :)
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Devamını Gör(58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem