Önerilerinizi bekliyorum? Saçımı evde hazır boyalarla boyuyorum. Hiç açtırmadım kuaföre falan. Fırçayla değil de direkt kutunun içindeki solüsyonun şişesinden boyuyorum. Ama dipleri tutmuyor gibi. Öneriniz var mı? Evde boyanan saç nasıl daha iyi tutar?Saç boyasının güzel bir şekilde tutması için
Kızlar, saç boyasının güzel bir şekilde tutması için ne yapmam lazım?
Saç boyasının tutması için kullanma kılavuzu detaylıca okunmalı, tavsiye edilen sürelere uymak gerekir, aksi takdirde beklenmedik renk sonuçları elde edilebilir veya saç zarar görebilir. Onun haricinde de kaliteli bir boya markası alırsan eğer boyanın tutmama olasılığı neredeyse imkansızdır diyebiliriz. Sana boyanın tutması için birkaç taktik vermek ve denediğim boya markası hakkında bilgi vermek ve önermek istiyorum. :)
Saç Boyası Neden Tutmaz?
Yanlış ürün tercih edildiğinde saç boyası tutmayabilir, onun için doğru ürün şart.
Deforme olan saçta boya tutmayabilir. Bu yüzden de saçlarının öncesinde bakıma ihtiyacı olabilir.
Yetersiz boya kullandığın zaman da saçının boya tutmaması olağan bir durumdur.
Saç Boyasının Tutması İçin Neler Yapmak Gerekir?
1.) Saçın Uzunluğuna Göre Boya Kullan!
Örneğin saçın çok uzunsa eğer 1 kutu yetmez boyanın tutması için, maksimum 2 kutu boya kullanman gerekecektir.
2.) Saç Boyasını Doğru Uyguladığından Emin Ol!
Kullandığın saç boyası belki fırça gerektirmez, belki taraklı başlığa sahiptir veyahut da sadece eldivenle uygulayabilirsin. Uygulama işleminde diplerden başlayıp uçlara doğru boyayı uyguladığından emin olman ve her tarafına yayıldığını kontrol etmende fayda görüyorum.
3.) Saçların İçin Doğru Ürün Tercihi Yap!
Her gördüğün saç boyasının kutusuna aldanmaman gerekiyor. İyice araştırıp sana uygun olanını almalısın. Örneğin saçlarında beyaz teller varsa eğer %100 beyaz kapatıcı boyaları tercih etmelisin. Ayrıca içeriği bakımından doğal ve besleyici yağlar içeren boyalar da cansız ve sağlıksız saçlarını besleyip daha parlak görünmesini sağlayabilir.
Hangi Saç Boyası Evde Boyama İşlemini Kolaylaştırır?
Evde saç boyamak zahmetli bir iş gibi görünse de aslında çok basittir. Kolayca uygulanabilen bir saç boyasını bulmak yeterli. Bunun için sana daha önce kullandığım Pure Color ilk kalıcı jel boyayı önerebilirim. Ürünün özellikleri hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. :)
İlk Kalıcı Jel Boya Pure Color ile Akma, Damlama Riski Ortadan Kalkıyor!
Bakım kremindeki Jojoba Yağı içeriği ile saçların ışıltılı, sağlıklı ve daha parlak bir görünüme kavuşur.
Vanilyalı tart, buzlu kestane gibi 15 farklı renk seçeneğiyle saçlarında istediğin rengi tercih edebilirsin.
Akma ve damlama gibi sorunlarla karşılaşman mümkün olmaz.
%100 beyaz kapama ve kalıcı bir özelliği vardır.
Aloe vera ve kaktüs özleri içeriğiyle saçlarında nem sağlıyor ve saçlarının nem dengesi korur.
Ürünün özelliklerinden bahsettim kısaca, denedikten sonra bu özelliklerin çok daha üstesinden olduğunu göreceksindir. Benim saçımın tercihi Pure Color. Ya senin #SaçınınTercihi ne? 🤞
Oncelikle boya paketlerinin uzerindeki resme hic aldanma. Sana dedigim numaralardaki boyalari karistirman gerek. 5.4 numarali (istersen 5.44 numrali da olabilir) sac boyasi ve de 9.0 numarali sac boyasindan al. Ardindan her iki sac boyasini da kendi kabinda hazirla. Sonra bir demir tabak al ve 5.4 numarali boyanin hepsini icine dök, 9.0 numarali boyanin da yarisini dök ve guzelce bir karistir. Sonra bunu sacina uyguliycaksin ama benim tavsiyem işleme diplerden basla cunku diplerin daha cok beklemesi gerekiyo daha koyu renkte oldugu icin. NOT: 9.0 sari oldugu icin boyana eklemekten cekinme sari olmasi seni korkutmasin dedigim gibi yarisini ekle hatta yarisindan biraz daha fazlasini. Uzun lafın özü sarı olması seni korkutmasin cunku sadece 5.4 numarali boyayi kullanarak istedigin rengi elde edemezsin. Kuaforlerde de renkler karistirilir hep ve oyle uygulanir. BOL ŞANS
Bana da bir yardımcı olur musun? Saçlarım koyu kestane renginde kızıl yapmaya çalışıyorum 1 kez denedim fakat tam tutmadı, tam kutudaki renk olmasını beklemiyorum ama kızıl olduğu belli olsa yeter. Nasıl yapmalıyım? Loreal Paris Excellence İntense kullandım
1-boyalar demir kapta karistirilmaz. saç boyaları porselen, cam veya plastik kaplarda hazırlanıp kullanılmalıdır. madeni olan bakır, alüminyum ve demirden yapılmış kaplar saç boyası ile oksidan içerisindeki hassas kimyasal maddelerle temas ettiği zaman boya bozulur! 2-boyamaya dipten baslanmaz cunku boyanmamis sac her zaman cok daha hizli acilir! 3-boya kadar oksidan volumu de onemlidir %1-3-6-9-12 saci bunlar acar belirtmemissin! 4- boyanin yarisini kullanmak icin tamamini hazirlamana gerek yok. Ben bu bilgilere sahip oldugum halde ‘genis bilgiye sahibim’ diyemiyorum. Allah askina bilip bilmeden milleti yanlis yonlendirmeyin atip tutmayin ya
En İyi Cevaplar