Takım elbise makinede yıkanır mı, takım elbise çamaşır makinesinde nasıl yıkanır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Takım elbise önemli bir giysidir. Genellikle önemli günlerde kullanmak için tasarlandığı için formunun bozulmaması gerekiyor. Özellikle ceket için bu konu çok önemli. Bu nedenle kuru temizleme şiddetle tavsiye edilir. Ancak göndermek istemiyorum ben kuru temizlemeye diyorsanız kendinize güveniyorsanız takım elbisenin pantolonunu soğuk suda Rinso Sıvı Kömür Siyahlığı ile ya da Rinso Sıvı Gül Suyu Narin Bakım deterjanı ile düşük devirde yıkayabilirsiniz. Kurutma işini ise askıda ya da ipte düz şekilde asmadan önce iyice sudan arındırarak asmak iyidir.

Ceket ise kesinlikle elde yıka. Çünkü makinede ceketin formunun bozulma olasılığı oldukça yüksek. İllaki makineye atacağım diyorsan en yavaş programa narin-yünlü kumaşlar için olana en düşük ısıda ve Sıvı Rinso Kömür Siyahlığı kullanarak yıkayabilirsin. Ama dediğim gibi ben kesinlikle seçimimi kuru temizlemeden yana kullanıyorum o olmazsa elde yıkarım oda olmazsa makinenin en narin programında soğuk suyla yıkarım.

Düğünlerde, işte,... Sıkça tercih edilen takım elbiseler kirleniyor, kuru temizlemeye verilerek temizleniyor. Ancak, özellikle düzenli takım elbise giyenlerde; "takım elbise her zaman kuru temizlemede mi temizletilir, evde yıkanır mı?" sorusu akıllara geliyor. Bu sorunun cevabı, genelde takım elbiseye göre değişir. Takım elbisenin yıkama talimatlarına bakın, çamaşır makinesinde yıkanmaz demiyorsa, çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Takım elbisenizde leke varsa, kuru temizlemeye vermenizi tavsiye ederim. Lekeyi çıkarmaya çalışırken, takım elbisenin kumaşı zarar görebilir, yıpranabilir.

Takım elbise, zarar görmeden temizlenmesi için, çamaşır makinesinde 30° sıcaklıkta ve yünlüler programında yıkanabilir. Sıkma yapılmamasında fayda var. Çamaşır yıkama işlemi bittikten sonra da bekletmeden çıkarın, asarak kurutun.

Takım elbiseyi, etiketindeki yıkama talimatlarına uyarak temizleyin. Eğer sık giymeniz gerekmiyorsa; düğünde, iş görüşmesinde giyiyorsanız sadece kuru temizleme yaptırın. Düzenli takım elbise giyiyorsanız ve sürekli kuru temizlemeye vermek istemiyorsanız, maliyeti yüksek oluyorsa evde de dikkatlice temizleyebilirsiniz.

Takım elbise gibi hassas çamaşırları temizlemek, tüylenmesini önlemek ve renginin solmasını önlemek için Rinso Gül Suyu sıvı deterjanı kullanabilirsiniz. Rinso Gül Suyu, hassas çamaşırları yıpratmadan temizliyor ve güzel kokmasını sağlıyor. Ben de evde hassas çamaşırlarımı yıkarken Rinso Gül Suyu sıvı deterjan kullanıyorum. Az miktarla güzel sonuçlar veriyor.
kuru temizleme daha iyi olur ama illa evde yıkayacağım dersen de 30 derecede ve sıkması da 400-600 devir arası olsun ki çok buruşmasın ipe asarkende askıyla as mandal isi kalmasın. kısa programda yıkarsan daha iyi olur sonuçta aşırı derece kirlenen birşey değil.
Yıkanır.
nasıl peki çamaşır makinesine atsam mahvolur diye korkuyorum
Cevap
2Cevap
Ben yıkıyorum 15 dklik elde yıkama programına atıyorum
makineye atma. elde yika. makineye guven olmaz
takım yıkanmaz kurutemizlemeye ver
Kuru temizlemeye vermen gerekiyor
kuru temizleme daha iyi aga
Direk makinaya at
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?