Sizce fondöten rengi ten renginden açık mı olmalı koyu mu? Önerdiğiniz beğenerek kullandığınız fondötenlerin markasını fiyatlarıyla yazar mısınız?

Sizce fondöten rengi ten renginden açık mı olmalı koyu mu? Önerdiğiniz beğenerek kullandığınız fondötenlerin markasını fiyatlarıyla yazar mısınız?

Fondötenler makyaj çantamızın vazgeçilmezi :) Özellikle Loreal Paris'in çok sevilen İnfallible serisi benim de memnun kaldığım bir fondöten.

Loreal Paris İnfallible serisi gerçekten geniş bir renk skalasına sahip. Bu serinin en açık rengi genellikle "Porcelain" ya da bazı durumlarda "Ivory" olarak adlandırılıyor. Eğer cildin çok açık tonlarda ise bu renkler tam sana göre. Açık tenliysen ve doğal bir görünüm arıyorsan bu tonlardan birini deneyebilirsin.

Bu konuda net bir cevap vermek gerekirse Loreal Paris İnfallible fondötenler genellikle silikon bazlıdır. Yani su bazlı fondöten arıyorsan bu seride bulunan ürünler bu kritere uymayabilir. Silikon bazlı fondötenler cildin üzerinde pürüzsüz bir finiş sağlamak ve uzun süre kalıcılık sunmak için tasarlanmıştır. Nemlendirici özelliğe sahip bazı ürünlerle karıştırılarak uygulandığında cilde ekstra bir parlaklık ve canlılık kazandırabilir.

Fondöten seçimi yaparken en önemli kural cilt tonuna uygun rengi bulmaktır. İnfallible serisinde birçok farklı ton bulunuyor, bu yüzden doğru rengi bulmak için biraz deneme yapman gerekebilir. İdeal olanı fondöteni çene çizgine uygulayarak doğal ışık altında rengin cildine ne kadar uyum sağladığını görmek. Ayrıca cilt alt tonun (sıcak, soğuk ya da nötr) farkında olmak da çok önemli. Soğuk bir alt tona sahipsen pembe bazlı renkler; sıcak bir alt tonun varsa sarı bazlı renkler iyi bir seçim olabilir. Cilt tonuna tam olarak uyan fondöteni bulduğunda makyajın çok daha doğal ve taze görünecektir.
Ten renginden koyu alma çok kötü bir görüntü boynunla yüzünün farklı renk olması. Ben Estee Lauder Double Wear kullanıyorum 157 TL, Daha önce Mac Studio Face and Body kullandım 85-90 TL falandı fiyat ama artmış olabilir. Bir de Make Up Forever güzel diyorlar denemedim daha önce o da 120-140 TL arası bir şey sanırım. Daha uygun fiyatlı istersen de Loreal True Match en iyisi indirimden baya uyguna alabilirsin. Hatta Gratis ve Watsonslarda indirim var bugün son gün.
cildinden 1 ton koyu olmalı iyi bir kapatıcılık sağlaması için yves saint lauren al 100lerde birşeydi tam hatırlamıyorum bikaç ürünle beraber almıştım ben ve çok geniş bir renk yelpazesi var pahalı dersen eğer loreal parin infaillible serisi var çok güzel oda 50 civarıydı ya da garnier BB krem alabilirsin çok güzel oda 25 30 civarı
Loreal paris infaillible ya da true match almayı düşünüyorum teşekkürler 😊
Kapalı
Cevap
2Cevap
Ten rengine olabildiğince yakın olması en iyisidir. Doğal görünüm için ne çok açık ne de çok koyu olması lazım. Genelde bilek içi veya çene hattı gibi bölgelerde fondöten deneyip, ten renginle uyumlu olup olmadığını kontrol et. Eğer fondöten cildinde doğal duruyorsa ve geçiş çizgisi oluşturmuyorsa, doğru tonu bulmuşsun demektir.
1. Açık da olabilir.
2. Koyu renk de olabilir.
3. İkisi de olmayabilir..
Cildiniz defans yapabilir. Kullanmamanız daha sağlıklı, iyi olacağı durumlar yaşanabilir.
Fondöten ile cildiniz arasında en iyi ton açık da koyu olabilir
Tecrübe etmek gerek. Bu durum için kendinizi şartlandırmayın.
Bir ton koyu veya aynı ton olmalı fondoten denerken boynunda dene ben Essence all about matt serisine bayılıyorum üzerine birde transparan pısra sürünce efsane pürüzsüz porselen oluyorsun fiyat aralığı 10-25 arası
Bakıcam teşekkürler ☺️
Estee lauder fondöten güzel 1500 civarı... Günlük hayatta daha bb ve kapatıcı kullanmanın yeterli olduğunu düşünüyorum
Pure beauty 50 spf de içeriyor mis ürün Maybelline instant eraser güzel serum fondöteni de güzel
Ten renginden bir ton acik almalisin. Cunku fondoten yuzunle birlestiginde zaten yarim ton kadar koyulasiyor. Nars -Sheer Glow 120 TL Makeup Forever-Ultra HD 140 TL sanirim emin degilim. Mac-Face&Body 120 TL
Kendi ton renginden bir ton koyu olmalı bana göre. Ben su an kullanmıyorum ama loreal paris true match fondoten konusunda cok iyi. Fiyati da 43 tlydi
Baktım kapatıcılığı harika. İndirime giriyor mu? 😁
Genelde tekli kalınca yani tukenmeye yakın girer :) takip et sürekli ben cok beğeniyorum :D ustelik kalıp gibi durmuyo ince
Ne yüzünde tüp patlamış hissi uyandıracak kadar koyu ne de vampir gibi görünecek kadar açık.. Ten rengi neyse o..
Maybellin kullanıyorum fiyatı aldığım zaman indirimde 430 ₺ ten rengimin birazdaha açığını kullanıyorum ve seven çok var bu markayı tavsiye ederim 🐣
Ten rengiyle uyumlu aynı tonu olmalı. Ben Oriflame fondöteni kullanıyorum cok güzel porselen gibi yapıyo
Ten rengini uygun olmalı. Ben 1 numara kullanıyorum. Tenimle aynı renk.
Bugün cpk gzl birtane kullandim. Ama pahaliymis baya :/ lancome un 30-40€ arasiymis. Saka gibi
Ben tam ten rengimde olanini seviyorum ve flormar mat serisi kullaniyorum
Ten renginin bir tık koyusu olmalı ki ne ten rengine zıt düşsün ne de kapatmasın
tabi acik olsun kapali olunca cok kotu. Ben ya en acigini alirim ya da en aciktan bir koyusunu
Koyu renk olunca çok kötü ve abartı duruyor.
Fondoten yerine BB/CC krem öneririm.
Bence kendi renginden bir tık açık ama çok açık olmamalı
Bu kişiye göre değişir ben kesinlikle açık seviyorum çünkü açık renk ten seviyorum.
Ten rengiyle aynı olmalı
Ten rengine uymalı
Kendi renginde olmalı ne açık ne koyu
Ten rengine göre olur
ne açık ne koyu tam ten rengin olmalı
Bir ton acik daha guzel duruyor bence
Açık olmalıdır yüz tipine göre degişir
Ten renginden yarım ton acık.
Açık olmalı.
Açık olmalı bence kapatıcı da üstüne geldiği için
Bir tık koyu olmalı kapatıcı olması için
Acik bence