Zorladım hafif içinde bir şişlik oluştu şimdi. Sadece arkası kalıyor ama it it gitmiyor arkadaş 😔 Nasıl yaparım? Kapanan kulak deliği nasıl açılır? Kapanan kulak deliği nasıl açılır?
Kapanan kulak deliğini açmak basit bir işlem ama belli aşamaları var onlara uymak şart. Tek tek anlatayım daha iyi olur bence.
Kulak memenizin etrafındaki cildi yumuşatın: Deliği açmadan önce kulak memesini yumuşatmak gerekiyor. Ilık bir duş bu işi görür. Bu, deliğin yeniden açılmasını kolaylaştıracaktır.
Ellerinizi yıkayın, ve eldiven giyin: Kulağınız hassas olduğu için ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Bu nedenle ellerinizi dezenfektan ile yıkayın. Kurulama işlemi bitince de eldiven giyin. Bu, küpe deliğine bakteri sokmanızı önlemeye yardımcı olacaktır.
Küpelerinizi dezenfente edin: Dezenfektan kullanarak küpeyi temizlemek şart. Bir pamuğu veya pamuklu çubuğu ovalama alkolüyle nemlendirin ve ince direkleri olan bir çift küpeyi temizleyin. Küpe deliğinizi açmak için bu küpeleri kullanacaksınız. Yüzeyi iyice temizlediğinizden emin olun. Küpeleri kuruması için temiz bir yüzeye yerleştirin. Bu arada eğer alerjiniz varsa veya hassas bir tene sahipseniz gümüş bir küpe kullandığınızdan emin olun.
Kulak memenizi temizleyin: Kulak memenizi alkolle temizleyin. Kulağınızın iyice temizlendiğinden emin olun ve küpe deliğinin açılmasına çok dikkat edin.
Evde kapanan kulak deliği nasıl açılır?
Evde kapanan kulak deliği nasıl açılır?
Yukarıda dediğim işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra kulak deliğini açmak çok basitleşecek. Çünkü zaten dezenfekte ettik ve kulak mememizi yumuşattık. Şimdi de kulak deliğimizi açalım. :)
Öncelikle tekrar açmak istediğiniz delik alanını elinizle kontrol edin: Böylelikle delik tamamen kapanmış mı yani iyileşmiş mi yoksa sadece ölü hücrelerle tıkanmış mı onu anlarız. El muayenesiyle deliğin hala açılacak durumda olduğunu fark edince yapmanız gerekeni yazıyorum.
Kulak memenizin tamamını yağlayın.: Sadece delmek istediğiniz alanı değil bütün memeyi yağlamanız gerekiyor. Çünkü ağrı yapabilir. Daha sonra antibiyotik merhem sürün. Siz deliği açmaya çalışırken enfeksiyon kapmasın diye. Eliniz ile masaj yapın ve memenizi iyice yumuşatın merhem yardımıyla.
Küpe delik alanını öne doğru uzatın: Delmek istediğiniz alanı elinizin yardımıyla öne doğru uzatın. Diğer kısımları ise arkaya doğru itin. Bu işlem, delik yapmak istediğiniz alanın daha rahat açılmasına yardımcı olacaktır.
Dezenfekte edilmiş küpeleri bir antibiyotik merhem veya vazelinle ile kaplayın: Bu işlem küpede eğer bir bakteri vs kalmışsa bunu temizlemeye yardımcı olacaktır. Bu arada nemlendiriciyi küpenin ön kısmına sürmemeye, bulaştırmamaya dikkat edin. Eğer yağlanırsa delik açmaya çalışırken sürekli elinizden kayar ve çok zorlanırsınız.
İnce bir küpe kullanın ve küpeyi deliğe sokun: Kalın direkli küpeler deliği açmayacağı gibi aynı zamanda yara da yapar. Bu nedenle ince bir küpe ile hedeflediğiniz alana küpeye yavaşça sokun.
Tıkanmış kulak küpe deliği aynı yerden delinir mi?
Tıkanmış küpe deliği aynı yerden delinir mi?
Tıkanmış kulak el muayenesinden sonra delinip delinmeyeceği anlaşılır. Eğer tamamen iyileşmişse kendiniz delik açamazsınız. Eczaneye gitmenizde fayda var. Ama sadece ölü hücreler ile birikmiş ve tıkanmışsa o zaman aynı yerden delebilirsiniz. Bu arada küpe delik alanınız tamamen iyileşmişse bile tekrar aynı yerden delebilirsiniz, problem olmaz.
Bebeğimin kulak deliği kapandı. Ne yapabilirim?
Bebeğin kapanan kulak deliği tekrar açılır mı?
Bu arada hazır küpe deliklerinden bahsediyorken çok sık duyduğum bir soruya da cevap vermek istiyorum. Bebeklerin kulak deliği kapanmışsa eğer evde kendiniz tekrardan açmaya çalışmayın. Bebeklerin ciltleri bizimkine oranla çok daha hassas olduğu için evde açmaya çalışırsanız enfeksiyon kapma ihtimali yüksek olur. Bu nedenle profesyonel bir yerde kulak deliğini açtırmalısınız.
bak bunu yap kesinlikle garanti iyilşir. çörek otu yağı damlat 2 3 damla damlatsan yeterlı ve hangı kulagını zorladıysan o kulagın üst tarafta kalacak şekilde yan yat maksat kulağının içine deysin çörek otu yağı. bununla ılgılı hadis de var, çörek otu yağı ölümden başka her derde şifa denemenı tavsye ederm bende kulagımı zorladım tıkandı kapandı hıc bsey duyamıyodum buğulu bseyler vardı kulağımda ve çörek otu yağı damlattım 10 dakıka uzandım 10 dakıka sonra kulagım açıldı eskısı gıbı oldu çok şükür
Gümüş küpenin ucuna krem yap sonra fazla zorlamadan tak kulağına ve bir ay kadar çıkarma ki orası alışsın iyice. Sonra da uzun süre takmamazlık yapma. Krem baya iyi gelir
Fazla zorlayıp kanatırsan mikrop kapar ilaç kullanmak zorunda kalırsın dikkat et :) krem kayganlaştırdığı için kanatmaz. O zaman nişan için acıya katlan
kulak deliğimi açmak için her iki tarafına da kantaron yağı (herhangi bir yağda olabilir bence) sürdüm 2 3 dk ovaladım sonra takacağım küpeyi de Bepanthol kremle ovaladım rahat bir şekilde girdi. Ben iki hafta önce deldirdim her iki kulağımı da dün çıkarttım küpeyi ama benim tavsiyem elinizi yıkamadan kulağınıza veya küpeye dokunmamanız. Bugün küpeyi geri takmak istediğimde öndeki delikten girdi arka delikten çıkmadı tabi ikisi de şişmiş iltihap kapmıştı çoktan elinizi yıkamadan kulağınıza götürmeyin ayrıca yağlamadan, kremlemeden deliği zorlamayın kanatırsınız
Önden giriyor arkası çıkmıyor dimi 😄 Bende o anı çok yaşıyorum ama zorla girer acısa da bişi olmaz sonra krem sürersin. Ama bu delik kıkırdaktaysa pek oynama derim çok acı çekersin
Ya bekle tamamen kapansın git tekrar deldır ya da illa ben yapıcam diyosan iğneyi Çakmakla isit geçir delikten ben kikirdagimda ki deliği acmistim öyle.
Ya valla aslında çok zorladığında pat diye açılır ama 😂 Şiştiyse bilemem benimde ikinci üçüncü delirler ve kıkırdak iltihap kaptı ama çıkarmıyorum krem sürdüm aende istersen bir nemlendirici sür öyle takmaya çalış olmuyorsa da zorlama git eczaneye deldir
Ilk once kupeye vazelin sur ve takicagin deligede vazelin sur, puf noktasi ise elinle kulagi germe, serbest birak kulagini oyle takmaya calis kupeyi fazla zorlamadan veya ilk arkadan takmaya calis yani tam tersi
Kıkırdak deliğim nerdeyse kapanmıştı o kadar uğraştım kanadı ama bir türlü açılmadı en son senin bu yorumunu okudum deneyeyim dedim anında açıldı valla çok sağol 😂
Bende de işe yaradı gerçekten kulak deliğime dokuduğumda sanki kapanmış ve orayı yeni deri doldurmuş gibi hissediyordum hiç zannetmiyordum denedim oldu teşekkürler 😊
En İyi Görüş