Cevabın nedir?
Hormon bozuklugu hic üzülme simdi oncelikle bu bazı kadınlarda gorulen bir hastalıktır yumurta tembelligi yani pcos
Hastaneye git diyecem kan tahlili sonra hormon bozuklugu yumurta tembelligi cıkacak sonra dogum kontrol hapı verecek 7 ay kullanıcan ictigin an etkisini gosterecek ko cok zararlı ki hic bir doktor onermiyor basından atmak isteyen doktorlar yazıp gonderiyo sana tavsiyem sakın alma bitkisel deseler bile cok kotu kansızlık yapıyo lekeler bir suru bir tarafı iyilestirirken bir tarafları bozuyor ruh halim hala bozuk :( eger ki adet duzensizligin yoksa sana bir tavsiyem var bunun gibi bir suru
Kimseler varsa umarım görürler
SOĞAN KÜRÜ İNTERNETTEN BAK OKU AİLE DOKTORUNA ya da SOR HERKES BUNU ONERİYOR YUMURTA TEMBELLİGİNE 15 GÜN BOYUNCA İCİYORSUN DUZENLİ NE SİVİLCE NE ADET DUZENSİZLİGİ HERSEY DUZENE GİRİYOR AYRICA İLERDE COCUGUN DA OLUR YANİ ANLAYACAGIN HERSEYDEN KURTULUYORSUN İNANMA KİMSENİN DEDİGİNE AİLE DOKTORUNA SOR İCMEYE BASLA TÜYLERİN İCİNDE OKSİJEN SUYU ECZANE DE 7 LİRA AL PAMUGU KOY SUYUN İCİNE BİRAZ BEKLET YUZUNE SUR SARARIYO 2 AY SENİ OYLE KUSURSUZ HALE GETİRİR İNAN BANA SARARTICI KREMLER KADAR ABES DURMUYOR YA BUNU DEMEMİN SEBEBİ EPİLASYONA PARANIZ YETMEZ ya da NE BİLEYİM.
İNSALLAH OKURSUN12 Yorumla
Soran+1 yılAdet duzensizligim yok
En İyi Cevaplar
Birincisi yüz ağdası, ikincisi peeling.
Bak şimdi özel kürümü yazıcam sana,
Duşa girdin ya hani. Saç kremini sürdün, bekliyorsun.
Hah işte o esnada, bir kabin içine biraz diş macunu, biraz karbonat, biraz da su ekle (su cok az, tutkal kıvamına gelsinler diye) duştan sakın çıkma, ama yüzün nemli olsun kurumuş olsun yani ıslaklığı geçmiş ama açık olsun gözeneklerin.
Kullanmadığın eski bir diş fırçasını al, dairesel yumuşak hareketlerle yüzüne uygula.
Diş macununun naneli olmasına dikkat et.
Canın çok acıycak, naneli çünkü. Gözlerin de yanıcak... Ama doğduğunda bile bu kadar mükemmel bir tenin olmamıştır.
Bastırma bir de.123 Yorumla
+1 yılPolikistik over sendromu olabilir, kilo sorunun da varsa mutlaka doktora git. Eğer kist varsa lazer epilasyonla kurtulmayı denemek zorunda kalacaksın. Bunun yanı sıra ilerde çocuk yaparken sorun çıkarabilir ve hastalık yüzünden kullanacağın ilaçlar yüzünden adetlerin fazlasıyla düzensiz-ağrılı olabilir. Ama hemen endişelenme, sadece hormon bozukluğu da olabilir.
Kadın doğum doktoruna gidip ultrason ile baktırırsan kist olup olmadığından emin olabilirsin. Geçmiş olsun.316 Yorumla- +1 yıl
Bravo vallahi bu kadar şeyi nerden biliyorsun?
- +1 yıl
Ablamda da aynı sorun var, bir de kardeşten çok arkadaş gibi olduğumuz için her şeyi konuşabiliyoruz. İşinize yaradıysa ne mutlu bana :).
- +1 yıl
Bu arada eklemeyi unutmuşum sivilcelerinin sebebi de kist olabilir, ablam 25 yaşında hala günü birlik sivilcesi çıkıyor. Çok bezdirici bir şey, Allah sabır versin kardeşim.
- +1 yıl
@mervis_ms doğru, haklsınız.
Eğer sen doktorlara gittin ve onlar seni ciddiye almayıp sivilce ilaçları verdiyse işten anlamadıkları için geçiştirmişler. Aynısı üvey annemde vardı. Çapa tıp fakültesi bu alanda istanbulun en iyisidir. Fakat ben 2010 yılında 360 lira ücret ödemiştim. Sigorta olmasına rağmen çok para alıyorlar. Akademik düzeyde muayene olup teşhiş koydurtman lazım. Aile hekimleri sadece reçete yazmasını bilirler. Profesöre muayene olmalısın.
36 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da degilim
Soran+1 yılAkdeniz universitesine gidiyodum. Roacvutane kullandim ama yarida kestiler. Sivilcelerin gecmis deyip. Bidaha gittigimde de yani sivilceler cikmaya basladiginda uzman doktor onceki doktorun bir bildigi var demekki diyip daha once kullandigim imex i yazdi. Bende aldim kullaniyorum ama afedersiniz bir boka yaramiyor.
- +1 yıl
Tüylenme nedenin neymiş? bende roaccutane kullandım ve tüylendim ne yapacağımı bilmiyorum 😫😫
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
117
Cevap
94Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılilk önce bir jinekologa git hastanede ama sonra sana hormon testi yapsin genelde adetin ücüncü günü yapiliyor ya da 1 hafta öncesi. testesteronu ölcmesi icin adet bitiminin hemen sonrasi yapiliyor. polistik over vardir sende öyle gözüküyor.
cilt sorununa gelince. ayni durum bendede vardi bende sivilceler kanli kanli üstüne akne ve tek yüzümde degil vucudumdada vardi 1 günde her yerim yaglaniyordu sacim bile. gittim dermatolojiye bundan 6 ay öncesi. doktora sikayetlerimden bahsettim hersey denedim ama hic birsey fayda etmedi dedim. bana "izotretinoin" icerikli ilac verdi. akne sivilce tedavisinde kullanilan her ilacda bu icerik var. her 2 ayda bir kan vermen lazim cünkü agir ilac. benim simdi 6 ay bittiyor ve cildimi görsen hic birsey yok ne yaglanma nede sivilce. saclarim bile yaglanmiyor.12 Yorumla
Soran+1 yılTamam o ilactan kullandim zaten ben.
- +1 yıl
Bende de aynı sorun var lütfen duyyy beniii bir çözümü var mı bunun? 😔😞
+1 yılAdetlerin duzenli mi? Eger duzenli oldugu halde bu sorun varsa hormonzal bozuugun olabilir testesteronun yuksektir. Ama adetlerinde sorunluysa poliskistikover olma ihtimalin cok yuksek ulkemizde ki genc kizlarin cogunda bu rahatsizlik bulunuyor. Killama yaglanma sivilce ve adet duzensizligi gibi belirtileri vardir. bence once bir kadin dogum (jinekoloji) dan randevu alin bir muayene olun. Daha cok gencsin ihmal etme lutfen
40 YorumlaKadınların dudak üstü ve çenelerinde çıkan istenmeyen tüyler çoğu zaman başa bela olur. Sosyal çevrelerde kendinizi rahat hissetmezken özgüven kaybı yaşanmasını da beraberinde getirir. Bu tüyler için ucuz fiyatlara satılan kremler çoğu zaman geçici çözüm sunarken tüy köklerini güçlendirip durumu daha karmaşık bir hale getiriyor. Peki tamamen doğal yöntemlerle bundan kurtulmak mümkün mü? Evet mümkün.
En güçlü köklere kadar etkili olan önereceğimiz yöntemle bıyık ve çenenizdeki tüylerden benzetmek gibi olmasın ama bıyıklarınızdan kurtulabilirsiniz.
Zerdeçal ve süt kürü
1 çorba kaşığı süt ile 1 çorba kaşığı zerdeçalı karıştırın
Bu karışımı parmağınızın ucuyla yavaşça tüylü bölgenize uygulayın ve biraz ovalayın
En az 30 dakika kuruyana kadar bekleyin
Soğuk suyla yıkayın
NOT: Bu işlemi 4 hafta boyunca her gün uygulayın. 4 hafta sonunda tüylerinizin çıkmadığını göreceksiniz.00 Yorumla
+1 yılepilasyona git. kesin çözüm. gidemezsende ağdayla al. Benimde yüzüm çok yağlı kil maskeleri ile dengeleyebilirsin. İçerisinde Benzoil peroksit içeren her hangi bir ilaçla yüzündeki yağlanmaya ve sivilcelenmeye son verebilirsin. Acnemix, Benzamiyn, Aksil-5, clindoxly kullanabilirsin. ilaç istemiyorum dersende kükürtlü sabun, Kil maskesi, Bal-limon-yoğurt karışımı içeren maskerlerde derdine çare olacaktır.
08 Yorumla- +1 yıl
Bu clindoxly nadixa gibi sivilce kremleri ten renginde açilma yapmiyor mu?
- +1 yıl
@catherina1356 benzoil peroksit ağartıyor tüyleri felan. o yüzden biraz beyazlatıyor gibi olabilir. clindoxly de benzoil peroksit var. hiç bir ilaç cilt tonunda değişim yaratmaz. pigmentler bir anda mutasyona uğrayıp renk değiştirmez :)
Soran+1 yılBenzamycin isotrexin imex benzac cleocin T gibi ilaclari kullandim daha once. En sonda roaccutane kullandim ama soktor gecmis gecmis diyip yarida kesti tedaviyi tekrar gittigimde de o doktor oyle uygun gorduyse yuzelsel ilaclarla olusansivilceleri giderebiliriz redi bisey oldugu yok 😣
- +1 yıl
keşke tamamlasaydın tedavini. Bir daha hiç sivilce çıkmayabilirdi.
- +1 yıl
Ben çenemdeki sivilceler için kullandim bu iki kremi de. Dudağimin tam altina sürmedim hatirlamiyorum ama orada baya bir beyazlik oluşmuş. Ama çoğu insanin dudağinin tam altinda renk değişikliği var galiba daha beyaz gibi geldi bana. Bende mi yanlis var anlamadim:/
- +1 yıl
@catherina1356 bende benzoil peroksit içerikli krem kullanıyorum ama hiç beyazlama olmadı. zaten beyaz biriyim sldkjfş
- +1 yıl
dudağinin tam altina baksana biraz daha mı beyaz ton farklılığı var mı yani hiç. Ben de beyazim çoğu insanin dudağinin altı dha açık
- +1 yıl
@catherina1356 gayet normal Belki sana öyle geliyodur ya da sana öyle etki etmiş olabilir :/
+1 yılBazı kızlarda genetik olabiliyor bu kıllanma fakat önceden yoktu diyorsun, yediğin içtiğin kullandığın son zamanlarda yaptığın şeylere dikkat et ve bir doktora görün. Hormon bozukluğu olabilir fakat endişe etme ilaç tedavisiyle hallolacaktır fakat öncesinde araştırmanı da yap. İlacı kullanırken kıllar içinde ağdaya git ilaç kullanımı sonrası bir sorunun kalmayacaktır dert etme :)
10 Yorumlasaçlarını fazla salıyorsan yanlarda bu gibi tüylenme yapması normal kadın doğuma gidip hormon testiyle kendine östrojen yüklemesi yaptırabilirsin, sivilceler için ise en önemli şeylerden biri yağlı yiyecekleri azaltman çabuk sonuç almak istiyorsan cildiyeye görünebilirsin.
10 YorumlaSivilceler için doktora gitmelisin. Evde kendi başına yaptığın şeylerle geçmez. Ben denedim ne kadar ürün varsa hepsini kullandım ama değişen bişey olmadı hatta zamanla daha kötüleşti. Şimdi 2 aydır doktor kontrolündeyim ilaç kullanıyorum. Yavaş yavaş geçmeye başladı bile. Kıllar içinse yapılacak tek şey epilasyon.
00 YorumlaHer insanın farklı yapısı var sonuçta. Kıl ve sivilceler de bu farkı oluşturan ögelerden birkaçı. Burada her kafadan farklı ses çıkacağı için bir cildiye uzmanına görünmen en doğrusu olur. Hormonlarını vs. ölçerek ve gerekirse farklı alanlara da sevk ederek senin için en doğru tanı ve çözümü o sunar sana.
00 Yorumla
+1 yılsakın yüzüne lazer yaptırma daha çok artırır ama iğneli epilasyon ilk önce 3-5 tüye denettir işe yararsa ki gittiğin yer de çok önmeli yapan kişi de tamamına yaptır.
Cildin içinde çok yağlı yeme, çok makyaj yapma, bol su iç, asprin maskesini araştır dene, makyajlı uyuma, yatarken sadece soğuk suyla yüzünü yıka.
Büyük gözenekler için ise gülsuyunu dene rosenseninki doğal diğerleri güllü su doğal gülsuyu değil.00 Yorumlayavruş sen iğneli epilasyon yaptır bence lazer olayına girme hem çoğaltma riski varmış hem de uzun sürüyomuş. İğneli epilasyon süreci biraz acı verici ama çok güzel sonuç alıyomuşşsun. Ama bence ilk sen sivilcelerini yok etmeye başla bir dermatologa gitmeni öneririm. Dediği ilaçları düzenli kullan yoksa direk iğneliye başlarsan yüzün daha da kötü olabilir:/
00 Yorumlabüyük sivilcelerin olduğu yere buz kürü yap, ve günde yüzünü bolca soda ile yıka gözenekleri açıyo ve buda sivilcelerde birikmiş olan kirleri açılan gözenekleren dışarı atacaktır. ve pürüzsüz bir cilde yol açacaktır ve doktor tavsiyesi olamdan kimyasal ürünler kullanma (garnier, loreal paris... vb. ) doğal yollar tercih et. kürler peelingler falan...
00 YorumlaCanım sivilceler için doktora git, ama o yüzündeki tüylere pek takılma çoğu kadında kızda oluyor o. Bazı ünlülerde bile var. Flaşlı çekim yapmışsın sanırım o yüzden öyle ortaya çıkmış. Kafana çok takma ama doktora gidebilirsin yinede. Onlar gidecektir zamanla
00 Yorumla
+1 yılŞu traş ol diyipte dalga geçmeye çalışanlara aldırma endokrine git yumurtalıklarda kist var mı diye bakarlar sonra tedavi başlatırlar insanlara aldırma herkes konuşur sen boşver ama doktora gorünmende fayda var Allah yardımcın olsun
10 YorumlaHormon bozukluğu kanaatine varan arkadaşları tebrik ediyorum. Ne ilgisi var her killanma tuylenmeyi hormona bagliyosunuz. Saçlarını toplamadigindan olabilir yüzündeki tuylenmeler hormonal olsa hem kalın hem de sık olurdu. Bu daha çok sacinin yüzüne degmesiyle etkilesime gecmis. Ayrıca ergenlik döneminde aşırı yağlanma olduğundan sivilceler artar. Ama bence çok aşırı durmuyo
11 Yorumla- +1 yıl
hayır hormonlardan olur. kız eskiden yoktu demiş yavaş yavaş başlamış işte... ben 10 yıl boyunca kahküllü gezdim 7 yaşından 17 yaşına kadar ayrıca saçım hep yüzüme değerdi açıktı, kahküllerim vardı alnım tamamen saçla kaplıydı ama hiç tüylenme olmadı... yani saçın yüze değmesiyle alakası yok. doktora gidip hormon testi yaptırmalı bu başlangıçsa, tabii ki kalın ve sık olmayacak...
+1 yılönce bebanthen krem kullan sivilcelerin kurusun tüylenme içinde ya her ay düzenli olarak ağda ile aldıracaksın ama KUAFÖRDE yaptır kendin yapma ya da imkanın varsa ve yaşın uygunsa lazer yaptırabilirsin :) geçmiş olsun canım ayrıca hormon bozukluguda olabilir bir kadın doğuma görün derim
10 Yorumla
+1 yıl1. s, fandoten sanırım fazla kullanmıssın ondan cıkar 2. si bu kızarıklıkların en byük sebebi tuz belli yani adet sivilcesi veya yağ sivilcesi farklı sekillerde olur ama bu yediğin tuzlu yiyecekten dolayı olmuş ve bunlar 1 ay gitmez kalıcı olabiliyorlar veya siyah noktaya dönüşebiliyor bu kıllar içinde yüzüne tüy sarartıcı sür ve sadece 1 dakika sonra tıka hemen cunku daha fazla kalırsa cok sarı olur yediğin seylere dikkat et bir süre sebze türü ye her sabah ac karnına elma yeterli
01 Yorumla
Soran+1 yılBen makyaj ozellikle fondoten kullanmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak arkadasim ayni sorunlar bendede vardi. Ben kadin doguma gittim reglymin 2. gunu hormon testi yaptilar normaldi bir bozukluk yok endokrinoloji bolumune gitmemi soylediler henuz gitmedim. Sivilceler icinde cildiyeye gittim krem ve losyon verdi bir nebze azaldi sivilcelerim bide benim cildim cok hassas krem kızarıklık yapti. Killanma icin endokrinoloji ye gitmeliyiz. Benim yuzumde pek yok gobek cevresinde var. Ama yuzu ful kil olanlarida gordum sukur yinede. Endokrinolojiye gittiginde olan tuylere bisey yapamiyolar ama cikmasini onluyolar. bir ilac veriyolar 6 ay kullaniyosun sonra koltuk alti bacak ve diger bolge disinda kil cikmiyo. Ama olan killat icin yapilacak bisey yok epilasyona gidicez mecbur gerci yuzdeki tuyler bir sure sonra dokuluyomus. Bide garnierin saf ve temiz kremi var yagli ciltler icin cok ise yariyo tavsiye ederim :)
00 Yorumla
+1 yılburada herkes kendi kafasina göre teşhis koymus (!)
Oncelikle cok iyi bir doktora gorunmelisin. Reakutan kullandım demissin ağır bir ilaç keske kullanmadan once baska bir doktora gorunseydin gecmemis bile. yüzünü bu bölgesinde olup killanma da varsa sadece ergenlikle alakası olmayabilir. Aynı durum arkadasimda vardi hatta onun boynunda bile kıllar vardı. Hormon testi yaptırdı. Sana da yaptirabilirler. Endiselenicek bisey olcagini sanmıyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbunlar pek birşey değil aslında. çok çok rahatsız oluyorsan endokrin hekimine görünmelisin. sonra cilt sonra kadın doğum olabilir. vucutta yağlanma ve kıllanmanın bir çok nedeni olabilir. beslenmene dikkat etmelisin. hazır unlu şekerli gıdalardan uzak durmalısın.. mğmkünse her öğünde sadece bir protein tüketmeli uykuna dikkat etmelisin. mümkünse spor da yapmalısın.
10 Yorumla
+1 yılacilen traş olmayı bırakmalısın,
kurt adam gibi olmuşsun dedemden çok sakalın var,
bu sakalla seni okula almazlar,
senin sakalın yok, sakalın kızı var resmen..
çok fazla mı mastürbasyon yapıyorsun,
kafana kese kağıdı geçirebilirsin,
ya da sakallara ve sivilcelere kibrit çakabilirsin00 Yorumlaroactune kullandım demişsin bende kullanmaktayım o ilacı şu anda yarıda kesillecek bir ilaç en az 7200 mg doz alman gerekir. Yani oda şöyle oluyor 30 mg kullansan aylık 900 mg yapar 7200/9=8 yapar yani her ay 30 mg olarak 8 ay kulalnman gerekir. Kesinlikle öneririm yarıda kesmeni önermem.
11 YorumlaDört sene önce benim sivilcelerim seninkinden daha fazlaydı neredeyse yüzüm görünmüyordu. Doktor bana roaccutane verdi. O ilaçları neredeyse bir buçuk yıl boyunca kullandım. Hiçbişeyim kalmadı. Düzgün bir doktora görünmende fayda var derim. Yüzündeki kıllar için geçici olsa da epilasyon yöntemiyle onları halledebilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılRoaccutane kullandim zaten ben. Ama yarida kestiler tedaviyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende de önceden yüzümde öyle tuylenme yoktu. Son zamanlarda belirginlesince doktora gittim yani bacak kolda o kadar yokken yuzumde vardı. Neyse doktor hormon testi istedi ama testler normal çıktı.
Hatta kadınlık hormonu fazla çıktı. Ultrasonla baktilar yine bir şey yok. Sadece tsh diye bir hormonum yüksek çıktı. Triod az salgilaniyomuş o da sivilce yapabilirmiş. Cildiye oyle dedi. Git kadin doğuma00 YorumlaSende progesteron yanı erkeklik hormonu fazla olabilir bundan dolayı da tuylenmeler olur benim arkadaşımda da var doğum kontrol hapı kullanıyor geçenlerde doktor kankimle bu konuyu konuştuk o hapları kullandıktan sonra o tüyler dokuluyormus
04 Yorumla
Soran+1 yılErkeklik hormonu testesteron yalniz. Progesteron kadinlara ozel olan hormon 😒 tamam sagol
Soran+1 yılHayir erkeklerde salgilanmayan hormonun adi progesteron
Gizli Üye(30-35)+1 yılIlk once hormon sorunun var mi yok mu diye aile hekimine gorun ustun koru bir tahminde bulunsun. Endokrin diye bir alan var hormon sorunlarina bakiyorlar ona gorun. Cildin icinse her bukdugunu suratina surme yuz yikama jeliyle sadece aksamlari yika sabahlari da sadece suyla yika ^.^
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk önce bir an önce bir jinekolog ile görüş. Büyük ihtimal hormon bozukluğu yaşıyorsun. Bu sure zarfında kadar tüy sarartici kremlerden yüzüne uygula. Sakin tüylerini alma çünkü cildin zaten sivilceli ve tahriş olmuş daha kötü sivilceler çıkar. Mutlaka doktora git
00 Yorumladoktora git. Hormanlarını ölçtrü ve ordan direk lazer epilasyona başvur.
70 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFotoğraftaki gibi benim de omzumda oldu. Aynı kıllanma sorunu da oldu. Cildiyeciye gittim omzum için krem verdi. İki hafta kullandım fakat tamamen geçmedi ve tekrar olmaya başladı. Hem benim daha çok. Kıllanma için yaş olarak büyüdükçe dökülür başka problem olduğunu sanmıyorum dedi. Ama benim bu kadar kıl yok. İkisi de aşırı sinir bozucu. Kıl için kan testi yaptırıp hormonlara baktırabilirsiniz ama bence önemli değil dedi bir de.
00 Yorumla- Cilt Bakım konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılPolistik over olabilirsin. Hormonlarını ölçtürmen lazım. Eğer hormonal ise hormon tedavisiyle kıllanmadan kurtulursun. Yok değilse lazer veya iğneli epilasyon.
30 Yorumla Cilt Bakım konusunda 491 cevap paylaştı. Polistik over var sende %99 oranında. Kesin konuşmayım.
Epilasyon dışında çaren yok.
Sivilceler için de Dahiliye uzmanına ve Cildiye'ye git.
Endokrinolojiye gitmeni de tavsiye ederim :)20 YorumlaSende kesinlikle hormon bozukluğu var hemen doktora git
149 Yorumla- +1 yıl
Bu kadar keskin bir yargıya nasıl varabiliyorsun? İnsanları yanlış yönlendiriyorsun.
- +1 yıl
@MechEngineer doktora gitmesini söyleme yalnış yönlendirmemi akıllı
- +1 yıl
"kesinlikle hormon bozukluğu" diyerek zaten teşhis koymuş oluyorsun ve doktora gitmesine gerek kalmıyor. en azından "olabilir" falan deseydin bari kızın morali bozulacak daha çok evham yapacak.
- +1 yıl
@MechEngineer hemen doktora git dedim yorumu oku
- +1 yıl
Bu normal bir tuylenme degil @MechEngineer
- +1 yıl
@Luthienn nereden biliyorsun? doktor musun? kimi kıllıdır kimi kılsızdır. belli ki ergenlik döneminde kız. zamanla geçer düzelir bunları takmasına gerek yok.
- +1 yıl
Sen avukati misin ben tedavi gordum yillarca o tuyler zamanla gecmez tam aksine artar ve sakallasir tedavi olmazsa @MechEngineer belki soru sahibinin icini rahatlatmaya calisiyorsun ama kadinlarda ve erkeklerde durum farkli
Hormon bozukluğun olabilir mi
710 Yorumla
Soran+1 yılAyy olabilir mi dersin. Peki hangi bolume gitcem kadin hastaliklari mi?
Soran+1 yılVermedi iste. Her gittigimde gecistirdi doktorlar. Sacma sacma imex falan verdiler. Hatta roaccutane da kullandim da yarida kestiler sebepsiz yere. Gecti sivilcelerin deyip
- +1 yıl
Hormon bozukluğu doğru söylemiş görüş sahibi , lazer veya da sarartıcıyla giderebilirin sivilceler içinde önerim var özele gelirsen
- +1 yıl
Endokrine gitmelisin onlar hormonlarla ilgileniyor cidiye sadece gorunumle ama onlara dibe iniyor yani asıl kaynağına
- +1 yıl
Ne dedim de yedim ben o eksileri yahu 😂 neyse.. Teşekkür ediyorum hanımlar @peliiiiinyildirgan nicki umarim doğru yazmisimdir i'leri sayarken kör oldum 😨 @Sıyahlardakıesın teşekkür ederim
- +1 yıl
Kopyala yapıştır yapsaydınız bayım :D
- +1 yıl
Aaa ne haddime kapak etmek falan :)
+1 yıldoktora gittin mi pko olabilirsin, başka yerlerinde tüylenme var mı? tavsiyem doktora gidip cildine zarar vermeden tüyleri nasıl alabileceğini öğrenmen. Şimdilik dokunma yanlış bişey yaparsan daha kötü olabilir.
00 Yorumla
+1 yılcanım üzülme kuaför e git sizle alsınlar yüzünü sen kadına yüzümü aldırıcam de alır onlar benim çoğu tanıdığım aldırıyor sivilce için de sağlık ocağına git kadın baksın etkili krem solusyon versin. Ama yüzünü aldır kötü duruyor
00 Yorumla
+1 yılBunlaransakal diyerek daha da iticilestiriyosun ayni sorun bende de var bu yaglanmayla alakali degil hormonlarla alakali bir durum agda
Baska hicbir yolu yok agdayla almak zorundasin14 Yorumla- +1 yıl
Deli misin be hangi birini alcaksin eldivenle agda kotu degil inceltir ayrica
Soran+1 yılAgda yuzu sarkitiyo gozenekleri de genisletiyo ama.
- +1 yıl
lise 1den beri yüzümü aldırıyorum sarksa sarkardı emin ol ne sarkıtması deli misiniz siz?
insanların kolları bacakları vajinaları sarkmıyorda yüzü mü sarksın?
gözeneklerimde de bir gelişme yok emin ol
bunlardan başka türlü kurtulamazsın
eldivenlede hepsini tam olarak temizleyemezsin
ve canın fazlasıyla yanar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim cildimde aynı durumda çok yağlı ve sivilce var. Tabi bende kıllanma yok tam tersi köseyim. Sana tavsiyem yüzünü hergün nivea sivilce kremi ile yıkaman Ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum sivilceler çok azaldı ve cildim artık eskisi kadar yağlı değil.
00 YorumlaKıllanma lazer epilasyon ile kurtulabilirsin ama sivilcenin henüz bir yolu yok cilt bakımlarını iyi yaparak sivilceleri temizleyemessin fakat azaltablirsin :)
30 Yorumla
+1 yılBenimde yüzümde ayva tüyü denilen tüylerden vardı ve ağda yaptım ağdadan sonra sivilcelendi ağda yapmayı bıraktım ve lazer epilasyona başladım hem tüyler gitti hem sivilceler geçmeye başadı gece yatmadan önce limon sürmeni tavsiye ederim <3
01 Yorumla- +1 yıl
Lazer epilasyondan olumlu sonuç aldın mı
Doktor Antibiotik yazar sivilce için aynı zamanda o tüyleri de sarartir
Eskiden ergenken benimde çok vardı sivilce kullanma yoktu ama bazen çok sürüyorum saç diplerine doğru agariyordu00 Yorumla
+1 yılbu bir hastalık belirtisi olabilir. iyi bir jinekoloğa görün derim. Çünkü birkaç kadın hastalığının belirtileri arasında kıllanma ve sivilceler yer alıyor. Polikistik over sendromu vb. hastalıklarının beirtileri bunlar. ama emin olmak için doktora git derim.
00 YorumlaCilt Bakım konusunda 389 cevap paylaştı. hormonal olmuş günde 1kaç dal taze nane ye kıllanmanı önleycektir
sivilce içinde cildine uygun bakımı bulmalısın ben bir sürü denedim şu an kantaron sürüyorum da fayda görüyorum gibi😉02 Yorumlahormon bozukluğun var acil test yaptır eski hesabımda bununla ilgili bir bence yazmıştım doktora gittikten snra bunu da deneyebilirsin ama mutlaka doktora git
00 Yorumla
+1 yılhormon bozuklugu bencede kadın doguma gitmelisin tahlil sonucu sorunu söyler zaten cildiye icinde roaccutane yarıda kesilirse hicbir anlamı yok dozu tamamlaman gerekirdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk önce reglin 3. günü kadin doğuma gitceksin o hormon testi ister senden. Ultrasona da sokar ordan da kist var mi yok mu öğrenirsin. Ona göre ilaç felan verir. Tüyler için birşey diyemicem ya genç old. için hormonlar böyle yapiyor. Azaltici olaak agda felan dene.
10 Yorumlabenımde sıvılcelerım var yüzümde omuzumda sırtımda ama kıllanma yok. yuz lazerine gdebılırısn. mesela belkı sılcen gtsın yuzun kuru olsun dıye sabul flnb yaptysan sabun kıllandrıyor
00 Yorumla
+1 yılyağlı yiyeceklerden uzak dur. Yüzünü bol bol yıka ergenlik döneminde olabilirsin kendin patlatma ya da sıkma kendiliğinden düşsün onlar ki iz kalmasın.
30 Yorumla
+1 yılhormon bozukluğu olabilir veya polikistik over sendrom da tedavisi sonrası lazer ile kurtulmak mümkün diye biliyorum bunları dert edipte kendini yıpratma lütfen
30 Yorumlayüzünü sanal akşam sabun la yıka yağını alır ve kilmaskesi haftada 2 kere falan sürekli yap bunları sivilce ve siyaf nok taşlardan kur tulursun
Sakal ise bitane jilet maküc turbo al trasol. Şaka şaka sakal konusun da yardım ci olamambilmiyorum02 YorumlaAkşam uyumadan once yarım taze limonu alıyorsun ve sıkıyorsun. Yüzünü ılık suyla iyice temizledikten sonra bu limon suyunu pamukla sur ve uyu. Sabah kalktiginda önce sıcak sonra soguk su ile yüzünü yıkıyorsun bu iyi gelecek
10 Yorumlazoretanin 20 mg kilona göre git doktorun ayarlasın bende kullandım tam 9 ay sonuç mükemmel. %100 çözüm arıyorsan başka seçeneğin yok
00 Yorumla
+1 yılHormon Testi Yaptırman Gerekebilir
Ben Yaptırmıştım Bir Aralar
Yüzündeki Kıllar O Yüzden O Olabilir00 Yorumla
+1 yılsende pcos var ablacım. endokrin bölümüne git bir hormonlarını ölçtür. senin dermatologtan önce endokrine gitmen gerekiyor
00 YorumlaBernovate kremi al eczaneden %100 etkili ince tabaka halindr yatmadan once sur 1 haftaya kalmaz gecirir 8 tl falan olmasi lazim
00 YorumlaCildiyeye ve epilasyona gitmeni tercih ederim killanma hormonal birsey oldugu icin ilac alabilirsin ve o sivilceleri yapan killardir zaten__..^_^
00 YorumlaBurada yazılanların coğu varsayım en iyi sonucu testler ve doktorlardan ögrenirsin ve tedavisini de zaman kaybetmeden gidersen iyi olur cünkü uzun vaadeli tedaviler olacaktır mantıken vucut dengesini vb sağlamak icin.
00 Yorumla
+1 yılher gün mutlaka yüzünü sabunla yıka ve hemen ardından pamuğa kolonya döküp her yerini iyice temizle. gün içerisinde havaya karışan kirler gözenekleri tıkıyor. terleme anında da gözeneklerden buhar çıkamayınca içerde o yağ eriyip kitle yapıyor..
00 YorumlaYüzündekiler aileden gelen gemetiktwn dolayıda olabilir ve saçlarını toplamıyosan da olabilir tüylerden bahsediyorum pek ciddiye alma lazer epilasypna git kurtul etrafya salak insan çok dalga geçebilirler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılikisinden de kurtulmanın basit yolları var genelde erkekler öyle yapıyor kıllanma için üç bıçaklı permatik, sivilce için tırnaklar yeterince iş görüyor bence ama sana tavsiye etmem biyerini kesersin felan
00 Yorumlatüyler için kesin çözüm istyosan lazer epilasyon yaptırmalısın. sivilceler içinde uzmana başvur. öyle basit kesinliği kanıtlanmamış şeylerle uğraşma.
10 YorumlaCanim sivilcelerin icin rokotan sana öneririm cevremdeki herkes olumlu sonuc aldi ama sen yonede bir doktora git muayene al etkili ve sagkikli bir müdahale ii gelecektir
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Devamını Gör(196)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem