Burnumun ucu biraz aşağıda, rahatsız oluyorum bazen estetik de yapmak istemiyorum. Burun ucu kaldırma egzersizleri varmış, bunları yapınca bir işe yarar mı sizce? Hiç burun ucu egzersizleri deneyen ya da bilgisi olan var mı? Burun küçültme egzersizleri işe yarıyor mu?Burun kaldırma egzersizleri işe yarıyor mu?
Burun ucu kaldırma egzersizleri yapan var mı, işe yarıyor mu?
Selam :) Burnunuzu beğenmiyorsanız aynaya baktığınızda kendinizi kötü hissedebilirsiniz. Ameliyat ile güzel bir buruna sahip olmak mümkün. Ancak çoğu insan bıçak altına yatmaktan korkuyor. Ben de onlardan biriyim. Şimdi güzel bir buruna sahip olmak için birçok yöntem sahip. Bunlardan biri evde kolayca yapabileceğiniz burun ucu kaldırma egzersizleri.
Burun kaldırma egzersizleri işe yarıyor mu?
Burun kaldırma egzersizleri işe yarıyor mu?
Burun ucu kaldırma egzersizleri işe yarıyor. Evde her gün düzenli olarak uygulayacağınız egzersizler ile burun ucunda kalkık bir görüntü elde etmek mümkün. Bunun ucu için iki egzersiz önerim olacak.
Parmağınız ile sağ burun deliğinizi burnunuzun kenarından sıkıştırarak tıkayın. Sol burun deliğiniz ile derin bir nefes alın. Ardından nefesinizi tutarak 5'e kadar sayın ve nefes verin. Daha sonra sol burun deliğinizi de tıkayarak aynı egzersizi yapın. 15 Dakika boyunca bunu tekrarlayın.
İşaret parmağınız ile burnunuzun ucunun alt kısmından hafif bir şekilde ittirerek burnunuzu kaldırın ve 20 saniye o şekilde durun. Ardından 5 saniye ara verin. Bu egzersizi de 15 dakika boyunca tekrarlayın.
Burun küçültme egzersizleri işe yarıyor mu?
Kalkık burun egzersizleri ile burun ucu kaldırmak nasıl mümkünse, burun küçültme egzersizleri ile de daha küçük bir buruna sahip olmak mümkün.
Sağ elinizin baş ve işaret parmakları ile burnunuzun kaşlarınız ile kesiştiği noktaya hafif baskı yaparak o kısmı sıkın. Sabah ve akşam bu egzersizi 5 dakika tekrarlayın.
Parmağınız ile önce sağ burun deliğinizi tıkayın ve soldan nefes alın. 5 saniye boyunca nefesinizi tuttuktan sonra nefes alın. Diğer burun deliği için de bunu tekrarlayın. Her gün sabah ve akşam 5 dakika boyunca bu egzersizi tekrarlayın.
İşaret ve baş parmağınız ile burun ucunuza baskı uygulayarak tutun ve hafifçe ileriye doğru çekin. Bu egzersizi de sabah ve akşam 5 dakika boyunca tekrarlayın.
Aynı egzersizi burnunuzun kaşlarınız ile birleşen üst kısmını parmaklarınızı ile çekerek 5 dakika boyunca tekrarlayın.
Baş ve işaret parmağınız ile burnunuzun üst kısmına baskı yaparak parmaklarınızı burnunuzun ucuna kadar ilerletin. Bu hareket burnunuzun incelmesini sağlayacak. Her gün sabah ve akşam 5 dakika tekrarlayın.
Burun egzersizleri zararlı mı?
kalkık burun egzersizleri
Gün içerisinde binlerce mimik yapıyoruz. Aslında bu egzersizler de mimik yapmak gibi bir şey diyebiliriz. Bu egzersizlerin herhangi bir zararı yok. Sadece parmaklarınız ile burnunuzu sıkmanız gereken egzersizlerde eğer çok bastırırsanız iz kalabilir. Burnunuzda hafif morluklar, kızarıklıklar veya şişlikler oluşabilir. Bu tenininiz hassas olmasıyla alakalı bir durum. Böyle bir durum yaşarsanız burnunuza buz ile kompres yapmanızı tavsiye ederim. Ancak bu hareketler burnunuzda ağrıya sebep olursa egzersizleri yapmayı bırakın.
Bende küçükken hep elimle burnumu kaldırırmışım alışkanlık haline geldi tabii etkisi baya oldu burnum kalkik oldu uzun süreçlerde etkisini görürsün derim diğerlerini bilmem (:
Evet burunun bazı bölgelerinde kas vardır ama burunun ince kemik kısmına yaparsan o zaten şekillenir Ve arkadaşım defne samyelinin bu konu hakkında videosu var onu izlemeni tavsiye ederim
Ya lütfen biri bişey söylesn işe yaradıysa bende yapaym burnumun ucu biraz düşük tek isteğim onu biraz kaldırmak çok az bişeyde kalksa olur yetrki kalksn
Burun küçültme egzersizleri özellikle burun ucu düşüklüğü olanların kurtarıcısı oluyor. Düşüklükten rahatsız olanlar bu yönteme başvuruyor. Burun küçültme egzersizleri işe yarıyor mu? diyenler için; ameliyatsız burun estetiği görünümü verdiği için fayda sağlayan bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.
Burun küçültmek için egzersizler nasıl yapılmalı?
1- Öncelikle baş parmağımızla burun deliklerini tek tek kapatarak başlıyoruz. Sağ tarafı kapatıp -soldan nefes alıyoruz, sol tarafı kapatıp sağdan nefes alıyoruz. 2- İşaret parmağımızın yardımıyla burun ucumuzu yukarıya doğru ittiriyoruz. Biraz baskı uygulayarak, masaj şeklinde parmağımızı yukarıya doğru kaydırıyoruz. Bunu 4-5 kez tekrarlayabiliriz.
3- Aynı şekilde işaret parmaklarımızla burun kenarlarımızı birbirine ittirdikten sonra. Orta parmağımızla da burun ucumuzu yukarıya doğru itebiliriz. Bu hareketi de birkaç dakika tekrarlamakta yarar var.
Egzersiz yapıp da etkisini anında beklemek olmaz. Bu egzersizleri düzenli yapmak gerekmektedir. Uzun vadede etkisini hissedebilirsiniz. Evde burun küçültme yöntemleri deneyenler de var. Bunun için video da bırakmak istedim.
Rusca bilseydin çox güzel bir site biliyordum :) Naapalım artık, bu kızın yaptığı gibi sabah akşam günde 30-ar kez yap bu hareketi burun ucu kalkacaktır emin ol. Çünkü burun ucu kemikten değil. Burunun ucunun kalkması ise daha küçük bir burun görüntüsü yaratacak
Şunu söylemeliyimki sonuçta elle yaptığın bir şey fazla zamana ihtiyacın var ve burnunun kemiğiyle pek uğraşma çünkü burun kemiğini fazla düzeltemezsin ama burun ucunu düzeltebilirisin. Birde bir öneri var akşamları yatağa yattığınızda bu hareketleri daha sık yapın çünkü yattığınız yer karanlık olduğu için büyüme hormonları salgılanır ve siz burnunuza şekil vermeye çalışırken burnunuz zamanla şekil alır.☺
Bence işe yarar zaten burun kıkırdak olduğu için düzeltilebilir benim kuzenin gözlük takmaya başladı bak sadece gözlük taktığı için burnu daha şekil aldı
Benim eskiden tikim vardı sürekli parmağımla yukarı doğru kaldırıp beklerdim. İşe yaradı valla benim burnumun ucu düşüktü şimdi kalkık duruyor hemde küçüldü çok mutluyum şimdi. D işe yarıyor tavsiye ederim
En İyi Cevaplar