bende makyaj yapıyorumda bu denli değil. özellikle kapalılarda ruj bence çok itici duruyor. far da aynı şekilde benim makyajım rimel ve sürmeden öte gitmez kaşlarımı falan boyamam. allıkta sürmem. sadece sürmenin güzel durması için bb krem kullanıyorum yüzümde daha belli ediyor gözleri. . isteyen beğenilme duygusu desin de benim hoşuma gidiyorsa kimseyi ilgilendirmez. bu derece makyajları bende itici buluyorum
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tesettürün amacı güzelliği örtmektir. Başını örtüp yüzünü palyaçoya çevirirsen bunun hesabını Ahirette soracak olan Allah'dan başkası değildir. Aklı basmıyorsa bunu anlamaya daha yapacak bir şey yok Allah idrak versin. Ama şu da var ki en azından adım atmış tesettüre girmiş istek var ama nefsini yenemiyor. Kalkıp laf demem kimsenin yüzüne yaptığını yüzüne vurup da ters teperse vebalini alamam.
Kadın veya erkek, birbirlerine (nikâhlısına) kendi yuvaları içinde daha çekici görünebilmek için süslenebilirler, bunda bir sakınca yoktur. Ama başka kadın veya erkeklerin dikkatini çekmek için bunu yaparlarsa kerahet vardır, hattâ bu kerahet onların niyet ve davranışlarına göre haram da olabilir.
Of cidden neden bu kadar kapalılara taktınız yani. Nedir bu? Kapalılar açıklara bu kadar ön yargılı ya da bu yaptığınızdan yapmıyor. Makyaj yapmışsa yapmış Onun günahı.. Ha İslam 'da tesettürün amacı gizlenmektir , sakınmaktır. Ama dediğim gibi herkesin günahı kendine.
Tesettürlü olup da yüksek topuklu ayakkabıları bakkala giderken bile ayağından eksik etmeyen, kapanmanın tam kurallarına uymayıp dar kotlar giyen, kıyafetinin kollarını dirseklerine kadar sıyıran, fantazi iç çamaşırından vazgeçmeyen, bir çok sosyal medya hesabında "kamki"leriyle çekindiği resimlerden içkisini ve büzüştürdüğü dudaklarını eksik etmeyen insanlar sayesinde tesettürlü olup da deli gibi makyaj yapanları düşünecek vaktim kalmıyor malesef.
özgürler yapmakta ama ben böyle abartılı makyaj yapanlardan pek hoşlanmıyorum trafik lambası gibi geziyorlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
A bak bu sefer cok can alıcı bir noktaya değindin madem kur an a göre hareket ediyolar peki o burnundaki? makyajina diyecek söz bulamıyorum zaten madem namus için tuy kıl saç göstermiyolar o zmn neden bu makyajı yapıyorlar? Hm doğru ya onlar için güzellik saçta değil başka yerlerde...
çok abartı olmaması şartıyla makyaj yapıyorum. sebebi ay süsleneyim o da baksın bu da baksın değil bazen çok solgun ya da yorgun oluyorum o görüntüyü aza indirgemek için yapıyorum.
Herkesin kendine göre bir bahanesi var muhakkak. Siz hafif makyajınıza bahanenizi bulmuşsunuz. Abartı makyaj yaoan hanımların da kendince gerekçeleri vardır elbet. Keşke dört dörtlük giyinebiksek. (Erkekler de aynı şekilde...)
Giydiği tesettürün hakkını vermezler zaten gerçek tesettür bu değildir türban değildir kuranda bile ayet vardır kafaları deve hörgücü gibi olanlar cehenneme gidecek diye
En İyi Cevaplar