İkisinden birini almaya karar verseniz hangisi olurdu tercihiniz, Volkswagen Golf mu POLO mu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yıl2001 model 1.6 golf e sahibimim bu fiyata görebiliceğim en keyifli araç 1600 kg virajlara istediğim gibi giriyorum banamısin demiyor çoğu kisi masraftan söz etmis bende onlara şunu soruyorum hangi araba masraf ettirmiyor ki 0 ini al yine masraf ediceksin
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılModellerini yazmamışsın ama son model pololar daha geniş ve daha yüksek olmasına nazaran ben yinede golf7 yi tercih ederdim ...
00 Yorumla
+1 yılÖzelliklerinden çok anlamam ama görünüş açısından da bakabilirsin. Ben Polo'nun görünüşünü Golf'tan daha fazla seviyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
109Cevap
Sana şöyle söyleyin euro CAD testlerinde 4 yildiz almis bir araç eski modelleri için söylüyorum golf 4 ler icin. Güvenlik ve saglamlik acisindan supen olmasin güzel bir araç yakit konusuna gelince çok abarti bir yakiti yok gayet normal performansı harika tek sorunu bagaj gerçi hb araçlarda bagaj olarak gayette ideal egerki yakit önemli dersen polo 1.4 al derim wv grubunda golf 1.6 olduğu için polodan fazla yakar ama uzun yolda ise golf poloya gore az yakar uzun lafin kisasi golf gibi bir araç bulmusun kacirma derim ve güle güle kullan derim markasi ve Durusu yeter diyerek noktaliyorum ;)
00 YorumlaGolf iyidir ama o parayla daha çok alternatifim var, gidip Golf almam. Hot Hatch seviyorum ben, Seat Ibiza Cupra MK5 alırım, Seat Leon FR MK3 alırım, Mazda RX8 düşünebilirim seçenek çok. 70-80'e bulabileceğin Golf 1.4 TSI veya TDI motor olsa, performansı az gelir bana.
00 Yorumlaparan yok araba beğenmiyorsun. opel cascada al. yüz otuz yedi bin tl den başlıyor...
www.opel.com.tr/.../genel-bakis.html01 YorumlaBugün ilanlara bakarken vitrin ilanlarında gördüm. 2004 model Golf IV için 33.000 TL para istiyordu. İster çünkü o parayı verecek gerizekalı çok bu ülkede. Açıkçası VW'nin hiçbir modelini almam. Sırf VW logosu için fazladan para veremem. Aynı değerde bir dünya araba var piyasada...
06 Yorumla- +1 yıl
Valla birader 2,5 sene 2001 model Bravo kullandım. Hiç te bir sıkıntı çıkarmadı bana. Yağını suyunu değiştirdim bindim. Bravo'nun piyasa değeri 10.000 TL Golf'ün en ucuzu nerden baksan 20.000 TL senin aracının yaşındakiler. Şimdi 14 yaşında bir arabaya niye 20.000 TL vereyim? Veya bahsettiğim 10 yaşındaki Golf'e niye 33.000 TL vereyim? 33.000 TL'ye 3-4 yaşında çok güzel arabalar alınabilir.
Arabalar konusunda 519 cevap paylaştı. Golf guzel 80-100bn kmden sonra sorun cikariyor yeniyse sorun yok benimki 2008 model sorun cikarinca zaten garajlara gidince cok para istiyolar en ufak seye bile. Golf yeniyse sorun değil eskiyae masraf cikarir
02 Yorumla
+1 yılBen yeni tiguan aldim memnunum galiba en bosu 80.000 en dolusu 150.000. Ben highline paket aldim 150ye tavsiye ederim. Yasim biraz kucuk Scirocco alicaktim babam ortak kullaniriz coupe almayalim dedi tiguan aldim memnunum.
00 Yorumla
+1 yılikisinide kullandım. şöyle diyim polo daha hafif küçük araç oldugu için daha az yakar ve park sorunu da yok ama içi dardır. trafikte günlük kullanım için uygun olabilir.
uzun yol yapacaksan rahatlık istiyosan güvenligini düşünoysan ya da agresif süreceksen ve arabadan keyif almak istiyosan golften şaşma.00 Yorumla
+1 yılŞöyle bir şey ;)
https://www.youtube.com/watch?v=WaZj5KV_yFI04 Yorumla- +1 yıl
Videonu bekliyorum o zaman , merak ettim?
- +1 yıl
Bekliyorum ama sesini duymak isterim açıkçası motorun ;) bir video çekersin 3-4 dk lık?
+1 yılAblasını mı alırdın kardeşini mi alırdın diye bir soru olmuş bu:) Çıtır seviyorsan eğer polo derim, biraz olgun ağır başlı olsun diyorsan eğer golf derim;)
Ben tabi ki golf derim.10 Yorumla
+1 yılGolf ne ya. Kızılay dağıtmış gibi. Klasik dinci esnaf arabası
Golf alma da ne alırsan al (Mazda 3 yakışıklılığı diye de bir gerçek var)00 Yorumlataş gibi araba, az yakar guvenlıdır, suratde yapar karıyerde:)
10 Yorumla
+1 yılgolf iyidir ama biraz daha ekleyip scirocco al derim
00 Yorumla
+1 yılskoda fabia kesinlikle bayan arabası mini cooper benzeri ve fiyatıda ucuz..
00 YorumlaHundai i30 ikisinden de daha iyi ama pahalı biraz daha.
00 YorumlaBen durusunu sevmiyorum acikcasi bmw 116i falan baksana :) ya da volkswagen scirocco bence o daha guzel ;)
00 YorumlaGüzel, Şık, ve Pahalı bir araba bütçeniz yetiyorsa alabilirsinizz.
00 Yorumla
+1 yılherkes golf demiş bende hiç demedilerini söyleyim... polo .. :))
00 YorumlaPassat varken onlar tenekeden başka birşey değil ya da Skoda octavia
10 Yorumla
+1 yılHangisi model ve hangi motor secenegeni düsünyorsun?
07 Yorumla- +1 yıl
Güzel. Motoru saglam 105 bg.
Yagini suyunu ihmal etme sorun cikarmaz.
2015 model alcaksan km si en fazla 40-50 bin km de olsun. Yukarisini alma.
mümkünse servisten al.
1,6 tdiler motoru 500 bini rahat devirir. Ama dedigim gibi iyi bakarsan..
Otomatik alma. Manuel daha saglikli.
Birde araci deneme sürüsü ya parken turbosuna dikkat et ötme var mı diye. Hor kullanilmis arac turboyu cabuk yer. Ucuz olsun diye hor kullanilmis arac alma. - +1 yıl
Hayirli olsun simdiden.
Motora chip felan attirma. Motorun ömrünü kisaltirsin.
orjinalini kullan kafan rahat eder.
Golf heryerde para eder ;) - +1 yıl
Sagol eig icin.
Aldinmi arabayi? - +1 yıl
Güle güle kullan.
Daha iyileride nasip olsun insallah.
Iyidir golf ;)
la bunların kıyaslaması yanlış bir kere :D
Golfle toyota aurisi, guiletta'yı, i30u
poloyla da mito'yu, fabia'yı, i500ü, micra'yı kıyaslarsın :D00 Yorumlaben peugeot cuyum birader:)
ne demişler: 'Al Peugeot'nun dizelini, sev köyün güzelini' :D
206 Forever...
ama Passat D6 'ya saygım sonsuz:)06 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski arabamızdi guzel bır seçim olur ilk araban olacaksa tavsiye ederim benzin çok yakiyordu bilgin olsun
00 YorumlaArabalar konusunda 541 cevap paylaştı. Vw'yi audi yüzünden, audi'yi de vw yüzünden sevmem. Her seyleri aynı.
Tek aşkım bmw. Gerisi yalan.03 YorumlaVw ve bmw ye belese verseler bınmem kanks o yuzden aklıma bısı gelmıo alman dedınmı merco dur kanks ^^
01 Yorumla
+1 yılikisini de almam ama illa ikisi arasındaysa Golf. Zaten aralarında segment farkı var, doğru bir karşılaştırma değil bu.
00 Yorumla
+1 yılBayan için ideal pişman olmazsın citroen c4 cactus buna da bir bak derim
00 Yorumla
+1 yılBende golf var çok memnunum, golf hayranıyım diyebilirim yani. Çok rahat, yol tutuşları harika,
03 Yorumla- +1 yıl
Ben çok memnunum hiç sorun yaşamıyorum, hız da yapıyorum virajları çok iyi alıyor
+1 yılvolkswagen scirocco 2. elleri 50-55 civarı var golfdende çok daha iyi
011 Yorumla- +1 yıl
tabi sen paraya kıyarım diyosan 100e kadar gidiyo fiyatları gayet temizini bulabilirsin 60-70 bine
- +1 yıl
ben bmwciyim :D ama sciroccoda sevdigim bir araba
- +1 yıl
audi çok pahalı oluyo ortası yokki
- +1 yıl
o arabalar kesiciden çıkmıyo 2. ellerinden hayır gelmez :D en temizi scirocco dedigim gibi :D
- +1 yıl
bilmem hoşuna gider mi ama bir egzoz sesi var efsane :D neyse işte kısacası senin bilicegin iş iyi düşün pişman olma
+1 yılgit o fiyata sıfır octavia al gerçekten golften 40 kat daha iyidir.
022 Yorumla- +1 yıl
skoda superb diyorum passat aşırı pahalı ve superb daha prestijli
- +1 yıl
skoda araçların kralıdır tabi sevip sevmemek kişiseldir. honda toyota asla önermem. sen teksen golf sana uygun aileysen jetta ya da passat olabilir ya da jiplere bak
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=ziDbBtkM0pI bende skoda kodiaq alıcam. 90 bin en üst seviye motor ve donanım. yani en ucuz en şık ve en iyi araçlar skoda da. aynı araç volswagende 300 bin.
dünyanın en güvenli aile otomobili octavia seçildi
türkiyede yılın otomobili ise süperb seçildi diyerek sorun varsa cevaplamaya hazırım - +1 yıl
eski passatlar öyle ama yenileri kötü. gerçekten param olsa golf asla almam.
- +1 yıl
araştır gerçekten 15 20 bin hattta daha fazla cebine kalır. git o paraya aracına aksesuar al ya da kendine harca en basiti çık 15 gün tatile deliler gibi ye iç hayatı yaşa neden markaya sırf adı için fazladan para veriyorsun. alamanya ve rusyada skodası olan adam kraldır bizde ise volswageni malesef ki. bu arada volswagen skoda seat audi lamborghini ve bugatti gibi markaları elinde tutuyor bu sebeple hepsi volswagen sonuçta ordaki bir marka için kazıklanma. mesela audi a5 ile octavia aynı sınıfta biri 85 bin diğeri 300 bin neden diğeri audi ama fark ne octavia daha geniş ve konforlu.
- +1 yıl
honda resmen çöp sanayiden çıkamazsın. ama skoda kötü değil ki
izle attığım videoları bence araba nerede çirkin
bence aşırı şıklar https://www.youtube.com/watch?v=7qHV26UXTVA - +1 yıl
biri octavia diğeri kodiaq
2 video attım izle lütfen sonra karar ver.
- +1 yıl
tamam :=)
- +1 yıl
güzel seçim. alırsan çok memmun kalırsın
- +1 yıl
galeride incele test sürüşlerine çık eminim ki içine 1 otur birdaha inmezsin
- +1 yıl
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sana önerim sipariş verirken dizel alman olur. Hem daha güçlü hemde yakıta bayaa az verirsin. Mesela octavia 1 depo dizel ile 1200 1300 km yol yapmakta bu ise atıyorum ankaradan iatanbula git 1 hafta gez orda ve geri gel halen depo dolu kalsın demektir.
- +1 yıl
Rica ederim
Golff tabii.. Arada biraz fiyat farkı var tabi eğer golf zorlayacaksa polo alırdım
00 Yorumla
+1 yılPolo'da güzel. Golf'te. Yaşına motoruna göre değişir. Herkes Golf demiş ama.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMeksika montajı vw in kalitesi cok iyi degil o paraya a3 al derim
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVw o parayi haketmiyor bence audi daha esasli yine de senin tercihin
- +1 yıl
Audiyi baska firmami üretiyor?
Turkiyeye gelen vw ler almanyadan gelior. Meksika üretimi amerika ve o yakin yerler icin.
Cevap sahibi+1 yıl@deutscheboy
Ruhsatınızı açıp şasi numaranızın 11. hanesini aşağıdaki listeden kontrol edin, hangisi ise o ülkedeki FABRİKADA üretilmiş demektir.
W Wolfsburg, Germany
A Ingolstadt, Germany
B Brussels, Belgium
C Taipei, Taiwan
D Bratislava, Slovakia
E Emden, Germany
G Steyr/Graz, Austria
H Hannover, Germany
J Jakarta, Indonesia
K Karmann, Osnabruck Germany
M Puebla, Mexico
N Neckarsulm, Germany
P Mosel, Germany
R Martorell, Barcelona, Spain
S Stuttgart, Germany
T Kvasiny, Czech Republic
U Uitenhage, South Africa
V Palmela, Portugal (previously Westmoreland, USA)
X Poznan, Poland
Y Pamplona, Spain
1 Gyor, Hungary
2 Changchun, China
4 Curitiba, Brazil
Cevap sahibi+1 yıl@deutscheboy sonucta uadi ayni fabrikada uretilmiyor
- +1 yıl
Audi volkswagena ait bir markadir. Motorundan tut bircok parcasi aynidir.
Ben almanyada yasiyorum ve piyasanin icindeyim. Bir bildigim varki yaziyorum.
senin o verdigin listedeki fabrikalarin bircogu yedek parca fabrikasi.
montaj degil.
Ingolstadt ve neckarsulm audinin fabrikasi.
pamplona seat in kvasinyde skodanin fabrikasi.
ayrica stuttgarta volkswagenin fabrikasi yok. - +1 yıl
Seat skoda audi porsche man
bunlar wolkswagena ait markalardir. Otomobillerde kullanilan motorlar ayni.
sadece porschenin bazi motorlari tek porscheye has üretiliyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl'efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir' lafı aklıma geldi
01 YorumlaBayan icin bilmemde golf'te hayatımın en güzel günleri geçti
00 Yorumla- Arabalar konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılParan varsa Golf tabiki. Çok daha dengeli bir araç.
00 Yorumla valla ne yalan söyliyim :) ne yalan söyliyim polo :))
00 Yorumla- Arabalar konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılgolf dana iyi ama aralarında 30 bin fark vardır en az
02 Yorumla- +1 yıl
doğru ama polo kötü mü
- +1 yıl
kesinlikle kötü değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir bayan için en iyisi babet. genel toplum sağlığı içinde
00 Yorumla- Arabalar konusunda 957 cevap paylaştı.
+1 yılNissan Juke istiyorum ama Golf alırdım sanırım...
10 Yorumla Golf daha üst donanım.
06 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum polo düşünmüştüm. şu an bende reno var
- +1 yıl
Seat iyi bir araba ama maliyet çok az mesela parça bulması zor
- +1 yıl
Megane yeni cıktı oda kararsız kaldım bakalım. şu an bende renault clio icon var
- +1 yıl
Leon fr ı foto atabilir misin? Model kaç
Arabalar konusunda 1,3b cevap paylaştı. Para varsa golf tabi.
00 YorumlaSirocco daha güzel üstelik sürüsü rahat
00 Yorumla- Arabalar konusunda 411 cevap paylaştı.
+1 yılGolf. Poloyu pek begenemiyorum
00 Yorumla Ben Ford Fiesta düşünüyorum :)
00 Yorumlaiyidir iyidir verde vesikalık çektirelim
00 Yorumlagolf. delirme. polo dandik
00 Yorumla
+1 yılGOLF al hayatını yaşa şefim..
00 Yorumla
+1 yılwosvagen cherokee
Bu araba bir baska <3 <3 <311 YorumlaBen sadece golfu anladim :D
011 YorumlaGolf çok iyidir onu al derim :)
00 YorumlaGüzel a iscilerimin var.
00 YorumlaAlmam yerinde olsam. O paraya alâsini bulursun
06 Yorumla- +1 yıl
Hundai ile Wv'ni kıyas yapmak hata yaa, hundai pert olur
+1 yıldaha iyisi alinabilir
01 Yorumla
+1 yılBunun internet ile ne alakası var?
04 Yorumla- +1 yıl
Soruyu İnternet & Teknoloji kısmında sormuşsun. Onu kastettim.
- +1 yıl
Tamam.
- Arabalar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılİkisi de değil bence.
00 Yorumla
+1 yılTartışmasız Golf bayan içinde erkek içinde
00 Yorumlagolf diyince aklıma astra geliyor
05 YorumlaGolf tabiki bayılıyorum... Alamadım gitti ya
00 Yorumla
+1 yılBirde soruyormusun tabiki GOLF
00 Yorumla- Devamını Gör (93)
Devamını Gör(138)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı