Kahkül kestirdiğimde saçımın önü havaya kalkıyor ne yapmalıyım? Saçımda saç döneği var ama fotoğraftaki gibi kestirmek istiyorum, bir tedavisi çözümü var mıdır?Kakül neden düz durmaz?
Kakül kestirdiğimde saçımın önü havaya kalkıyor, ne yapmalıyım?
Saçların için ilk önce saç şekillendirici sprey ya da krem uygula. Ardından tarak ile iyice tara tarağı saç uçlarında tut. Kurutma ya da fön makinesi ile bir süre beklet. Bu şekilde saçlarına hem şekil vermiş olursun hem de havaya kalkmasını önlemiş olursun. Saç şekillendirici krem kullanmak bu konuda işe çok yarıyor.
Bence bu durum yüksek ısıdan kaynaklanıyor. Çünkü gömleği ütülediğinde de o dümdüz sertlik duruyor, yamuk ütülediğinde düzeltmesi zor, öyle düşün. O yüzden yüksek ısı veren aletlerden kaçınmalı ve saçı sabitleyici şeyler kullanmalısın. Kakül dediğin için de bu sprey ya da jöle gibi ürünler olamaz, çünkü saçın ön tarafı çok sert ve yapmacık durur.
Sana önerimi bir videoyla anlatmak istiyorum. Elvin Levinler'in Dyson Airwrap videosunu izledin mi?
Saçı ne kadar doğal yaptığına bakmanı istiyorum. Durup durup bu videoları izliyorum, Dyson Airwrap experti oldum artık :D Bence senin saçında yaşadığın sorun da bu ürünle çözülür. Neden mi?
Dyson Airwrap'in artıları neler?
Kesinlikle doğal bir saç elde ediyorsun. Dümdüz ya da lüle lüle yapmacık değil de daha günlük saçlar yapabilirsin.
Yüksek ısı vermediği için saçların yıpranmıyor. Ki sıklıkla düzleştirici kullanıyorsan o yıpranmanın verdiği üzüntüyü biliyorsundur.
Nemli ya da kuru saçlarla kullanabildiğin için zamandan tasarruf ediyorsun.
30 mm ve 40 mm Airwrap başlıkları sayesinde hem saç uzunluğuna hem de istediğin saç şekline göre başlık seçebiliyorsun.