Merhaba Aynı şey benim de başıma geldi. Ne kadar can sıkıcı bir durum iyi bilirim. Ben başlarda pek umursamadım bu durumu çünkü saçlarım oldukça kalın ve gür olduğu için. Daha sonra saçlarım azalmaya başladı ve işte o zaman durumun ciddiyetinin farkına vardım ve hemen çare aramaya başladım. Öncelikle saç dökülmelerine karşı olan şampuanların pekte işe yaradığını düşünmüyorum. Sana tavsiyem doğal saç bakım yağlarını kullanman. Hindistan cevizi yağı, argan yağı, çam terebentin, tatlı badem yağı, çörek otu yağı bu yağları karıştırıp saç diplerine sürmelisin.
Saçlarıma ne kadar bakım yaparsam yapayım dönemsel dökülmelerin bir türlü önüne geçemiyorum. Ancak ne şanslıyım ki tam da bu dönemlerde yardımıma koşan harika bir bakım serisi ile tanıştım birkaç ay önce. Biliyorsunuz ki saç ürünlerini saçlarınızın o anki ihtiyacına göre kullanmanız gerekiyor. Yani dökülme için kullanacağınız bakım ürünlerini saçlarınızda dökülme yaşadığınız dönemlerde kullanmanız daha etkili olacaktır.
Peki saçlarım koparak dökülüyor diyen biriyseniz, ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Saçlarım Koparak Dökülüyor Ne Yapmalıyım?
Saçlarım Koparak Dökülüyor Ne Yapmalıyım?
🧖🏽♀️ Saçlarınıza uyguladığınız ürünler kadar kullandığınızı ısı derecesi de saç sağlığınızı doğrudan etkiler. Bu yüzden mutlaka ılık su kullanın.
🧖🏽♀️ Beslenmenin saç sağlığını etkileyen bir faktör olduğunu biliyor muydunuz? Bilmeyenler için evet, beslenme düzeniniz de saçlarınızda dökülmeye sebep olabilir.
🧖🏽♀️ Saçlarınızdaki dökülmeleri önlemek ve engellemek için saçlarınızı ısıdan ve kimyasal işlemlerden olabildiğince uzak tutmaya çalışmalısınız.
🧖🏽♀️ Son olarak yukarıda bahsettiğim gibi saçlarınızın o anki ihtiyacına yönelik ürünler kullanmalısınız.
"Saçlarım dökülüyor ne yapmalıyım?" diyenler hangi ürünleri kullanmalı diyorsanız, cevap belli!🥳
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi'ni Denemiş Miydiniz?
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi
Formülündeki E vitamini, chia tohumu yağı ve arjinin sayesinde koparak dökülmeleri 10 kata kadar azaltan Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi, bence dökülmelere karşı mutlaka denemeniz gereken bir seri.🤩
Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi
Saçlarınızın çok daha parlak ve çok daha güçlü olmasını sağlayacak olan bu seri, denemeye başladığım ilk günden bile etkisini göstermişti. Ve şu an olası bir dökülmeyle karşı karşıya kaldığım en ufak anda bile çözümüm belli! Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Serisi ile artık saç dökülmelerinden korkmuyorum.🤎
Cansız ve nemini kaybetmiş saçlara dökülme de eşlik eder. Yine de koparak saç dökülmesini tetikleyecek birkaç faktör var.
Mevsim Geçişleri
Saçları sıkça yıkamak
Saçları sürekli ısıl işlemlere maruz bırakmak
Saç tipine uygun olmayan ürünler kullanmak
Hormonal değişiklikler
Saçların ihtiyacı olan vitamin eksiklikleri
Stres
Tüm bunları gözden geçirip saçına ihtiyacı olan bakım rutinini belirleyip uygulayabilirsin. Elidorun soya vitamin kompleksi içeren bu özel formülü de saçlarının kendini bulmasına yardımcı olabilir.