Arkadaşlar benim bir saç düzleştiricim vardı. Çok memnundum kendisinden, fakat 5-6 sene sonra bozuldu. Şimdi yeni bir tane alacağım. Fakat eski kullandığım gibi olsun istiyorum. Kaliteli olsun, güzel yapsın, kullanışlı olsun. Benim saçım dalgalıdır ve şekli kolay bozulabiliyor tavsiye ederseniz inatçı saçlara göre ürün tavsiye ederseniz sevinirim. O kadar çok model var ki ve o kadar çok araştırıyorum ki modeller çoğaldıkça kararsız kalıyorum. Aslında benim sorum şu olacaktı, düzleştiricilerin ısı seviyeleri genelde 200 ya da 200 küsür fakat hepsi aynı ısıda olmuyor kimi daha iyi ısı veriyor kimi daha az. Aynı derecede olsa bile. Bu durumun ürünün güç (watt) değeriyle bir ilgisi var mı? Mesela bazıları 65 w bazıları 35 w bazıları 55 w. Diyelim iki ürün var ikisi de 200 derecede. Biri 35 w biri 55 w olsun. 55 w daha mı iyi ısıtır? Yoksa alaksı yok mu? Bunu merak etmiştim?Saç Düzleştirici Nasıl Olmalı?
Saç düzleştiricisi nasıl seçilir, önerileriniz neler?
Saçlarımıza uygun düzleştiriciyi bulmak için birçok kriterimiz oluyor. Maalesef piyasadaki birçok düzleştirici performansı hiç iyi değil. Saçlar düzleşse bile çok fazla elektrikleniyor ya da dışarı çıkar çıkmaz bozuluyor. Saçlarımızın aşırı ısıdan zarar görmesi de cabası..
En iyi düzleştiriciyi bulmanız için benim bazı önerilerim olacak:
Seramik yüzeyli düzleştiriciler saçların elektriklenmesini en aza indiriyor. Düzleştirici alırken seramik yüzeyli olmasına dikkat edebilirsiniz.
Keratin katkılı düzleştiriciler saçların yıpranmalara karşı korunmasına destek oluyor.
Hava üflemeli düzleştiriciler nemi saçlara hapsederek kurumasının önüne geçiyor. Saçların kırılmasını önlüyor.
Titreşimli düzleştiriciler saç tutamların eşit dağılmasına yardımcı oluyor, bu sayede pürüzsüz düzlük mümkün oluyor.
Yeterli kablo uzunluğuna sahip düzleştiriciler kullanım kolaylığı sağlıyor. Pirizin çok yakınında olmanız gerekmiyor.
Saçlar düzleştirirken nelere dikkat edilmeli?
Saçlar düzleştirilirken nelere dikkat edilmeli?
Saçlarınızın pürüzsüz düzlükte olması ve kolayca bozulmaması için şekillendirici bakım kremleri tercih edebilirsiniz.
Isıdan koruyan ürünler saçların yıpranmasını engellemeye yardımcı oluyor. Düzleştirmeden önce ısı koruyucu kullanabilirsiniz.
Düzleştiriciler saçları kuruttuğu için mutlaka bir saç bakım yağı edinin derim.
Her gün düzleştirmek yerine, birkaç gün arayla saçlarınızı düzleştirebilirsiniz. Bu sayede saçlarınız dinlenmiş olur.
Düzleştirici saçları yıpratır mı?
Maalesef aşırı ısı saçlara zarar veriyor. Saçları kurutuyor ve kuruyan saçlar yıpranmaya müsait hale geliyor. Çabucak kırılıyor, kabarıyor ya da hacimsiz duruyor. Bunların önüne geçmek için kaliteli bir düzleştirici edinmek şart.
Saçların ister düz ister kıvırcık olsun hem de aşırı ısı olmadan!
Düzleştirici önerisi isteyenlere önerim kesinlikle Dyson Airwrap Saç Şekillendirici olur :) Dyson Airwrap'in 30-40 mm Airwrap başlığı, sert ve yumuşak düzleştirme fırçası, yuvarlak hacimlendirici fırçası ve ön şekillendirme için kurutucusu bulunuyor. Bu sayede tüm saç modellerini kolaylıkla yapabiliyorsunuz.
Saça şekil vermek için coanda etkisinden yararlanıyor ve ısıyı kontrol altında tutarak saçların yıpranmasını, kurumasını önlüyor. Kullanımı da oldukça pratik. Saçı kendine doğru çekiyor ve sarıyor bunu yaparken de hava akımını kullanıyor :) Bir göz atın derim.
alakası var. watt arttıkca daha cok ısınır, tabi plakasıyla da alakalı bu durum. philips procare kullanıyorum ben memnunum ama saçlarım kolay sekil alıyor, seninkiler inatcıysa uygun olmayabilir
Yanlis bilgilendirenlere aldirma. Watt olayi ohm kanunuyla alakalidir. Biliyorum sana karisik geliyor boyle seyler ama basite indirgeyecegim. Senin ihtiyacin olan aciklamayi yapacagim.
35 watt ile 55 watt arasinda guc farki vardir. Volt*amper=watt. 55 watt guc ile daha hizli isinir.
Yani amacin 200 dereceyse. 55 watt guc ile 3 dakikada isiniyorsa 35 watt guc ile 5 dakikada bu isiya ulasacaktir.
Kalem pil ilede ayni isiya ulasabilirsin. aradigin kriter; watt degeri degilde; cihazin ozellikleri. Kac dereceye kadar ayarlandigi ve sacini duzlestiren mataryelin ne oldugudur. Watt"a pek takilma
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
anladım, çok teşekkürler. evet bu ısınmanın hızını değiştiriyor diye okumuştum yine internetten ama kimisi de watt yüksekse daha iyidir dediği için ikilemde kalmıştım ama şimdi aydınlandım :D
Kagit uzerindeki degerlere takilma. Ozelliklere odaklan. Demir ile seramigin isisi ayni degildir. Bu mataryellerde boya varsa isiyi daha gec iletir. Birinde 60 watta 200 dereceye 5 dakkada gelirken. Digerinde 30 watta 2 dakkada 200 dereceye isinabilir.
21 megapixel makina mi daha iyi ceker? 15 megapixel mi?
Tabikide hangisinin lensi daha iyise o iyi ceker. 12 megapixelle cekilen fotograflar hayran biraktirir kalitesiyle. 21 megapixelle cekilen fotograf telefon kalitesinde olur.
Onemli olan guc degil, bu gucu nasil yonettigin, kullandiginla alakalidir. Arabanin kaportasini karbon yapmak gibi. Dizustu bilgisayarina ssd disk baglamak gibi (yuzde 30 enerji artisi saglar)
55 w daha fazla ısıtır ama saçlara zarar verır... fakir markayı onerırım gardaş adamlar bir düzleştirici yapmış akıllara zarar boyle düzlük bulaman ucuzda hemde kaliteli bütçende pek geniş değil anlamışlan gel etme fakir al :D
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben geçici bir fakir almıştım ondan sonra böyle ince eleyip sık dokuyorum işte :D Hmm demek watt ile alaksı varmış. benim ilk makinem 65 w idi. ondan iyiymiş demek :D
En İyi Cevaplar