Fondötenin altına diyelim güneş koruyu sürdüm onun üstüne makyaj bazı ve fondöten mi kullanmalı yoksa sadece makyaj bazı üstüne de fondöten mi yardım edin lütfen.
Hangi markanın makyaj bazı iyidir?
Makyaj bazı ciltte sivilcelenme yapar mı? Etkileri nelerdir?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Cilt tipine gore degisir. Yagli bir cildin varsa direkt makyaj bazi ve fondoten uygulayabilirsin. Mesela benim cildim yagli nemlendirici surup makyaj yapinca makyaj kusuyor. Cildin kuruysa nemlendirici surebilirsin tabi soyle bir durum var makyaj yapmadan iki saat once nemlendirici surulmeli hemen oncesinde degil.
25 Yorumla
Soran+1 yılyazın makyaj bazı kullansam iyi olmaz mı hem akma yapmaz :) benim cildim kuru gibi karma gibi bişey ya
Soran+1 yılben bir fondöten aldım doğal ve sağlıklı ışıltılı duruyor yüz bunun için altına ne sürsem iyi olur nemlendirici sürsem çok parlamaz mı mineralli fondöten
Ben cc kremin altına nemlendirici kullanıyorum. Ama makyaj bazı kullananlar var onuda bir arastir.
00 Yorumla
+1 yılNemlendirici sür önce
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
4Cevap
u +1 yılFondöten kullanmadan önce nemlendirici krem sürebilirsin. Nemlendirici krem sürersen eğer makyajın çok daha güzel duracak diye düşünüyorum ben. Hem fondöteni yüzün daha kolay bir şekilde kabul edecek hemde yüzünde pütürlük falan olmayacak. O yüzden ben her fondöten kullanmadan önce mutlaka nemlendirici krem kullanıyorum. Hem yüzünü pütür pütür göstermemiş oluyorsun bence.
01 Yorumla
+1 yılsıralama şöyle; güneş kremi, nemlendirici, kapatıcı ile aynı anda fondöten (fondöten ilk önce elle yüze dağıtılır ve bu süre içinde göz altındaki kapatıcıya dokunulmaz, daha sonra ilk önce, fırça veya makyaj süngeri ile, fondöten dağıtılır sonra da kapatıcı), kontür, pudra…
00 Yorumla
+1 yılFondöteni sürmeden cildin özellikle temiz olmasına çok dikkat ediyorsun ilk başta cildini güzel bir nemlendirici nemlendiriyorsun sonra bir güneş kremi makyaj bazın varsa fondötenine markasına güveniyorsan hafif fondötenle makyaj bazını karıştır suratına öyle uygula aradaki farkı zaten göreceksin makyaj bazında büyülesi tercih edebilirsiniz mükemmel bir makyaj bazi
00 Yorumla
+1 yılben şu şekilde yapıyorum ve kat kat makyaj yapsamda herkesten oha yüzünde makyaj mı var geri dönüşü alıyorum göz altıma nemlendirici sürüyorum sonra yüz nemlendiricisi sürüyorum güneş kremi ve makyaj bazı kullanıyorum (wet n wild pembe bir şişede) daha sonra biraz emmesini bekleyip makyaj süngerini suyla hafif ıslatıyorum daha sonrasında makyaja başlayıp göz altlarımı pudrayla sabitliyorum en iyisi bu sekilde bence
00 Yorumla
+1 yılKuru cilde sahipsen nemlendirici, güneş kremi ardından fondöten.
Yağlı cilde sahipsen sivilce yapmayan ve yağlı olmayan nemlendiricili (su bazlı) güneş kremi ve fondöten yeterli.
Karma cilde sahipsen doğru nemlendiriciyi uygulayıp güneş kremini sürüp fondöten uygulayabilirsin.
Cildin çok kusurluysa bunların tam tersi yani nemlendirici yerine nemlendiricili makyaj bazı alıp da kullanabilirsin sonra ki adımları takip edebilirsin.00 Yorumla
+1 yılSana ufak bir tavsiyem fondöten kullanma. Eger cilt tonunu eşitlemek istiyorsan bb krem kullanabilirsin veya cc. Yeterince kapatmıyor diyorsun birazcık incekaliteli bir pudra sür yeterli. Makyaj bazını hiç kullanma kordonları doldurup siyah nokta yağ bezesi sivilce flan yapıyor dermatolojiden bir arkadaşım kızmıştı bu yüzden. Güneş kremini mutlaka kullan ( 30 unda hala 20lik bir cilt istiyorsan😊)
00 Yorumla
+1 yılGözeneklerin ve yağlı bir cildin varsa baz yoksa cilt tipine göre nemlendirici kullanmalısın
00 Yorumla
+1 yılInsan in yüz tipi buna kadar verir genelde nadiren bazı bazlar sivilce yapar :/
00 YorumlaMakyaj bazı Kullan nemlendirici terletir ve çabuk kusmasını sağlar
00 YorumlaCilt tipine göre değişeceğini düşünüyorum yağlı bir cilt icin makyaj bazı almanı öneririm. Değilse sıradan bir nemlendirici ve güneş kremi ile fondötenin altındaki o kabuklu görünümü azaltıp makyaj bazı etkisi yaratabilirsin
00 YorumlaMakyaj bazı , güneş kremi , nemlendirici , göz altı nemlendiricisi. Baz yapışkan olmamalı çok bir de soyulmamali , güneş kremi teninize göre secilmeli , nemlendiriciyi de emmeden fondöten kullanmayin
01 Yorumla
+1 yılmakyaj bazi yerine kullanilan nemlendiriciler de var eger onlardansa baz kullanmana gerek kalmaz nemlendirici surersin eger onlardan degilse direkt baz kullan zaten baz da nemlendirir
00 Yorumla
+1 yılFondötenin altına makyaj bazıda sürebilir sin nemlendiricide ya da nemlendirici sürüp üzerine makyaj bazı onun üzerine fondötenle kapatabilirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnemlendirici kullanıyorum ben baza da para veremem :))
00 YorumlaIlk olarak nivea nemlendirici suruyorm biraz kurudukdan sonra gunes kremi ustune az miktar fondoten cok surersem topaklanir
00 Yorumla
+1 yılHepsi olur aslında sadece nemlendiriciden sonra 10 dakika bekleyip güneş koruyucu sür. Ardından dilersen bazı sürersin. Ben bir sivilcelenme yaşamadım
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey sürme fondöteni ilk eline alıp cildine uygulamadan önce hazırla, süngerini de biraz ıslatıp uygula
00 YorumlaNemlendirici, güneş kremi, sonra baz ve fondöten. Ama hepsinin yüzünde emilmesi için her birini sürdüğünde 1-2 dk bekle.
00 YorumlaBence makyaj bazı daha iyi olur çünkü makyaj bazı sürünce pürüzsüz bir cilt görünüyor
10 Yorumla
+1 yılÖnce nem sonra baz ama insan cildine bu kötülüğü yapmamalı
00 Yorumla
+1 yılBen ilk önce nemlendirici sonra baz sürüyorum ondan sonra fondöten
00 YorumlaHerhangi bir nemlendirici olur valla ben normal bir nemlendirici sürüyorum nivea’nın çok da güzel
00 Yorumla
+1 yılÖnce nemlendirici, bir süre bekledikten sonra da baz sürülür.
00 Yorumla
+1 yılmakyaj bazından önce nemlendirici sonra baz ve fondöten
00 Yorumlabence kesinlikle nemlendirci güneş kremi de sürülmeli
00 Yorumla
+1 yılnemlendirici sürmek çok önemli kesinlikle fondöten den önce nemlendirici sür yüzüne
00 Yorumla
+1 yılilk güneş kremi sonrw baz sürülür
10 Yorumla
+1 yılMakyaj bazı maybilinne New York tavsiye edilir
00 Yorumla
+1 yılNemlendirici güneş kremi makyaj bazı
00 Yorumla
+1 yılYaa kızlar makyajsız haliniz 100 kat daha güzel :)
00 YorumlaBaz da krem de aynı görevi görüyor
00 Yorumlaben nemlendirici kullanıyorum
00 YorumlaBen önce nemlendirci sonra fondöten kullanırım.
00 YorumlaNemlendirici sürün artı ➕ güneş kıremi
00 Yorumla
+1 yılÇok yağlı oluyor bence baz sürülmeli
00 YorumlaMakyaj bazı kullanıyorum
00 Yorumlanemlendirici, bb krem
00 Yorumla
+1 yılGüneş kremi sür farkı gör
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle baz
10 YorumlaÖnce nemlendirici sonra baz ve en son fondeten
15 Yorumla- +1 yıl
Makyajla aran iyi sanırım
- +1 yıl
T. akp atr misin rica etsem 😊
Şimdiden teşekkürler 😎👍 - +1 yıl
Nickime tıkla profilim açılınca yazar orada T... E...
Ilk nemlendirici, fondöten, pudra, allik falan
10 Yorumla
+1 yılÖnce nemlendirici sonra baz sonra fondöten
00 Yorumla
+1 yılİkiside olur
00 Yorumla
+1 yılSerum
00 Yorumla
+1 yılTertemiz yıkayıp nemlendirici sürmeli
00 YorumlaGüneş koruyucu sürüyorum pürüzsüz
00 Yorumla
+1 yılOnce baz sürülür kuru cildin varsa nemlendirici
00 Yorumla
+1 yılBen nemlendirici sürüyorum ve memnunum
00 Yorumla
+1 yılNenlendirici üstüne primer
00 Yorumla
+1 yılBen 14 yaşındayım
Bence çok zararlı00 Yorumla
+1 yılÇildiniz kurıysa nemlendirici
00 YorumlaPrimer sürülür
00 YorumlaNemlendirici bb krem gibi
00 Yorumla
+1 yılBen nemlendirici sürüyorum daha doğal duruyor
00 YorumlaNemlendrici sur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİkisini de sür mek lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFöndeten alabildikte bazı nemlendiricisi kaldı
00 Yorumla
+1 yılKrem
13 Yorumla- +1 yıl
Makyajsız dışarı çıkmayanlardan misn sende
- +1 yıl
Ahahahah hayır tabiki ablam öyle ondan biliyorum
- +1 yıl
Sen peki sevmez misin bakım yapmayı
İkisi de olur
10 Yorumla
+1 yılMakyaj bazı
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba Arkadaşlar,
Kalıcı ve doğru makyajın sırrı öncelikle cildi makyaja hazırlamaktır.
Profesyonel bir makyaj yapmak istiyorsak:
Cilt, cilt yapınıza uygun ürünle temizlenir. Gözeneklerin sıkılaşması ve makyaj kalıntılarının tamamen temizlenmesi için tonikle silinir, nemlendirilir ve güneş koruyucu sürülür. 20-30 dakika beklenir. Makyaj altı bazı ince bir kat uygulanır. Cildimizde kılcal damar çatlakları, kızarıklıklar, akneler , güneş lekeleri, doğum lekeleri varsa önce kamuflaj ürünleri ile kapatılır. Sonra fondöten fırça ya da sünger ile uygulanır.
Çok yağlı cilt yapınız varsa nemlendirici ya çok az sürülür ya da direkt makyaj altı bazı ve sonra da fondöten uygulanır. Kuru ciltler mutlaka önce güneş koruyucu, nemlendirici; sonra makyaj altı bazı, daha sonra fondöten uygulamalıdır.
Nemlendiricinin görevi ayrı, makyaj altı bazının görevi ayrıdır.
Kaliteli markaların makyaj bazları sivilcelenme yapmaz. The balm, Sephora, Mac, Nars , Jane Iredale markalarının bazlarını başarılı buluyorum.
Hangi marka iyidir sorusu kişiye göre ve bütçeye göre değişir. Makyaj teknikleri ve kullanılan ürünler zaten kişiye özeldir.
Smooth Affair® Facial Primer & Brightener
Smooth Affair cildi makyaja hazırlar. Makyaj daha kolay uygulanır ve daha uzun süre dayanır. Ayrıca cildin genç görünümünü korumaya yardımcı olur ve doğal parlaklığınızı ortaya çıkarırken gözeneklerin ve ince çizgilerin görünümünü en aza indirir.
Benim favori ürünümdür.
Nemlendirici sürmeden, güneş koruyucu sonrası, fondöten öncesi kullanılabilir.
Sağlıklı makyajlarda görüşmek dileğiyle.