Arkadaşlar sizce lens mi daha iyi gözlük mü hem dışardan nasıl gözüküyor diye soruyorum hemde kullanım olarak hangisi daha iyi sizce benim en büyük korkum mikrop kapması bilgisi olan yazabilir mi? (Bu arada gözlerim mavi-yeşil arası yani hangisi daha güzel olur bir de bunu söylerseniz çok seviniriim)
Cevabın nedir?
Lensin kullanımı çok rahat. Senin bir parçan gibi oluyor takınca. Ama güzel kullanmazsan çok kötü etkileri de var. Lensin bakımını iyi yapman lazım gerçekten. Suya filan girmiyeceksin lensle. Musluk suyuyla yıkamıycaksın. Takıp çıkarırken lense hasar vermiyceksin. İyi kullanamazsan keratit olma ihtimalin yüksek. Gözcüler air optics markasını tavsiye ediyor. Oksijen geçişi iyi olduğu için kornea iyi nefes alabilir. Rahatsız edince kullanmakta ısrar etme. kornea uzun süre nefes alamazsa 'pannus' gelişir. Yani kornea damarlanır. Göz bebeğinin önünü damarlar kapatacağı için görme kaybı olur artık.
Uzun lafın kısası lens kullanmanın kötü sonuçları vardır. Ama iyi kullanabilirsen çok rahattır. Ciddi iştir lens kullanmak020 Yorumla
Soran+1 yılSen böyle yazınca tırstım :D
- +1 yıl
Ben tıp öğrencisiyim. Lens kullanıyodum ben de. Ama göz stajı başlyınca lensin yaptığı hastalıkları gördüm. Gerçekten ben de tırstım. Bizim bütün göz hocalarımız da gözlük kullanıyor ayrıca. Ben de hemen bir gözlük aldım:)) bazen lens kullanıyorum bazen gözlük.
Lenslerine çok iyi bakman lazım gerçekten. Air optics Night&Day iyiymiş. Hocama sormuştum o dedi. Oksijeni de iyi geçiriyormuş.
Lens gerçekten ciddi bir iş. Alacaksan kalitelisinden alacaksın. Göz önemli:)
Soran+1 yılNeredeyse merak ettiğim her şeyi öğrendim teşekkürleeer :D
Soran+1 yılTıp öğrencisydin dimi? :)
Soran+1 yılKaçsın :)
Soran+1 yılYok ama istiyorum :)
Soran+1 yılYa bir şey sormak istiyorum bir kaç kişiden duymuştum yok lens kullanmış gözü mikrop kapmışta gözünü kaybetmiş sonra aşağıda birisi daha yazmış nir kız mangal ateşine yaklaşmış lensi erimiş falan tamam bu sonuncusu çok saçma ama mikrop kaptığı için gözünü kaybedebilir mi bir insan
- +1 yıl
Lens solüsyonlarının içinde mikrop öldürücü maddeler var zaten. Dediğim gibi bu tamamen senin nasıl kullandığına bağlı. Kuralına uyarsan böyle şeylerin olma ihtimali düşük (sıfır değil) ama kötü kullanırsan her şey olabilir.
İlinci dediğini ben de görmüştüm face de ama sanmıyorum. Biri uydurmuştur, öyle yayılmıştır diye düşünüyorum:)
Soran+1 yılLise son
Soran+1 yılAynen aslında haklısın düzgün kullandıktan sonra bir şey olma ihtimali çok düşük :D çok teşekkürler bu arada :D
Soran+1 yılSende memnun musun peki
En İyi Cevaplar
+1 yılGözlük kullanıyodum lense geçtim aşırı memnunum. Normalde eski fotograflarima bakarim dumduz burnum varmis gozlugu rahat bir 4-5 sene taktım cok hafif kemerli şu an burnum burun yapısını da bozabiliyor. Lens aldım temiz kullandığın sürece hiçbir sıkıntısı yok bence. Bir de her eve geldiginde çıkar çünkü max 7-8 saat kalması gerek sonra kuruyor gözde
02 Yorumla
Soran+1 yılGün içinde ne gibi dezavantajları oluyor sence?
- +1 yıl
Ben sıkıntısını yaşamadım hani çok uzun durursa kurur şahsen ben 1 gün boyunca takmıştım kurumuştu bir de televizyon, laptop vs gibi aletlere de baktıgında cabuk kuruyabiliyor
lens her zaman iyidir. başlarda zorlanıyosun baya ama alışınca çok iyi. tabi bu benim görüşüm gözlükten nefret ettim de :D bu arada iyi bir lens al dandik olmasın göz bu sonuçta. lens suyunu sürekli değiştirirsen ve lensleri de aylıksa ayda bir değiştirirsen mikrop kapmaz
011 Yorumla
Soran+1 yılFiyat olarak ne kadar ve marka verebilir misin rica etsem
- +1 yıl
Numarali lensler senelik oluyor aylik degil maaliyeti fazla birde 1 2 yil kullanabliyosun aslinda suresizdir ama 1 2 yilda goz numaran değişeceği icin degistirmek zorunda kalıyosun :)
Soran+1 yılYılda 200 lira kadar harcaman gerekiyor yani
Soran+1 yılEvet çok teşekkür ederim bu arada çok yardımın dokundu :D
- +1 yıl
evet ayda 200 yapıyor. benim lenslerim numaralı. ben günlük lensleri takıp çıkarıyorum ve bir ay kullanınca atıyorum lensin yapısı bouluyo çünkü zararlı. haftalık lensde varmış bir hafta gözünde duruyomuş uyurken bile ama ben kullanmadım. günlük takıp çıkarıyorum sadece. aylık olmalı göz sağlığın için lensi sürekli kullanamazsın
Soran+1 yılÇoook teşekkür ederiiim :D
- +1 yıl
cok ucuza almiyo musn lensleri marka ne? - bnmkilerin 6 ayligi 220 tl ://
+1 yılGözlük yerine lens kullanman daha faydali olacaktir numaran ilerlemez hem kullanisi gozlukten daha rahat oldugunu dusunuyorum bir ara bende şeffaf kullanmistim gozlerinin rengi sanirim benimki gbi o yuzden sende şeffaf kullan gözlük baş agrisi yapiyor tavsiye etmem
05 Yorumla
Soran+1 yılLenste göz numarası ilerlemiyor mu?
- +1 yıl
Lensin iyilesme surecinde daha buyuk etkisi var
Soran+1 yılHmmm öyle mi bilmiyordum bunu çok teşekkür ederiiim
- +1 yıl
Rica ederim lensi gun icinde daha uzun sure kullanıyorsun ve goz hareketini takip ettigi icin bosluk olusmuyor ben faydasini gordum 1 bucuk yilda
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
19Cevap
+1 yılLens kullanıyorum temmuzdan beri kuruluk yapmaya başladı. Biraz da dikkat etmiyorum gece lensle uyuyorum iki ayda bir degistiriyorum filan gozlugum biraz nine gözlüğü gibi olduğundan takmak istemiyorum numaralarım da yüksek her çerçeve olmuyor. Lens de kolay gozlukte sadece gözlük görüş açını daraltiyor
02 Yorumla- +1 yıl
valla öğrenciyim parasal durumumda iyi değil zaten torpille alıyorum lensleri de. Gözleri bir kontrol ettirmek lazım korkuyorum bir yandan da.
+1 yılŞimdi bende kullanıyorum lens temiz tutmak korumak lazım sabah erken kalkıp takman yatarken çıkarman duş da çıkarmak lazım ben hepsini üşenmeden yapıyorum gözlük takışmıyor diye almadım ama almayı düşünüyorum benim yeşil gözlerim şeffaf kullan ama daha ince lens ler
10 Yorumla
+1 yılgozlerin renkli ise havaya takilma lens al hem kullanisi daha iyi mikrop takintin var temiz kullanirsin zaten gozluk cok engel oluyo yasamana saydam bir lens al takil
02 Yorumla
Soran+1 yılLenste çabuk mikrop kapıyor dediler öyle mi :(
- +1 yıl
temiz kullanirsan sorun olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bir süre öne lense geçiş yaptım.. Temizlik çok önemli... Dışardan gelince hemen çıkartıp kabına koyuyorum ve gözlüklerimi giyiyorum.. Dışarısı için lens daha rahat oluyor.. Ama çok uzun süre takma arada çıkart gözlük tak gözün nefes almalı.. Sana öneriyorum sadece temizliğe dikkat etmelisin =]
02 Yorumla
Soran+1 yılTemizliği zor olmuyor değil mi
Cevap sahibi+1 yılHayır
Mangal ateşine yaklaşan bir kızın gözünde ki lenslerin eriyip kör olduğunu öğrendikten sonra lensten çok korkuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılNE NE NE -_-
+1 yılLenste korkulacak birsey yok ama gozluk cidden cok sevimli duruyor kizlarda bazen aksesuar niyetine kullanmak istiyoruum. Yani ikiside saglikli, tercih senin
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten sanırım lens kullanmaya başlayınca gözlüğü bırakamıyormuşsun günün bir kaç saatini gözlükle geçirmen gerekiyormuş
+1 yılbn lens takiyorum kullanimi ilk zor sonra alisiyosun- gozluk rahat -lens kullanirsan ameliyat olmani riske atmis olursun-ama bn yine de kullaniyorum:)) sorun varsa sor lens hakkinda
02 Yorumla
Soran+1 yılAmeliyatı riske mi atıyor
- +1 yıl
evet gunde en fazla 8 saat kullanmalisin lensi sonra cikarmalisn gozluk takmalisn falan :)
lens al bence gözlük çok çirkin ya arada takınca çok tatlı duruyorsun denir ama sürekli olunca öyle olmaz
00 Yorumla
+1 yılyaklaşık 2 senedir lens kullanıyorum. Dışarıda lens eve geldiğimde gözlük takıyorum yormamış oluyorum yani gözlerimi gayette memnunum.
00 Yorumla
+1 yılLensin bakımı ve kullanımı zordur alışana kadar gözlük de görünüş olarak iyi değil hem kullanışlı değil sen her ikisinide al lensi kunnlanmaya alışana kadar gözlükle takıl
00 Yorumla
+1 yılben lens kullaniyorum onu takmak biraz yorucu ama taktiktan sonrasi super
02 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar sürede takıp çıkarmaya alışıyorsun
- +1 yıl
lense alisman kisa surer ben benimsedim artik fakat takma islemine alisamiyosun zorluyo biraz
+1 yılGözlük daha iyi gibi. Lens pek hijyenik olmuyor diye biliyorum. Ve bazı gözlükler çok hoş oluyor.
00 YorumlaKesinlikle gözlük. Ben gözlüğü hem kadında hemde erkekte çok yakıştırıyorum.
00 Yorumla
+1 yılYuzu kemiklilede gozulugu yakistiriyorum ben ama yuvarlak bir yuzun varsa lens olmali diye dusunuyorum
00 YorumlaVücudunda taşıdığın her aksesuar güzelde olabilir çirkinde sana göre bence..
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın :)
Lens kullanıyorum hijyenik olduktan sonra lensin bir zararı yok öneririm
02 Yorumla
Soran+1 yılHer gün suyunu değiştirmek gerekiyor işte belli saatlerde gözlük falan o tarz dimi?
görsel olarak lens, ama kolaylık bakımından gözlük tabikii
05 Yorumla
Soran+1 yılGözlük çok zor ya :/
Soran+1 yılİlk başlarda baya zor oluyormuş
Soran+1 yılAynen
lens takip gozlukle dolasan mallar war buyur cenaze namazina.;)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi ki lens ben 10 yıl gözlük kullandım ama kurtuldum çok şükür 1 yıldır lense gectim ve cok rahat gercekten kesinlikle lens çok daha iyi
02 Yorumla
Soran+1 yılGözlük zor oluyor baya ya sen daha iyi anlarsın beni :)
Cevap sahibi+1 yılAynen lens taktığım an oh be dünya varmış dedim :)
+1 yıl–4,00 gözüm baya kötü lens kullanıyorum hiç bişi yokmuş gibi :))
07 Yorumla
Soran+1 yılDezavantaj olarak ne var mesela
- +1 yıl
Solüsyonu iyi seç ki, gözün yanmasın, mikrop kapmasın, para yönünden de sıkıntı işte biraz :))
Soran+1 yılİyi bir marka almak gerekiyor paraya kıyıp artık yapıcal bir şey yok :)
- +1 yıl
Dediğin doğru sağlık önemli :)
Soran+1 yılAynen çok teşekkür ederim bu arada :D
- +1 yıl
Rica ederim sorun olursa ben buralardayım ehehe :D
Soran+1 yılAhahahah tamam aldım adını ihiyaç olursa yazıcam :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle gözlük lens kullanışlı değil gözlükler havalı
00 Yorumla
+1 yılBence en seksi olan gözlük
02 Yorumla
Soran+1 yılSeksi mi :)
- +1 yıl
Aynen sen manyakmsn ya gözlük bir numaradır
Ikisinin de ayrı ayrı yeri var. Şeffaf lens al.
00 Yorumla
+1 yılKişisine göre değişir. Ben gözlük kullanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılLens daha rahat. Ama renksiz kullan.
04 Yorumla
Soran+1 yılZaten bu gözlere lens almam :D
- +1 yıl
O halde soruyu sormandaki amaç?
Soran+1 yılAy pardon yani renkli lens almam diyicektim kusura bakma
- +1 yıl
Peki :)
+1 yılEvde gözlük dışarda lens takmanı öneririm
00 YorumlaBen gözlük takiyorum ama lensi beğeniyorum
00 Yorumla
+1 yılbence lens daha iyi gözlük hiçbir işe yaramıyor
00 YorumlaGöz doktorları bile gözlük kullanıyor :)
01 Yorumla
+1 yılsağlığın açısından gözlük daha iyi.
00 YorumlaEn iyisi kendi gözlerin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAhahahha
Bütçen varsa lens.
02 Yorumla
Soran+1 yılPahalı mı ki?
Lens
00 Yorumlalens yeşil
01 Yorumla
Soran+1 yılRenkliye ihtiyaç yok aslında sağol bu aradaaa
Kendi gözüm :D
07 Yorumla
Soran+1 yılZaten kendi gözümü kullanıcam hahahshs
Soran+1 yılTabii önemli bir hadise ahahahhx
Soran+1 yılBunu yapıcağını tahmin ediyordum ama yinede yazıyım dedim var ya ahshshshxh
Soran+1 yılAhahahahahah pekiii
gözlük
00 YorumlaLens al
00 Yorumla
+1 yılGözlük al
00 Yorumlagözlük al.
01 Yorumla
Soran+1 yılVar zaten ek olarak lens mi alsam diye düşündüm de sağoll
Lens al.
00 Yorumlagözlük
00 Yorumla
Devamını Gör(26)