Bizim ülkede kadın ve erkek niye birbirinden sürekli izin alıyor, çocuk gibi tatile gitmeye, dışarı çıkmaya, giyime kuşama
15 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bizim ülkede kadın ve erkek niye birbirinden sürekli izin alıyor, çocuk gibi tatile gitmeye, dışarı çıkmaya, giyime kuşama
İlişki yaşamayı birbirinin malı olmak zannediyorlar, bir de sevgili/eş kişisini ebeveyn yerine koyuyorlar. Yetişkin insanlar birbirinden izin almaz.
İşte beklediğim yorum
İki yetişkinin ilişkisi kontrole değil, güvene dayanmalı. Ayrıca yetişkin insanlar birbirine hesap da vermez.
Aynen öyle bizimkiler evden çıkınca haber ver arkadaşlarınla çıkarken haber ver oraya gitme bunu giyme şunu yapma sanki ebeveyn çocuk ilişkisi ve bunu sevgi sanıyorlar korkunç.
Ebeveyn arasak kök ailemizin yanında kalırız...
Bu durum tamamen ilişkilerdeki sınırların ve karşılıklı saygının yanlış anlaşılmasından kaynaklanıyor ✨ Bence partnerlerin birbirine giyim veya tatil konusunda baskı yapması yerine, özgür alanlarına saygı duyması gerekir. Gerçek bir tarz sahibi olmak, özgüvenle kendi kararlarını alabilmektir 🕶️ İlişkide izin almak değil, sadece haberdar etmek şıklığın ve olgunluğun göstergesidir. Sen ilişkilerinde kendi tarzını koruyabiliyor musun, yoksa sen de müdahalelerle karşılaşıyor musun 👟
Cevap
2Cevap
İzin versin vermesin yemin ederim evden bile çıkmadım sayılır
Siz bu özgürlük işini iyice abarttınız. Hesap vermekten korkuyorsan bağ kurma, zorluyorlar mı Sevgili ol diye.
Hesap vermek ne demek ya ahhshshsh
Doğru kelime seçemedim orada kabul ama birbirinize karşı sorumluluklarınızdan özgürlük adı altında kaçamazsınız
Kanka sorumluluk izin almak demek mi? Bilgilendirmek, fikrini almak okey çok mantıklı ama kontrol etmek direkt özgpvensizlik ya
Bak, bu baskılar bu kadar olmazdı ama sosyal medyada birbirinizi çok gazlıyorsunuz. Özellikle manifestçi tayfa. Ben özgürüm kankaaaa kimse giydiğime karışamaz, ben özgürüm kankaaaa erkek arkadaşım arkadaşlarıma karışamaz, ben özgürüm kankaaaaa ben erkek arkadaşıma karışırım ben özelim ama erkek arkadaşım üzerinde baskı kurarım o beni alttan alır ama ben uğraşamam vs vs her şeyde izin almayacaksın kimse senin sahibin değil ama belli sınırlar var onları aştığın zaman ya dinlersin ya da ayrılırsın. Bu kadar
Ne manifesti ya shjshxksjd ben kimsenin üzerinde de baskı kurmuyorum sınırlar baştan belirlenir
Başta onay verdiklerine sonra pürüz çıkaran adam gaydir. Erkek adam verdiği sözü tutar.
Ayrıl gitsin o zaman
Ayrıldım zaten
İyi yapmışsın. Erkek adam dönek olmayacak
Öyle sözde böyle biri değildi ama özgüvensiz teki çıktı
Dışarıda da avcı dolu ya, kimin eli kimin cebinde belli değil. İnsan sevgilisine güvenmeli ama korkanı da anlıyorum. Merhaba merhaba ile insanlar yatağa giriyor artık. Petrolden benzin alırken para ödediği kadınla akşam yatağa gireni biliyorum.
Tabii ki öyle insanlar da vardır ama bu mantıkta çok tehlikeli bu kısıtlayarak kontrol edilerek olmaz bence yapan insan her yerde her şartta yapar kısıtlayıp yapmasını engellemek çok ezikçe geliyor bana. Ben kesinlikle güvendiğim biri ile sevgili olurum asla aldatmam aklımdan geçirmem aldatacaksam neden sevgili oldum bu da mantığa ters ama kalkıpta beni aldatacak diye de onu zincirlemem illa ki aldatmayan vardır ayrılır diğerine geçerim iradesi olmalı insanın
İki tarafta haklı, işte kurunun yanında yaş da yanıyor. Yanmamalı ama yanıyor.
Yani bence aldatacak insan gönül işlerine girmesin direkt millete travma olmasınlar
Onlar yüzünden olan sana bana oluyor
Aynen valla
Giyimde fittiriyolar
Özgüvensizlikten kaynaklı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?