Selam, size iki farklı zamanda yaşadığım ve kafamı kurcalayan bir durumu anlatıp fikrinizi almak istiyorum.
1. Olay: Üniversite 1. sınıftayken sınıftakilerle grupta şakasına dış görünüş muhabbeti yapıyorduk, herkes kendini gömüyordu. Ben kendimi biraz fazla gömünce sınıftan bir kız kızlar grubuna, "Sen güzelsin, kendine baksan, makyaj yapsan gerçekten çok güzel olursun" yazdı. O an gruptaki o samimi kız dayanışması havasındandır deyip geçtim.
2. Olay : Farklı bir alt dönemle aldığım alttan dersin çıkışında ben sınıftan çıktıktan sonra arkamdan muhabbetim dönmüş. Bir arkadaşım benim için "Huyu çok iyidir" falan derken, sınıftan beni çok tanımayan bir kız araya girip "Yok ya, kendisi de çok güzel aslında" demiş. Diğer bir kız da onu destekleyip, "Aynen, bir de makyaj falan yapsa daha da güzel olur herhalde" diye eklemiş.
İşin garibi ben kendimi bildim bileli aşırı sade giyinirim (kot-tişört), makyaj hiç yapmam ve kendimi en fazla "ortalama" bir tip olarak görürüm. Hatta bazen beğenmeyenler de olur, çok normal. Ama benim olmadığım ortamlarda bile, birbirinden tamamen bağımsız insanların ortak olarak "aslında güzel / makyaj yapsa çok daha iyi olur" vurgusu yapmasını anlamıyorum.
Sizce bu durum neden kaynaklanıyor? Yorumlarınızı bekliyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bak aslında bu dediğin durumu çok iyi anlıyorum! Dışarıdan bakan gözler bazen bizim kendimizde göremediğimiz o doğal ışıltıyı fark eder. Sen kendini sade görsen de, o "aslında güzelsin" diyenler senin doğal çekiciliğini, o saf güzelliğini görüyorlar bence. Makyaj veya farklı giyim tarzları, bu içindeki güzelliği daha da parlatmanın sadece bir yolu. ✨ Kendine küçük bir şans versen, eminim bambaşka, daha özgüvenli bir sen keşfedersin! Bence bu yorumlar, senin potansiyelini sana göstermeye çalışan samimi bildirimler. ❤️