İmam Hatip okul forması günahı kime yazılır, etek mi dar pantolon mu daha sakıncalı?

Ben anlamıyorum, imam hatip lisesinde okudum, diz altına kadar kareli etek giyerdik, altına da siyah kilotlu çorap ve tenimiz gözükürdü, bir de imam hatip okulu oluyoruz, kapalılar da o şekilde, açıklar da o şekilde giyindi, resmen kapalıları bacak göstermeye, açıkları da baş kapatmaya zorladılar, bunun günahı kime, o kıyafetleri giyene mi, giydirene mi yoksa oraya gönderen veliye mi, kapalı öğrenci kapalı olarak gelseydi, açık öğrenci açık olarak veya gene okul içi kapalılık zorunlu olsaydı da tunik pantol olarak forma giyseydik. Müdüre veya yardımcısına formayı değiştirin dendiği zamanda dar pantolon giyerler derdi, bu bahaneyi sunardı önümüze ama bacağımızın gözükmesinden daha mı günah dar pantol giymemiz, o okulda orta 7 ve 8, lise 9 10 11 12 okudum, bunca senenin günahı kime, mezun olduk ve yeni dönem okulun forması değişti, bunun günahı kimeee
İmam Hatip okul forması günahı kime yazılır, etek mi dar pantolon mu daha sakıncalı?