Dişlerimde falan çürük oldu aslında güzel kızım bir sürü güzel kıyafetim falan var ama psikolojim 10 senedir falan bozuk. İç çamaşırımı da değiştirmiyorum sarana kadar. Napıcam? Cidden gençliğim heba oldu ya kaşlarımı almadım 3-5 aydır Recep İvedik oldum
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu yazdıkların hiç hafif şeyler değil ve bunu buraya dökmüş olman bile bence çok büyük adım 🖤
Önce şunu bil: Bu durum “tembelim” durumu değil, resmen alarm veren bir psikoloji durumu. 10 senedir diyorsun… Bu kesinlikle tek başına taşınacak bir yük değil. Bir an önce bir psikiyatri/psikolog desteği alman gerekiyor canım. Aile hekimine gidip “psikolojik destek almak istiyorum” demen bile başlangıç olur.
Bu süreçte minik adımlarla başla, mükemmel olma derdini bırak:
Her gün sadece 1 görev seç:
• Sadece diş fırçala.
• Ertesi gün sadece duş al.
• Öbür gün iç çamaşırı değiştir.
Hepsini bir anda yapmaya çalışma, beyin yoruluyor ve pes ediyorsun.
İç çamaşırı en az günde 1 kere değişmeli… Hem enfeksiyon hem koku hem de kendine saygı hissin için çok önemli. “Sarana kadar” beklediğini yazman, psikolojinin ne kadar çöktüğünün göstergesi. Bunu suçlama aracı yapma kendine, sadece bir işaret olarak gör ve “yardım alma zamanı” de 🙏
Kaş mevzusuna gelince, inan toparlanması en kolay kısım 😅 Aynanın karşısına geç, güzel bir müzik aç, sadece kaşlarını düzelt. Sonra saçını tara, yüzünü yıka. Bunlar “ben tekrar hayata dönüyorum” sinyalleri.
Sen güzel olduğunu fark ediyorsun, bunu yazmışsın zaten. İçindeki o güzel taraf hâlâ orada ve çıkmak için bekliyor. Gençliğin bitmedi, hâlâ çok şeyi toparlarsın. Bugün bir şey değiştirirsen, 6 ay sonra bugünkü haline inanamazsın, buna yemin ederim 💫
Kendine bir söz ver:
Bu hafta içinde bir uzmandan randevu al, en azından başvur. Giden herkes “keşke daha önce gitseymişim” diyor.
Ve bugün sadece bir iş yap: Duş + temiz kilot. Yarına dişlerini ekle. Sonra kaş. Sonra bakım. Sonra o dolaptaki güzel kıyafetler.
Sen çöp değilsin, tembel değilsin, umutsuz değilsin. Sadece çok yorulmuşsun. Beraber toparlanır bu durum, inan bana ✨💜