Bazı kadınları makyajsız haliyle tanımak gerçekten imkansız. Çağla Şikel'in makyajsız halini paylaştığı fotoğraf. Valla ben tanıyamadım :)
https://hizliresim.com/q4Q27B
https://hizliresim.com/q4Q27B
Makyaj dediğin küçük olan gözü daha büyük göstermek için vardır, küçük dudağı daha dolgun, kirpikleri daha fazla ve uzun, suratı daha kusursuz göstermek için var, yani böyle sahnelerle karşılaşmak normal... Kendilerini olduğundan çok daha fazla değiştirmek istemeseler onca boyayı neden suratlarına yük etsinler ;) İnsan makyajı bozulacak diye ağız tadıyla ağlayamıyor bile... :) Gözüne bir şey kaçıyor çıkaramıyorsun rimel dağılır diye, bir suratına su attıramıyorsun sıcakladığında :D Makyaj bana göre bir yüktür yani ;)
kesinlikle katılıyorum sana
asosyalkişilik teşekkür ederim :)
Soran arkadaşım, sana istemediğin kadar açıklayıcı cevap verdim yuhalayacağına teşekkür etseydin bari ;)
Genelde makyaj yapmam. 2-3 haftada bir sadece ruj sürerim. 4-5 ayda bir canım sıkılırsa falan rimel-ruj ve mavi göz kalemi kullanırım. Fondöten , allık vb. kullanmam. Makyajlı halimde ruj-rimel ve mavi göz kalemi var. Cildimi bozmak istemiyorum makyajla. https://i.hizliresim.com/XBNYl5.png
Bende kendime pinokyo burun derdim kizim sen direk estetik bence ama fena degilsin
@mashameral benim burnum seni mi gerdi pardon?
@mertbkl kimse organlarını seçerek doğma hakkına sahip değildi yani arkadaş bunu anlamamış galiba daha.
Bennu gerede de gelsin kavga edicem sizle
Uff evett ama bosver yinede turk standarti
@ece_e_e teşekkür ederimm
cesaret diye buna denir :) onaylı güzellik...
@istanblack teşekkürler
Tesekkurler EIG icin
@aylovsen öncelikle bu güzel yorumun için çok çok teşekkür ederim :) Kaşlarimi 5 senedir hep ince aldirdim, ince seviyorumda :) Zaten kendi dogal hali de kalin değil :)
@Lilitth çok çok teşekkür ederimm :)
Nasıl rahat ediyorsan cicim, takma kimseyi. Taktir ettim seni@gizemlikıız
@gizemlikıız işte orjinal güzellik böyle olur.
Saçların çok hoş, makyajsızda çok güzelsin hiç bozma kendini
Teşekkürler hepinizeee @saçmabirkişilik @TurboluToros
Teşekkürlerrrr @CaN99 @Dengdigidengdengg
Serserilere ilgi gösteren kızlardan değilim , Teşekkürler tekrar @CaN99
@mashameral ALLAH'ın yarattığına laf atıyorsun dikkatli ol beter olursun ayrıca o kızı tanımam görmem koruduğumdan değil ama burnu hiç gözüme çarpmadı VALLAHİ !
Sadece eleştirdiğim tek şey buraya resmini paylaşması o kadar
Oncelikle tebrik ediyorum cogu kizin yapamadigini yaptigin icin, sonra Mashameral ne kadar kiskancsin sen yaa, boyle patavatsiz, gereksiz laflari anlamiyorum. Elestiri yapabilirsin tamam ama bu kadar ileri gidemezsin. Kizin burnu gayet dogal bir cok unlu yerli yabanci dogal birakiyor ve ona guzelligi veren bu. Plastik gibi gorunumden bu burnu tercih ederdim !!
böylece gizemli kız gizemini bozmuş olduu :F
@gizemlikıız kaşlarınızı çok ince alıyorsunuz. Burnunuz biraz uzun. Kaşlarınız da ince olunca biraz öne çıkarmış burnunuzu
makyaj yapmaaa bence de
@yiyelimgüzelleşelim kaşların çok kötüüüü biraz kalın olsa iyi olabilir
Abi bu aşırı makyajla orjinal halinden kilometrelerce uzağa giden bayanlara ceza verilmeli , tamamiyle insanı kandırmaya yönelik hareket. Ama ne demişler ,
Erkekler gördüğüne , kadınlar duyduğuna inanır.
O yüzden kadınlar makyaj yapar , erkekler yalan söyler
Makyaj sürekli kullanılınca yüz buna alışıyor. Ve kullanılmadığı zaman yüz buna tepki veriyor. Sürekli el kremi kullanmak gibi. Madde bağımlılığı gibi birsey yani :-)
Cevap
37Cevap
Ağır makyaj yapmadığımdan uçurum yok ama tabii ki fark var. Eskileri dinleyin de evlenmeden önce kızları bir hamama götürün. Kızın normal halinin nasıl çıkacağı belli değil öyle bir devirdeyiz.
Hayırr. Antalyalıyım ve yaz aylarında antalyada full make up olamazsın o zamanlarda kışın black dress red lipstick kombinimdeki kadar iyi hissedebiliyorum :)
Ünlülerin yaptığı makyajlar çok detaylı, biz fazla detaylı yapmıyoruz. Olmazsa olmazlarımız var. Fondöten sivilceli bir insanın cildini oldukça iyi gösterebilir, biraz allık soluk benizi renklendirir, göz kalemi bakışları keskinleştirir, ruj dudakları alımlı yapar. Yani makyaj değişimin değil biraz seksapalitenin bir parçasıdır
Allık ve ruj kullanmıyorum, yanaklar zaten doğal pembe... Rimel ve kapatıcı yetiyor, o da uçurum yaratmıyor ama yine de fark var tabii ki yoksa niçin yapalım, ergenliğimin yakın dönemlerinde göz çevremde koyulaşmalar meydana geldi, o çok değiştiriyor yüzümü...
Benim makyaj yapmadığımı herkes bilir alın size yeni uyanmış Vildan.
https://hizliresim.com/NrbYMP
https://hizliresim.com/PPEvR9
samimi güzel ve sıcak sevdim bu kızı
Aslinda fark yapilan makyaja bagli. Sonucta bazilari ünluler gibi suratina badana yapmiyor. Mesela ben kapatici kullanmam bir rimel bir ruj surerim. Rujuda cogunlukla yedigim icin gidiyor ondan oturu rimelide cikarinca cok da farkli olmuyorum o yuzden genelleme yapmayalim makyajsiz da guzel kadinlar vardir 😊
Napiyim benim rujlarimin genelde tadi frambuaz li oluyo bende yiyorum 😁
E yani yoksa niye yiyim delimiyim ben 😂
Google'e Goar Avetisyan yaz kendisi Russia'da professionnel makyöz, cok iyi isler cikariyo amaa kizlari dogal gorsen 😱😱 Cagla bile daha guzel :)) Makyaj cok degistirir insani tabiki onemli olan dogal'da guzel olmak.. Ben sahsen az degisiyorum ama dogal'da kendimi hos buluyorum ozellikle yazin biraz yaninca 🙈🙈
Hayır deilim çünkü o kadar profesyonel zaten yapamam :) ve ben göz makyajını severim ve hafif bir ruj belki olabilir bazen hiç yapmadığımda olur ama fondoten, pudra sürünce rahat hissetmiyorum o yüzden kullanmam ki insanda en büyük farkı yapanlar bunlar
Makyaj yapmam. Sivilce siyah nokta problemim yok yanaklarım da hep pembe. Bir tek arada kirpiklerimi kıvırırım rimel kirpiklerimi döküyor. Makyaj yapınca cildim de değişiklik olmuyor insanlar anlamıyor sadece ruj sürünce daha şık oluyor tabii ama onu da ayda bir falan sürüyorum.
Hayır makyaj çok hafiftir her zaman. Eyeliner, kirpik uçlarına rimel ve biraz ruj ya da parlatıcı yeterli :) Sadece özel günlerde makyaj gerçek anlamda yaparım. Uçurum filan yok bence yani. Makyajsız da çıksam makyajlı da çıksam evden kimse fark etmez.
Valla dağlar kadar fark olması için makyaj yapmayı bilmek gerek yetenek gerek ikisi de bende yok hala eyelinerın kuyruğunu yapamıyorum 1.5 senedir yapamıyorum sinirlendim attım çöpe eyelinerda çekmiyorum artık eskiden kuyruksuz çekerdim şimdi onu da yapmıyorum fondöten zaten asla kullanmam şu an bb krem ve rimel kullanıyorum bunlarda fazla fark etmiyo doğal halimden
belki daha güzel olcam da beceremiyom valla saygı duyuyorum güzel makyaj yapanlara :D
Elbette az cok fark oluyor ama uçurum yok cok şükür. Zaten gündelik hayatta makyaj yapmıyorum pek cildim zarar görmesin diye.
Cok aptallar, sadece ic guduleriyle haraket ediyolar, surekli kiz agliyo gitsene he triplerindeler, duygusallar, mantik yok, ciyak ciyak cgiriyolar, kimileri hala yhaa diyor, makyaj yapiyolar, yapmaciklar etrafimdaki cogu kiz neredeyse Boyle ve ben sirf. Bu yuzden bir coguyla gecinemiyorum ben tamtersiyim , cok espiriliyim enerjim falan , seviliyorum herkesle sakalasiyorum ama samimi kafamin uyustugu az kisi var
Ya var mı Ks'de benden daha Mali :( hemcinslerinizde sevmediginiz ozellikle sorusu yerine bunu cevapladim hdbzbzj :D :D nasi silinir bu yorum :(
aynen😅
Boya badana yapan kıza sorsan "ben çok yapmiyorum ki " diyor :D gercek hayatta orneklerini gordum burdada kizlar sitecek bir rimel bir allik surer baskada bisey surmez hepsi dogal :D soruya gerek vaaar miiii :D
Bir kadının makyajlı hali ve makyajsız hali zaten aynı olamaz. Siz erkekler elinize makyaj malzemelerini alıp suratınızı boyayın o zaman aynı mı görüneceksiniz. Eğer bir erkek makyajlı bir kadınla birlikte oluyorsa bu ihtimali göz önünde bulundurmak zorundadır. Yoka her iki halininde aynı olmasını bekliyorsa o zaman sorun erkektedir.
Makyaj yapmıyorum genç yaşta o kadar makyaj yapıp da sonrasında ileride yani o kadar zorluk çekicek kendini çabuk yaşlandırıcak olanları da anlamyorum :) ben iyiyim böyle özel günler haricinde bence makyaja gerek yok sonuçta evlendiğimizde de eşimiz bizi makyajsız halimizle görücek alışık olmalı buna :)
kadinda fark cok yok, ayni kadin, ayni güzellik abartmayin.. tabi makyajli bir fark yapar, makyaj surdum ama sürmedigimdede yüzüm ayni diyenler yalan söyluyor ya da kullanmasini bilmiyor.. tabiki biraz degişk olur ama yinede ayni kisi oldugnu bilirsin.. makyajli tek daha renkli olur yuzune renk kadar gozlerini kaşlarini duzeltir ama seni yeni bir insan yapmazki, ama fark yaratir
Ben makyaj yaparim valla. vazgecemedigim bisey ama arada bir fark olucak kadar heleki taninmiycak kadar asla degil. zaten cok hafif yaparim. tonlarca kapaticiya maymun gbi renklere boyanmaya gerek yok. bazi kizlara asirisi zaten yakismiyo ben iki turlude benm sukur😂bakimsiz hissetmemek sadece his meselesi o kadar.
Onlara yapılan makyajı kaldırıma sürsen kaldırım bile güzelleşir.. Çoğu manken sanatçı öyle.. Bizde yeri gelince çok yapıyoruz ama kat kat astar atmıyoruz... : o yüzden makyajı da sevmiyorsan kız arkadaşına eşine söylersin.. Ama çok az makyaj yapmayan.. Maalesef cildimizi bile bile bozuyoruz
Çagla Şikel örnegi yanlis olmus cunku onlar studyo makyaji yapip geziyorlar evde kendilerinin yapmasi dahi imkansiz. Kontür makyaj uygulamalarini izlersenizanlarsiniz. Normal insanlarin yaptigi makyajin evrim olduguna inanmiyorum. Ben yapsamda ayniyim yapmasamda.
Makyaj çoğunlukla yaparim ama abartmam. Dogal halimle makyajli halim arasinda cok fazla degisiklik yok. Olmasi icin profosyonel Makyaj yapilmasi gerek zaten. Evde kendimiz makyaj yapmada ne kadar iyi olursak olalim onlardaki degisim olmaz. Onlar estetik makyaj yaptırıyorlar. Yuzun seklini degistiriyorlar resmen..
Hele sarişın kızlar böyle beyaz tenli olanlar "rus" falan işe şuu beğendiginiz ladyler makyajsiz hallerini görmek istemezsn kiprikleri bembeyaz sarı ve kaş dediğin hiç yok bikere bir arkdş geldi yanima acayip korktm makyajsz gorunce gozlerine bakamadm vala cokmuş gibiydi.. :/
Cok mu az mi bilemem aslinda ama kirpiklerim kizil oldugu icin rimel sürmeyince pek belli olmuyor ama cok uzunlar. Rimel surunce cok ortaya ciktiklari icin bakisi falan degistiriyor. Cok fark varmis gibi hissediyorum
ya onlar bızım gıbı gunluk makyaj yapmıyorlar
fondöten
kapatıcı
pudra
allık
far
eyeliner
kalem
ruj
sonra bunları sılınce sebek g*tune donuyorlar.
:D aynen
ahahahah yine güldürdün kız :D
kaş kalemi kaş farı, bazlar, kontür
gündüz rimel fondoten ve ruj kullanıyorum sadece. ancak gece çıkacaksam ya da biraz süslenmem gereken bir durumsa bir de kalem çekiyorum. ama sadece gündüz makyakımı çıkarınca bile farkediyor baya bence. rimel çıkınca gözler daha küçük ve yorgun görünüyor. fondotende cillteki renk tonu farklılıkarını kapatıyor. tanıyamayacağın gibi farketmiyor asla ama ben rimel olmadan kendimi sönük hissediyorum nedense. az makyajı seviyorum
Saçlarımın rengini değiştirdikten sonra daha çok makyaj yapmaya başladım çünkü tenim beyaz saçım da beyaz olunca makyajsız zombi gibi oluyorum ancak kendimi beğeniyorum cildimde herhangi bir sorun yok ancak her kız bence yüzünü biraz renklendirmeli :) majyaj düzgün yapılırsa güzeldir acemi şekilde ruj ve göz kalemi sürülürse çok göze batar ve kötü durur tekniklerini bilmek lazım :)
değilim diyen yalan söyler o sahneye cıkarken yapılan makyajlar varya aynaya bakınca bu ben miyim ya dedirtecek cinsten o yüzden ben de öyleyim ciddi ciddi bir makyajdan bahsediyoruz bir rimel sürdüm bir parlatıcı ay ben doğal güzelim triplerine girmesin kimse o ağzınız acık izlediğiniz mankenlere ne concealerler ne foundationlar ne primerlar ne contourlar yapılıyo estetik ameliyattan daha basarılı tebrikler
bence uçurum var ama etrafımdakiler öyle olmadığını söylüyor. anneme kalırsa makyajsız daha güzelmişim ama asla inanmam. çünkü o beni dünyanın en güzel kıza sanıyo :)
Bence gözler dışında hatunların yüzü çok bozuk değilse, makyajsız çıkılabilir. Ben öyle yapıyorum mesela. Ama gözlere makyaj olmayınca çogu hatun hortlak ya da hasta gibi oluyo
Benim fotografima bakasrsaniz zatne aylaynir rimel ama cok da koyu rujlar surerim biyerde patlatmak lazim gecen seneye kadasr aylaynir surmeyi bilmiyodum 🙈 dugun makyajimda en fazlas bu kadasr fardan nefret ederim
makyaj yapmadım hiç hayatımda, makyaj yapsam bülent ersoydan farkım kalmaz elbette
https://i.hizliresim.com/Gvlv1Z.jpg böyle de olmak istemem açıkçası
edit: fotoğraftaki ben değilim, bir cosplayer~~
iyiki böyle değilim ama saçlarımı böyle boyatırım belkim :DDDD
Bu hatun makyajlida pek güzel degil ki ama Ünlülerin cogu öyle zaten makyaj gidince bambaska birisi ortaya cikiyor.. :DD
Kendime gelince kendimde pek tam makyaj yapmiyorum Rimel-Göz kalemi, Hafif ruj yetiyorr hayliyle bambaska biri olmuyorum.. :))
Cok yogun makyaj yapınca çirkinleşenlerden olabilirim :) onun dısında pek fark yok işte yuzume renk gelsın mantığı
Makyaj nedir pek bilmem valla Allah bana guzellik vermis o domz yaglariyla cildimi mahfedemem. Ben her bayanin guzel olduguna inaniyorum yaa kucuk yasta yapiyolar yaslanincada estetikle sunla bunla ugras dur
ahahahah Allah sana güzellik mi vermiş? :D o ne özgüven vay be.. bence senin güzel olman için bayaa makyaja ihtiyacın var
@nesrin_kazancı canim onun ozguvenle ne alakasi var Allah var cirkin degilim kufur olur valla oyle asiri bir guzelligim var da demedim zatende sen niye kiskandin ki simdi anlayamadim :-D :-D
Canım ben asiri guzelligim var mi dedim konuyu baska yerlere saptiriyorsun Allah bize guzellik vermis de biz kendi elimizle makyajlada olsa duzeltemeyiz zaten gercekten cirkimsek guzellik veye cirkinlik goreceli kavramlardir canim sadece anladigin kadariyla yorum yapma istersen
Bende makyajsiz halime guvenmiyorum ve bunu herkese soyluyorum. İnsanin bunu kabullenmesi gerek. Bir de bir kere alistigi zaman bir kiz surekli fondoten vs surmeye birakamiyor cunku makyajsiz kendine guvenmiyor. Makyajsiz arkadasima ya da baska biryere gittigim zaman etrafin karanlik olmasina ozen gosteriyorum:)
Bu duruma düşmemek için çok nadir makyaj yapıyorum beğenen böyle bepensin ya da bepenmeyen böyle sonra yok efendim ben bilmiyodum felan olmasın ben aldığımda böyle değildi muhabbeti olmasın :D
makyajlı ya da makyajsız olsan da burada önemli olan doğal cildini korumandır cildin her defasında katı fondoten ve farlara maruz kalıyor sadece istediğin görümlü makyaj için hafiflik sana yetmeli bence
Evlenmeden önce mutlaka musluğun altına sokup çikarin evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi😄😄 sonraa bir daha düşünün gerçekten evlenmek istiyor musunuz diye😁😁😁
erkek arkadaşlarımın hepsi makyaksız daha güzel olduğumu söylüyorlar fakat etrafımdakiler makyajsız solgun göründüğümü makyaj yapmamı söylüyorlar bende yapıyorum zaten :D
Ben her gün yapıyorum ama çirkin olduğumdan değil seviyorum makyajı :) uçurum kadarda fark yok çünkü yaptığım profesyonel bir makyaj değil Çağla Şikel de o kadar fark olması normal :)
Kadında o kadar para var gördüğüm kadarıyla yüzüne yatırım yapmıyor ya da yapıyor düzelmiyor :)) dediğim gibi onlar profesyonel makyaj yapıyorlar o yüzden o kadar fark var :))
Doğal kız seviyoruz diyip bakımsız olunca beğenmiyorsunuz anlamıyorum ben valla. Bide şöyle bir durum var o çok beğendiğiniz sarışınlar makyaj yapmayınca ne yazık ki hastalıklı gibi dolaşıyolar ortalıkta. Her insanın bir doğal güzelliği vardır. Rica ediyorum birinin yüzünü renksiz görünce çirkin demeyin bir inceleyin
Hayır
Aşırı makyaj bana fazla feminen geliyo. Özel günlerde bile çok yapmıyorum. Ama yapanlar da olabilir. Herkes görünüşünden aynı derecede memnun değil. İnsanlar kendilerini nasıl daha iyi hissediyolarsa o şekilde yapsınlar.
bunlarin yaptigi makyaj degil boya badana sokaktaki makyajli kizlar cogu bir eyeliner bir rimel bir ruj sürüyodur onunda cokkkkkk abarti bir degisim yaraticagini sanmiyorum :)
Bana makyajsiz halin daha guzel derler. ama ben makyajsiz kendimi pek iyi hissetmiyorum. Aslinda bizim makyaj yapmamizdaki amac birilerine guzel gorunmek veya birilerinden daha iyi gorunmek degil. Yalnizca kendimizi iyi hissetmek icin makyaj yapiyoruz
sınıf arkadşım seni hiç makyajlı gormedim dedi yine sınıfan olan erkek arkadaşımda o doğal güzel dedii :D erkek ark. derken sevgilim değill hee :D yanlış anlaşılmasın demem o kiiiiii doğal güzellerdenim :D
Gözlerimi ve biraz mor olmalarını sevmiyorum hic değilse bir göz altı kapatıcısı ve rimel kullanıyorum dışarı cıkarken onları sürmeden cıkamıyorum sanırım kendimle barışık değilim -.-
Ayyy tatlım yerim seni ben ya :) bende öyleyim bosver ben kapatıcıyla barıştım artık göz altımda hastalıktan kalma bir morluk var geçmiyo
Göz kalemi gözlerimi belirginleştirdiği için daha önplana çıkıyor onun dışında değiştirmiyor makyaj o kadar beni
:') Değilim. Göz makyaj ürünleri haricinde makyaj ürünü kullanmam zaten. Fazlası abartıdır. Özel gün makyajlarıyla arada fark olsun. 😋
İnan şuanda benimde makyajlı halimle makyajsız halim arasında dağlar var.
Dün trafikte devirdigim totoş karı gibi cırmaladı beni, kapatıcı + fondoten= toplantıda huzur :)
Erkek oldugun halde yapyomusun makyajy
İnsanlar makyajla olmak istediği kişiyi oluyorlar ama gerçek güzellik bence saf olandır makyaj sadece gerçekleri kapatan bir malzeme şükürler olsun ki kullanmıyorum
çağla yı ben gene güzel gördüm.. makyajdan kastımız nedir fondoten ruj rimel göz kalemi vs mi :D? yoksa.. https://i.hizliresim.com/knZm0J.jpg
Makyaj anlyışı göz kalemi eyelinerdir diğerleri bildiğin filli boya
yapmıyorum... br ara başlamıştım ama yaptıkça yapmk gerekiyor hem cildin bozuluyor hem yapmadığında insanlar hastamısın faln demeye başlıyor =\ sonra aaaman be dedim yapması bir dert tutması bir dert hiç bana göre değil *-*
evt öyle ettim =]
benim de çok fark yok çünkü o tür makyajları yapabilmek için eğitim almak lazım bence
Maşallah tüm kızlarımız da arada çok fark yok demiş. Biri de dürüst olsun desin ben makyajsız biseye benzemiyorum diye. Herkes maşallah doğal güzel dmdndn
Ben iki halimle de çirkin olduğum için pek tercih etmiyorum. Bari doğal çirkin olayım diyorum. Bence çok haklı gibiyim. Konu tartışmaya kapalı 👻
Ben makyaj yapmam ama saçıma fon çekmeyince kötü duruyo mesela resimde fonlu arada bazen kalem rimel çekiyorum bazen öyle yani
Cok cok degisiyorum makyajsiz cikmam cok yakisiyor bana makyaj makyajli kadinsi... makyajsiz oldugumdan kucuk duruyorum ama makyaj candir :)
Devasa bir fark yok ama makyaj yaparım genelde. Cilt problemi yaşıyorum makyajsız kendimi kötü hissedeceğime yaparım daha iyi
Sadece likiti abartıyorum aklıma gelirse Ruj kullnrım ama likit ile resmen kara kalem çalşmsı yapyrmmm YAKIŞIYOR DA
makyaj lazım bir hatuna. Makyajla 180 derece değişiyorum zaten güzelim daha bir güzel ve çekici oluyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar