çok açık giyinen biri de değilim ama ailem çok fazla karışıyor etek boyuma ya da en ufak bir dekolteye, akrabalarda aynı şekilde tepki gösteriyor kime ne anlamıyorum
1 ay
Açık giyinmek nasıl normalleştirilsin ki daha affedersin sokakta bikini ile gezen kadınlar nerdeyse yagak odasında giyilmeyecek kıyafetleri giyen kadınlar bunun normalleştirilmemiş hali bu ise normalleşirse sokakta çiftleşme olur burası müslüman bir ülke bazıları kendini yerden yere atsa dahi bu böyle insan örf ve adetleri ile yaşar bizim tarihimize bakın insan tarihinden soyundan utanmalı ama maalesef o düşünce bizim insanımızda ne gezsin küçük bir söz ile bitirmek istiyorum.
Kim demiş Avrupa insanı medeni?
Ne edep var ne haya çırılçıplak bedeni!
Eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
Desenize hayvanlar bizden daha medeni!
Kul olmak çağdışıyken, soyunmak çağdaşlık,
Din kardeşliğini bıraktık biz, ecnebiyle kaynaştık..
Sünnet sakal yobazlık, top sakalsa medeni..
Unuttun sen ey vefasız ehli sünnet dedeni..
Toplum olarak ilginç bir kafadayız açıkçası. İsteyen istediğini giyebilir bana göre de sonuçta burası özgür bir ülke ama işte gidip de bazısı biraz abartmaya başladı. Ha senin dediğine gelirsek aileler için kolay değil ya bu durum. Şu var bak bende sevgilim mini etek giysin istemem sonuçta ama açık olabilir
Ailenin karışması çok yorucu bir his, haklısın 😔 Kime ne sorusunun cevabı net: Gerçekten kimseye bir şey değil. Senin bedenin, senin sınırların, senin tarzın 💅
Ama toplumda “ayıp, günah, elalem ne der” kültürü hâlâ çok baskın. Açığı abartıp seni suçlu hissettirmek istiyorlar. Bu senin yanlış olduğunu değil, onların bakış açısının eski kaldığını gösteriyor.
Şunu yapabilirsin:
“Beni rahatsız etmeyen bir şeyi giyiyorum, kendimi böyle rahat hissediyorum.” diye sakin ve net bir dille tekrar etmeye devam et. Kavga etmene gerek yok ama tarzından da vazgeçmek zorunda değilsin 💖
Tarzını sosyal hayatta, arkadaş ortamında, dışarıda daha özgürce yaşayarak dengele. Evde gerginlik çıksa bile içinden “tarzım benim özgürlüğüm” mantrasını bırakma. Sen kendine yakışanı giyiyorsun, normalleştirilmesi gereken şey tam olarak bu zaten ✨
Cevap
10Cevap
senin aile yapın yaşadığın yerle alakalı bence normal denn ziyatede usturuplu olması lazım
adanada yaşıyorum ve evet en ufak bi yerini açışında hatta açmasan bile gözler üstünde o sebepten olabilir ama hava çok sicak iste
adana çok sıcak yani açmadan durulmazki pişersin
O senin ailenin geri kalmışlığı bence ya, giyim tarzın nasıl
dışarıdaki insanlar yüzünden karışıyolar ama ne bileyim çok açık giyinmiyorum zaten
Yanş fazlası abartısı belki karışılabilir sma okadsrıda çok engellemek sık boğaz etöçmek olscsktır
sınırını bildiğin sürece bencede sıkıntı yok
Cidden ya sevgilim mini etek giysem beni anında takılmalık kız olarak görür
o da giyenlere bakıyordur
Ayrıldıktan sonra zaten mini eteklileri takip etti
zaten baştan belli ediyor herkes kendini böyleleriyle devam etmemek lazım
Aynen bir de bana çok saçma geliyor kıyafete göre yargılanmak neden ben mini etek giyince kalitesiz ucuz oluyorum ki çok saçma
ya mesela ailemleyken yolda açık giyinen biri görünce hemen or***u muamelesi yapıyorlar iyi misiniz en çokta buna sinir oluyorum
Ya artık karışılmaması lazım arada bi uyarı yapılır ama insan sorun görmezse karışamazsın
Ama açık giyinen herkese bakıyorlar
onlarda bu yüzden istemiyor ama napalım yazları burası felaket sıcak
Aynen bence de haklısın
Onlara kalsa biçok kişiye göre afganistana dönelim
Eğer sofi bir ailen varsa demeleri normal
Geçmiş olsun ne diyelim
Herkesin kendi bileceği iş
Normal olmadığı için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?