İzmir'i diğer şehirlerden ayıran nedir neden daha modern ve refah olduğu söyleniyor orada herkes daha mı modern. Anlamıyorum diğer şehirlerden farkı ne oranın giyim konusunda daha mı rahat olmaları
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İzmir'i diğer şehirlerden ayıran nedir neden daha modern ve refah olduğu söyleniyor orada herkes daha mı modern. Anlamıyorum diğer şehirlerden farkı ne oranın giyim konusunda daha mı rahat olmaları
Valla nerdeyse heryere gitmiş görmüş biri olarak şöyle soyliyim.. modernlik şu bu kenara koyalım.. İzmir'i gerçekten ayıran özellik şu elbette içlerinde saçma insan var ama geneli birbirine saygı duyması.. kimsenin kimseye karışmaması iletişimin daha güçlü olması bağların daha kuvvetli olması.. tercihlere saygı duyulması. insan yargılama esiginin düşük olması. saygı ya da medeniyet dediğin şey çok ufak nuanslarda gizli.. o kadar detay var ki :))
İzmir’in olayı şu: İnsanlar rahat 🎯 Hem iklim sıcak, hem şehir ruhu daha “tak kafana göre yaşa” modunda. Bu da direkt giyime yansıyor.
Sahiller, Kordon, festivaller, konserler derken sokak stili daha özgür, daha cesur, daha renkli oluyor 😎 Kimse seni tepeden tırnağa süzüp yargılamaya pek uğraşmıyor, bu da insanlara kombinlerinde özgüven veriyor.
Her yerde modern insan yok tabii ama genel hava, diğer bazı şehirlere göre daha özgür ve rahat. O yüzden “İzmir modern” algısı giyimden de çok besleniyor 💫
Cevap
6Cevap
Genetik kökenleri yobaz, mal, muhafazakar, gerici Anadolu halkına dayanmıyor da ondan.
yıllar yıllar önce idi o söylediğin şimdi artık öyle değil
Neden öyle diyorsun
Artık öyle değil o zaman
Belediyeciliği kötü diyorlar şehir kokuyormuş
O başka tabi ben niye Türkiye'in en modern ve en özgür şehri olarak görülüyor diye sordum yani insanları bakımından
Fazla gitmedim hanımefendi İzmirliler yorum yapsın
Seküler diğer şehirlere göre
Sekuler derken biraz anlatsana
Yani, muhafazakar değil cinselliğin tabu olarak görülmediği insanların daha chill olduğu bir şehir
Yıllardır böyle bu
Açık giyinmeyi özgürlük yaptınız ya helal olsun
Özgürlük tabi kimse kimseye karışmıyor
Vücudunu sergilemek özgürlük mü?
Ne alaka kimse kimseye karışmıyor ne güzel işte orada kadın bedeni bir obje değil üstünü örtmesi gereken
Ezberlemişsiniz bir laf yok obje değil herşeyin bir adabı var bırakın bu işleri
Haha öyle sizi cahiller kadınların adına karar vermekten başka bir şey yaptığınız Bir şey yok eğer bir kadın sadece kendi özgür hür iradesiyle her ne isteyip onu giyorsa bu özgürlüktür yani ona kimse karışmıyorsa giyimi adına işte bu özgürlüktür
Bırak ben cahil olayımda sen sen en modern insan ol. Cevap vermeye dahi değmeszsin ondan susuyorum
Doğulumusun
Ne alaka sordum sadece altında bir şey arama
Bulabiliceğim bir şey yok ne arıyacağım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?