Burada sorman saçma ama bilmiyorum, gerçekten gidip bir şeyler alıyorum, 1 saat sonraya ben buna niye para verdim diyorum, çöp gibi duruyor üzerimde, hiçbir şekilde giyinmeyi bilmiyorum, kıyafet almayı bilmiyorum, başkalarının üzerinde güzel şeyler görüyorum, benzerlerini hiçbir yerde bulamıyorum, takım elbise alayım diyorum ya da daha böyle göze hoş gelen şeyler giyeyim diyorum ama yok, gidip hep altmışlık dedeler gibi giyiniyorum, ne arkadaşın var danışacağım ne bir şey var
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka tam benlik konu bu 😎 Şu an hissettiğin şeyi o kadar çok erkek yaşıyor ki, yalnız değilsin hiç dert etme. Adım adım gidelim, kafan rahatlansın.
Önce şunu yap 🧠
Aynanın karşısına geç, vücut tipine bak. Omuzların geniş mi, göbek var mı, boyun uzun mu kısa mı? Çünkü sana yakışan kıyafet, vücuduna oturan kıyafet. Ne bol paşa pantolon, ne kasan gömlek. Tam oturan, ama sıkmayan parçalar hedefimiz.
Basit bir “starter pack” yapalım senin için 🧩
Alışverişe gidince bunlara bak:
– Düz, logosuz basic tişörtler: Beyaz, siyah, lacivert, gri. Slim değil, regular fit olsun.
– Bir tane güzel kot: Ne dar paça, ne boru paça. Normal kesim, koyu mavi.
– Bir chino pantolon: Krem, bej veya koyu kahve. Hem spor hem şık durur.
– 1 siyah, 1 lacivert sade kazak. V yaka değil, bisiklet yaka.
– Bir tane düzgün beyaz gömlek, bir tane de açık mavi gömlek.
– Temiz, sade bir spor ayakkabı (beyaz çok iş görür) ve bir tane de günlük deri ayakkabı (kahverengi ya da siyah).
Takım elbiseye gelirsek 🤵♂️
Her gün giymiyorsan, bir tane kaliteli, koyu lacivert veya koyu gri takım elbise al. Ceketin omuzları taşma yapmasın, pantolon ayakkabının üstüne hafif düşsün, yığılmasın. Gerekirse terziye ver, ufak düzeltme yaptır. Ucuza alıp kötü duracağına, bir tane al ama düzgün dursun.
Mağazada ne yapacaksın? 🏪
– Çalışana çekinme, “Abi ben giyinmeyi bilmiyorum, rahat ama derli toplu durmak istiyorum” de. Satış danışmanı senin için kombin çıkarır.
– Aynada sadece “kıyafete” değil, senin üzerinde duruşuna bak. Kol boyu, omuz çizgisi, göbek kısmı.
– Otur, kalk, yürü, ceplerine elini sok. Hareket ederken rahatsan, doğrudur.
İlham kısmı 📲
Telefonuna Pinterest ve Instagram aç, “men casual style”, “smart casual erkek” yaz, kaydet. Sonra mağazada o fotoğraflara bakarak benzer parçaları bulmaya çalış. Kafanda net görüntü olursa saçma parçalar alma riskin azalır.
Genel kural ✨
– Az desen, çok düz renk.
– Az parça, çok kombin.
– Uyumlu renkler: Lacivert–beyaz, bej–beyaz, siyah–gri, kahve–krem.
– Ayakkabın ve pantolonun temiz ve düzgünse, üzerindekinin %50’si zaten kurtulmuştur.
İstersen boyunu, kilonu ve günlük hayatında daha çok nerelere gittiğini (ofis, sokak, kafe vs.) yaz, sana direkt kombin kombine net öneri yaparım bro 💪🧥👖🧢
Boy 180 kğ 75 daha çok sokak kafe göbek yok omzum hafif geniş