Çoğu insan açık giyinenlere orsp der hoş karşılamaz neden
3 ay
Çoğu insan açık giyinenlere orsp der hoş karşılamaz neden
Kadınların mümkün olduğunca açık giyinebilmelerinden yanayım. Rahatsız edilmeden. Yarısı görünen memeden, popoya kadar yırtmaçlı etekten, mini etekten görünen bacaktan rahatsız olan, cinsel arzusu uyanan bireyler medeniyetsizdir. Ne kadar örtmeye zorluyorsanız medeniyetten o kadar uzaklaşıyorsunuz. Fazla örtünmeden sokakta gezinen insan vücudu rahatsız olunacak bir şey değil. Nudist yaşam biçimini benimseyip komün halinde yaşayanlar var, kimse kimseyi fikmiyor. Nudist plajlar var, kimse kimseye dönüp de bakmıyor. Çıplaklık korkulacak bir şey değil.
Utanma duygusu, edep gibi kavramlar da insana toplum normları ile empoze edilen kavramlar. Çürük bina yapmaktan utanmayan muhafazakar müteahhit, sokakta dekolteli kadın görünce lanet eder mesela... Çürük bina yapmış olmasının daha büyük ahlaksızlık olduğunu idrak edecek kapasitede de değildir. Bir davranışın, eylemin ahlaki olup olmadığını anlamak için de "başkalarına zarar veren bir eylem olup olmadığına" bakılır. Memelerinin yarısını göstererek sokakta gezen bir kadının kimseye maddi/manevi zararı yoktur, ancak rüşvet alıp olmayacak işe onay veren bürokratın kamuya zararı vardır.
Ülkenin ekonomisi kara para ile, suç gelirleri ile dönüyor, biz kılık kıyafet konuşuyoruz.
o kelimeyi söylemem ama vücudunu sergileyen birinde utanma duygusu ve edep yoktur bence. niye göğüsünü, kalçanı, bacağını vs açarsın ki, amaç ne? her kapalı giyinen de edepli değil tabii ki, yanlış anlaşılmasın.
anlayamıyorum ya herkesin kendi günahı ve çoğu güzel kıyafet açık ve bana göre hoş duruyor
günah diye demedim ki. sevabına günahına bakmıyorum
biliyorum
Çünkü insanlar bilmediğini yargılamayı çok seviyor 🤦♂️ Toplumun kalıpları, eski kafa düşünceler, kendi bastırdığı şeylerin öfkesi… Hepsi birleşip “etiket” oluyor.
Sen nasıl rahat ve mutlu hissediyorsan öyle giyinmelisin ❤️ Dekolte giyen de, bol giyen de, kapalı giyinen de; hepsi sadece TARZ. Karakterin kıyafetle ölçülmez.
Tarzını sev, kendini sev, özgüvenini kimsenin ağzına teslim etme ✨ Unutma, özgürce giyinebilen insanlar başkalarına da cesaret verir 💫
Cevap
15Cevap
Kendi ruhları orsp olup bakmadan duramadıkları için
tatlım demem kendini sergiliyo derim senin icinde tanga olduğunu ben dışarıdan bakınca neden anlıyorum mk hiçmi kendine saygın yok
@mahmut_can bakma o zaman kardeşim herkes özgür
Tatlım demem ne mk klavye düzeltmiş de tatlım demem yazmıştim
Yeniyim burada takipçim olsun diye art niyet arama lutfen
Açıklığın bir yerde ölçüsü olur. Standardını kaçırdın mı bu başka türlü yorumlanır. Mental, cinsel... Anlamda sıkıntılı.
O. buluk giyimle olduğunu düşünenlerin dunyadan haberi yoktur
İşlerine öyle geliyor kapalılar daha beter haberleri yok
Bizim memleketteki her bir birey istisnasız önyargılı olmayı çok sever reis.
Ors demeyiz de kendini sergiliyor deriz yani neden başkalarını bedeninin her ayrıntısını göstermek istersin ki bunu anlamıyoruz
niye olmasın kıyafetler abartıya kaçmadıkça gayet hoş duruyo
Sorun şu abartıya kaçıyor ve hoş da durmuyor ya
fazlasıyla acıksa orspdr
size ne pardon da herkesin kendi tercihi
bakma o zaman
Kendilerini yargılasınlar ahlak bekçileri
Öyle çünkü aq ne konuşuyon sen
sana ne be istediğimi derim ayrıca sen kimsin kanka kimseyi kıyafetinden yargılayamazsın bakma o zaman
Tamam kanki senimi kırcam bakmam
edep denen bir şey olduğu için.
açık giyinen edepsiz mi oluyo
evet.
yok ya
HE
İnsanlar boş konuşmayı sever boş ver sen
Kıyafete göre böyle yargılar yapmamak lazım
Cahiller ondan
Yobazlar çünkü
Niyet kötü olunca
Sen açıl saçıl