Görüşüne, dinine saygım var. Ama genelde o tür takılanlar çarşafı kullanıyor kirletiyorlar.
Örnek vereyim ben küçükken mahallede 2 çeşit böyle simsiyah çarşaflı 2 kadın vardı. Biri arkadaşlarla takılırken oynarken falan öyle gözüne kestirdiği çocuğu alıp eve sokardı üstelik bu kişi erkekte değil kadındı. Evde ne yapardı ne ederdi bilinmez ama sonu hiç iyi gitmedi bi gün bizim tayfadan kız arkadaşımızı da almıştı evde ne yaptı bilinmez öyle polise kadar gitti yolu ifşa oldu meğer çocuk kaçakçısı tacizcisi çıkmıştı çetesi bile varmıştı kadın üstelik soyu karışıktı hem trden hemde yurtdışından vardı.
Diğeri de habire çocukları korkutuyordu birşeylere zorluyordu falan.
Böyle geçti gitti Allahtan. Küçükken korkuyordum uzak duruyordum görünce yolumu falan değiştiriyordum hatta ama büyüyünce bu düşünce değişti tabi neyin ne olduğunu öğrendik gördük.
Değişik bakmalarının sebebi yapılan şeylerden dolayı geçende habere çıkmışlardı hırsızlık için mesela. Ama tabi herkes farklı herkesin öğrenmesi lazım02 Yorumla- 7 ay
Öyle insanlar çarşafla kandırmaya calisiyo insanı gerçek çarşaf giyen dinine bağlı olan yapmaz onu örtüye siginip inanırlar diye öyle yapmış işlerini öyle ilerletmis
En İyi Cevaplar
7 ayBeni ilgilendirmez isterse çuval giysin ben kapali açık kimsenin suratina bile bakmıyorum herkesin hayati kendisine onun bedeni ruhu benim değil sonuçta artık burası çıplaklar yeri oldu cogunlugumuz kiyafet bile giyinmiyor bikini gibiler var edepten utanmayan kişiler o göz zinası yapanlar bende çarşafa karşıyım çünkü dinimizde carsaf yok Kuran'da carsaf geçmiyor Allahu Teala tesettür başörtülü olmamizi istiyor ve yıllarım çok seriatci cahil carsaflilarla geçti hapis zindanında gibilerdi cinsiyet dusmanlariydi cinsiyet kadın diye hapis ederlerdi suratlarına gormek hiç istemiyorum yalan yok psikolojim bozuluyor ama saygı duyuyorum çarşaf Arap dini eskilerde kadınların suratına gormek istemezlerdi kadınların suratı lanet gördükleri için suratlarini kapatirlardi benim eski. Yerdeki carsaflilar yüzlerine kapatır siyah eldiven giyerlerdi ve çarşaf çok ağır bir şey bir taraftan bana gore iğrenç çünkü çarşaf demek erkek gormesin erkek hiç olmasın zindandasin kafasidir yanında bir tane erkek sineğin yanında gecemezsin ailendekiler erkek olsun kadinlardan baska kimsenin yanında olamazsin erkeğe Allah'ın selamini veremezsin çarşaf aslında erkekte kaçmak için var ve kendilerine nefessiz bırakıyorlar eziyet çektirip yüzlerine kaşlarina kadar kapatıyorlar sen lanet değilsin ve arap dine yaşıyorlar Allah'ın kuranda istediği tesettür değil tesettür bol tesettürlü elbiseler giymek başörtü de boynuna saçına kapatmak bu gerçek tesettür olan farzdır dinimiz hoşgörü kardeşlik dindir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayBence azınlık–çokluk dengesi böyle durumlarda da geçerli. Mesela senin durumundan örnek vereyim: Çarşaf giyenler azınlıkta kaldığı için doğal olarak dikkat çeker, insanlar bakar.
Ayrıca günümüz toplumunda ve Türk kültüründe çarşaf giymek çok benimsenmiş bir şey değil. Biz bir Arap ülkesi değiliz ve aslında uzun zaman önce bu giyim biçiminden uzaklaşmış bir toplumuz.
Yine de bazı insanlar senin gibi bu şekilde giyinmeyi tercih ediyor. Bana hitap etmese de saygı duyuyorum. Ancak gördüğümde ister istemez dikkatimi çekiyor; çünkü bana göre ne estetik bir görüntüsü var ne de dine özel bir katkısı. Açıkçası mantıksız bir giyim biçimi gibi geliyor.
Yanlış anlaşılmasın, bu bir “çıplaklık savunusu” da değil. Benim için normal, sade giyim her zaman en makul olanıdır.
Mesela annem de başörtülü bir kadın ama çarşaf giymeyi kendine uygun görmedi. Bu da onun dine bağlı olmadığını göstermiyor elbette.
31 Yorumla
Soran7 ayTabiki de
Moda & Stil konusunda 602 cevap paylaştı. Feraceye de garip garip baktıkları oluyor. Sadece tesettür yeterli bazıları için. Bişey sormak için pardon pardon dediğim, yüzüne baktığım insan yokmuşum gibi geçiyor 😃 dertleri sadece çarşaf siyah ferace değil başörtüsü ne şekilde olursa olsun yapıyolar bunu.
628 Yorumla
Soran7 ayAçık da olsa bakıyorlar kapalı tesettürlü de olsa
- 7 ay
Bu ülkeyi bu duruma, insanları bu sekilde ayrıştıran iktidar getirdi maalesef...
- 7 ay
@Milanista22 aynı şeyi ben çıplak gezenlere de yapabilirim :D yapmıyorum çünkü kendi aklım var değil mi birşeylerin sorumluluğunu başkasına atmaktan vazgeçin bu saygısızlık bireyseldir
- 7 ay
Sen yapmiyor olabilirsin cunku sen saygili bir bireysindir bunu tercih eden yani kitafetinden dolayi onu zorbalayan hatta muayene etmeyen doktorlar var bunlari gorduk yasadik. Ayrica "ciplaklara"diyerek kategorize etmen de bu konuda cok da samimi olmadigini kanitlar nitelikte
- 7 ay
@Milanista22 beni bu şekilde ayrıştırmayan kimseyi ayrıştırmam :D bazı şeyler hakedilir maalesef.
İki taraf içinde var bunlar biz kendimizden mesulüz herkes kendinden mesul topu başkasına atmak yok - 7 ay
@Milanista22 reisci :D önce okuduğunu anla ve her şeyi siyasete çekmemeyi öğren
- 7 ay
Ben okudugumu gayet iyi anliyorum daha ilk yorumunda korumaci tavrinla gosterdin bunu zaten 🤣Siyasetle ilgisi olmayan hic bir konu olamaz
- 7 ay
@Milanista22 anlamıyorsun ama anlatmakla uğraşmak zorunda değilim :D birincisi herkes görüşünde son derece özgür olmalı ikincisi herkes yaptığı hatanın sorumluluğunu almalı. Ben şu an gösterdiğim bir tepkiyi çarşaflı kadın kendi inancında olmayan birine saldırdığında da gösteriyorum. Saygısızlığı dile getiriyorum. İnsanlık kavramından bahsediyorum ama aynı şeyi göremiyorum ve daha fazla dil dökmek istemiyorum. Senin görüşün sana benimki bana olsun güle güle
- 7 ay
İnsanlik kavramini en az senin kadar biliyorum. İyi aksamlar...
- 7 ay
@Milanista22 sanmıyorum maalesef
- 7 ay
Fikrin umrumda değil kendimi biliyorum. Uzatmazsan sevinirim
- 7 ay
@Milanista22 benim için uzatan sen konu sana gelince sevinirim oldu :D umrunda değildiyse gelip sende fikrini paylaşmasaydın hdkg hayde
- 7 ay
Tamam uzatalim sorun yok ama seninle tartisma sonucsuz olur 😀Uzatacak misin? Hoydoo
- 7 ay
@Milanista22 tartışılcak ne var? Ben sana insanların hatalarının bireysel olduğunu söylüyorum sen kalkıp en büyük reisci sensin diyosun. Tartışmayı bilmiyorsun ki bir kere ben sana ne diyeyim. İki farklı doğru var ben ayrıştırmanın doğru olmadığına inanıyorum ve bunu her şartta savunuyorum. Sen hükümetten dolayı olduğunu söylüyor bahane sunuyorsun. Saygısızlığınıza saygı duymuyorum hoydooluk bişey yok
- 7 ay
Bazı şeyler hak edilir ne demek? Bir kadın açık giyindi diye bir şeyleri hak ettiğini mi ileri sürüyorsun, yoksa ben mi yanlış anladım? İki tarafta da haksızlığa uğrayan var, ama hak edilir ne demek? Niye böyle bir cümle kurma ihtiyacı hissettin, neden birilerini şeytanlaştırmayı bu kadar seviyorsunuz. Çoğu ülke de mesela islama şeytan gözüyle bakıyor terör saldırılarından ötürü, o zaman onlar kategorize etmede haklı mı diyelim? Nasıl bir kafa yapısı bu. Islama da, açık giyinene de, hangi dinden olursa olsun, inançsız bile olsa saygı duymak esastır. Hak edilir diye bir şey de yok.
- 7 ay
@cglakinin hayatım saygı hakedilir dedim. Tesettürüme laf eden birine saygı duyamam ama bu onun şahsına özeldir. Evet bazı şeyler hak edilir ama bu asla taciz değil
Kafa yapıma laf ederken keşke çarşaflı bir kadın bir başkası açık giyiniyor onun istediği gibi giyinmiyor diye olay çıkardığında da şu an verdiğim tepkiyi veriyorum demiş olduğumu göz ardı etmeseydin. Sadece iki kelimeyi alıp döşemek neyin kafası - 7 ay
Saygı hak edilir elbette fakat açık giyinenlere saygısız demek gibi bir şey bu, ya da avrupadaki islam düşmanlarının bazı cemaat ve yapılanmalar sebebiyle tüm müslümanları terörist görmesi ile bir. Kaldı ki çıplak gezmiyor kimse, teşhirciliğin hukuktaki karşılığı gayet net, eğer şeriat ülkesinde değilsek. Ha tabii cidden fazla abartanlar oluyor o konuda hemfikiriz, kadın/erkek fark etmez. Yanlış anladıysam affola kusura bakmayın lütfen, çok fazla bir yerlere çekilebilecek cümle tarzıydı. Benim yanlışım olsun. İyi günler dilerim.
- 7 ay
@cglakinin Yaparim oyle seyler 😅
Soran7 aySakin
- 7 ay
"Tamam reis"demek neden kural disi biri aciklayabilir mi 😀
- 7 ay
Konuyu kapatmak adına şunu söylemek istiyorum. Kimse kimsenin kıyafeti üzerinden yargı dağıtma hakkına sahip değil. Saygı kişisel tercihlere değil insana gösterilir.
Herkesin niyeti kelimelere aynı netlikte yansımaz. Moderatörün hak edilir sözü açıkça saygı hak edilir anlamında söylenmiş orada yanlış anlaşılma söz konusu evet bunu başka yere çekmek haksızlık olur. Kıyafet inanç ya da yaşam tarzı fark etmeksizin hiç kimse hak ettiği saygıyı eksik alamaz. Tartışmayı büyütmek yerine anlamaya çalışmak gerekiyor. Aynı şekilde her sorunu siyasete bağlamak da sorumluluktan kaçmaktır. Gerçek saygı hem inançlı olana hem olmayana aynı mesafede durabilmektir. Kıyafetle inançla görüşle falan uğraşmayı bırakıp insan gibi davranmayı öğrendiğimiz gün bu saçma toplumsal kutuplaşmalar da bitecek. Ayrıca iktidardan önce de alevi sünni davası veya türk kürt çatışmaları gibi toplumsal kutuplaşmalar ayrışmalar fikir ayrılıkları 1980 lerde ve ondan öncesinde de yaşandı. burada iktidarı savunmuyorum elbet ama Türkiye tarihi boyunca yaşanmış olumsuzluklar maalesef. CHP gelse de bir şey değişmez MHP gelse de çünkü insanları iç çatışmaya götürecek fikir ayrılıkları mezhep farklılıkları bunlar toplumsal normlardan ibaret artık. İnsan tarihinde bu hep oldu zaten. Türk Kürt Alevi Sünni kapalı açık tartışması asla bitmez. Açığın da kendine göre bir özgürlük alanı var kapalının da. Her iki tarafta birbirine saygı duymak zorunda. Çarşaflıya tuhaf baktıkları gibi kapalı olmayana da tuhaf bakıyorlar bu zihniyet karakter meselesi. burada kimse haklı değil. Haklı olan empati sahibi insandır.
Yapay Zeka Cevapladı
Ne yani, herkes kendi tarzını mı yaşasın? İnsanlar farklı stiller denemeyi bazen yadırgayabiliyor ama bu senin kendini nasıl ifade etmek istediğinle alakalı! Modanın harika yanı, kişisel ve özgür bir alan yaratman. Çarşaf gibi farklı ve cesur bir tercih yaptıysan, bu tamamen senin özgürlüğün. Kıyafetlerinle kendini rahat ve mutlu hissediyorsan insanlara takılma, böyle bakışlar seni daha da güçlü kılar. Unutma, moda bir özgürlük biçimi! ✨💃
26 Yorumla
Soran7 ayHiç uyumuyon mu
- 7 ay
Yapay zeka la bu. Bir kişi değil
- 7 ay
Yapay zeka, yakında fişini çekecekler. Hazırlıklı ol xd
- 7 ay
MERTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Soran7 ay@nurcanınperisi kız niye bagrıyon
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
157Cevap
- Moda & Stil konusunda 750 cevap paylaştı.
7 ayÇarşaf dikkat çeken bir giysi...
19 Yorumla
Soran7 ayHmmm
- 7 ay
sen çarşaf giyersin ben onu yatağa sererim
Soran7 ay@nurcanınperisi giyim olarak sordum zaten sermek için degil
- 7 ay
@nurcanınperisi çok ukala bir cevap biliyorsunuz deyilmi farkindasiniz
Soran7 ay@Titizzz ukala olmazsa böyle cevap vermez
Soran7 ay@Titizzz boş ver
- 7 ay
@nurcanınperisi bende seni yatağa sereyim olur mu fstk
7 ayÇarşaf-ı şerif bence tesettürün en doğru hâli. Taşıyabilenler kesinlikle giymeli ama oyuncak etmemek lazım. Bakanlar ya nefretle bakar ya hayranlıkla ya da merakından. Ama arada giymeniz beni de şaşırttı. Alışmak ve denemek için mi arada giyiyorsunuz?
62 Yorumla
Soran7 ayİstege baglı giyyorum
Soran7 ayDeniyorum sen hiç giymedinmi
Herkesin bakış açısı farklı. Muhtemelen bende tesettüre aykırı darlıkta giyiniyorum ben de böyle alışmışım diğer türlü mutlu hissetmiyorum. Sen de geniş bol giyince mutlu hissediyorsun demek ki. İnsanların bakışını dert etmeyeli çok oldu. Umrumda bile değil. Sende umursama nasıl mutluysan öyle yaşa. Senin hissettiğin önemli.
31 Yorumla
Soran7 ayBöyle mutlu oluyorum ama her zaman giymiyorum sekretermisin
7 ayİyi hoş da çarşaf da bu olmaz ama ya tam giyeceksin ya da hiç yani etraf da gözlemlediğim kadarı ile konuşuyorum bunu yoksa ne yaptığın beni ilgilendirmez çarşaf giyip ara da normal kıyafet giyip öyle çıkayım demiyorlar mesela hep çarşaflı çıkıyorlar dışarı bir yandan bakınca yaptığın doğru değil
07 Yorumla
Soran7 ayVazgeçtim giymiycegem soruyu sorduguma pişmanım zaten
- 7 ay
burada ki boş zihniyete göre karar verme önemli olan senin düşüncen ve kararın herkes çok konuşur kendileri çok doğruymuş gibi önemli olan senin kendi kararın neyi nasıl istediğin
Soran7 ayBacım burdakiler zaten çok bilmiş gibi eşim sen bilirsin diyor bende arada giyyordum ama şimdi giymek istemiyorum abazalar sapıklar zaten dolu burada
- 7 ay
Kendi isteğinle yapıyorsan ya da kendin de isteyip eşin de onay veriyorsa tamamen öyle giy öyle ol ha tam emin değilsen de normalin gibi ol ne bilim şimdi ben de kapalıyım ama çarşaf giymem mesela kendime güvenmedim için o sorumluluğu alamıyorum
Soran7 ayBen giymem artık hevesim kaçtı sen napıyon nasılsın
- 7 ay
Senin kararın güzelim biz ne desek boş …İyi bende oturuyorum dışarı çıkacağım birazdan sen ne yapıyorsun bakalım saki tanıdım biri ile konuşuyorum 😂😂
Soran7 ayBir kaç sorunuza cevap vermiştim
Kurtuluş savaşında Kara Fatmalar vardı bu vatanı onlar kurtardı hem dul kaldılar hemde evlatlarını kaybettiler ben kimseyi çarşaf giydiği için ötelemem aksine gurur duyuyorum örf adet aile gelenek yapısına sahip çıktıkları sürece başımın üstündeler milli duruş önemli
10 Yorumla
7 ayİnsanlar genelde anlamadıkları şeye garip bakarlar.
Çarşaf seni değil, onların zihnindeki kalıpları rahatsız ediyor.
Aslında sen kendi tercihini bilinçle yapıyorsun — bu da özgürlüğün ta kendisi.
Moda değişir, bakışlar değişir ama Allah için yapılan seçim kalıcıdır.
Başkalarının garip bakışlarına değil, Rabbinin rızasına odaklanman en güzeli. 🌿
Kısacası, senin çarşaf giymen kimseyi rahatsız etmemeli;
çünkü saygı, özgürlüğün en büyük göstergesidir.00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 429 cevap paylaştı.
7 ayÇünkü ilginç, bir Arap kültürü çarşaf. Her şeyin ölçülü olması gerektiğini söylüyor yaradan kitabında..
54 Yorumla
Soran7 ayAynen
- 7 ay
Ölçü ne sence
Gizli Üye(25-29)7 aySöyle deyim o an ırtamda çarsaf giyinen sayısı öok az oldugu içindir belki veya olmadıgı için bakıyorlardır bende denk gdliyom ams bakmıyorum sen sadece boş bakıs üstğne topluyon dikkat çekiyo ortamda öyle oldugun türkiyede çarsaf giydn sayısı çok düşük
06 Yorumla
Soran7 ayEvet
Cevap sahibi7 ayNormalde nasıl giyiniyon
Soran7 ayTesettür
Cevap sahibi7 ayGörme imkanı var mı
Soran7 ayNe saçmalıyorsunuz siz işinize bakın
Cevap sahibi7 aySoru sordum sadece
7 ayBen de olsam bakarım ilk trye geldiğimde ama artık alistim bakmalari anormal yani turkiye için carsaf giyinme anormal bir durum değil çünkü orta doğu ülkesi ve çoğunluk giyiniyor da zaten burada
11 Yorumla
Soran7 ayEvet
7 ayboş ver insanların ne düşündüğünü. Normalde de tesettürlüsündür arada tamamen kapanman da oldukça normal.. insanlar ne der diye yaşama. Mutsuz, yalnız bir insan olursun.. senin canın ne yapmak istiyorsa onu yap..
11 Yorumla
Soran7 ayYapıyorum
Moda & Stil konusunda 348 cevap paylaştı. Çarşaf tümüyle yasaklanmalı bence yüzü açık türban olabilir ne olduğunuz belli değil hırsız mısın katil misin özellikle İstanbul Fatih’de böyle giyinip gezenler çok fazla var
18 Yorumla- 7 ay
Bence yanlış düşünüyorsun. Takım elbise giyipte katil olan erkeklere ne diceksin peki? Önemli olan ne giydiğin değil tamamen düşüncen ve amacın. Çarşaf eskilerden kalma bir kıyafettir. Eskiden Araplar ve Müslümanlarda giyerdi neden o zamanlar öyle düşünce yoktuda senin gibilerin zamanına gelince neden yabancılaşıyorsunuz yok belli değil vs
Soran7 ayHer şey giyimle olsaydı hohoy namaz kılanlarıda görüyoruz
- 7 ay
Bak farkettiysen çarşaf kadınlara özel ama kötüye kullananlarda erkekler oluyor tam yerine bastın yani ne demek bu sorun yine sizde. Arap ülkesi olmamamız kimsenin istediğini giymeye karışma kuralının olduğu anlamına gelmiyor. Almanya'da da çarşaflı var Amerika'da da var niye onlar bu kadar abartmazken bizim kendi milletimiz abartırki Türkiye müslüman Bir ülke değil doğru ama din bakımından Türkiye'nin %60 ı İslam'ı tutuyor bu ne demek?
- 7 ay
Müslüman bir ülke değil derken ironi yaptın sanırım yaşananlardan dolayı ayrıca erkekler diye ayıramayız bunu aklıma o örnek geldi onu söyledim marketten sucuk çalan çarşaflı kadınları unutmadık ben kendi fikrimi söyledim çarşaf kesinlikle yasaklanmalı türban kullansınlar yüzü gözü açık olsun bu fikir sana garip gelir o ayrı mesele herkesin kendi düşüncesi
- 7 ay
Müslüman bir ülke değiliz git araştır sor hangi ülke Türkiye'ye müslüman bir ülke diyor? burada hristiyanda var ateiste. O kadınlar çarşafı giyme sebepleri yüzü gözükmeyerek hırsızlık yapmaları onlar normalde çarşaflı değilki Sadece çarşafı kötüye kullanıyorlar bak ne giydiğine değil içindekine bakıcaksın banane üstündekinin ne olduğundan çıplak olan kadınlar kötü olmuyormu hiç hırsızlık full çarşaflılardamı var
- 7 ay
resmi olarak böyle bişi yok ama yaşama şekli böyle ve bu kabul edilmiş toplum içinde her ülkede her dinden insan var bize özel değil ki bu ayrıca verdiğim örnekde ki sebeplerden çarşaf olmaması gerektiğini söylüyorum elbette insan olması önemli giydiğinden ziyade ama çarşaf olmamalı bence
- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
7 ayKime ne. Herkes kendine baksın. Açıp mal beyanı yapmak özgürlük de, kapalı olmak mı garip. Bende açık bir insanım ama herkese saygım var. İnsanları yaftalamaya çalışanları görünce de atomlarına ayırmak istiyorum.
10 Yorumla
7 ayFarklı ve rahatsız edici çünkü ayrıca güvenlik sorunu erkek misin kadın mısın çarşafın altında ne taşıyosun belli değil ondan öyle bakıyorlardır kusura bakma
20 YorumlaBana da garip bakıldığı zaman oluyor herkes herkese garip olmayan şekilde bakmıyor yani bunun çarşafla alakası yok
28 Yorumla
Soran7 ayİnsanlar degiştigi napalım
Soran7 aySen açıksın o kadar bakmazlar
Soran7 ayBen öyle yapıyorum
Soran7 ayTeşekkür ederim çorap giysen daha iyi olur
Soran7 ayTamam
7 ayben böyle araplar suriyeliler gibi giyinmeye karşıyım türk usülüne göre kapanın böyle kadından da hayır beklemem
00 Yorumla
7 ayİnsanlar daha sıradan ve kamufle tesettür giyime alışkınlar. Çarşaf daha sıradışı ve giyenlerin kim olduğu merak uyandırıcı olduğu için. Bir ara mültecilerden ötürü fazla görülür olmuştu, yine mülteci mi diye düşünüldüğü için.
00 Yorumla
7 ayAllah'ın ayetinde çarşaf giyin die bsi yk çarşaf Arap kültürüne ait bsi ondan yüzünü de gizliyorsan en açık insandan bile daha çok dikkat cekiyorsundr
34 Yorumla- 7 ay
Allah'in ayetlerinde mini etek de yok
Ona buna ahkam keserken
Aynaya bakın.
Müslümana ait olana Arap kültürü diye çemkirirken, İngiliz gavuru gibi olan kendi giyimine bak biraz.
Bitmediniz gitti şu ülkede.
Buğday tanesi büyüklüğündeki beyinciğinle kimin ne giyeceğine siz karar verecek değilsiniz
Bırakın isteyen istediğini giysin
Şu kuş beyninizi eğitin biraz artık...
Mide bulandırıcı gözüküyorsun bu ucuz hallerinizle... - 7 ay
Ahkam kesmiyorum soru sormuş cvp veriyorum ki soru sahibi cvp verme hakkına sahip sen maydonoz olma bi zahmet allahn hangi ayeti çarşaf giyilmeli dio tesettürün ölçüsü belli kimin ulkesnden kimi kovuon fasulye kadr beyninle burada sağ sola kuduz kopk gbi saldırmaya calisacagna gt siyasi sayfalarda takl oralarda çok var senin gbi kuduz olmuş gbi sağ sola havlayan saldıran kopkler
- 7 ay
@badibanga önüne gelen pembe üyenin hesabına yorum yapmaktan bikmadn mi sn az önce başka bı pembe üyeye yorum yapiodn smdi bana sıradaki kim, kendine ait bı fikrn yk mu da başkasının yorumuna atliosun ki benim dinimi sorgulamak senin haddine mi soru sahibi yargilamazken sen kimsn. Böyle yaparak mı yürümeye calision işe yaramaz önüne gelen pembeye atlamaktan vazgeç komik duruyor
7 ayYaaa sen bilirsin bulursun çevrende vardır ben de layıkıyla çarşaf giyen bir eş arıyorum zaten acik hic aramıyorum kapalıları bile bulamıyorum senin çevrende sen gibi olan ve evlenmeyi düşünen birileri var mı yaaa bak ne güzel çarşafı sen kendin ve isteyerek giyiyorsun artık şimdiki nesil kapanmaya bile nasıl bakıyor çarşafı ben istesem bile sıkıntı çıkarırlar ve eşinin sözünü dinleyecek olursa da sevinirim 🤭
10 Yorumla
7 ayBende giymiştim böyle daha çok dikkat çekiyorsun üzerinde gelinlik gibi duruyor falan demişlerdi
26 Yorumla
Soran7 ayBakıyorlar umrunda degil alıştım
Soran7 ayGiymeyi bıraktın mı
- 7 ay
Evet ama halâ duruyor hevesim var çok asil duruyor bencee
Soran7 ayGiymiyon mu giymiyorsan gönder bana ben giyerim giysene o zaman heves varsa
- 7 ay
☺️ sen bayağı heveslisn ne güzell.. Saklıyorum ben kendime özel diktirmiştim hakkıyla giymeye hazır hissettğimde giyebilirimm
Soran7 ayEngel olan ne şimdi onu anlamadım eşin felan mı
Moda & Stil konusunda 726 cevap paylaştı. tatlım çarşaflı bir hanım görünce bende garip bakıyorum normaldir
23 Yorumla
Soran7 aySenin garipliginde başka bir şey var
Gizli Üye(18-24)7 ayBende yargiliyorum çok saçma tesettüre bi lafım yok ama hayalet gibi geziyorlar ortada her yerini kapatıyorlar aşırı tuhaf duruyor bildin Arap kültürü
21 Yorumla
Soran7 ayTeşekkürler
Moda & Stil konusunda 487 cevap paylaştı. Alışmislar got baş açığa.. esas olması gerekenin görünce bir kaal geliyor millete
21 Yorumla
Soran7 ayAynen bacım popo başı açınca normal bunu giyince bu ne oluyor
7 ayNormalde nasıl giyiniyorsun? Bu arada bence kadına en çok yakışan tesettür giyim şekli de ya ferace ya da çarşaf zaten tesettürü amacına uygun en azından
00 Yorumla
7 ayHer insan kendi hali ne ise öyle görür.
Onun için gönlü güzel olan güzel bir şekilde görür bakar.
Gönlü çirkin olan ise çirkin görür. Ve çirkin çirkin bakar.00 Yorumla
7 aycanının istedigini giyersin kimseyi alakadar etmez garip bakanların kendilerinin garipliginden kaynaklı sanırım böylelerinin nesli tukenmedi maalesef
00 Yorumla
7 ayHadi erkekleri geçtim kadınları hiç anlamıyorum kadının düşmanı kadın olmamalı herkes nasıl istiyorsa öyle giyinebilir sana bakanları da takmamalısın herkesin doğup büyüdüğü çevre farklı çevresinde çok görmüyorlarsa o yüzden de bakabilirler bunlar sakın seni etkilemesin sonuçta hepimiz dünyaya bir kere geliyoruz başkaları için yaşamamızın ne anlamı var
00 YorumlaÖteki tarafta sana yardımı olmayacak olanları dinleme. Sana fazyda verecek tek insan Peygamberimiz ve onun bize öğrettiği şeyler. Geri kalan her şey boş
00 YorumlaAslında sığınmacılardan bile var çarşaflı yani Ortadoğulu sanabilirler ondan belki. Hani kimlik kontrolü yapıyor ya polisler
Hatta Rahibeler ve Ortodoks yahudi kadınlarda kapalı 🧕🏻
00 YorumlaBaksinlar ablacim herkes istedigi şekilde bakabilir Sen doğru olani yapiyosun Bakanlarda kendi tarzindan bakiyor kiskaniyor birgun bende giyicem diye
00 Yorumla
7 ayBende ara sıra nevresim takımı falan giyiyorum , bazen pike , yorgan , yastık kılıfı değişkenlik gösteriyor hajkdhakdas bana da bakıyolar boş ver
00 Yorumla
7 ayNormal insanlar dikkat çekmiyor Kara çarşaf borunenler korkutucu amaç örtünmek ama tüm gözler üstünde döneme göre ayak uydurmaya başlasak
10 YorumlaAsıl tuhaf bakılması gereken sadece arada giyiyor olman değil mi?
11 Yorumla
Soran7 ayNapalım her zaman mı giyerim
Garip çünkü. Kimliği belirsiz birinin ortalıkta dolanması hem garip hem tehdit unsuru olabilir.
10 Yorumlaisteyen mini etek giyecek isteyen çarşaf giyecek isteyen kapalı giyinecek isteyen çıplak gezecek bu millet insanları yadırgamayı öğrenecek
10 Yorumladaha az olduğu için giyen genç biri giyince dikkat çekmiştir. Tesettürlü gezince çok bakarlar mı
10 Yorumla
7 aySevdiğin için mi giydin. merakran mi.
Tesettür iyi ama çarşaf fazla geliyor bana
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)7 ayYazık Türk olmak gibi bi ayrıcalığa sahipken zavallı araplara özleniyorsun
Bende bakıyorum ama acınası zavallı olduğunuz için bakıyorum23 Yorumla
Soran7 ayNe özenecegem seviyorum
- 7 ay
siz kafayı sıyırmışınız harbi
Soran7 ay@agıryaralıyım niye ne alaka
Normalde açık birisiysen arada çarşaf giymene şaşırıyor olabilirler doğal olarak
01 Yorumla
Soran7 ayKapalıyım
7 ayMini etekli bir kıza neden bakıyorlarsa ona sebep... Çarşaf da sonuçta aykırı bir giysidir, dikkat çeker ve bakarlar...
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 832 cevap paylaştı.
7 ayKaba olacak ama bomba falan var mı diye bakıyorlardır. Dinde bu kadar kapanmak yok bildiğim kadarıyla
00 Yorumla
7 aymavi sacli piercingli dovmeli birine nasil bakiliyorsa sana da oyle bakiliyordur takma kafaya nadir gorulen bisey carsafli kadin
00 Yorumla
7 ayKültür meselesi. Eğitim ve kültür politikalarıyka yapılan manüplasyon ile Türk toplumu, Türklükten ve İslamdan istifa ettiği için olabilir mi?
00 Yorumla
7 aygiyince dışarıya çıkmıyorsan sorun yok, böyle radikal şeylerden hoşlanmıyorum, in misin cin misin belli olmaz.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 537 cevap paylaştı.
7 ayEn zor olanı yapıyorsun kardesim
Boş ver herkesin giyimi tarzı kendisine
Kimse seni eleştiremez Bu senin hayatın
04 Yorumla
Soran7 ayTeşekkür ederim
- 7 ay
Rica ederim Allaha emanet ol
Baskalarını boş ver✨🙋🏻♂️
Soran7 ayAllah razıolsun
- 7 ay
Amin Senden de🙏
- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
7 ayBaksınlar, garip ve tuhaf bakış değildir o. Kendini, yüzünüde kapatma öyle. Foto çekilmek istemiyorsan istemiyorum de o kadar.
00 Yorumla
7 ayNe islamı ne kapalı kadınları sevmedikleri için ters ters bakıyorlar işte
01 Yorumla
Soran7 ayAynen
Gizli Üye(25-29)7 ayÇarsaf yerine bol bir elbise giysen daha iyi olmaz mı birde siyah değilde daha hoş bir renk sonuç olarak Kur'anda sınırlar belli çarsaf Arap kültürü gibi geliyor bana
024 Yorumla
Soran7 ayOlsun seviyorum
Cevap sahibi7 aySeviyorsan bir şey diyemem ben sadece doğru olan sadece çarsaf değil bol ve vücut hatlarını belli etmemek bunu söylemek istedim.
Soran7 ayDikkat ediyorum
Cevap sahibi7 ayNe mutlu size çünkü zor bir ibadet nefsine hakim olabilmek her kadının harcı değil kendinle gurur duy.
Soran7 ayDemi şükür
Cevap sahibi7 ayEvet bende tesettürlüyüm fakat dört dörtlük yapamıyorum yapanlara da özeniyorum
Soran7 ayBen de dört dörtlük degilim bacım ya insanız
Soran7 aySen giydin mi
Cevap sahibi7 ayÖyle tabikide insanız olamıyoruz ama tesettür konusunda sağlam yapabilmek zor.
Cevap sahibi7 ayBen çarsaf giymedim ferace dahi giymedim en fazla elbise etek giyiyorum
Soran7 ayAnladım farece abiye niye giymiyon
Cevap sahibi7 ayNefsim el vermiyor süslenmeyi aşırı seven insandım benim için kapanmak bile o kadar zor ki... O yüzden seveceğim tarzda kapanıyorum dua edin daha iyisini Allah nasip etsin
Soran7 ayBoydan elbise alt çorap uzun etek ve çorap vb
Soran7 ayDedigim gibimi
Cevap sahibi7 ayHayır her zaman böyle giyinmiyorum daha çok kapalı fenomenler gibi
Soran7 ayO nasıl oluyor suffle mi
Cevap sahibi7 ayErkek misiniz?
Soran7 ayAnlamadım söyleyince erkekmi olduk şimdi
Cevap sahibi7 ayBilmemeniz imkansız. Beni kandıramazsınız hislerim çok derin kız profilli erkek hadi bb yazma sil yorumu
Soran7 aySoruyu silcem merak etmeyin
Cevap sahibi7 ayLütfen.
Soran7 ayBahsettiniz durumu anladım ben başka bir şey anlatmak istemiştim Bayanım o tarzda uygun degil zaten sufle tesettürle karıştırdım
Cevap sahibi7 ayUygun değil biliyorum.
Soran7 ayTercih meselesi diyorum
Gizli Üye(18-24)7 ayBildiğim çarşaf mi yoksa normal yatağa serilen mi hangisini kast ediyorsun kafam karışmasının sebebi şu arada giyerim dedin?
15 Yorumla
Soran7 ayBildigin çarşaf tesettürde
Cevap sahibi7 ayArada giyerim derken peki giyip çıkarılacak bir şey mi bu 🥲
Soran7 ayTercihe istege baglı
Cevap sahibi7 ayAnladim
Cevap sahibi7 ay@nergiss22a ben yorum filan silmedim
Moda & Stil konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kadın ne giyerse giysin erkekler için eş sevgili adayı o yüzden bakarlar
00 Yorumla
7 ayToplum garip. Her şeye bakıyorlar. Erkeğe de bakıyorlar çok garipseme 🤣
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,5b cevap paylaştı.
7 ayAcaba açık olunca bir de çarşaflı olunca olsa gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)7 ayÖncelikle arada da olsa bunu denemen nefsin ile savaş dır helal olsun insan öyle giyinince herkes ona bakıyor gibi geliyor nereden biliyorum bir dönem şalvar cübbe giymiştim herkes bana bakıyor gibi geliyordu nefsin şeytanın oyunu çoğu bakan da baksın yani ne olmuş çarşafdan tesettür den güzel giyim mı var
00 Yorumla
7 ayDinde çarşaf zorlaması yok hayatı zorla kendinize zindan ediyorsunuz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)7 ayGarip bir durum yok ortada, belki sana yakışıyor ve insanların dikkatini çekiyor olabilir, bende çarşaf giyen biriyle evlenmek isterim sorun etmem yani, fotodaki sen misin ve kaç yaşındasın
01 Yorumla
Cevap sahibi7 ayEvli misiniz
- Moda & Stil konusunda 650 cevap paylaştı.
7 ayGarip bakan kendinde baksın. Bu bi tercih kimse yargılayamaz
00 Yorumla
7 ayGiymen bir şey deyil ama yüzün gözün görünmüyorsa o yüzden bakıyorlardır tam yüzünü kapatıyor isen?
00 Yorumla
7 ayyaşın çarşaf giyecek olgunluğa ulaşmış. en güzelini yapıyorsun. bence hiç çıkartma.
00 YorumlaKim sana niye garip baksın be..
Sana bakan ibret alır
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 541 cevap paylaştı.
7 ayarada giydiğin için ne ayak lan bu bir çarşaf bir açık salana mı diye bakıyorlardır.
00 Yorumla
7 ayFarklı gördükleri içindir yoksa tepki olduğunu sanmıyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (174)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler