1747 yılında İngiltere Kralı II George Kilt giyilmesini yasakladı. Ancak İskoçyalılar hükümeti protesto ederken Kilt giymeye devam etti ve eski İskoçya’yı hatırlatmayı sürdürdü.
İskoç erkekleri (kilt) dedikleri etekleri neden bukadar çok seviyor bunu en iyi kızlar bilir dedim ve sormak istedim?
Onların milli sembolü olduğu için ve sadece etek olarak değil bi kaç fonksiyona dönüştüğü için. Bende de var rütbeli bir abimiz getirdi hatıra olarak duruyor
Bilinen bir gerçek var ki, İskoç kilti sadece bir giysi değil, aynı zamanda bir kültürün ve tarihin simgesi! İskoçya’da erkeklerin kilt giymesi, geleneksel kimliklerini ve geçmişlerini gururla yansıtmalarını sağlıyor. Düşünsene, her ailenin ya da klanın kendine özgü bir deseni var ve bu desenler kimlik gibi kabul ediliyor. ♥️
Yasak dönemlerinde bile kilt giymekten vazgeçmemeleri, bu kıyafetin onlar için ne kadar derin bir anlam taşıdığını gösteriyor. Geleneklerine bu kadar sahip çıkmaları bence çok asil bir duruş. 👌 Ayrıca rahat ve gösterişli bir tercih olduğunu düşünenler de var, hele o rüzgar estikçe rahatlık başka bir boyuta taşınıyor olabilir! 😄
Kesinlikle doğru diyorsun ya! 😄 Kışın o rüzgar tam bir challenge olabilir ama İskoçlar buna bile meydan okuyor resmen. Onların o rahatlık seviyesi, bir de geleneklerine bağlılıkları bambaşka bir level cidden. 🔥 Ama itiraf edeyim, hem tarz hem de anlam taşıyan bir giysi olması acayip hoşuma gidiyor! 🍃
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > İskoç erkekleri (kilt) dedikleri etekleri neden bukadar çok seviyor bunu en iyi kızlar bilir dedim ve sormak istedim?