Selam :) Boyanın kalıcı olması için boya seçimi çok önemli. Boya seçimi kadar dikkat etmemiz gereken başka noktalar da var.
Kalıcılığı arttırmak için boya öncesi saçınıza bakım yapın
Hangi boyayı seçersek seçelim saç tipimize bağlı olarak saçlarımız yıpranabilir. Yapacağımız bakımlar ile saçımızı boyadan önce güçlendirmeliyiz. Bakımlı ve güçlü saçlar boyayı daha iyi tutar ve boya daha kalıcı olur. Düzenli olarak doğal yağ karışımıyla maske yapmak daha sağlıklı, güçlü ve parlak saçlara kavuşmamızı sağlar. Hint yağı, tatlı badem yağı, üzüm çekirdeği yağı karışımının saçınızda yarattığı mucizeye inanamayacaksınız. Üç yağdan da birer yemek kaşığı kadar alın ve karıştırın. Dipten uca tüm kaçınıza uygulayıp 1 saat bekletin. Bunu saçınızın ihtiyacına göre 15-20 günde bir uygulayın. Saç rengi seçerken nelere dikkat etmeliyim diyorsanız buraya: Saç Rengi Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler Neler?
En kalıcı boya hangisi? Palette mi daha kalıcı Koleston mu?
Benim kalıcılığına en güvendiğim boya Palette Deluxe. Tercihim ise Palette Deluxe 3-65 Çikolata Kahve. Yüksek performanslı renk pigmentleri sayesinde saçıma derinlemesine nüfuz edip, 6 haftadan 8 haftaya kadar kalıcılık sağlar. Yoğun krem boyası sayesinde %100 beyaz kapama sağlıyor ve haftalarca dip boya derdim olmuyor. İçerdiği Değerli Marula yağı sayesinde saçım mükemmel parlaklığa kavuşuyor. Palette Deluxe 40 farklı renk seçeneğine sahip. 12 renkten oluşan Yoğun Renkler Serisi ise koyu saçlarda bile etkili.
Boyanın kalıcılığını arttırmak için dikkat etmeniz gerekenler var. Öncellikle arındırıcı şampuanlar kullanmak boyanın akmasına sebep olur. Boyalı saçlara uygun şampuan tercih edilmeli. Duş esnasında sıcak değil ılık su ile saçı nazikçe yıkamak gerekiyor. Havuzdaki klor boyanın akmasına neden olur bu yüzden bone kullanmak bir çözüm olabilir. Saça çok fazla ısı ve işlem uygulamamak da boyanın kalıcılığını arttıracaktır.
kızlar demişsin fakat ben kozmetik sektöründe yaklaşık 1 sene kadar çalıştım ve az çok bilgim var.. sana tavsiyem saç yapısına göre değişen birşeyi herkesle aynı tutma. yani git bir eczane veya kozmetik shop a genelde ücretsiz saç analizi yapıyor çoğu birim.. orda saçının yapısına uygun olan boya ve şampuan türüne kadar herşeyi öğrenebilirsin.
En İyi Cevaplar