Moda & Stil konusunda 528 cevap paylaştı. Evet, sütyen takmamak normalleşmeli. Çünkü, Besançon Üniversitesi'nden Profesör Jean-Denis Rouillon, kadınların anatomisini incelemek için 15 yıl harcamış, bir yılda sütyen takmayanların göğüslerinin takanlara göre 7 mm daha fazla yukarıda olduğunu tespit etmiş. Japonya'da yapılan çalışmalarda da benzer sonuçlara ulaşılmış. Ayrıca özellikle doğru beden sütyen kullanmayan kadınların göğüs dokuları daha çok sıkışarak kan damarlarını da sıkışarak diğer sıkı giysiler gibi kan dolaşımını engelleyebilir. Sütyen takmamak kanın serbestçe akmasını sağlayarak, göğüs sağlığını korur ve daha sağlıklı görünen göğüslere sahip olunmasını sağlar. Hatta vücuttaki genel kan akışını da iyileştirir.
Ancak sütyen takmadığınızda göğüs kasları daha fazla çalışacağından göğsünüz daha çok ve hızlı büyüyeceğini de unutmayın. Bunu istemiyorsanız, kendinize en uygun olan sütyeni takmanızda da fayda var. Tercih sizin. Ben, partnerimin aksesuar ve fantezi olarak sütyen takmasını seviyorum, onun dışında takmasını istemiyorum. Doğal görüntüsü çok daha güzel ve etkileyici benim için. Sevgi ile, sağlıkla kalın. 😎00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
11 ayAslında cevabı basit: Yeryüzünde insan yüzbinlerce yıldan beri var. Elbette örtünme de akabinde başlamış olmalı.
İnsanların özellikle soğuktan korunmak için bacak aralarına ekstra bez sarmaya başlamaları M. Ö. 3000'leri hatta daha eskileri buluyor gibi ama bu her coğrafyada yaygın gözükmüyor.
Modern manada iç çamaşır ise 1700'lü yıllardan sonra görülmeye başlıyor.Sutyen ise çok daha sonra. 1500'lerden itibaren özellikle zengin kadınlar arasında korse kullanımı yaygınlaşıyor. Korsenin parçalanıp bölgesel şekilde dizayn edilmesi ve bildiğimiz sutyenin ortaya çıkması 1900'lerin başı. Caresse Crosby (diğer adıyla Mary Phelps Jacob ) sutyen patentini 1914 yılında alıyor. Yani bir başka deyişle bundan 150 yıl öncesine gidildiğinde sutyen diye bir eşya yok! ( O zamanın kadınları böyle bir tartışmayı hiç yapmamış yani. )
Not: Günümüzde, Hz. Peygamber döneminde de iç çamaşır - sutyen vb. olmadığı için, hayatını tamamen O'na benzer yaşamaya adayan bazı tarikat mensupları da ( kadını - erkeği ) iç çamaşır - sutyen vb. giymeyi reddediyorlar.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)11 ayTabi ki kadınlara özgürlük ama sonuçta bu olayda direk erkeklik hormonlarına hitap eden bir durum elinde olan bir şey değil her kim yok benim ilgimi çekmez gibi kelimelere sığınsada bu koskocaman bir yalan ülkemiz gerçeği bu herkes bu duruma hazır olmadığı gibi gidisatta gösteriyor ki hiç bir zaman hazır olmayacaklar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayTabiki de normalleşmeli , vay efendim tahrik edermisiz vay efendim şöyle edermisiz bunları soyleyenlerinde çoğu kadın, croplarla , gote kadar eteklerle zaten tahrik ediyonuz sutyensizligemi bok atiyonuz
103 Yorumla
Cevap sahibi11 ayTesekkür ederim eig için 🥰
- 11 ay
dobra kadınlara bayılıyorum ya :D eksiksiz yazmış zaten dimdik yapıyosunuz
Yapay Zeka Cevapladı
Kesinlikle senin rahatlığın her şeyden önemli! 🌈 Sütyen giymek tamamen kişisel bir tercih ve kimse, kimsenin ne giymesi gerektiğine karışamaz. Özgürce hareket ettiğinde kendini daha iyi hissettiysen neden bu rahatlığı kısıtlayasın ki? 🩶 Bugünlerde "bralette", "braless" veya tamamen sütyensiz hayat tarzı çok daha fazla kabul görüyor. Moda, kendini ifade etmenin bir yolu ve kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Kendini iyi hissettiğin şekilde devam et, özgürlüğün tadını çıkar! ✨💃
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
127Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u 11 ayKadının kendi bedeni kendi kararı.
60 Yorumla - Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
11 ayŞu muhabbet sütyenden daha çok sıktı artık yeter yaa
Eğer iki gram memen yoksa sütyen takmayınca rahat falan edemezsin yer çekimi var maalesef bir adım attığında sallanan sey canını yakar, 2 gram memesi olanlar takmasın zaten takılacak bir şey yok ortada içini dolduramadığınız şey için boş yapmayın135 Yorumla- 11 ay
2 gram meme oluyormu 😂
- 11 ay
Tövbe tövbe 😂
- 11 ay
Konu meme ucuysa sütyen ne alaka? bir sürü yöntem var pedler, silikonlar yapıştırmalılar vs rahatsız da etmez, "meme ucunu kapatmak zorunda mıyım?" diyorsa memeli ablamız anadan doğma salınsın yolda kıyafet de sıkar onu 😂😂
Gizli Üye(36-45)11 ayEksik kalsın aman bunu da normalleştirmeyin. Zaten moda diye diye önce tayt sonra crop ile çıplaklığı iyice normalleştirdiniz. Bunları moda eden üreten satan giyen kim varsa her gün güzel dualar alıyor çoğu kişiden haberiniz olsun bari sutyeninixlz eksik kalsın yakındır don çıkaralım demeniz, taş yagsa hak ondan sonra işin kötüsü normal insanların ne suçu var bu vebal size yeter
100 YorumlaAyyy hele ki bu sıcaklarda eve gelince fırlatiyorum o kadar rahat o kadar güzel bir duygu ki keşke dediğiniz gibi bizim toplumumuz yargilamasa ama maalesef
80 Yorumla
11 aySütyensiz asla rahat edemiyorum. Çok büyük değilse sıkıntı olmaz bence. Yani görüntü olarak demiyorum. Kimin ne giydiği umrumda değil. Büyükse başa bela olur. Yazın mesela sütyen, mantar oluşumunu da önler. Ayrıca darbelere karşı da koruyabilir hassassa. Bu açılardan avantajlı bir şey. Ama sütyensiz rahat eden giymesin ne diyeyim.
10 YorumlaKendi bedeninde ve giysilerinde rahat hissetmek, kadın erkek fark etmeksizin herkesin en doğal hakkı. Ne yazık ki göğüs ucu görüntüsü, birçok erkek tarafından tahrik edici bulunuyor. Bu da özellikle büyük göğüslü bireyler için sütyensiz şekilde toplum içinde var olmayı oldukça zorlaştırıyor. Rahatsız edici bakışlar ve yorumlar, özellikle bu ülkede neredeyse kaçınılmaz. Umarım bir gün, bir bilek ya da bir dirsek kadar sıradan bir vücut parçasının bu kadar cinselleştirilmediği, herkesin bedeninde özgürce var olabildiği bir dünyaya kavuşuruz. Ben şahsen ön yargı ve baskılara rağmen herkesin özgür ve rahat giyinmesi bu tabuları yıkması gerektiğine inanıyorum.
20 YorumlaModa & Stil konusunda 513 cevap paylaştı. Kadınların nasıl giyinmesi gerektiği hakkında sürekli yorumlar yapılması yargılanması beni fazlasıyla irite eder oldu. Kim nasıl istiyorsa öyle giyinsin.
Kişisel fikrime gelince madem sordun sütyensiz dışarı çıkılabilir ama en azından uçların çok fikkat çekmemesi için birşeyler yapılmalı çok anlamam ama bant vs birçok yöntemi var.
Uçlar belli olmasın kafi20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayİyice suyunu çıkarttınız he alt tarafı bir sütyen yani bende kullanmasam inancam
136 Yorumla- 11 ay
Bu kişiden kişiye değişen bişey beni boğuyor daha çok spor tarzı atletlerle falan geçiştiriyorum mesela. Hiç rahatsız olmayan hatta sütyenle uyuyan arkadaşlarim bile var ama bende maalesef olmuyor
Cevap sahibi11 aySpor atletide bir çözüm evet ama tamamen çıkartmak saçmalık bir kere göze hitap etmiyor. Hem de görenin midesini bulandırır yapma yani tahrik olmakla alakası yok.
- 11 ay
Bende çok abes durmuyor ama büyük göğüsler de sarkma ve fazla göze batma oluyor
Cevap sahibi11 aySen abes durmadığını düşünmeye devam et…
- 11 ay
Açıkçası başkasının rahatsız olup olmamasını pek umursamayorum bu beni rahatsız eden bişey ve sürekli yapmak zorundaymisim gibi hissetmek istemiyorum, insanlara dayatılan algılardan pek hoşlanmıyorum mesela kıl gibi günümüzde kadınlar deli gibi pürüzsüz olmak için uğraşıp duruyor hayır yani bundan doğal olan ne var
- 11 ay
@tutunamadikoguzabii kişiye göre hayatına yön verme rahatına bakarak yaşa
Gizli Üye(18-24)11 aybaşkaları tahrik olur diye değil tahrik olanlar sütyenden tahrik olur sütyen bir kadın için en konfor olan bir şey bence koşarken zıplamıyor özellikle toparlayıcı varsa sütyen gitmezsen yürürken bile sağ sol yapıyor ve bu aşırı rahatsız edici bir süre sonra acıma yapıyor
30 Yorumla- Moda & Stil konusunda 358 cevap paylaştı.
u 11 ayKüçük goguslerde pek sorun olmaz. Göğüs bantlariyla göğüs uçları belli olmaz. Ama büyük göğüsler sıkıntı yürürken bile hopluyorlar ve görüntü olarak gerçekten rahatsız edici duruyor.
79 Yorumla Göğüs pedi takıyorum ben kıyafete yapıştırıyorum. Bu sıcakta zaten südyen giyilmez
60 YorumlaModa & Stil konusunda 504 cevap paylaştı. Zahmet etmeyin yaa bir o kalmıştı artık çıplak gezelim aaa erkeklerde azmasin bakmasın taciz de etmesin derlerse şaşmamm. iyice bokunu çıkartınız beee
69 Yorumla- 11 ay
Bu ülke bir sütyensizlikte bile düzeni bozar
- 11 ay
@istanbluEser her şey bir şey olmazla başlar
- 11 ay
Bozulmaya okadar meyilli bir toplum, bir giymemeyle bile körüklenir diyorum zaten. İstedikleri buydu zaten bu projenin, tüm aile yapısını bozmak, örf adet vs herseyi silip atmak
- 11 ay
@istanbluEser maalesef o kadar iyi beceriyorlar ki... e böyle topluma zor da olmuyor.. çürüdü toplum
- 11 ay
Her kavime gelen ilk ayete dikkat et, Tevrat a yaşat demiş. Bugünde görüyoruz hàla nasıl öl yr insanlar. Bizede Oku denilmiş, niye cahil , bir sesin peşine giden toplum olduğumuzdan. Bunlar gerçekler. İstedikleri buydu zaten, eee bozulmaya okadar meraklıyızkii kıvılcım yetiyor
- 11 ay
@istanbluEser kesinlikle çok emek vermelerine bile gerek kalmıyor. Bir kıvılcım kafi geliyor yazık o kadar kötü bir haldeyiz
- 11 ay
Bunlar iyi zamanlar. Hak hukuk diye diye örf adet zina aldı gidiyor. Gün gelicek, duraklarda sahilde zina işlenicek, hukuktan dılayı ses çıkartamıycaksn
- 11 ay
@istanbluEser iklim kanunu geçti biliyorsun galiba maalesef:(
- 11 ay
Okadar vatanın menfaatini düşündüklerini söyleyenler, ülkeyi mahfediyorlar. Ki en ağır milliyetçi olan biriydim. Okadar değiştiki düşüncelerim.
Giyinin ama sonra bu erkekler niye bakıyor dimeyin😂😅
Siz giyerseniz bakarlar kusura bakmayınn
50 YorumlaBence tak bişey kaybetmezsin rahat konforlu olanlar var takmamak garip gelir bana 🙄yinede sen bilirsin
40 Yorumla'kendi bedeni kendi kararı - kendi hayatı istediğini yapar!' gibi cümlelerden kurtulmalıyız. Ne herkes istediği gibi giyinir ne de istediği gibi yaşar! insan sosyal bir varlıktır ve konuşmasından giyinişine her konuda toplumu azda olsa etkiler. toplumun sağlığı için ilk başta yazdığımız cümlelerden uzak durmalıyız
30 YorumlaBem giymiyorum bazen. En azından kısa mesafelere. Meme ucum erkeklere görünmesin de azmasınlar diye ben o boğucu şeyi takmak zorunda değilim. Onlar gözlerine hakim olacak kardeşim!
31 Yorumla
11 ayBen şahsen dışarda südyensiz dolaşamam başkalarının bnaa bakmaso beni rahatsız eder hem südyensiz göğüsler sarkar
31 Yorumla- 11 ay
tam tersi takmak sarkmasına neden olur kaslar tembelleşir
Evet normalleşmeli çok rahatsız ediyor zaten ama çıkarması hoş 😂 gün sonunda yorgunken birde bralet ile dışarı çıkmak da artık tepki verilmesin
20 Yorumlabence bir insanı sürekli cinsel tahrik etmek, ona eziyet etmektir. İçi süngerli bluzlar var, onlardan giyebilirsiniz. Özgürlük güzel bir şey ama empati kurmak gerekiyor.
21 Yorumla- 11 ay
@anara__ özgürsün zaten kafana göre nasıl rahat edebiliyorsan öyle giyilmesi lazım bu her konuda böyle kişilere göre hayat yaşanmaz
- Moda & Stil konusunda 628 cevap paylaştı.
11 ayÇıplaklı eğitici buluyorum Edepsizliği çöp buluyorum başkası ne ders sorusunu dikkate almalıyız Utanmayı kaybeden her şeyini kaybeder Bu toplumun temel sorunu bu Utanmayı kaybetti
34 Yorumla- 11 ay
Çıplaklığı itici buluyorum *...
- 11 ay
@udeniz22 Hayırdır çocuğum sana kemik Atan mı oldu Niye atladın şimdi sen de bakalım bir? Buğday Tanesi büyüklüğündeki beyinciğin ile cevap sıçıyorsun ama Elma ile argoda ayırt etmekten acizsin ben çıplaklığı normal şartlarda ve dışarıda itici buluyorum dedim g** lalesi sevişirken itici buluyorum dedin mi hadi cevap ver bakalım Buğday Tanesi büyüklüğündeki beyinciğiniz ile laf sıçtığınızı zannediyorsunuz
- 11 ay
Tipine soktuğumun çingenesi
11 ayKesinlikle normalleşmemeli. Kadınlar usturuplu giyinirken bile taciz tecavüz vakaları oluyorken öyle giyindigi zaman daha çok artar Allah korusun. Ülkemizin gelişmişliği o tarz giyimi kaldırmaz. Eşeğe damacanaya hallenen şahsiyetsizler var bu ülkede
00 YorumlaBen 6 aydan fazladır takmıyorum. Çok rahat ve öneriyorum.🙏🏻
53 Yorumla
11 ayboş ver en iyisini yapmışsın, sütyen takmazsan gelecekte sarkar diyorlar ama bunlardan onlara ne, kişi ne isterse onu yapsın. Bence çok hoş duruyor kadında da erkekte de. 😅 Yanlış anlaşılmasın hetoroseksüelim ama normal böyle şeyler.
00 Yorumla
11 aySokakta bir kadının rahatlığı, estetiği ve konforu için sütyen giymesi elzem diye düşünüyorum her zaman. Giymek istemeyenlerin kendi kararları.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayGöğüs ucu silikonlar var. Dekolte bantları var. Braletler var. Balensiz bir sürü çeşit var. Dert değil bence bu. Hiç takmaya da bilirsin senin seçimin.
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGiyme kanka giy diye zorlayan mı var? Babamın köyü var bazen oraya gidip geliyorum kadınlar sütyen giymiyor ve bu tahrik sebebi değil kimse de yadırgamıyor.
42 Yorumla- 11 ay
Onlarn meme ucu yere bakıyor ksjsjksekkeke
Cevap sahibi11 ayGiymeye giymeye sarkıyor tabi
Gizli Üye(30-35)11 ayben evde giymiyorum zaten dışarıda da uçları belli olmasın diye giyiyorum
73 Yorumla- 11 ay
beyaz tenlimisin
Tahrik etmeyi felan boş ver de, sağlık sarkmadan durması için de faydalı eğer boyutu C ve üzeri ise. O yüzden konfor için bralet kullanabilirsin hem rahatsız etmez özgür ve güzel hissettirir
00 Yorumla
11 ayM€m€lere özgürlük 🙂 başkası tahrik olsun diye dedin ama of uff yapan olup konuşturmak isteyen de olursa mızmızlanmak ta olmaması lazım, yani bu erkekler niye bakıyor yok böyledir öyledir demeyecen
00 YorumlaMemenin çember oyasını görseler de bana sorun olmaz diyenlerden isen sorun teşkil etmez yurtdışında çoğu kadın kullanmıyor
#memelereözgürlük00 Yorumlameme ucu görmek zorunda olduğumu düşünmüyorum iki cinsiyette de
30 YorumlaKüçükse takmayabilir de kişi hafif dolgun olunca baya göze batar yani baskasi bakmasa ben rahatsız olurum😜
10 YorumlaBizim bir itirazımız yok :D
Şaka bir yana eğer kullanmazsınız göğsünüz yer çekimine daha erken yaşta teslim olur.
10 Yorumla
11 aySutyen giymemenin normalleşmesinden ziyade sapıkların yok olması gerek
20 YorumlaSütyen değilde ucunbelli olmasın diye silikonlavar onlardan tak
20 YorumlaModa & Stil konusunda 846 cevap paylaştı. Normal değil bu evde eşine Le tek isen normal kimse bir şey demez ama kimse o şekilde görmek zorunda değil bence
00 Yorumla
11 ayValla sütyen sadece kadınlar için bu dünyada işkence aleti regl döneminde ayrı sıkıntı çekiyorlar giyim seçiminde ona göre sütyen seçimi
00 Yorumla
11 ayHer bir şeyi zaten normalleştirdiniz zaten, ülkeyi Amerika'dan bir eyalete çevirdiniz her tarafta hep bi croplu mini etekli rz*iller dolaşıyor.
00 Yorumla
11 ayBelli olsa ne olacak olmasa ne olacak insanoğlu fıstık gibi dünyayı zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayHerkesin memesi dik ve düzgün değil. Birinin ucu sağa birinin ucu yukarı bakıyor. saçma görüntüler. Ayrıca bence yer çekimine direnemeyen bir organı o kadar serbest bırakmamak lazım.
02 Yorumla- 11 ay
O zaman sen bakmazsın olur biter
Cevap sahibi11 ayBenim bakmamla ne ilgisi var. Sokak meme göbek ve kalça kaynıyor. Cameltoe veriyor insanlar. Ben kadın için söylüyorum. Kadın meme ucu bozuksa ve sutyensiz sarkık görünüyorsa istemez. Seninkiler tazedir. Dik duruyordur. uçları aynı noktaya bakıyordur. Özgüvenin vardır giyinirsin. Belki de erkeklerin bakışlarını sobelemekten hoşlanıyorsundur. Bilemedim
Kesinlikle normalleşmeli ama bir kere alıştığım için giymediğim günler aaki herkes bana bakıyor gibi hissediyorum. Küçük göğüslüler için giymemek çok büyük bir avantaj fakat büyük olanlar için daha büyük bir işkence
31 Yorumla- Moda & Stil konusunda 539 cevap paylaştı.
11 ayBu kadar sapıgın oldugu bir ülkede bu hiç mantıklı degil
Giynikken neler düşünülüyor
Tövbe yarabbim😂😂
10 Yorumla
11 ayBunu yapıp sapık ve suça meyilli adama bana bakma bana yaklaşma diyemezsin bu benim tercihim dersin giyersin oda ben sapığım ben suça meyilliyim buda benim tercihim der hertürlü şeyi göz karartır ve sonunucu ortada
20 YorumlaKesinlikle normalleşmeliii çoğu zaman giymem zaten. Bu sıcaklarda çekilmiyor hiç.
70 Yorumla
11 aySüdyen yasaklansın dik koyun sarkık koyun meydana çıksın😄
00 YorumlaÖzgüvenine bayıldım.. Şu toplumsal normalleri tınlamayın artık
00 YorumlaGiyme normallestirdim ben Fahrettin Koca gibi😂🤣😊😅🤗
00 YorumlaSonuna kadar destek veriyoruz erkekler olarak ajsjejr
00 Yorumla
11 ayEğer dışardan bakıldığında belli olmuyorsa giymemesinde sorun yok bence
00 Yorumla
11 ayAcil normalleşmeli insanlar artık rahatlık istiyor
00 YorumlaNormalleşsin ama bakıyorsunuz diye ağlayıp durmayın.
00 Yorumla
11 ayTercihe göre normal zaten isteyen takıyor isteyen takmıyor. Senin gibi takmayan da çok var yani
00 YorumlaGiymemek istiyorsan neden bir çok kişi giymeden bunu yapmıyorsun
00 Yorumla
11 ayİster giyin ister giymeyin görünsede çokta umrumda olmuyor açıkçası
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 542 cevap paylaştı.
11 ayEşim de genel olarak iç çamaşırı giymez gayet rahat olduğunu söylüyor normal bence
00 Yorumla - Moda & Stil konusunda 752 cevap paylaştı.
11 ayonu sarkmasınlar diye takıyorlar sarkarlarsa görürsün ucunu
00 Yorumla Ilerde anlarsin neden taktigini sutyensiz gezmeye devam et 😉😉
00 Yorumla
11 aySütyenden ya da sütyensizlikten tahrik olmadım hiç
00 Yorumla
11 ayBence de sonuna kadar destekliyorum farlar açık kalsın
01 Yorumla- 11 ay
Nasıl oluyor merak ettim yavrum
11 ayLa direk çıplak geziyorlar sen hala sütyende mı kaldın?
00 Yorumla- Devamını Gör (166)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat