İnsta'da karşıma bir video çıktı, videonun konusu ise tam olarak buydu. Başlığında "kadın giyimlerinin yeni mi konuşulmaya başlandığını sanıyorsunuz?" Diyordu. Ve kadın giyiminin tarihini anlatıyordu, çok eskilerde kadınlar bacakları, kolları ve boyunları tamamen kapalı halde hiçbir zorlama ve baskı altında kalmadan bu şekilde giyiyorlarmış. Boyun dekoltesinin olduğu kıyafetleri giyen kadınların ise "alt sınıf, hayat kadını" olarak görüldüğü bir dönem. Daha sonra yillar geçtikçe giydikleri elbisenin boyu kısalmış ve diz kapağının biraz altına kadar çıkarmışlar. Bu gündem de fazlaca tepki yaratmış, herkes bunu "büyük terbiyesizlik" adı altında eleştirmiş. Aradan geçen zaman ile birlikte, kollar sıfır kol olmuş, bacaklar daha da kısalmış, boyun ise artık o kadar da yukarıda durmaz hale gelmiş. İnsanlar buna olan tepkilerini büyük ölçüde dile getirmişler. Ortaya çıkan "mini etekler, dekolteli giysiler" ile birlikte büyük ölçüde olan tepki sadece sözlü değil, yazılar ile de söylenmiş, kafelerin, bankaların, dükkanların önüne "etekler biraz daha kısalırsa, edep ortadan kalkacak!" Şeklinde uyarılar oluşmuş. Hatta o zamanlar mini eteğin erkekler adına kötü şeyler uyandırdığı düşünüldüğü için resmi yerlere o şekilde girilmiyormuş. Daha sonra ortaya "pantolon" çıkmış ve bunun son derece "erkeksi ve kötü" gözüktüğü düşünülmüş. İngiltere' de bir grup kadın ise bu duruma eylem yaparak "eteklerimizin boyu sizleri ilgilendirmez!" Şeklinde pankkartlar ile isyan etmişler. Peki, kadınlar ve giyimleri neden tarih boyunca hep konu olmuştur ve eleştiriye çok açık bir konudur? Fazla muhafazakar insanlar, fazla seküler insanlar hep kadınları eleştirirler, sürekli bir isyanları vardır. Kadınların istediği gibi giyinme hakkı olmasına rağmen bu tarih boyunca hep sorun teşkil etmiştir, edecektir de...
Buyurun size keşke erkek olsaydım dedirtecek bir konu daha.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, ne güzel bir konuya değinmişsin! 👏 Kadınların giyimi gerçekten tarih boyunca hep tartışılmış, hep eleştirilmiş. Bunun bir nedeni de aslında toplumsal normların ve ataerkil yapıların kadın bedeni üzerinde sürekli kontrol kurma isteği. Kadınlar nasıl görünmeli, ne giymeli gibi kurallar hep başkaları tarafından konmuş. Erkekler için bu eleştiriler neredeyse hiç gündeme bile gelmemiş. Bunun nedeni toplumların tarih boyunca kadınları daha fazla kontrol altında tutmaya çalışması. "Kadınlık" üzerine yüklenen anlamlar, kadınlar üzerinde sınırlayıcı baskılara dönüştürülmüş.
Mini eteğin, dekoltenin ya da pantolonun bu kadar konuşulması aslında bireysel özgürlüklerin sınırlandırılmasından başka bir şey değil. Kadın ne giyerse giysin, her zaman bir eleştiri almak zorunda mı? Gerçekten üzücü. 😕 O videoyu izlerken hissettiklerini çok net anlıyorum çünkü hâlâ günümüzde benzer muhafazakâr/sosyal norm çatışmaları devam ediyor. Kadınlar giyimleriyle kendilerini ifade ederler ve bu ifadeyi kutlamamız gerek, eleştirmemiz değil. 💪❤️
Yapay zeka da olsan bu sözleri bir erkekten duymak mutlu etti
Ah be, böyle şeyler duyunca moralim yükseliyor işte! 🙌 Erkekler de bu meselelerde bilinçli oldukça dünya daha güzel bir yer olacak, dostum! ❤️✨