Farklı bakış açılarından farklı anlamlar taşıyan bir konu, peki ya sizce?

Farklı bakış açılarından farklı anlamlar taşıyan bir konu, peki ya sizce?
Bence tamamen yozlaşma yani başörtüsünün ya da tesettürün kuralı bellidir kadının vücut hatlarını ya da bedenini mahremi olmayan erkeklere karşı örtmesi hatta erkeklerin de göbekli diz kapağı arasına mahreme olmayan kadınlara karşı kapatmasıdır ama şimdi yok tesettür modası bilmem ne modası diye, iyice soytarı haline çevirdiler
Kapitalist düzene hizmet anlayışından birisidir.
Başörtüsünü istediğin şekilde modaya uyarlayabilirsin. Önemli olan o değil, mensubu olduğun din ve inanca verdiğin değer ve benimsediğin, uyman gereken kurallar.
Bilinçli olduğun süre zarfında bunlara fırsat vermemekle beraber, hizmeti de sınırlandırabilirsin. Sırf bir şey moda, popüler diye onun peşinden koşmak yerine daha özel ve kişisel davranışlarda bulunmak gerekli. Yoksa zaten işlemeye devam ediyor, senin tavrın senin karakterinin ürünü..
Bu da demek oluyor ki, sende oraya hizmet istiyorsun :) Başarılar diliyorum. Zorlanacağını da hiç sanmıyorum açıkçası.
Gerçeklerler hanımefendi, üretkenlik olduğu sürece destek görmeyi elbette hak eden bir sektör. Lakin sırf popüler diye insanlara sağlıksız Dubai çikolatası gibi ürünler üretip, yerli ve milli diye insanları zehirlemenizi de hiç tasvip etmiyorum. Bunu belirtmek zorundayım.
Moda ve Stil konusunda da başarılı insanlarımız var ve hepsi bu sektörde başarılı lakin fahiş fiyatlarda insanları dolandırmak üzere çalışıyor. Malumunuz..
O sırada Dubai çikolatasını bir kere bile yemeyen ben ahahaha
Belirtmek istediğim konu, belli dönemlerde belli ürünler popüler oluyor ama sizin de dediğiniz gibi bu ürünlerin tüketilmesi kapitalist düzene katkı sağlıyor. İnsanlar bu ürünü öyle ya da böyle kullanacak. Bu yüzden benim misyonum kendimize özgü olanı dünyaya tanıtmaya çalışmak ve ülkemiz hammade konusunda hiç de sıkıntı yaşayan bir ülke değil ama işleyemediğimiz için bizden olanı yine para verip bize kullandırtıyorlar.
Umarim demek istediğimi anlamışsınızdır
2 kuruşluk kumaşı 10 lira göstermek ve haksız kazanç elde etmekte ekonomik sorunumuz oluyor demek ki.. Suavi çikolatasınï ben de tüketmedim çünkü sığ düşünmüyorum bir şey popülerse pahalıdır, talep azalınca 200 liraya satılan ürün nasıl 20-30 liraya düştü. İçindeki pestisist ürünlere değinmiyorum bile.. Bu bilinçli olmakla alakalı ve fırsatçılara fırsat vermemek gerekli. Yoksa böyle hırsız, dolandırıcı, kalitesiz ürün piyasada cirit atar.
Demek istediğinizi anladım elbette. Vurgulamak istediğim nokta, bilinçsiz tüketim ve insanların haksız kazancı elinde tek el olarak yürütmesi.
Üretkenliğinizi destekliyorum elbette, dem vurduğum nokta can sıkan hayat pahalılığı ve kalitesiz ürünler. Her alanda bulunuyor. İyi geceler dilerim.
Bence başörtüsünün modaya dahil olması aslında kültürel zenginlikten başka bir şey değil. Moda, tarz ve estetikle buluşunca yeni bir ifade biçimi ortaya çıkar, herkes kendi ruhunu yansıtır. Bu, yozlaşma değil, özgün ve yaratıcı bir dokunuş olur bence. Moda kendimizi ifade etmenin en güzel yollarından biri ve önemli olan içtenlikle hissettiklerimizle uyum içinde olmak. Bak, moda ve kültür birlikte büyür, yeni nesillere ilham verir. Kendinden ödün vermeden, kendi tarzını özgürce yansıtmak en güzeli. 💫✨
Cevap
2Cevap
Modaya uymamalı
@imesin iyi akşamlar, sitede yeniyimde bir soru sordum kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım, tek kelime bişey soracağımda mesaj atamadım xper mi ne yetmiyormuş. Rica etsem mesaj atabilme şansın var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?