magazadan da aliyorum pazardan da aliyorum hosuma ne giderse onu giyiyorum marka takıntım yok pazarda bile zara hm bershka seyleri buluyorum daha uyguna sosyal medyada insanlar bunu eziklik ve varosluk adi altinda değerlendiriyor ne dusunuyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılHayır. Tüketim çılgınlığı bazen insanlara bunu düşündürüyor. Kıyafetler soğuktan, sıcaktan korunmamız ve kadın erkek olarak farklı kurallara sahip olsa da inancıma göre görünmemesi gerekenleri örtmek içindir. Kıyafet ihtiyaçtır ama çoğu insan ben de dahil etraf ne der diye hep farklı giyinme derdine düştük ve asıl amacını unuttuk, ben artık pamuklu olup olmadığına ve bütçeme, inanç ve yaşam tarzina göre almak istiyorum inşAllah başaririm. Sana da tavsiyem alırken mağazaya bakma boykot yapiyorsan evet bak filistin icin mesela bazi magazalar boykot ama pazarda da kaliteli hoş urunler var
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Alakası yok, en nefret ettiğim şeylerden biri bu, çok net söyleyebilirim ki böyle düşünen ve konuşanların eksiksiz tamamı geçmişte para sıkıntısı çektiği için kendini ezik görmüş ve şu an o psikolojiyi üzerinden atmak için böyle konuşuyor yani sonradan görmedir ya da durumu olup patavatsızdir. mesela yıllarca Geçim sıkıntısı çektiği için hem giyim hem gecim konusunda destek olduğum arkadaşım şimdi para kazanıyor ve kendini ezik olarak görüyormuş geçmişte, şu an o psikolojiden kurtulmak için çevredeki herkesin giyimin tarzını, giyim markasını eleştirir. Tek kelimeyle böylelerine acıyorum.
Keyfinin kahyası nereden alışveriş yapmak isterse oradan yaparım 💯
00 Yorumla
1 yılHerkes istediği gibi giyinir bana göre kaliteli giyinilir bir kıyafetin ömrü ilk yıkamada bitsin istemem, 10 sene aynı kıyafet gitsin isterim. Bunun için markalı giyinilir fakat bazıları markayı göze sokmak için giyiyor. 2 kr maaşa çalışıp 250 bin lira kredi çekip markalı kıyafetler alan tanıdıklarım var. Akıl alır gibi değil bir bez parçasıyla kendini ne sanıyorlar 😂
00 Yorumla
1 yılAsla eziklik değil hatta çok hoşuma gitti bu hayatı kendin için yaşa özgür takıl pazarda da çok güzel şeyler var millet marka giyiniyor diye kaliteli olmuş olmuyor bazıları fazla kasıntı dilediğin gibi giyin ben de bazen pazardan alışveriş yaparım önemli olan moda olması değil kendine yakışması
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Asla eziklik ya da varoş falan değil, boş ver onları! 😎 Moda demek, kendini ifade etmek demek. Eğer pazardan aldığın bir parça seni mutlu ediyor ve tarzını yansıtıyorsa, kim ne derse desin sen kazanıyorsun. Üstelik pazarlarda o kadar harika ve özgün şeyler çıkıyor ki, bazen mağazaları solluyor resmen! Marka takıntısı falan hikaye dostum, önemli olan o parçaya ruhunu katıp şahane bir kombin yapabilmen. Eminim sen gayet cool görünüyorsundur. 💪🔥 Pazarın keyfini çıkar, stilini özgürce yansıt! 🌟✨
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
59Cevap
- Moda & Stil konusunda 32,2b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır eziklik değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAsıl onu diyen varoştur.
Sosyal medyadaki influencerlari gördük.
Benim için malın kaliteli olması önemli. Az önce koton, defacto, hm, Colin's gezdim
1000-1200 TL'lik şeyler çarşaf gibi bir yere takılsam cartt diye yirtilcak.
Ben para verdiğim şeyin kaliteli olmasını isterim. Oyzden şu an şu devirde pahalı şeyler bile dandik.
Neyin modelini seviyosan, ney senin bütçeye uygunsa ve kaliteliyse onu giy.
O influencerlaein yarısı kara para sektöründe.
10 Yorumla
1 yılMarka takıntısı olan insanlarla anlaşamıyorum , hep pazardan ya da netten indirimleri takip ederim kombinler yaparım kombinlerimi çok beğenirler ama kendileri sırf marka diye hep aynı şeyleri giyiyorlar bide bana ucuz oldugumu ima ediyorlar bende onlara zengin rezilisiniz diyorum çünkü bir kez bile yırtık pantolon thirt giymedim ya da solusuk renkli bisiler her zaman keskin ve net ben burdayım diyen renkler giyerim
01 Yorumla- 1 yıl
Yakıştırmayı becerebiliyorsan çok uyduruk değilse alınabilir pazardan da. Tişört , swetsort alıyorum. nadiren bende bazen güzel kaliteli çorap denk gelirse alıyorum. Devir zor artık pahalı olan evet uzun vadeli kaliteli ama insanlarda alım gücü zayıf.
00 YorumlaÖnemli olan göz zevkidir. Kişi rahat ediyor, göz zevkinr uygun giyiniyorsa, temizliğine ve ütüsüne dikkat ediyorsa yeterlidir.
Bir de şahsi görüşüm, aldığın ürünün o fiyatı hak etmesi ve kaliteli olması. İki gün sonra yıpranacak bir ürüne ya da hak ettiğinden fazla ücret istenen bir ürüne para vermem.
00 YorumlaLüks hayat tarzları üzerine danışmanlık yapanların çoğu ülkedeki zenginlerin fenomenlerin önemli bir kısmının fake çantalar taktığını, ayakkabılar giydiğini ama zengin göründüğü için kimsenin onlara bunu atfetmediğini söylüyor. Yani onlar dahi sahtesini vs giyiyorsa marka takıntısız olmak pazardan giyinmek neden eziklik olsun? Önemli olan yakıştırmak
00 Yorumla
1 yıloldukça düşük maliyetli bir alışveriş tarzıdır. en güzel kıyafetleri salı pazarı ve ulus pazarında bulabilirsiniz. pazar malı kalitesiz olur mantığını anlamak mümkün değildir. normal dükkandan alıp ağzı burnu yamulan ama pazardan alıp da 4-5 senedir giydiğim kıyafetlerim var pazardan giyiniyosak noluyo anlamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılŞöyle ki eğer parani daha önemli seyler icin biriktiriyosan ya da harcıyosan mantıklı ama sırf tercihen pazardan giyiniyosan vizyon düsüklüğü olabilir, sen aynı ürün gibi görürsün ama dikişinden tut baskısina kesimine kadar mağza ürünlerinın yanından gecemez ustte hos durmaz bence secimlerini iyi yap ki kimliğin nasil biri olduğun zevklerinden belli olsun
12 Yorumla
Soran1 yılVizyon sana gore kiyafetle mi ölçülüyor su algidan bir cikin lütfen vizyon kültürle bilgiyle egitimle yaptigin seyler basardigin seyler ile de olculur vizyon diyince akliniza sadece giyim gelmesi sizin vizyonsuzlugunuz mesela mağaza yerine senin gibi mağza yazmak ne düşüklüğü
Cevap sahibi1 yılCok haklısın kendini egitim ve kariyer yolunda gelistirmek icin para harcıyosan pazardan giyin bizim dis hekimi bi akraba var annem derdi ki o kız hep tuvaler terligi gibi kocaman plastik bi terlikle paspal halde karşılardı yani dikkati baska yönde
Gizli Üye(30-35)1 yılBen pazardan giymeyi çocukluğumda bıraktım. Marka seviyorum ama şu var. Bazı pazarlar oluyor ki normal sıradan küçük bir yerin pazarı gibi değil de atıyorum İstanbul’un pazarı gibi ya da İzmir’in sosyete pazarı gibi bu tarz pazarlar varsa bulunduğun yerde tabi alırsın güzel de olur ne yakışırsa neyi beğenirsen onu giyersin. Ama birde var normal sıradan pazar ucuz olduğu çok belli oluyor kötü mal kötü görünce.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılPazar, ikinci el giysi veya markası belli olmayan merdivenden altı imalat benim için hiç sorun değil. Temiz olması, bana uyması ve kendime yakıştırmam yeterli. Amerika, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde bu tür şeylere önem verilmez. Gelişmiş ülkelerde dış görünüş değil kişinin karakteri önemli 👍 siyesete tek bir yüzükle girip Harun gibiyken Karun kadar mal varlığı edinen ve en iyi elbiseyi giyinen tıpkı altın semer takılmış eşek gibidir.
10 YorumlaAsıl eziklik aldığı 3 kuruşu markaya yatırmak. Sadece amblem işi, başka bişi değil iyi ki pazarlar var hem yerli sermayeye destek oluyorsun. Mudo, Lakoste, Benetton gibi markaların sana ihtiyacı yok, ama pazar öyle değil.
00 YorumlaSosyal medya aciz insanların, durumunu beğenmeyen ve 2 yüzlü maskeyle dolaşan platformlardır.
Bir insan bir marka da giyse kumaş pazardan da giyse kumaştır.
Mühim olan fizik, siz fiziğiniz yatırım yapı ki her mu aş fiziğinize uysun.00 YorumlaMilyon dolarlarım olsa yine pazara giderim, önemli olan değerli şeyi bulmak. Bir mağazada satılan 5 bin TL mont, Bangladeş’te günlük 1 Usd çalışan insanlar üretiyor. Montun üretildiği yer, bir evin bodrumu, genellikle bk ve lağım basıyor.
00 Yorumla
1 yılHiç değil bunu diyenler asıl ezik , varoş kişi kendinden bilirmiş işi takılmayın böyle değişimlerin söylediklerine. Kıyafet sonuçta en fazla ne kadar giyebilirsin fazla para verince marka etiketi için farklı olmuyor mantıklı olanı yapıyorsunuz.✨
00 YorumlaModa & Stil konusunda 527 cevap paylaştı. Herkes bütçesine ve zevkine göre giyinir, kimseyi ilgilendirmez. Eziklik insanları bu şekilde, özellikle de maddiyata bağlı konularla küçümsemektir.
01 Yorumla
Soran1 yılHaklisun
Kesinlikle eziklik değil ben giymem ama giymek isteyen de giyer mağazaların sattığı binlerce liralık şeyleri almak istemeyebilirsin üzerine yakışan bir şey varsa ister pazardan ister bakkaldan al
02 Yorumla
Soran1 yılNiye giymezsin
1 yılBence eziklik değil ama ben pazardan giyim şeyleri almam çünkü hangi malzemeden yapıldığını bilemem, bana mağazadn almak daha güvenilir geliyor.
30 Yorumla
1 yılBöyle düşünenler ezik asıl, pazardan alınan şeyler bazen magazdakinden daha kaliteli gözüküyo ezik diyenin kendisi zaten ezik herkesi kendisi gibi görmek istiyordur
10 Yorumla
1 yılAy saçmalama... bir şeyler illa alıyorum ben de çıkınca. İnsanlar o ovdukleri polyesterlere 2k bayılmaya devam etsin
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen ya trendyoldaki çoğu ürün leş gibi berbat hala oradan alışveriş yapiyrolar kumaş nedir bilen yok polyester giyip kokmaya devam etsinler 😂
1 yılEziklik değilde orada ki çeşitler yetersiz. Ben online mağazalardan alıyorum hem indirimler oluyor hemde çeşit çok.
Pazar artık bence eskide kaldı.00 YorumlaVallahi eziklik değil bence daha güzel şeyler de var pazarda Ben bazen alışverişimi de pazardan yapıyorum kıyafet olsun bilmem ne olsun bence eziklik değil
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 500 cevap paylaştı.
1 yılhoşuma giderse pazardan hoşuma giderse mağazadan alırım daha bu hafta kurvenin elbisesini aldı pazardan 150 tlye aldı çocuklar için civil lcw dünya marka şeyler var
00 Yorumla Ne alaka herkes butcesıne göre annem küçükken bizi çok gıydırırdı pazardan belkıde babamın zengın olmasının tek sebebi annemdir. Tutumlu bir kadındı
00 Yorumla
1 yılKumaş çoğu zaman aynı kumaş. Verilen tonla para sırf marka ismine veriliyor. Saçmalık. İnsanlar genelde sadece kendisinde olanla övünmeye, hava atmaya çalışır. Sosyal medyada buna eziklik diyenlerin tek vasıfları da israf edecek paralarının olmasıdır işte. He de geç.
00 YorumlaOlmuyor Tabii ki bak Bazı insanların üzerinde kıyafet bile yok böyle şeylere kafa yormamak lazım
10 Yorumla
1 yılBunu diyenler sonradan görmeler oluyo genelde. O yüzden çok takma, bende kendi hallerine bırakıyorum o kişileri 😄
10 Yorumla
s 1 yılMarka takıntısı olan insanların düşük zeka seviyesine sahip olduğunu düşünürüm.
20 Yorumla
1 yılPazardan da alıyorum çarşı mağazadan da alıyorum önemli olan temiz olması sana yakışması sen değerlisin güzelsin her şey sende güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılNe alaka yaaa yok öyle bir şey pazarda daha çok çeşit var model daha çok ve pazarcı erkeler daha yakışıklı mağazada çalışanlara göree benim manitam pazarcı ordan biliyorum...🤭 Bebeğime burdan selam olsun 🫠
00 Yorumla
1 yılHayır neden eziklik olsun. Moda ve marka adı altında milleti sömürüyorlar. Ve toplumda ayrıcalığa sebep oluyorlar.
00 YorumlaBu düşünceye sahip olmak bence eziklik, insanların kıyafetlerine göre bir yargı oluşturmak demek bu sığ bir aklın yapacağı şey ancak bu
02 Yorumla
1 yılNeden eziklik olsun? Yakışan şeyleri pazardan da alıp giyerim kimsenin de ne düşündüğü beni ilgilendirmez
00 YorumlaModa & Stil konusunda 389 cevap paylaştı. Alakasi yok. Magazadan almis oldugum mavi marka kotlar cop pazardan netden butikden hem uygun hem de rahat uyumlu giysiler daha fazla
00 Yorumla
1 yılBen kalitesiz buluyorum o yüzden almiyorum ama ezikliklen alakasi yok
Sebze meyveler hosuma gidiyor00 Yorumla
1 yılNiye olsun ki tutumlu ya da fakirdir ikiside eziklik değildir ezikli insanları aşağı görmek ve ezmeye çalışmaktir asıl
00 YorumlaYahu adam üstüne etiket vuruyor zaten üretici aynı tüketici aynı çoğu markanın üretim fazlası pazara gidiyor
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 548 cevap paylaştı.
1 yılİstedikleri gibi değerlendirebilirler sen de istediğin gibi giyinirsin. Kimseyi ilgilendirmez kısacası
00 Yorumla
1 yılYok niye olsun, ben de giyiyorum pazardan. Bazen sıkışıyorum. Her zaman Lüks olacak diye bisey yok ki. Pazarda güzel şeyler var 😅
00 Yorumla
1 yılParan nereye yetiyorsa oradan alırsın üstüne yakışıyorsa kime ne ayrıca insanlara pazardan alışveriş yaptığını söylemek zorunda değilsin
00 Yorumla
1 yılMarka takıntım yok zevkime de güvenirim o yüzden pazardakini beğenmişsem pazardan alır giyerim eziklikle alakası yok
00 Yorumla
1 yılSosyal medyadakiler kim ya trendyolda polyester kokan kıyafetlere tonla para versinler onlar ancak 😂😂
00 YorumlaModa & Stil konusunda 371 cevap paylaştı. Ne alaka yaaa? Onların paraları fazla geliyor sanırım. Nerede güzel ürün varsa alabilirsin. Pazar diye dandik zannediyorlar sanırım.
00 Yorumla
1 yılEskidendi o. Ṣimdi pazarda mağzayla aynı fiyat olmuṣ
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılYoo ben de kıyafetlerde markaya takılan birisi değilim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHâlâ bunu konuşan bunu diyen insanlar mı var sene 2025 üstünde bi bez parçası var işte ha o marka ha bu marka ne fark ediyor böyleleri iPhone'un her yeni modelini de almaya çalışır
00 Yorumla
1 yılEziklik değil elbette ama sahte logolu ürünler giymek ezikliğin zirvesidir.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 3,8b cevap paylaştı.
1 yılAlakası yok türkiyedeyken pazardan bir sürü basic şeyler aldım hep onları giyiyorum djxjjx
00 Yorumla Pazardan giyinmek ekonomik oluyor daha çok çeşit oluyor en güzel şey
00 YorumlaSana yakışıyosa kendine yakıştırıyosan daha fszla söze gerek yok bence
00 Yorumla
1 yılPazardan alınabilecek şeyler var elbet, güzel tshirtler esofmanlar cıkabiliyor. Alabilirsin
00 YorumlaHayır tabiki pazardan aldıklarını da güzel bir şekilde kombinlersen olmaz
00 Yorumla
1 yılne alaka herkes marka almak zorunda değil ki
00 Yorumla
1 yılHayır asla, aksine Has Anadolu insanı olarak görürüm kin, kibir yoktur mütevazidir
00 Yorumla
1 yılAsla değil nerden olursa olsun beğendğim yakıştığını düşündüğüm şeyi alırım hiç sorun yok🙂
00 Yorumla
1 yılHayır tabi ki. Bazen pazarda olan güzel şeyler en lüks avmlerde olmuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılyoo bende pazardan giyiniyorum telefonum vivo marka takintim hic yoktur olaninda zekasini sorgularim
02 Yorumla
Soran1 yılBazen pazardaki seyleri magazada bile bulamiyorum o yuzden yasasin pazarlar
Cevap sahibi1 yılHe valla
1 yılMarka önemli değil. kalite ve ucuzsa akıllı seçim yapıyorsun.
00 Yorumla
1 yılKimseyi ilgilendirmez senin ne hoşuna gidiyorsa onu giyin insanlar her zaman konuşur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılDeğil tabi ki insanların kendi kalitesi olmayınca üstündekilerin kalitesiyle dikkat çekmeye çalışırlar. Ciddiye bile almam öylelerini
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNe alakası var, giyinmenin ezikliğimi olur?
Asıl marka giyinip emperyalizmin kölesi olmak eziklik.00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Devamını Gör(117)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım