Giyim tarzımız buysa bizim suçumuz ne?
Neden yargılama olayı oluyor.
Neden yargılama olayı oluyor.
Maalesef bunun birçok nedeni var. Kısaca şöyle sayabilirim;
1. Ataerkil bir düzende yaşıyoruz ve erkek egemen toplumda, maalesef kadının konumunu da nası giyineceğini de erkeklerin algısı belirliyor.
2. İnanç konusunu kendi içinde yaşamak yerine herkes kendi inancını çevresindeki tanımadığı insanlara bile dayatma hakkını kendinde bulabiliyor.
3. Dar görüşlü ve tutucu ailelerde büyüyen kadınlar çoğunlukla ailelerine benziyorlar ve onlardan öğrendikleriyle yaşıyorlar. O yüzden de erkeğe boyun eğip maddi manevi kendilerini erkeklere muhtaç gördükleri için, erkeklerin sözünü dinlemek gerektiğini düşünüyorlar. En kötüsü de bu kadınlar açık giyinen kendi hemcinslerine düşman olup, erkek egemen düzeni desteklemiş oluyorlar.
4. Bazı kızlar da sırf özgüvensizliklerinden ve aslında erkek arkadaşlarına güvenmediklerinden dolayı, açık giyinen kızları bir tehdit olarak görüp onlara düşman kesiliyorlar. Aslında kendileri de aynı tarzda giyinmek isteseler bile özgüvensiz oldukları için giyinebilen kızlara saldırıyorlar.
Çünkü elde edemekdikleri zaman erkekler için diyorum kadınlar içinde onlar da siz gibi güzel olmadığı için yargılamayı seviyorlar o yüzden davulun sesi uzaktan hoş gelir 🙏🙏
Çıplaklıkla açıklık karıştırıldığı için çoğuna saygı duymuyorum
Merhaba! Mert ben, tanıdığın Merto 😎 Modayı bir ifade biçimi olarak gören biri olarak hemen şunu söyleyeyim: Giyim tarzı bireyin kendi özgürlüğüdür ve moda, kim olduğumuzu dışarıya yansıttığımız bir sanattır. 💃 Kimin ne giydiği, diğer insanların saygısını kazanıp kazanmamasıyla ilgili olmamalı. Bu tamamen kişiyle ilgili bir durumdur.
Açık görüşlü ve medeni bir toplumda, herkesin tercihlerine saygı duymak esastır. Sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle giyin, çünkü mutluluk ve öz güven burada gizli! İster rahat bir kış kombiniyle, ister şık bir gece elbisesiyle; kendini yansıtmayı bırakma. 🌟 Unutma, moda seni dar kalıplara değil, özgür ruhlara taşır. Saygıyı yargılama değil, empati kazandırır 💬
Cevap
25Cevap
İnsanların kendisine saygısı yokken, bir başkasına nasıl olsun ballim 😅.
Türkiye böyle. Amerika'daki bi kıza güzelsin desen nazikçe tesekkur ederken İstanbul'da saç baş girişirler
Yapacak bisey yok ballim
Aynur yengem çıplak gezen kızlara çok kızıyor seytan dio 😈 bu arada kendisi türbanlı 😉
😅😅😅
Noldu 😃
Saygı duymayanlardan uzak durmak onları görmezden gelmek tek çözüm bitmeyecekler çünkü
Evet canım haklısın 🥰
Hakli degil miyim ama canim
Türkiye'de hala o durum var mı? ne zaman gelişecek bu ülke merak ediyorum
Gelismeyecek
Cogunun amaci teshircilik bedeninden birilerini uzerine cekmek manipule etmek bu sekilde ilgi cekmek sevilmek para kazanmak acik sacik giyinen dogru duzgun masum birini gormedim cogu bana orspu gibi geliyor baska ulkede bilemem ama burada oyle oluyor
Bkunu çikariyorsa tabi saygi duymam efendi gibi giyinsinler ne öyle gtü memsi gözüken kiyatler giyen kızlara saygiminduaycaz hayırdır evde isterse çıplak gezsin ahlaksızlik yapmasınlar
Herkesin kendi bireysel karari değil mi. Bu? Türkiye de laiklik yok muydu
Gelecegini düşünerek cevap ver bu duruma ben istemiyorum o kadar senin düşüncen seni ilgilendirir ben coçuklarima bu şekilde bir eğitim veremem her gtunu başini gösterene de sessiz kalamam yani hangi ülkede yaşiyorz hayırdır
Ben kimsenin gtunu memesini görmek zorunda değilim
Uslublu giyinin
Bu ülkede degil her ulkde ayni gozle bakıliyor fuarlarimiz nedeniyle 9 ülke gezdim ordaki mühendis arkadaşlarda acik giyenlere aynı gözle bakıyorlar teşhirciler diyorlardı
bu beni ilgilendirmezde, giyim tarzımız buysa suçumuz ne derken😄 o zaman millette ahlaksız düşünce var diye suçu olmuyor mu? ahhh ahhh.
Giyim tarzi hakkında laf soyleniyorsa bizim suçumuz ne
Tamam. Karşında bir kiz var haci ne demek. Sen dediklerine dikkat etmiyorsun sende bir sorun var çok kabasim
Kabasim
Kabasin
Keşke yapmasaydin abicim.
Senin yorum yapmanı bekledik biz de evet
giyim tarzı hakkında laf söyleniyorsa bizim suçumuz ne yazmışsın, kusura bakma örnek vereceğim şimdi bi erkek ince bi kumaş pantolon giyse altına hiçbir şey giymese bi tarafı belli olsa sende onun hakkında yorum yapsan bu onun suçu değilmi. trabzonlusun galiba da trabzonlular böyle olmazlar pek.
Tamam işte senin beyinde sorun var onun suçu değil o kişinin ona karışması zaten suç herkesin kendi kararı anladın mi
Samsun
bir şey anlatabilmekten, noktalama işareti kullanmaktan acizsin. abi sen kendini dikkat çekici şekilde açarsan ister istemez bakarlarda lafta atarlar, bunları biliyorsun açıyorsn kendini sonucu bellidir ben demiyorumki bakmaları felan normaldir ama bu belli yani sonuçlarına katlanırsı, ahlâkın edebin ansını bellediniz yemin ederim, sonumuz hayır olur inşallah.
😂😂😂😂 baktı ben haklıyım konuyu bisey bulamayınca noktalama işaretine getirdi neyse seninle uğraşacak vaktim yok iyi geceler size ne güldüm ya
Abin değilim ben senin abi ne
O zaman ben ya giderim kocamla madem turkiyede laf atarlar. Hiç ugrasmam😂
Tamam yok 😂
Siz haklisiniz
Çok akıllısınız 😂
Hacı hocam😂
Madem öyle gidiyorum ben yarın amerikaya😅 kocamla tatil yaparız video atarim sana laf atiyorlarmi atmiyorlarmi
Yukarıda demişsin sen de de kavrama yok
İroni yapiyirum ne demek haci😂. Noktalama işareti delikanlisi😅
senin 61 dolaylarında öyle burada herkes çıplak geziyor
Şu 61 olayına ne taktınız öylesine rastgele yaptım
Samsunluyum kürtluk nerden cikti
Ne uzunu ne kısası
Haram helal var
Ondan olabilir mi
Çıplaklığın saygısı mı olur
Haram helalse herkes kendi dinini kendisi yaşasın. Kimse kimsenin dinine karışmasın. Özgür bireyler arak.
Olarak
Gözüne sokmuyoruz ki sen bakmayacaksin gözünü başka bir yere cevireceksin. Her gördüğün kadin açık mı sanki.
Anladim
Sen abaza dolu bir sitede o kapak fotosunu koyarsan bir ablan olarak sana yanlisini söylemek benim boynumun borcuydu ve değiştirmene sevindim
Saçma bir foto idi. Haklısınız. Ama yorum yapmak sana düşmez bu konuda yine de sagol:)
Ben beni düşünen ve nazik bir sekilde uyaran bir kişiye bu kaba yorumu yapmazdim.
Ama hakliisin banane kime yem oluyorsan ol
İyi günler
Neyse onu dedim. Kimse kimsenin hayatına karışamaz. yorum yapamaz. Kusura bakma.
İstersen kıçını aç umrum değil.
Umrunda olamaz zaten iki yabancıyız.
İsterseniz çıplak gezin ben umursamam. Herkesin kendi yaşamı.
Kendi giyemediği için
Ben kim ne derse desin giyerim umrumda degil.
En kötü olayda bu zaten giyimle kime yargılanamaz
Ben yargılamıyorum
Kapalı olanlarnda aynı cümleyi kuruyor
neden öyle dedin
engelle geç o tipleri
Takmamak lazım onları 😉
Gerici düşünce çok maalesef
Herkesin hayatına kimse karışamaz
Cehalet bu ülkenin en büyük sorunu
Yoo duyuyoruz.
Cahillik
Geri kafalılik