Ben daralıyorum sütyen takınca, o yüzden de takmıyorum. Niye böyle bir zorunluluk var ki? Canım takmak istemiyor, kime ne? Saçma sapan zorunluluklar çıkarmışlar...
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben daralıyorum sütyen takınca, o yüzden de takmıyorum. Niye böyle bir zorunluluk var ki? Canım takmak istemiyor, kime ne? Saçma sapan zorunluluklar çıkarmışlar...
zorunluluk yok. oldugunu pesınen kabul etmişsin ama neye göre öyle düşündün anlamadım. yok zorunluk. takma istersen. sana kalmıs. sadece toplumsal kural olarak cıplak gezemezsin. sanrıım kanunen de bi durum var. kabahatler kanunu mu ne var :D ama para cezası almıstı bi bayan hatırlıyorum zamanında. az bi para idi. seninki sütyensizlik.
kestir gitsin me meleri :D o zaman gerek kalmaz
Ya bu zorunluluk değilde sosyal sorumluluk gibi bir şey olmuş tabi kullanıp kullanmamak kişinin kendi tercihidir estetik şık ve rahat modelleri de var duruma göre tercih edebilirsiniz hatta seçenek çok
İnsanlık on binlerce hatta yüz binlerce yıldır var. Sutyen ise son yüz yılda. Demek ki zorunluluk değil. Belki gereklilik ama zorunluluk asla değil. 🤔🤷♂️
Evet çünkü sonu göğüs sarkması ile sonuçlanabiliyor. eğer sütyen takmaktan rahatsızlık duyuyorsan, kendine rahat bir sütyen deneyip beğendiysen ve rahatsa alabilirsin.
Cevap
61Cevap
Zorunluluk değil ama B ve üzeri kup büyüklüğündeki göğüslere sahip kadınların, sarkma ve/veya sakatlıklardan kaçınmak istiyorlarsa en azından sporcu sütyeni takmaları tavsiye ediliyor. Bir de bunun sapıklar faktörü var ki o apayrı bir konu.
Takıp takmamak sana kalmış. Ama topluma çıktığın zaman "sanane" olmuyor. Neticede insanlar insanlarla etkileşim halindeler, öylece kendi işleriyle ilgilenmiyorlar. Sütyen, göğüslerin sallanmasını ve uçlarının görünmesini engeller. Ki göğüslerin erkekler için ne kadar yüksek bir erekte noktası olduğunu söylememe gerek yok sanırım. "Bakmasınlar o zaman" gibi saçma sapan bir şey söylemenin lüzumu yok, zira buradaki herkes böyle bir şey olmayacağını biliyor. Ahlak bekçisi değilim, ne yapıp yapmayacağın sana kalmış. Ama baştan söyleyeyim, seni gören çoğu kişi hakkında kötü düşünceler üretecek. Şahsen bir kadın olsaydım, buna izin vermemek için elimden geleni yapardım.
Son cümlene kadar çok iyi gidiyordun be kral. Sen hayatını başkalarının senin hakkındaki düşüncelerine göre mi yaşadın?
Neden şahsen kadın olsaydım.. kadın olunca neden bı tabu oluşuyor onu yapma bunu yapma şunu yap şöyle olur böyle olur bı salın kadınları onların bedeni bu onların namusu ne olursa olsun hakkınız yok bakmaya!
@KelebekBlossom Şu konuda haklı yalnız, takıp takmama özgürlüğü nasıl size aitse bakıp bakmama özgürlüğü de bize ait.
@Kizgin_Kitty Hepimiz öyle yaşadık, yaşayacağız. Ama eksik, ama fazla. Sende öyle olmayabilir, ama bil ki nadir bir durumdur.
@KelebekBlossom Sakin olun. Amacım saldırı değil, yalnızca fikir belirtmek. Kadın olsaydım dememin sebebi, sorunun kadınları ilgilendiren bir konuya yönelik olması. Bir nevi "yerinizde olsaydım" demek istedim. Ayrıca bakma mevzusunun bilinçli yapılmadığını biliyorsunuz, birbirimizi kandırmayalım. Kimse gözleri kapalı gezmek zorunda değil.
Degil zorunluluk ancak meme doğa gereği zıplayan yumuşak bir yağ tabakasi. :) hareket halinde sabit tutmak gerekir eğer minik memelere sahipsen ucu üşüdügünde belirgenlesmemesi için meme bandı yapıştırman gerekebilir. Görduklerinde dalga geceblirler. Toplum kurallarinda sana kimse sütyen. Takacaksin diye bir dayatma sunmaz ancak. memenin ucu bariz belli olursa seni uyarmaya bile kalamadam taciz ederler. Evde giymesen ailen farkettiginde hoşlanmaz yani dayatma yok ancak sende memeni kimseye dayatamazsin. :)))
En doğru cevap
Sütyene karşısın ama burada insanların fikrini soruyorsun. Demekki insanların ne düşüneceği senin için önemli. O yüzden sen sutyensiz gezemezsin. Ayrıca göğüs uclarin belli olur ve bu teshircilige girer. Ve yine ayrıca erkeklerin büyük bı kısmı doğası gereği görerek tahrik olur. Sonra banane bakmasınlar diyemezsin. Yürürken sallanır bu seni rahatsız eder. Birde yerçekimi kanunu var biliyorsun. Yani destekli dantelli vs şeylerden ziyade spor tarzı rahat şeyler kullanırsan hem sen rahat edersin hem de doğa.
Ben bile bakıyorum sövuyorum içimden valla iğrenç duruyo
@Opucukopucj 😱😱😱😱😱
Nitelikli , bilgili ve tecrübeli bir görüş gerçekten. Bu görüşünüz için size çok teşekkür ederim 🌹
Erkeklere bak işlerine geliyor ya nasıl hayır diyorlar. Sütyen takmadigimizda hem çok sallanıyor hem uçlar belli oluyor yolda görüyorum koca koca karılar sütyen takmanmis belli otobüse koşuyor göğüsler bir sağa bir sola bende içimden sövuyorum kendini obje olarak görüyorsan buyur takma
Bence saçma. Sütyen kadınlar için gerekli olan bir şey. Bir erkek sütyen olmamasından keyif alıyorsa o da onun canım
Erkekler abaza olduğu için sapık olduğu için böyle derler tabi analarıni bacılarıni sütyensiz çıkarsınlar yiyorsa
Ya diyorum ya zaten saçma bir şey. Sütyen takmalı zaten kadın
Neden bu kadar çok sinirlendin
Evet takmalı iç çamaşırı çünkü niye sinirlendim çünkü bunlsr yüzünden toplumda ahlak kalmadı ben dışarda milletin göğüs ucunu görmek zorunda değilim midem bulanıyor
Yazmadın
@Aşkadamj006 Ben italyada okurken " Sutyensiz kadın hareketi" diye boydan boya pankart asmışlardı...
Bence önemli olan şık olabilmek... Yoksa kimse kimsenin ahlak bekçisi değil...
Görmek istemiyorsan çevirirsin başını bakmazsın...
Mesela ben
Milleti cıbıl cıbıl görmekten rahatsız olduğum ve plajlarda abazan muamelesi yapıldığı için gitmiyorum
@Freddy1616 aman kanka takan taksın takmayan takmasın bizi ilgilendirmez
Sağlıklı veya rahat da değil zaten onun yerine illa bir şey giyilecekse bralet veya sporcu braleti tarzı bir şey giyilebilir bir de yatarken sütyen takmayın kesinlikle aranızda yapanlar vardır diye ben yine de uyarayım sağlık açısından iyi bir şey değil uyku kalitenizi mahveder ve sıkar yani gerek yok rahat uyuyamazsınız o şekilde
takmak zorunlu degil sadece uclari gözüktüğü icin bide gogsu dolgun olanlarin gogusleri sarkik olmamasi ihtimaline karsi takiyorlar bunların demirli sutyeni ve demirsizi var demirle rahat edemiyosan demirsizi takabilirsin varla yok arasinda hissetmiyosun bile
Uçları çok belli olan takmalı bence
@Dansoo abi lütfen bu kadar yukarıdan atma , düşecek kırılacak filan gerek yok.
şaşı gözlü erkek sayısın da rekor artış olur gibime geliyor kafaya takınca güzel oluyor
Sutyensiz olmaz. Kafanın rahat olması için sutyen şart.
Evet
Aklıma "memelere özgürlük " sloganı geldi😅 zorunlu değil takmak ancak dışarıda hoş bir görüntü olmuyor. Evde takma.
çok haklısın kime ne ki istediğini yap vucut senin organ senin. İster giyersin ister giymezsin
Ben de nefret ediyorum ama dışarı çıkarken mecbur kapı çalınca da üzerimize bol bir şey çekmek zorundayız 😅
Kendi tercihin bizene senin sutyen takip takmamandan
Aradığım yorum
Bir zorunluluğu yoktur belki ama toplumsal kurallar diye bir şey var o kurallara uymamız gerekir diye düşünüyorum
takmak zorunda değilsin ama kazası var belası var. hastahanelik falan olma durumlarında iç çamaşırı gerekli
sütyenin kadın sağlığı için zararlı olduğunu söylüyorlar gönül ister ki takmayalım ama tc yapısında zor
Siz bilirsiniz. Bıngıl bıngıl sallanması da sıkıntı olabiliyodur, sıkmasıda sizin için. Diye düşünüyorum
Bence de abi takmayın yani, memelere özgürlük diyorum feministler like buttoneee LŞKSDAFKŞJFFSLSDAASASF
Bir zorunluluk değil ve zorunluluk olmamalı. Tercih size kalmış. Bence nasıl rahat ediyorsanız öyle giyinin.
Takmak güzel olur bence hem kızın güzelliği için hemde takmadığın zaman bazen rahatsız oluyorsun ondan dolayı
biz erkeklerde o zaman külot boxer giymeyelim olsun bitsin bizde pipi sizde göğüs uçları gözüksün
Sormuşsun cevabıda vermişsin
Birde gizli üye
ayh
sktumun orta doğu fareleri doluşmuş yoruma bacım beden senin bedenin istediğini yaparsın bakmakta da biz özgürüz demişler bir de tacizciler :Dd ben de bu mentalitede olmama rağmen bu farelere malzeme vermemek için takıyorum fırsatın varsa yurt dışına çık orada kim ne giymiş kimin dötünde don var kimininde yok milletin umrunda değil
Hayır çoğunlukla takmıyorum. Takmadığımda daha rahatım o yüzden takmamayı tercih ediyorum.
Çok büyük ve sarkık değilse bol şeyler giyildiğinde takmaya gerek yok. Sırf sütyen takmak istemediğim için memelerimi küçültmek istiyorum
Büyükse takmak lazım yoksa herkesin gözle tacizine maruz kalırsın
bazı durumlarda hayır ama sağlık açısından gerekli diye duymuştum
Kim diyor zorunluluk diye yazın çevremde kimse takmıyor
Takmayana adli işlem mi başlatıyorlar artık 0_0
Evin içinde takma ama dışarda takmamak gerçekten kötü bir görüntü
Zorunluluk tabi. Ben bile takıyorum. Zorunlu olmasa takmam
Neden zorunlu olsun ki kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle takıl
Zorunluluk değil ama benimkiler büyük olduğu için bi ihtiyaç gibi artık
vay be güzelmiş :) Bir de sütyen takmak büyümesine yardımcı olurmuş doğru mu
Sanmıyorum
Anladım hobilerin neler
@YoğurtluTantuni345 bu soru ile hobilerin ne alakası var?
Ama takılmadığında uç kısımlar tahriş olurmuş sonra sızlar
Puahahhahaha
Komik mi
@adaeternum aga canım mısın sapık mısın?
Ne alaka?
Küçük memelee neysede büyük ikizlere takmadan olmaz ki
Katılıyorum bazen gözüne gözüne sokuluyor sanki
Puahahahahhahaha
Bence takmak zorunda değiliz fakat erkekler sapık olmasa bile dikkatini çekiyor doğaları gereği mesela bazı kızlarında erkekler gri eşofman giyince ya da boxer giymedikleri zaman dikkatini çekiyor
Bizim bir arkadaş boxer arasına cop sokmuştu kızlar acaip bakıodu :))
Zorunlu değil, sağlıklı olmadığı bir gerçek.
Ben de transparan bir şey giymediğim sürece takmıyorum mis💅🏻
Zorunluluk değil de elinin altında rahatsız etmez mi bir o yana bir bu yana
büyüklüğüne göredir bence
Takma göğüs ucu pedi kullan istersen kullan onuda ama göğüslerin kaç beden büyük mü o yüzden mi rahatsız oluyorsunuz acaba
Öyle bir zorunluluk yok fakat genelde uçları belli oluyor ve iyi bir görüntü çıkmıyor ortaya. Tercih meselesi
Ama tamamen fiziksel bir durum. Göğüs büyükse sudyen takmadan rahat edemezsin. Destekler. Normal veya küçük ise gerek yok bence de:)
Göğüslerin sarkık olmasını istemiyorsan muhakkak sütyenini takmalısın. Örnek Afrikalı kabile kadınları hiç takmaz ve genelde göğüsleri sarkık olur.
değildir tabii, ama maalesef ki coğrafya da kaderdir, hele ülkenin günümüzdeki hali düşünülünce dışarıda rahatsız olmamanız zor. Ha belki de kanadadasın o zaman yelkenler fora :D
Tabiki de zorunda değilsin prenses o da nerden çıktı istemiyorsan takma
Gece çıplak uyumayı sever misin
Sütyen takmadigin zaman milleti rahatsız edecek şekilde belli oluyorlarsa takacan tabi mal mısın
Milleti neden rahatsız etsin ki?
Yurtdışında kimse rahatsız olmuyor?
@Freddy1616 yurtdışındakiler bariz ederek bakmıyor+ bizim abazalar kadar dürüst değiller belki ondandır *kalp*
Bencede haklısın memeleri gözüksün ki ilişkide memeleri emerken nasıl meme emecegimizi anlayalım haklısın hanfendi👏
?
Rahatsız edici görünüyor bence. Ben takmayı tercih ediyorum. İsteyen takmayabilir tercih meselesi
Bence kesinlikle değil ama büyük göğüslü isen giydiğin kıyafette çok hoş durmuyor bence ama
Takmasam rahat edemem ama eve gelince söküp atıyorum 🙈😅
Ben takmiyom
Değil tabi ki nasıl rahat hissediyorsan öyle gez dolaş giyin
Hayır tamamen estetik amaçla yapılan birmeylem
takıp takmamak senin elinde olan bir durum buna kimse karışamaz
Sana kalmış bir şey ama toplum öyle karşılamaz
Zorundasınız, insan onuruna yaraşır bir hayat için herkesin uymak zorunda olduğu normlar var.
Bu norm nerde yazıyor?
Salon rahat bırakın ikizleri yaa bu ne bellemissiniz sudyen çok gereksiz bir şey bence
değiliz ben takmıyorum
belli olmuyor mu
Takmazsam cok belli oluyo
Erkeklerin de belli oluyor ama takmıyorlar?
@Freddy1616 bro senin amaç ne
@Acikli_kebappp ne gibi duruyor uzaktan?
@Freddy1616 ya bilmiyorum ama insanın tipinden dürüst olup olmadığı hissettiriyor kendini
@Acikli_kebappp tipimi nerde gördün?
ben zorunlu hissediyorum kendimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?