Lütfen kaba yorumlar yapmayın. İki yıl önce kapandım. Ama şu an memnun değilim. Açık olmak istiyorum. Saçlarımı seviyorum. Ama ailem, akrabalar açılırsam neler neler derler.
Böyle de çok mutsuzum. Ne yapacağım
Böyle de çok mutsuzum. Ne yapacağım
samimi olmak en önemlisi ama ailenin tepkisinden çekinmen normal. hele bir de aile yönlendirmişse. o yüzden bak sana ne diyeceğim, tam olarak başını açmasan bile en azından bol bir şekilde saçlarının önü hafif açık kapatmayı dene bakalım. ailenin buna verdiği tepki sana büyük ölçüde fikir verecektir. tepki göstermezlerse başını açsan çok da sorun olmayacağını anlamış olursun. kimsenin sana açıl ya da kapan demesine izin verme, bedeninden sorumlu olan tek insan sensin ve o emanetle ne yapacağın da, allah ile olan vicdan muhaseben de yalnızca seni ilgilendirir.
canım ailenle konuş derim. ne olursa olsun konuş. konuşmana rağmen kapalı olmaya zorlarlarsa kendi ayakların üzerinde durabildiğin zaman istediğini yaparsın. tabi öncelikle emin olman gerekir bu karardan. bir heves olmamalı
zorlamazlar fakat ben iğneleyici laflara gelemeyen biriyim
o zaman işin zor. o laflar mutlaka olucak ve sen engelleyemezsin
Önce konuyu ailene aç. Ama pat diye söyleme alıştıra alıştıra. İlk Anneler ile konuşma daha mantıklı, babalar biraz sert tepkiler verebilir. İş kavgaya gitmeye başlarsa her seferinde alttan al. Kavga asla etme.
Baktın hiç umut yok başka şehirde üniversite şansını zorla. bir kaç sene içerisinde ayrılacaksın nasılsa evden o zamanda farklı şehir olasılıklarını değerlendir.
Sen zaten başkaları desin diye kapandığın için, başkaları neder diye şimdi açılamıyorsun. Senin Tesettürün Allah rızası olsaydı eğer, içinde o huzuru, o muhappeti hissederdin. Senin ki psikolig ruh karışımından meydana gelen kararsızlıktır. Onu bunu boşver, kendini nasıl hissediyorsan öyle yaşa.
Cevap
45Cevap
Bir arkadaşım vardı, mutaassıp ve muhafazakar bir ailenin kızıydı. Babası sadece akrabalara karşı mahcup konuma düşmemek, laf yememek için kızlarını yönlendirirdi. Ne pantolon giydirir, ne eşofman, ne okumasına izin verir ne gezmesine. Ablası çarşafa büründü, sonra dayanamadı türbana geçti, yine dayanamayıp açıldı. Türban-ferace-açıklık arasında gidip geldi. Böyle kısıtlamalar ve dayatmalar gerçekten kişinin kendisini bulmasını engelliyor. Ailende samimi olduğun kim varsa, annen, ablan, abin vs. karşına al konuş. Derdini anlat. Bu işlerde zorlama olmayacağını (!) da hatırlat çok "dindar" ailene... Annen baban sana saygı duyup arkanda durduğu sürece o akrabaların ağzı kapanır. Önemli olan ailenden anlayışlı olmalarını istemek ve anlayışın "genişlikten" ibaret olmadığını öğretmek.
ev içinde saçlarınla ilgilen. fön çek, maşa yap artık ne seviyorsan. sonuçta şu an ki duygun dışarıda görüpte yapamamaktan kaynaklı olabilir. ne çirkin kızlar var saçlarını salıyor dimi :D ama aldırma ev içinde kendini tatmin et. bu düşüncelerin gelip geçici. mutlu olmaya bak. yaptığın güzel bir iş aslında.
normalde dini konularla ilgli çok cevap vermiyorum bu siteyi bu konuları konşmak için lakayit buldugum için fakat bunu ibadetine dikkat eden biri olarak sölüyorum bişey yaparken sırf çevre için veya tepki almamak için yapıyosan yapmaman senin için çok daha hayırlıdır saçlarını aç demiyicem ama kendini iyice ölç tart saçını neden kapattığını felan bir düşün eyer hiç istemiyosan zorlama kendini
kapalıyken mutlu olanlar, saçlarını sevmiyor mu şimdi? insan nasıl olur da Rabbinin ona yakıştırdığı şeyden mutlu olmaz? ben bunu anlamıyorum ve sanırım ömrüm boyunca da anlayamayacağım. Yorumum kaba değil ama içimde kalmasın şunu da belirteyim; başörtünün anlamını bilmediğin için mutlu değilsin ve işin iyice suyunu çıkardınız.. bu başörtüsüne yapılan bir hakarettir. anlamını bilmeden başörtüsüne yaklaşmayın yeter.
bence kısa bo duygu karmaşasi içindesin ben yeni kapandim kendi isteğimle hatta aileme karsi yaptım bunu inan saçlarımı çok ama çok seviyorum çok da güzel olduğunu söylerlerdi bnce de öyle.. bak bu düşünceler benim de aklimda var ama bunlar vesvese.. uyma canim bunlara ömür çok kısa insAllah cennette istediğimiz sekikde yaşıcaz cehennem azabina düşersen bu çok sevdiğimiz saclarimiz bile yanacak:(
Açıl o zaman demek yanlış. Bu hisler çok normal. Sen de normal bir kızsın. Sadece neden kapandığını, neden kapanmanın önemli olduğunu öğrenirsen daha kolay sabredeceğini düşünüyorum.
Böyle düşüne düşüne bayadır sabrediyorum. Açılmak çok günah ama böyle istemeye istemeye örtüyü takmak.. ne bileyim ya. Acaba bu düşüncem biraz daha sabredersem gider mi kafamdan
Daha fazla öğren derim. Helal, haram.. Peygamberimizin eşleri... Onların hayatları.. Kapanmanın faziletleri.. Mükafatları... Cezaları.. Öğrendikçe rahatlayacağına eminim. Sonuçta bu psikolojik bir şey.
Bu videoyu izleyin çok güzel bir video bence. Namaz ve tesettür insana hiçbir zararı yoktur. www.izlevideo.net/...larken-yakalarsa--347181.html
Senin durumunda olan arkadaşlarım vardı. Yaşları ilerledikçe daha iyi düşünebildiler ailelerine açtılar şu an hem istediği şekilde giyinebiliyorlar hem zamanla ailelerinin onayını kazandılar
Nasıl mutluysan onu yaşayacaksın. Tek yolu bu. :):
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif
Sen böyle mutsuzken seni taktir etseler ne olur etmeseler ne olur. Açılmak istediğini söyle. Biraz sıkıntı olur ama sen sonunda açılırsan daha mutlu olursun
Kimse senin günahına ortak olmıcak. Bu yüzden kimseyi dinleme kendin nasıl istiyorsan öyle yap ailenlede uygun bir dille konuş. Taşıyamıyorsan acıl derim.
sen istemiyorsan ha kapalı olmuşsun ha açık ne farkeder ki insanın içinde olmalı bu olmadıktan sonra zaten olmaz o
bu kimsenin hayatı değil senin hayatın. Başkalarının istediği gibi yaşamak. Hem de sadece bir kere birkaç sene tadını çıkarabileceğin gençlik yıllarında. Ayrıca Allah rızası için kapanmak çok güzel bir şey ama içinden gelmedikçe anlamı yoktur bence.
açıl tabikide milletin kararlarına göre mi yaşıycan sen kocanı okulunu evini yurdunuda onlara göre seç o zaman
açık kende kapanmak istersin, insan her halinden ne kadar memnun değilse de öncelikle şükretmeli ve sabırlı olmalı...
Başkalarının lafına sözüne bakarak yaşıyorsan ve kararlarını alıyorsan bu kararlar kendi kararın degildir canın nasıl istiyorsa öyle yapmalısın
Ah be kizim korkutuyorsun beni ya :/ bende istiyorum ya bu dusunce korkutuyor beni :/
Ya Allahtan yardim iste alisman icin ya da acil sacma sapan ortalarda dolancagina acik kal daha iyi.
Bilinçsizce kapanmanın sonudur bu.. İstekle kapanmak değil bilinçli kapanmak lazım.. Bence biraz oku araştır..
zaten isteyerek kapalı değilsin açıl ailenlere de zorla olmayacağını söyle zamanı gelince daha içten kapanabileceğini söyle inanarak yapmıyorsan ne önemi var
Bunu aileme söylersem hemen ' iyice bozuldun sen' gibi laflar edecekler.
böyle bozulmuyor musun hem açıklar bozuk mu oluyor ailene bunu tatlı dille anlat insanların karakterlerinin başı açık ya da kapalılıkla olmadığını eğer için kötüyse her şekil kılıfına uydurur insan madem ailen katı bu güveni ver
Bulutsuzluk Özlemi - Özgürlük emek ister - dinlemelisiniz
Kime ne açıp kapatmandan anlamadımki. O günahıyla sevabıyla sana ait birşey bence kimsenin birşey demesini kulaa asma nasıl istiyorsan öyle takıl.
Ailen açıldın diye dünyanı başına yıkacak kadar katı değilse açıl, bir kac gün konusurlar sonra susarlar diye umuyorum
Ortunme Felan İnsanlarin Uydurduklari Seyler
Tanri Gercekten Var Ama Tanrinin Emirleri Dedikleri Cogu Sey Batil Sonradan Eklenen Seyler
Bence alismalisin alisirsinda dert etme. acikken kapanman normal gozukür ama kapaliyken acilman herkes icin tuhaf olur.. kesinlikle acilma derim
O ne der bu ne der diye yaşarsan... Kimse için değil sadece kendin için yaşamayı bilmelisin bu hayat senin verdiğin nefesi bir daha alamayacaksın kendi kıymetini bilmelisin
şu düşüncenle zaten kapalılığın formaliteden ibaret !!!
Aynı Ramazankzlyll'ın dediği gibi, kapanmak istemiyorsan kapanma, kime ne senin baş örtünden, millet önce kendi karısına kızına baksın.
Bunu tasiyamiyosan hic takmayacaktin o basortuyu sen Allah icin kapaniyosun
Açık ol içinde zaten o duygu yoksa takmanın hiç bir sevabı yok ailenede böyle söyle
Sözde sizin dininiz zorlama dini değildi. Açıl boşver. Bu senin hayatın. Kimse karışamaz.
biraz laf ederler sonra susarlar. boşver. şu anda o başörtünün sevabıda yok yani
sevabı olup olmadığını sen bilemezsin. belki de istemeyerek, kendini zorlayarak yaptığı için daha çok sevap alıyor ya da insanların sözlerinden dolayı kapalı olduğu için daha az sevap alıyor. bilemezsin
Aile ve mahalle baskisini yenmelisin... Bunun içinde ozguwenin yerinde kulakların kapali olmali
Boştan yere takıyosun o zaman :( tanıdıklarında 2 gün konuşur susarlar sonra nasıl istiyosan öyle yap bence :(
Seni mutsuz yapan etken ne neden mutsuzsun hic dusunup cozum bulmaya calistin mida hemen acilmayi dusunuyosun
Çok uzaklara gidelim, hayatımızı kökten değiştirelim ama cesaret yok işte. İnsan herkesi her şeyi geride bırakıp gidemiyor :(
Baştan kapanmasan neyse , sonradan açılana iyi gözle bakmam^^
Neden?
Birak ne derse desinler. onlara gore mi yasayacaksin hayatini?
Bende icime sinmeye sinmeye kapandiydim. En sonunda cikariverdim millet sana bön bön bakacak ama kimse agzini acamaz sizene dersen
Sen kapali degilsin ki amellere niyetlere gore. Uzuluyorum kalbi bugulan mis insalara sadece.
Eğitimin çocukken verilmesi gerektiğinin
Kanitisin.
çoğu kapalımız mahalle baskısı dediğimiz olay yüzünden kapalı.
Kpalı ol ya nlur ki ya nyin eksilir ack kızlarmı özenyon
içindne gelmıyorsa akapanam ailen için değil allaj için kapan
Bence yavaş yavaş açılmalısın alıştırarak önemli olan senin mutlu olman.
Bunlari ailenle konus bizim elimizden bisi gelmez ailenden akil alman lazim :/
Önemli olan Allah'ın ne diyeceği değil mi?
Kendinden emin olmadan kapanmamalıydın
başörtünün üstüne peruk tak
istemiyorsan zorlamayacaksın
evde acik degil misin. d
Ailenin ve akrabaların sana kötü birşey demiyor.
modern giyinirsen daha mutlu hissedersin
Keşke baştan iyi düşünseydin.
kapalı olmayı istemiyorsan zaten açıl bence
Nasıl mutluysan onu yaşayacaksın. Tek yolu bu. :)
Açıldı kapandı derken adin çıkar
Neden mutsuzsun?
Kapalı olmak istemiyorum
Neden ama? Bir sebebi olur. Kapanıcak kadar seviyeye gelmişsin 'kapanmak istemiyorum' mantiksiz bir aciklama olmaz mi?
O zamanlar arkadaş çevrem falan hep kapalıydı. Gittiğim yerler beni buna itti. İsteyerek kapandım aslında. Ama lise 2 den sonra açıklara özenmeye başladım. İstediğim kıyafetleri alamadım kapalılık yüzünden. Saçlarım çok güzel. Bende diğerleri gibi onlarla uğraşmak, düzleştirmek vs istiyorum.
senin hayatın baskasinin değil
girmişssin bir yola. durmadan ilerle
nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar