Güncellemeler
1 yıl
60 derecede yüksek bir sıcaklık mı?
Güncellemeler
1 yıl
Polar*
Triko pantolonları, kazaklarımı, polat pijama üstü ve altını, atlet, külot, çorap ve sutyenleri 60 derecede 2 saat 2 dk programda yıkadım çamaşırları zarar verir mi bu durum? Öyle yıkamasam daha mı iyiydi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayatım sütyenler 400-500 lira olmuş O kadar pahalı bir elbiseyi 60 derecede yıkanır mı
Çok mu yüksek 60 derece
Eğer yüksek Tabii ki hani aşırı derecede yıpranır rengi solar ve çok çabuk tahriş olur yani
Tekrar öyle yıkamayayım o zaman.
Yani pazardan alıyorsan ucuz oluyorsun Demek yoksa penti'den veya victoria'dan alıyorsan 500-600 lira yani bence o derecede yıkanmaması lazım
Soğuk havada astım o engeller mi yıpranmasını
60 derece oldukça yüksek bir ısı, o yüzden yıpranır bence
Zamanla yıpranır çabuk eskir
Bir daha öyle yapmayayım o zaman. Daha iyi yıkansın diye yapmıştım pişman oldum.
İdeal yıkama sıcaklığı ne ise onda yıka bence. Çok mu kirliler?
Çok birikmişti çamaşır ben de öyle yıkadım. Her zamanki kirliliğindeydi çok üzüldüm şimdi ama ya yeni aldığım pantalonlar. da. vardı içinde. Soğuk hava belki yıpranma riskini azaltır dışarı astım. Bir daha yıkamayayım öyle.
Aynen bi daha yapma öyle daha zararlı çıkıyorsun
Soğuk hava yıpranmasını engeller mi peki
Pek engellemez bi kere yüksek sıcaklık onu haşat eder bu yüzden genel olarak ideal sıcaklıkta yıkamak lazım
Bir daha öyle yıkamazsam bir şey. olmaz ama değil mi
Evet bi daha yapmazsan bi şey olmaz bi seferde hemen yıpranmaz. Her seferinde yapsan çabuk yıpranır
Bir ara alışkanlık yapmıştı bende öyle yıkamak uyuz ihtimalinden dolayı. Aylarca öyle yıkadım sonra normale döndüm dün yine 60 derecede yıkadım. Şu an çok üzüldüm ama ya.
Yani gereksiz yere yüksek sıcakta yıkamak çamaşırın ömrünü azaltır
Yaptık bir hata. Ne yapayım üzülmeye devam mı edeyim? Kafama çok takarım şimdi ben cidden.
Bence takma kafana canım
Zaten olan oldu artık. Telafisi yok değil mi bir sonraki yıkamada 40 derecede yıkasam düzelmez mi
O kadar üzülüp kafaya takma :)) sen kaç yaşındasın neler yapıyorsun biraz kendinden bahset
25 yaşındayım
Hangi şehirde yaşıyorsun?
Geç oldu uyumam lazım artık iyi geceler
Peki iyi geceler
polat alemdari alemden temizledin demek
Yıpranır tabi
Sütyenler gitmiştir
Tek senin sütyenlerin mi