90 derecede yıkanan pantolon çeker mi, kot pantolon nasıl çeker?

Kestirip daraltıraçam ama ondan önce yüksek sıcaklıkta yıkasam çekmez mi, rengi acar mı? Kot pantolon 60 derecede yıkanırsa ne olur?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer 
Merhaba,
Bildiğimiz gibi her kumaşın yapısı ve dayanıklılığı farklıdır. Bu yüzden de her kumaşın yıkandığı program ve tabi ki de yıkama derecesi farklıdır. Bunlar göz önünde bulundurulmazsa ister istemez kumaşa zarar verebiliyoruz.
Hadi önce hangi kumaş türünün kaç derecede yıkanması gerektiğini öğrenelim. Aklıma gelenleri yazıyorum hemen.

Pamuklular: Beyaz pamuklular için genelde 80- 90 derece, renkliler için ise en fazla 60 derece önerilir. Ama ben renkliler için 40 dereceyi ve beyaz pamuklular için de 60 dereceyi öneriyorum.
Ketenler: Bu kumaş türünde de 60-80 derece önerenler oluyor. Ben deneyimlerime dayanarak en fazla 60 dereceyi genel olarak 40-50 dereceyi öneriyorum.
Yünlüler: Yıkama suyu sıcaklığı 30 dereceyi geçmemelidir. Sarkmaya çok müsait kumaşlar oldukları için yüksek derece kesinlikle önermem.
İpekler: İpek kumaş çok hassas olduğu için genelde elde hafif ve zorlayıcı olmayacak bir yıkama veya kuru temizleme önerilir. Çamaşır makinesinde ise 30 -40 derece sıcaklıkta yıkanmalıdır.
Sentetik elyaflar: Bu kumaş türü için 50 – 60 derece sıcaklığı öneriyorum.
Polyester :Yıkama sıcaklığı 50 -60 derece olmalıdır.
Kadife: Dikkat edilmesi gereken ve yüksek ısıdan kaçınılması gereken bir kumaş türü. Bu yüzden de 40 derecede yıkanmalı.

Şimdi de ana konu yani kumaş olan kot kumaş üzerine yazalım.

Aslında yanıtı hemen önceki başlıkta verdim. Kot pantolon sanılanın aksine çekilebilen bir kumaştır ve kot pantolonu 90 derecede yıkamak hem renginin akmasına sebep olur hem de çekilmesine sebep olabilir.
Kot pantolonu yüksek ısıda, devirde ve yanlış programda yıkamak çekmesine sebep olabilir. 90 derecede yıkanan pantolon mutlaka formunu değiştirir ve bir şekilde deformasyona uğrar.
Aslında 60 derece kulağa kot pantolon için uygun bir yıkama derecesi gibi gelse de kot pantolona zarar verir. E tabi bir de olayın daha derin hali var. Bazı kot kumaş türleri 60 dereceye dayanıklı olabiliyor.
düdük gibi çeker. kumaşın tüm dokusu bozulduğu için şekilsiz bir hal alır, renginin bozulması da cabası. hiç böyle bir şeyi denemeden direkt olarak işinin ehli bir terziye göster.
Pantolonun kumaşı nedir , ama yanlış olur bence hiç deneme ,terziye git direk ..
kot pantolon colins ten aldım.bana terzi yolu göründü
kot pantolon çekermi hiçç allasen .. Terzi farz oldu sana :)
:DD çekmez mi bilmiyom ki :)
Cevap
1Cevap
90 dereceye atda erisin:))) pantolonda hal kalmaz be:)
:)) dün çok kararlıydım allah tan atmamışım :D
hipotenüsünü al bakalım. çekerse senndir çekmezse terzinin.
Umursaya umursaya bunu mu umursadın. :))
pantolon önemli ya :))
Ortada pantolon kalırsa muhtemelen çeker :)
:))
tayt gibi olurdu .p neyse terziciyi bekletmiyim :DD
boyu kısalır
30 derecede yıka.
o zaman faydası olmaz ki .s
kumaş türüne bağlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?