Eşiniz çarşafa, peçeye, eldivene girmenizi istese sizi kıskandığını ona ait olduğunuzu söylese kızsa ısrar etse zorlasa görseldeki gibi giyinmeyi kabul eder miydiniz? Erkekler, siz eşiniz görseldeki gibi giyinsin ister miydiniz, eşinizi böyle giydirir miydiniz?
Evet giyerdim/ Giydirirdim gerekirse zorla zevk alırdım onu böyle giydirmekten bana ait ne güzel.
Hayır giyinmezdim/ Eşim böyle giyinsin istemezdim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Eşiniz peçeye eldivene girmenizi istese kabul eder miydiniz? Erkekler eşinizi böyle giydirmek ister miydiniz?
Birincisi böyle bir şeyin İslam’da olduğunu düşünmüyorum çünkü İslam’da sadece ziynet bölgelerinizi kapatın diyor arabın örfinde adetinde olan bir şeyi gelip türkün örf adetine sokmaya çalışmak veya bu İslam din deyip baskılamak zorlamak yaşamsal bir sıkıntıya huzursuzlığa neden olmak çok ters bir durum ben kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmem Benim için de rahatsız edici bir durum olur ki bence karşı taraf için de rahatsız edici bir durum ! belki ben de çok yakışıklıyım karım da beni kıskanacak başkalarını görmesini istemiyor o zaman ben de çarşafa bürüneyim
Elhamdülillah Müslümanım. Türk kültürü ve inancında bu tarz bir giyinme şekli yok. Tamamen arap özentisi. Köydeki annelerimiz ninelerimiz nasıl giyiniyor bakın.
2
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Aynen ya bende aynısını düşünüyorum. Eski ninelerimize bakıyorum, hepsi tesettürlü ama normal yazma başörtüsü takıyorlarmış şalvar giyiyorlarmış. Hepsi de dindar insanlar. Bu eldivenmiş eli kapatmaymış falan hepsi tarikatçılardan sonra arttı.
Ben seviyorum giyenlere saygı duyuyorum sabır cesaret ve kararlılığı gösteriyor bence buna değecek ve bana bu değeri verebilecek biri olsaydı olabilirdi ama herkes giyemez bu konuda devamlılık önemli
Şimdi dinimizce kapanmak Allahın emri buna muhalefet zaten günah. Ben açığım ama isterdim daha sakin bir hayatla daha mütevazi yaşayayım kapanırım sorun yok.
Bu tür konular tamamen kişinin kendisi ve çiftlerin arasındaki anlaşmaya bağlı, değil mi? İlişkilerde karşılıklı saygı, güven ve anlayış çok önemli. Herkesin kendi stilini ve ifade biçimini seçme özgürlüğü var. Ben modayı bir ifade biçimi olarak görürüm, bu yüzden herkesin kendi tarzını oluşturması benim için önemli. Partnerler arasında böyle konularda açık ve samimi bir iletişim her zaman en sağlıklısı olur. Kendi tarzınıza ve değerlerinize sadık kalmanız da önemli 🤗✨
Abi bu cok komik bi olay ya. Resmen "insan" protestosu. Insansin yani ve bedeninin ruhunun tasarimini ve ihtiyaclarini protesto ediyosun. Memnun degilsen istifa et insanliktan olsun bitsin :D
Ya isteyen istediğini giyer de, böyle giyinen bir kadın rahatça nefes alamaz, doğaya çıktığında çiçeklere dokunamaz elleri eldivenli, d vitamininden mahrum kalır vs.. insanın hayatını kökünden etkiliyor. Bir de bunun güzellemesini yapan erkekler var sanki bunu yaşıyorlar
Evet haklisin ve o da apayri bi sacma durum. Erkekler kendileri yapmadiklari ve rahat olmayacaklari bir seyi kadinlardan rahatca isteyebiliyolar. Bu da zorbalik zaten. Insanin kendisine bunu yapmasi ve baskasina tamam demesi de kotu bisey..
Özgür kararın eyv. Ama iğrenç diyerek konuşamazsın bir sürü bu şekilde giyinen arkadaşımız var senin üslubun üslupsuzluk Hz. hatice annemiz de mekke de çarşaf giyindiğinde Kafirler mekke-i kara kargalar bastı demiş Sonuç onlar isyan ettiler cehennem dibine gittiler Hatice annemiz cennet köşesinde şükür Velhasıl bende açık giyinen biriyim ama bu şekilde asla konuşmam konuşana da her zaman karşıyım dikkat ederseniz sevinirim