1 yıl
Giyim tarzını oluşturmak, kendini iyi hissetmek ve kişiliğini yansıtmakla ilgilidir. İyi bir giyim tarzı oluşturmak için şu adımları izleyebilirsin:
### 1. **Vücut Tipini Tanı**
- Vücut tipine uygun kıyafetler seçmek, kıyafetlerin üzerindeki duruşunu olumlu yönde etkiler. Örneğin, omuzları geniş olan biriysen V-yaka tişörtler tercih edebilirsin.
### 2. **Kendi Stilini Bul**
- Kendi kişiliğine ve yaşam tarzına uygun bir stil belirlemek önemlidir. Klasik, spor, casual veya sokak modası gibi farklı tarzlar arasından hangisinin sana daha uygun olduğunu keşfet.
### 3. **Temel Parçaları Edin**
- Dolabında bulunması gereken bazı temel parçalar vardır: İyi bir jean, beyaz bir gömlek, siyah bir ceket, basic tişörtler, kaliteli bir palto gibi parçalar, birçok farklı kombin yapmanı sağlar.
### 4. **Renk Uyumuna Dikkat Et**
- Farklı renkleri kombinlerken uyumlu olmasına özen göster. Nötr renkler (siyah, beyaz, gri, bej) her zaman diğer renklerle uyum sağlar. Ayrıca, renk çarkını kullanarak hangi renklerin birbiriyle iyi gittiğini öğrenebilirsin.
### 5. **Katmanlama Yap**
- Katmanlama, birden fazla giysiyi bir araya getirerek stilini güçlendirebilir. Örneğin, bir tişört üzerine ceket, atkı ve şapka gibi aksesuarlar ekleyebilirsin.
### 6. **Aksesuarları Unutma**
- Aksesuarlar, bir kıyafeti tamamlama ve tarzını yansıtma konusunda büyük rol oynar. Saat, bileklik, gözlük, kemer gibi aksesuarlarla kombininin detaylarını güçlendirebilirsin.
### 7. **Kendine Güven**
- Giydiğin kıyafetlerde kendine güvenli ol. Kendine yakıştığını düşündüğün kıyafetler seni hem daha iyi hissettirir hem de dışarıdan daha etkileyici görünmeni sağlar.
### 8. **Trendleri Takip Et Ama Bağımlı Olma**
- Modayı ve trendleri takip etmek, yenilikçi kombinler oluşturman için ilham verebilir. Ancak, her trendi takip etmek yerine sana ve tarzına uygun olanları seçmeye çalış.
### 9. **Kaliteli Parçalara Yatırım Yap**
- Ucuz ve kalitesiz giysiler çabuk yıpranabilir ve uzun ömürlü olmaz. Kaliteli kumaşlardan üretilmiş, iyi dikilmiş parçalar daha uzun süre kullanılabilir ve şıklığını artırır.
Bu adımları takip ederek zamanla kendine özgü bir stil oluşturabilir ve giyinme konusundaki becerini geliştirebilirsin. Stil danışmanlarından da profesyonel yardım alabileceğini unutma.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılSen de bendensin ama ben biraz biraz öğrenmeye başladım giyinmeyi. Öncelikle vericeğim tavsiye , kombininde en fazla 3 renk kullan. Mesela turuncu crop, kot pantolon, siyah spor ayakkabı giydin diyelim. Çantanı da siyah tak. Kombininde dördüncü renk olmasın. Renk uyumunu öğrenmelisin. Mesela kırmızının zıt rengi yeşil. Turuncunun zıttı mavi. Sarının zıt rengi mor. Yani zıtlarını söylerken ne demek istiyorum, mor bir ceket giydiğinde içine sarı tişört giyersen renk uyumunu daha iyi yakalamış olursun. Tabii ki en fazla 3 renk kuralının dışına da çıkma. Bi de şunu unutma, gri her parçayla uyum sağlayan renktir. Stilistler genelde siyah ve kahverengiyi kombinlemezler mesela. Kahverengiyi genelde gri ile kombinlerler gri her renge uyum sağlıyor diye. Bu yüzden dış giyimin yani kaban, mont, şapka vs. bunları genelde gri renk al. Ve en önemlisi pullu simli baskılı yazılı tişörtlerden uzak dur. Onlar insanı daha çok ergen kombini yapmış gibi gösteriyor. Kıyafetlerin mümkün olduğu kadar basic olsun. Üstüne bol giydiğinde altına daha dar bir şeyler giy, alt kısmına bol giydiğinde üstüne daha dar giyin. Youtubedan da detaylı bakabilirsin aslında. Ben de yavaş yavaş öğrenmeye başladım ☺️
15 Yorumla- 1 yıl
Aslında durum şu bazen kadınlar giyiniyor ama bize itici geliyor ama bazen öyle sade oluyorlar ki kendine de yakıştırdı mı bize çok çekici geliyor. Bence önemli olan erkeğin de bakış açısı yani hemcinslerinize güzel gibi gelen bize güzel gelmeyebilir
Cevap sahibi1 yıl@forrestman Size şöyle söyliyim, ben önceden çok alakasız giyinirdim ve kendimi çok iyi giyiniyor zannederdim. Sonra bir gün erkek arkadaşım bana sen giyinmeyi bilmiyorsun dedi. Ona çok sert çıkışmıştım. Ardından burdan birkaç parça kıyafetimin fotosunu paylaştım sizce nasıl giyiniyorum diye sordum. Pek çok yorum bana demode ve çocuksu giyindiğimi söyledi. Sonra youtubedan vs. Araştırmalar yaparak işe başladım. İnanın şu an dolabıma baktığımda ben de kendi kendime diyorum bunu neden almışım ne kadar kötü bir model diye. Hala dolabımı tamamlayabilmiş değilim ama eskiye göre çok yol kat ettim ve çevremde de bunu fark edenler oldu😊
- 1 yıl
ama bazen şu var bence bazen salaşlık insana yakışıyor bazen de şık giyinmek ruh haliyle alakalı sanırım
Cevap sahibi1 yıl@forrestman belki de.
- 1 yıl
ama sana benim zevkimden bir tüyo yani erkek gözüyle diyorum şöyle sade çak hafif ve içten bakan bir kadın kadar çekici kadın yok...
Aslında giyinmeyi başarıyorsundur sadece renk tonlarını ve uyumunu tam yapamıyorsundur. İki açık mesela olmaz birisi kesinlikle koyu olmalı ki yakışsın tamamlasın birbirini. Zıt renkler kullanabilirsin renk uyumunu yakaladıktan sonra ne tarz giyim seni daha çok mutlu ediyor ne tarz daha çok yakışıyor onu da zamanla çözmüş olursun ve tamamlayıcı parçalar yani kolye küpe bileklik vs kullanarakta tarzını tamamlayabilirsin. Sadece şöyle bir şey söyleyebilirim şık olmak mı rahat olmak mı sade olmak mı ilk önce bunun cevabını kendine vermelisin
00 Yorumla
Giyinmeyi öğrenmek için önce beden tipine ve kişisel tarzına uygun temel parçaları belirle; iyi bir kot, beyaz tişört ve blazer ceket gibi klasik parçalar her durumda işe yarar. Renk uyumuna dikkat et ve aksesuarlarla görünümünü zenginleştir, bu sayede daha şık görünebilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u 1 yılBence sana yakışan elbiseleri al
00 Yorumla
1 yıl1-Önce vücut tipini anlaman lazım:

2-Sonra ten ve göz rengine, cilt alt tonuna yakışan renkleri bulman gerekiyor. Hangi renkte kıyafetler giydiğinde kendini daha aydınlık görüyorsun bunu düşün.
3- Birlikte kullanıldığında daha hoş duran renk kombolarıyla kombin yapmaya çalış:

Bazı renk kombinasyonları ###Yukarıdaki resimde gördüğün gibi modada 3 renk kuralı diye bir şey var. Kombininde uyumlu 3 renk kullanırsan daha çekici ve şık durur.
4- Tarzını ön plana çıkarmak için kombinine uygun aksesuarlar takabilirsin.

5- Dar kotlar yerine daha bol mom jeans tarzlarını tercih et. Kıyafetlerin ne kadar sade olursa o kadar şık gözükür. Mesela aşırı bol tişörtler yerine daha bedenine uygun basic tişörtler tercih et. Dekolte ve açıklıkta bence aşırıya kaçmamak daha zarif duruyor. Aşağıya birkaç kombin önerisi bırakıyorum eğer tarzına uygunsa özelden daha fazla öneri de verebilirim.

Bu arada giyim tarzına uygun instagram hesaplarını takip ederek onlardan esinlenebilirsin.
00 YorumlaHerkesin zevklerine göre oluşturduğu bir tarzı olur. Kendine bir tarz oluşturmak istiyorsan bolca ünlü kişileri takip edip incelemelisin ve gözüne hoş gelen parçaları alıp tek tek üzerinde denemelisin. Tarzını oluştururken fiziki yapına da dikkat etmelisin.
20 Yorumla- Ne kendinizi bayağı göstercek kadar açık ne de mekanda görülmeyecek kadar kapalı giyinmeniz lazım.(Tabi açık bir kız olduğuz varsayımı ile söyledim bunu tesettürlü iseniz bu maddeyi yok sayın)
- Ten renginiz soluk ise soğuk renkler, canlı ise sıcak renkler giyinmeniz lazım.
- Aksesuar kullanımı önemli. Sıradan bir kombini bir kolye yahut küpe muhteşem hale getirebilir.
- Son madde olarak ayakkabı tabi. Giyimde en önemli iki tamamlayıcıdır ve giyiminizde en çok paraya kıymanız gereken eşya bunlardır. 60 liralık bir t-shirt ile 400 liralık t-shirt arasındaki farkı kimse alamaz ama 500 liralık ayakkabı ile 3000 liralık ayakkabı arasındaki fark çok kolay anlaşılır.
00 Yorumla
1 yılSade giyin. İllaki pahalı seylere de gerek yok. 1. Vücuduna uyumlu olsun.
2. Fiziğin iyi ise ortaya çıkartacak seyler giy. 3. Kilolu isen kesinlikle siyah giy.
4. Yaş olarak genç sayılırsın. Spor giyinebilirsin mesela.
5. Boyun kısa ise fit gösterecek şeyler, uzun ise salaş olmasın yeter.
6. Ben erkek gözü ile yorum yaptım. Kadınlar bazı şeyleri daha iyi bilir. Onların yorumlarını görmüşsündür zaten 👍👍10 Yorumla
1 yılRenklerin uyumunu araştırabilirsin zıt renkler canlı renkler soluk renkler ne neyle uyumludur vs mesela kahverengi pek tercih edilmemeli denir ölümü simgeledigini biliyorum. Turuncu sarı kırmızı daha canlı renkler mavi daha soluk bu konuyu iyice araştır faydası olur
00 YorumlaChatgpt'ye sormayı denedin mi? Yaşını, boyunu, ne tarz kıyafetlerden ve renklerden hoşlandığını söyleyip kombin önerisi isteyebilirsin. Bir de herkesin çevresinde 1-2 kişi vardır, göz zevki iyidir. Eminim senin çevrende de vardır, biraz düşün fark edersin. Onlardan fikir alabilirsin.
00 YorumlaAl pazardan bi tişört giy işte mq neyin giyim tarzından bahsediyon satlkmısın tövbe tövbe en iyi giyim tarzı nasıl yapılır diyosan git kıy paraya 10 bine tişörtü al giy ozaman en iyi giyim tarzı olur işte insanlar bakınca wowww der sendede o para var mı yok veya al bi nike ayakkabı 10 kya en iyi giyim bu işte veya bi lacost pantolon
00 Yorumla
1 yılTatlım pinterestten bu konuda fikir alabilirsin. Gittiğin bir mağazada da bu konuda destek isteyebilirsin. Kombin yapmakla aranın iyi olmadığını ve hangi ortamlar için kombin arayısın olduğunu belirterek.🌸
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYoksa yok... Sende bu şekilde seven birini bulsan? Sonuçta kimse podyum mankeni olmak zorunda değil... Giyimi çok kötü olan ama karakteri ve iç duyguları 10 basıcak kızlar gördüm yanın da kız gibi ortam da dikkat çeken erkeklerle gezen. Giyim yanlızca ilk 1 dk sana çeker ya da seni iyi gösterir.
00 Yorumla
1 yılHiç yapamıyorsan bir yaşam koçuyla anlaş
Eğer tanıdığın bildiğin birisi yoksa eğer
İstersen sana benim yaşam koçumun numarasını verebilirim zeynep bulut çok naif bir hanımefendidir ve memnuniyetle yardımcı olucaktır.01 Yorumla- 1 yıl
Küçük dokunuşlarla seni giyinme konusunda bir uzman haline getirebilir
1 yılBana göre bir kıyafeti güzelleştirecek olan kişilerin kendileridir. Kişi insanlar üzerinde öyle bir etki bırakmalı ki çuval da giyse örnek alınsın.
Daha farklı bir yaklaşıma göre ise şu öneride bulunabilirim, kendi tarzını oluşturmayı dene. Net bir öneri istersen de bol kargo pantolon, üste dar bişeyler, af1 veya low dunk tarzı ayakkabı, retro takılar 😀00 Yorumla
1 yılBasic parçalar hem şık hemde modası asla geçmez mesela kot pantolon ve oversize beyaz tişört çok basit duruyor ama taktiğin takılar ve çanta ile mükemmel bir hâle getirmek bir o kadar kolay
00 YorumlaFiziğinin ağırlıklı olduğu şekle göre, fiziğini ön plana çıkaracak şeyler giymekle başla. Sonra ise ait olduğun tarzı seçmelisin. indie kid, coquette girl, casual vb vb
00 YorumlaZevkine güvendiğin arkadaşlarınla birlikte alışverişe çıkabilirsin ya da Pinterestten yardım alabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılPintereste kombinlere bak hoşuna gidejleri kaydet. Kaybettiklerinin arasında analiz yap. Nasıl pantolon seviyormuşsun nasıl kazak, crop vs. Seviyormussun diye ona göre alisverise çık. Aklındaki kıyafetleri kabinde denemeden sakın alma
00 Yorumla
1 yılİyi markalardan giyim almayı dene, araştır, boyun, kilon ne?
03 Yorumla
Soran1 yılMaviden giyiniyorum
- 1 yıl
Ne olarak beğenmiyorsun giyimini? Renk uyumu mu, tarz mı? Sana pantolon yakışmıyorsa elbise giyebilirsin.
- 1 yıl
Giyimi çok ciddiye almamak gerekir, sağlıklı olmak gerekiyor
1 yılİnfluencer ları takip et hoşuna gidenlerin linklerini bak dene
10 YorumlaBuna bu kadar zaman harcama basıl mutluysan öyle giyin
10 Yorumla
1 yılÇok da önemli değil. Takılma. Ruhun, karakterin güzel olsun
00 Yorumla
1 yılSponsor bul kendine ya da boş ver kimse giyimine bakmıyor 😃
00 Yorumla
1 yılbende senin gibiyim biz manken değiliz bulduğumuzu giyelim
00 Yorumla
1 yılYa kendine yakışanı giy aynaya baktığında kendini beğeniyorsan dünyanın en iyi giyineni sensin.
00 Yorumla
1 yılHiçbir şey bilmiyorsan tişört kot pantolon git. Bir beden büyük giy. Bi de spor ayakkabı tamam
00 Yorumla
1 yılİnternetten örneklere bakıp tarzına uygun giyinebilirsin
00 Yorumla
1 yılSade giyiyorum ben 18 yaşındayım abartılı giyinmeyi sevmem
Sade ve şık ✨️❤️00 YorumlaModa & Stil konusunda 375 cevap paylaştı. soğuk ve sıcak renkler ile kombin yap, beyaz mavi kırmızı siyah yeşil beyaz kahverengi beyaz gibi
00 Yorumla
1 yılSeni görmeden öneri vermek pek yararlı olmaz.
00 YorumlaKendine bir imaj maker bul, beğendipin birinden destek al
00 Yorumla
1 yılÖncelikle beden tipine göre giyinmeyi öğrenmelisin biraz araştırma yaparsan öğrenebilirsin.
00 YorumlaParayla yapılır bir para ile git bir mağazaya bak seni nasıl güzel giydiriyorlar
02 Yorumla- 1 yıl
@hynjinnnn haklı
1 yılÇok da kasmaya gerek yok uyumlu şeyler giymeye çalış yeter işte.
00 Yorumla
1 yılŞaka diyon bence :fiziğin nasılsa tarzın nasılsa ona göre giyinicen
00 YorumlaModa & Stil konusunda 788 cevap paylaştı. Çevrende sana giyim konusunda öneriler sunacak, seninle alışveriş yapacak bir imaj maker bul.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 652 cevap paylaştı.
1 yılKendi isteğine ve fiziğine uygun kıyafetler ile bunu çok rahat aşabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNiye kız becerirsin. Ben de 29um. Genellikle evdeyim. Ama bence kendine yakışan şeyler bulabilirsin
00 YorumlaPinterest kombinlerine bak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKimin umrunda ki ? Herkes önce dönsün kendine baksın sonra başkalarını eleştirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGel ben giydiriririm zevkliyim aylık 5000ini alırım giyinmek zor iş giydirmek daha da zor iş😂😂
00 Yorumla
1 yılÖnce ne tarz kıyafetlerden hoşlandığını belirle, sonra bu belirlediğin tarzlardan hangisinin sana yakışıp yakışmadığını bul. Bu kadar basit aslında.
00 Yorumla
1 yılPinterest indir sevdigin parçaları arat kızlar neyle kombin yapmış bak zamanla keşfetin kombinlerle dolacaktir ve sana ilham gelir tarzini bulmuş olursun askim 💜💜🤍👾
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇıplak gezmede çuval giysen olur.
Millet beden sergileyeceğim diye bisey gidiyor artık.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılher şey çok pahalı zaten bende onun bunun eskisini giyiniyorum
01 Yorumla- 1 yıl
😟😟
Gizli Üye(25-29)1 yılKendi tarzını oluştur, sana yakışan şeylere bak mağazalardan
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok fakir değilsen bir tarz oluştur kendine. Arkadaşlarından yardım al.
00 YorumlaNeyin sana nasıl olacağını düşünmen lazım ölçmen tartmam mesela zayıfsan ne yakışır kilon varsa ne yakışır gibi deneme yanılmalı yapman lazım
10 YorumlaHerkesin kendine göre zevki vardır tek yapman gereken mağazaya girdiğinde sevdiğin kıyafetlerin renk uyumunu yapmak
00 Yorumla
1 yılboş ver al iki yaprak yerli kabileler gibi dolaş hava sıcak zaten 😀
00 Yorumla
1 yılMağazaların hazır kombinlerinssn destek alabilirsiniz
00 YorumlaYaşım 32, ben de bilmiyorum o işleri :D :D :D Kendi tarzın en iyisidir !
00 YorumlaOld money giyim tarzının her kıza yakışacağını düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılçıplak gezmiyorsundur herhalde giyinmeyi becerememk nedir
00 Yorumla
1 yılBen de bilmezdim şort tişört takılıyorum artık yine bilmiyorum 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende aynı şekilde düşünüyorum ben giyinip cıkıyorum millet kombin yapıyor
17 Yorumla- 1 yıl
Özel bir yere gitmediğin sürece kombin yapmak boş, markete giderken kombin yapsan nolur yapmasan nolur
Soran1 yılAlışveriş kanka bekar misun
- 1 yıl
Bekarım, sen?
Cevap sahibi1 yılEvet bekarım alışverişte yapıyorum milletin üzerinde görünce beğeniyorum ama olmuyor
- 1 yıl
Sen kendine mi yakıştırmıyorsun anlamadım?
Cevap sahibi1 yılYa herkes giydiklerimi çok yakıştırıyor ben ise başkaları giyinince tarzı vs daha çok beğeniyorum
- 1 yıl
Psikolojik o ya, aşarsın merak etme
- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılSeçenekleri göster yardım edeyim.
00 Yorumla
1 yılIsin ustasi @Jurjum
01 Yorumla
1 yılModa dergileri takip et. Bir süre sonra gelişir.
00 Yorumla
1 yılVücuduna göre giyinmelisin.
00 YorumlaKapalımı açıkmısın
00 Yorumla
1 yılHerkes hayatın verdikleri ile yetinmeyi bilmelidir
00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem