1 yılTesettürlü olmak, Allah'ın emri olarak kabul edilir. Tesettür, kadının yüz ve elleri hariç olmak üzere bedenini örtmesini ifade eder. Ancak bu, kara çarşaf gibi aşırı kapalı giyim anlamına gelmez. Tesettür, vücut hatlarını belirginleştirmeyen, bol ve sade bir giyimi içerir. Günümüzde bazı kadınlar, aşırı makyaj ve dikkat çekici giyim tarzlarıyla "tesettür" adını kullanabiliyorlar, ancak bu asıl anlamıyla tesettür değildir. Tesettür, içtenlikle yaşanan bir inanç ve giyim tarzıdır, kişiye özgü düşünceler ve yorumlar bu kavramı şekillendirir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yıl. Bu sözüm müslümanlara diğer inançlara sahip insanlara değil. Bu tarz giyinen hanımlar göze hitap ediyor ama kapalı diyemeyiz. Bütün insanlar toplanıp bir şeye güzel dese peygamberimiz çirkin diyorsa o şey çirkindir. Herkesin çirkin dediği şeye de peygamber efendimiz güzel diyorsa o müslüman için güzeldir. Ahir zamanda öyle kadınlar olacak ki “kasiyatun ariyah” giyinmiş ama çıplaktırlar buyuruyor.
Giyim, kapalılık yani tesettür Allahın emridir. Ve Allah bunu bizim için gönderdiği yüce kuranı kerimin nur suresi 31. Ayet ve dış ortama çıkarken de ahzap suresi 59. Ayette giyinmenin yani tesettürün ölçüsünü nasıl olması gerektiğini belirtmiştir.
Tesettürün aslı olmadığı sürece bir kişiye tesettürlü diyemeyiz. Tesettür kelimesi setr kelimesinden gelir ki buda üstünü örtmek demektir kapatmak demektir. Yani bir şeyin üstünü örttüğünüzde altında ne olduğunu bilemezsiniz, biliniyor ise örtü görevini yerine getirmiyor demektir.
Yukarıdaki giyim tarzı Benim gözüme hoş geliyorsa başkasının gözüne de hoş gelir ki bu da çok hoş olmaz zaten tesettür olmaz….
Allah bu yazdıklarımı okuyabilmeyi, okuduklarımızla amel edebilmeyi bu ayetlerin muhatapları olan ilk önce İslamın hanımlarına nasip eylesin ikram eylesin…725 Yorumla- 1 yıl
Üsttekiler yine neyse de en alttaki görseldeki kıyafet tesettüre gayet uygun. Dış kıyafeti var. Bunu giyinmiş çıplaklar kategorisinde değerlendiremezsiniz.
- 1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim
Değerli hanım efendi, yukarıda nur suresi 31 ve ahşap suresi 59. Ayetten bahsettim bunlar örtünmenin şekli ile alakalıdır. Ama maalesef müslüman kardeşlerimiz okumuyorlar okusalarda anlamıyorlar. Anlasalarda Arapça bilmedikleri için meal diye çevirilen ama yanlış anlam verilen birilerinin çevirdikleriye yanlış anlam kazandırılan bir belanın içerisindeyiz bunu belirtmekte fayda var diye düşünüyorum.
Ben burada siz İslamın değerlilerine bir ayeti ve içindeki kelimeyi açıklamak istiyorum, lütfen sizlerde Allahın rızası için anlamaya gayret edin.🙂
Ahzap suresi 33. Ayeti kerimede
“Vekarne fî buyûtikunne” evinizde karar kılın sizin asıl yeriniz eviniz ve çocuklarınızı terbiye etmenizdir. Ama evde hapis kalamazsınız dışarıya çıkmanız gerekebilir elbette ama dışarıya çıkarken de “velâ teberracne teberruce-lcâhiliyyeti-l-ûlâ” önceki cahiliye kadınlarının yaptığı gibi teberrüc etme diyor rabbimiz.
Teberruc kelimesi, buruc kelimesinden gelir. Buruc, yüksek kuleler, yüksek binalar demektir. Aynı zamanda ihtişamlı saraylar demektir. İhtişamlı saraylar ve gökdelenler haliyle ben buradayım bana bakın demiş oluyor. Niye! Her taraftan görünüyor. İşte Allah celle celalûhu, siz değerli hanımlara buyuruyor ki; ey benim sevgili hanım kulum. Dışarıya çıkarken adeta o buruc gibi kule gibi bana bakın dercesine kılık kıyafet giyinme. Dikkat çekecek şekilde dışarıya çıkma sen müslümansın vakarınla beraber dışarıya çık diye Allahu Teâlâ sizlere emrediyor. Dolayısıyla teberrüc dediğimiz şey; açılmak, saçılmak dikkat çekmektir.
Teberrüc, başına topuz yapmaktır.
Teberrüc, konuşurken cazibeli konuşmaktır.
Teberrüc, koku sürünmektir.
Teberrüc, ses çıkaran buraya bana bak dercesine ses çıkaran topuklu ayakkabı giymektir.
Teberrüc, süslü ve dar kıyafetler giyip bana bakın benim güzelliğimi görün dercesine hareket etmektir.
Değerli hanımlar, Allahu tealâ bu şekilde dışarıya çıkmamızı istemiyor. - 1 yıl
Bu güzelliğimizi, bedenimizi Allah verdi ise imtihan gereği böyle çıkmayacaksın diyorsa, çıkmamamız gerekiyor. Biz evimizde, eşimize karşı en süslü, en cazibeli, elbiselerimizi, kıyafetlerimizi giyelim. Mahremlerimizin yanında süslü elbiselerimizi giyelim bunda problem yok ama dışarıya çıkarken giyimimize, kuşanmamıza son derece özen gösterelim. Ahzap suresi 32. Ayetin ifadesi de şöyledir “feyatme’a-lleżî fî kalbihi merazun” kalbinde kötü düşünce taşıyan, hastalık taşıyan adamlar var size meylederler, sizin hakkınızda kötü şeyler düşünürler, sizi o pis hayallerine koyarlar öyle olmasın diyor mevlamız. Siz dışarıya çıktığınız zaman müslüman kimliğinizle çıkın. Cazibenizle değil diyor Allahu Teala. Özellikle sıcağın olduğu zamanda, tesettüre riayet ediyorsunuz ya sadece Allah emretti diye Mevla sizi cehenem ateşinden koruyacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Bazen çok daraldığınız olabilir. Tevbe suresi 81. Ayet gelsin aklımıza “gul nâru cehenneme eşeddu harrâ” cehennemin ateşi daha şiddetlidir. Tebberüc kelimesini anlatmaya çalıştım, o fotoğraftakilerin hepsi tebberüc denilen kelimeye muhataptırlar. Ayrıca nur suresi 31. Ayette “gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da yere vurmasınlar.” Bu ayette topuklu ayakkabının dikkat çekişine delaletdir. Burdan anlaşılıyorki ses çıkaran topuklu ayakkabı gibi şeyler yasaklanmıştır. Fotoğraftaki giyim tarzına gelince, baş örtüsünün emredildiği ayette göğüslerini örtecek şekilde omuzlarının üzerinden aşağı salsınlar diyor, başörtüsü dahi ayete uymuyor. Bunları ben demiyorum, rabbimiz kitabında beyan etmiş. Kimin tesettürlü olup olmadığına Allah ve rasulu karar veriyor ona göre, buna göre veya bize göre diye bir şey yok. Yazdıklarıma değer verip Buraya kadar okuyanlardan Allah razı olsun. Lütfen teberrüc kelimesini buruc kelimesini yazmış olduğum ayetleri kendinizde araştırın ve görün sizde mutmain olun inşallah…
- 1 yıl
Ben başörtüsünün doğruluğundan bahsetmedim. Kıyafetten bahsettim. Giyinmiş çıplaklar olarak adlandırılan kategoriye o kıyafetlerin girmediğini söylüyorum sadece. Orada kastedilen vücut hatlarını belli edecek dar kıyafetler giyenlerden bahsediyor. Son görsellerde öyle bir kıyafet yok
- 1 yıl
Vücudun hatlarını belli eden yani bu kolun şekli olur, bacağın şekli olur omuzların şekli olur bunun gibi vücudunun bir çizgisi belli ise İslamın koymuş olduğu peygamberin beyan ettiği giyinmiş ama çıplak hükmüne giriyor.
- 1 yıl
Anlatamadım galiba ben de diyorum ki alttaki kiyafetlerde vücut hattını belli eden bir şey yok
- 1 yıl
-İçini belli etmeyecek kadar kalın
-Vücudunun şeklini ( hatlarını) belli etmeyecek kadar bol
-Dikkat çekmeyecek şekilde sade olana islam giyinmiş yani tesettürlüdür diyor.
Bunun dışındakilere peygamber efendimiz giyinmiş çıplaklar yani kasiyatun ariyah diyor. kendini giyinmiş zanneden ama aslında dinen giyinmiş olmayan anlamındadır… - 1 yıl
Neresi belli oluyor bi açıklar mısın
- 1 yıl
Çarşaf giymek zorunda diyeceksen öyle bir zorunluluk yok. Kuran'da cilbap (dış kıyafet) olarak geçer. Hatta belli yaşı üstundekilerin dış kıyafet giymek zorunluluğu bile yoktur. Yani bunları giyinmiş çıplaklar olarak adlandıramazsın. O hadis bunun için değil. Sen olayı çok yanlış anlamışsın
- 1 yıl
Son görseldeki zaten
İçini belli etmeyecek kadar kalın
-Vücudunun şeklini ( hatlarını) belli etmeyecek kadar bol
-Dikkat çekmeyecek şekilde sade
Sorun nedir? Sırf görüş paylaşmış olmak için yanlış şeyler paylaşmayın bence - 1 yıl
Siz sadece etek kısmına bakıyorsanız kadının mahrem olan yani avret sayılan yeri o kısmı değildir. Siz belli olmaktan kasıt tenini görmeyi kastediyorsanız, sadece teninin gözükmesi değil omuz ve baş boyun bölgesinin şekil olarak belli olması tesettürün yerine gelmemiş olduğunu gösteriyor. Oysa ki başörtülerinizi omuzların üstünden sarkıtın diyor nur suresi 31 de.
- 1 yıl
Cilbab ayeti olan Ahzap 59. Ayeti sadece mealen çevirisi olarak okumuş veya okuyanı dinlediyseniz aslında siz yanlış anlamışsınız. Size Arapçanın kelime kelime anlamını verdiğimde sizde doğru olduğunu tasdiklersiniz.
- 1 yıl
Bence siz benim söylediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz. 2. kez tekrar söylüyorum ben başörtüsünün doğruluğundan degil "kıyafetten" bahsettim
- 1 yıl
Evet sanırım anlaşamıyoruz. Fotoğraftaki bayanı kafa kısmı olmadan yorum yapıyorum o zaman. Vücut hattı meselesini de boş verdim. Teberrüc neydi? dikkat çekmek ve alımlı olmak. O fotoğraftaki kişi şu an dikkat çekici ve alımlı. Bunu ben değil, yorumları okuyunca yapılan yorumlardan anlamanız mümkündür. Ben mi yorumları yanlış okuyorum, siz karar verin.
- 1 yıl
Kıyafette hiçbir dikkat çekicilik yok. Fosforlu giyinmiş gibi davranamazsınız. Sizin de bu yaptığınız ifrat-tefrite giriyor
- 1 yıl
Ben, her yaptığım yorumda ya bir ayet ya da bir hadisi şerifi ortaya koyarak delil gösteriyorum. Ve bunları Arapçası ve şerhi ve izahı ile okuyorum, sonra yazıyorum. bilmediğim bir konu hakkında islam adına iftira atacak ve bidat olacak şeyi yapmayacak kadar, çok azda olsa Allahın izni ile bilgimiz var. Kim benim adıma söylemediğim birşeyi söylerse cehennemde yerini hazırlasın diyen peygamberin sözü de hep hatırımda. Nasıl ben uydurabilirim. Siz kendi fikrinize göre fosforlu olunca dikkat çekici olacak zannediyorsunuz. Ama ilk mesajımda belirttiğim gibi bizim ne dediğimiz önemli değil, peygamberin ne dediği önemli. Hz Aişe annemiz ve hz fatıma annemizin nasıl giyindiğini araştıralım bizim örneklerimiz onlar. Peygamberin sözünü kulaklarıyla duyan ve en iyi şekilde amel eden onlar… ve birde şu sözünüzün kırıcı olduğunu düşünüyorum; “sırf görüş paylaşmak için yanlış şeyler paylaşmayın”. Yine belirtmek istiyorum ben sadece internetten değil İslamın ana kaynakları olan temel kitaplar ve birkaç farklı tefsirlere bakarak bilginin doğruluğuna ulaşmadan bir şey paylaşmıyorum. Eğer böyle yapıyorsam Allah bana imanla ölmeyi nasip eylemesin. Arapça bilmez isek bizi kandırılar…
- 1 yıl
Ben de bilgisiz değilim bu konuda ve ifrat düzeyinde olduğumuzu düşünüyorum. Yeşil, krem rengi gibi kıyafetlerin giyilmesinin dikkat çekici olduğunu ve bu renkleri giymenin caiz olmadığına dair şu an bir delil getirmeniz gerekir. Ama getiremeyeceksiniz.
- 1 yıl
Hz Aişe annemiz ve hz fatıma annemizin nasıl giyindiğininin bize örneklik olması, sünnetleri uygulayıp uygulamama ile ilişkilendirilebilir. Sünnete uymamak haram değildir. Fıkıh tek başına bununla ölçülmez. Örneğin dışına çıkınca günah işlemiş olmuyoruz yani. İslam'ın genel boyutuyla koyduğu sınırların dışına çıkarsak günah işlemiş olursun. Sizin de bunu bilmeniz gerekir. Sünnet tabiki önemli ama sünnet sünnettir. Sünneti farz gibi gören bir bakış açınız var anladığım kadarıyla.
- 1 yıl
Önceki yazımda da kırıcı konuştuysam kusura bakmayın. Amacım niyet sorgulamak değil ama yanlış bildiğiniz konular var.
- 1 yıl
Allah’ımızın bizi sevmesi rasulunun bizi sevmesine bağlıdır. Eğer ki sünnetlerini sadece sünnet diye görüp biraz arka plana dahi atsak yaratanın bizi sevmesi düşünülemez. Sevmeyen bir yaratan, sevilmeyen bir kul, bana şunu hatırlatıyor ki “Allahın rızasını kanamamış”. Bunu da en güzel olarak kanıtlayacak ve destekleyecek olursak Ali imran suresi 31 ayettir. Bizlerin, kendisinden din-i mübin-i İslam’ı öğrendiğimiz kâinatın efendisi Rasûl-ü Zişan ( Sallallahu aleyhi ve sellem)’e uymak ile emredilmemiz, Allahu teâlâ’ya olan sevgimizi ispat ve günahlarımızın mağfireti içindir. Nitekim Mevla teâlâ ayet-i kerimesinde;
قُلْ اِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللّٰهَ فَاتَّبِعُونٖي يُحْبِبْكُمُ اللّٰهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْؕ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَحٖيمٌ
( habibim! Ehl-i kitap, müşrik veya müslüman; Allah’ı sevdiğini iddia eden herkes) de ki: “ eğer siz Allah’ı seviyor olduysanız, bana hakkıyla uyun ki Allah da sizi sevsin (;sizden razı olup sevap versin) ve sizin için günahlarınızı örtsün. Allah ( kendisini sevenlerin günahlarını çokça bağışlayan bir) Ğafûr’dur;( Habîbine uyarak sevgisini kazananlara da çok acıyan) Rahîm’dir. “
Müslim de geçen hadisi şerif ise şöyledir.
(Rasûlüm!) De ki: “( Allah’a olan sevginizi ispat etmek için) Allah’a da itaat edin, o Rasule de! Eğer ( itaati kabulden) yüz çevirirseniz, ( o zaman inkara düşmüş olursunuz,) şüphesiz ki Allah o kafirleri sevmez (; kendilerinden râzı olmaz ve günahlarınızı bağışlamaz). Buyurarak efendimiz Sallallahu aleyhi ve sellem’e ittiba'yı kendisine ittiba’dan hemen sonra zikrederek bu işin ehemmiyetine işaret buyurmuş, aksi takdirde kendilerini sevmediği kafirlerin yoluna uyulmuş olunacağını beyan buyurmuştur.
İbni Kesîr der ki: “bu ayeti kerime Allah’ı sevdiğinizi iddia adip hazreti Muhammed Sallallahu aleyhi ve sellem’in yolunu izlemeyen herkesin aleyhine hüküm vermektedir. Böyle bir kimse bu iddiasında yalancıdır. Kim şeriata bütün söz ve fiillerinde tabi olmadıkça bu iddiasında doğru sözlü olmaz. - 1 yıl
Yine bu hususta Resulullah efendimiz ( Sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetinden yüz çevirenler hakkında;
مَنْ رَ غِبَ عَنْ سُنَّتِِى فَلَىْسَ مِنِّى
"Her kim sünnetimden yüz çevirirse benden değildir” - 1 yıl
Uzun uzun yazmışsın ama bu benim sorumun cevabı değil. Ben hâlâ sorduğum sorunun cevabını alamadım
- 1 yıl
Her zaman sünnete uyamamak sünnetten yüz çevirmek değildir. Konuyu çarpıtmadan renkli kıyafetler giymenin caiz olmadığına dair bir ayet ve hadis bekliyorum senden. Bunu veremeyeceksen bunu savunma. Çünkü öyle bir ayet de yok hadis de yok bunu ikimiz de gayet iyi biliyoruz bence.
- 1 yıl
Bir şey sünnet olmadığı halde helal olabilir. Helal olan her şey sünnete tabi değildir. Sünnete uymak güzeldir, gereklidir ama zorunlu değildir. Sünnete uymayan günahkar olmaz. Bu farkı ayırt etmeniz gerekiyor.
- 1 yıl
Mümin kadınlar güzel giyinebilir. Güzel giyinmek dikkat çekmek demek değildir. İslam paspal giyinmeyi emretmiyor veya kara çarşaf giymek zorundasınız demiyor. Kural başörtünün yakaların üzerine gelmesi ve dış kıyafet gitmektir. Renk sınırında bile bulunmaz. Bunlara itiraz ediyorsanız ifrat-tefrit durumunuzu tekrar gözden geçirin
Aslında olması gereken budur. Ama tabiki insanlar yaşam tarzını ve giyim tarzını öyle bir hale getirdi ki artık insan herşeyi sorgular hale geliyor. Siz bu tarz da mutluysanız başla sözün önemi yok. Ama fikrimi sorarsanız kadına yakışan ve bence onu gerçekten güzel gösteren bu tür sade ve hoş giyimdir. Günümüzdeki kadınlar farklı niyette olduğu için bu tarz giyinenlere farklı gözle bakabiliyorlar. Halbuki bu tarz giyim bence en doğru giyim.
20 Yorumla
Güzel. Ben beğendim. Herhangi bir aşırılık yok.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet sade ve şık✨️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u 1 yılNormal. ben giyime göre değerlendirmem. karaktere bakarım.
10 Yorumla
1 yılKibar naif. başını kapayip yüzüne beş kilo makyaj yapanları anlayamıyorum. kapalilik giyim ile hareketlerin de bir bütünüdür. bedeni örtüp ruhu soymak ta yakışmıyor.
11 Yorumla
Soran1 yılÇok çok haklısınız🙏🤗
Moda & Stil konusunda 526 cevap paylaştı. Daha zarif görünüyorlar. Mesela tayt giyenler nedense bana garip geliyor kişinin kendi tercihi ama bence kapalı olup tayt giymek hoş olmuyor.
22 Yorumla
Soran1 yılTayt giyerse açıktan ne farkın kalır-ki zaten ben de onlara kapalı demem fazlaca abes geliyor bana.
Moda & Stil konusunda 630 cevap paylaştı. Beğeniyorum ben , komple siyah giyinmektense böyle zarif şık güzel duruyor.
11 Yorumla
Soran1 yılEvet böylesi daha hanım hanım geliyor bana da.
- Moda & Stil konusunda 389 cevap paylaştı.
1 yılTatli duruyor bence , her insan istedigi gibi giyiniyor , ben guzel buluyorum.
22 Yorumla
Soran1 yılAynen öyle😍
- 1 yıl
\^_^/
Bende hemen hemen bu tarz giyiniyorum ve hoş duruyor
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılÇok tatlilar ya bu kapali kizlar nerden buluyor böyle beyleri
215 Yorumla- 1 yıl
Ben de arıyorum böylesi kızı 😜
Cevap sahibi1 yıl@SeyyahÖküz1 açık giyinen kizlar varken kapalilara neden baksinlar ki
- 1 yıl
Ben çıplaklığı itici buluyorum poncik
- 1 yıl
Bir kadını çırılçıplak görmektense o kadını spagetti askılı uzun kırmızı bir elbise içinde görmeyi tercih ederim mesela
Soran1 yıl@SeyyahÖküz1Bence de çok haklısın artık çoğunlukla açıklık değilde çıplaklık var...
Kapalılar bu nedenle çok daha ilgi çekici ve farklı geliyor...- 1 yıl
Ben gerçekten Çıplaklıgi itici buluyorum kapalıları sevme sebebim hem zarif olmaları hem de inancımdan dolayı
Soran1 yıl👍🏼👍🏼👍🏼
Cevap sahibi1 yıl@SeyyahÖküz1 🥰🥰❤️
- 1 yıl
Sen de mi kapalisin poncik 😀
Cevap sahibi1 yıl@SeyyahÖküz1 evet
- 1 yıl
Boyun kilon kaç peki senin ponçik
Cevap sahibi1 yıl@SeyyahÖküz1 1.55 e 44
- 1 yıl
Oysss minicik çok tatlış bir şeysin sen be ponçik 😀
Cevap sahibi1 yıl@SeyyahÖküz1 🤣🥰
- 1 yıl
Merak ettim kimsin sen 😀
- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılİsteyen istediğini giysin tarz olarak çok güzel ama tesettür demesinler komik oluyor, dini güncelleştirmesinler😂 Başortüsü omuzlarını örtecek şekilde ve hatları belli olmayacaktı hani🤔 Muhafazakarım diyenler güncel muhafazakar😂
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılyani kişisel görüşüm kapanma anlayışına uymuyor giyim tarzı, ama şu var, böyle giyinen kızlar aynı bu fotoğraftaki gibi çok çok güzel oluyorlar karşı komşum da aynı böyle giyiniyor, bir parça uyanıklık bence.
35 Yorumla
Soran1 yılFazla dikkat çekiyorlar mı demek istiyorsun?
Cevap sahibi1 yılyani aslında tam olarak öyle değil, kapanmışlar sonuçta sadece hicab başörtüsü takamktan ibaret değil, ama toplumda bu şekilde algılanıyor, bunu kullanıyorlar bence, mesela benim arkadaşlarım var, yani illa karaçarşafa girmeye gerek yok ama mesela topuklu ayakkabı, mesela makyaj. bunların da yapılması hicab dışı benim fikrimce.
Soran1 yılAnladım... evet haklısın sonuç olarak tesettürlü birinin makyaj yapması veya topuklu ayakkabı giymesi biraz tuhaf kaçıyor ama tüm kızların nefsi olduğu gibi tesettürlü kızlarında var bundan kaynaklanıyor bana kalırsa...
Cevap sahibi1 yılaynen çok da üstlerine gitmemek lazım, biraz da kendimden ötürü diyorum bunu çünkü ben de bir zamanlar kapalıydım, ama mesela makyaj yapardım bir tık açık giyinirdim yani bilirsin pantolon filan sonra dedim yok kapanacaksan tam kapan diyip bırakmıştım ama bu benim fikrim tabi.
Soran1 yılAnladim... tercih meselesi👍🏼
Bu tarz açık renkleri tercih edenler çok zarif duruyorlar. Bazılarının yüzü de çok bebeksi oluyor. Tarz olarak yakıştırıyorum ben.
10 Yorumla
1 yılBen açığım ama beğeniyorum. Bende çok zarifler
21 Yorumla- 1 yıl
Çok zarif cidden
- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılSaygı duyarım. Kişi kendine yakıştırmış, bencede yakışmış.
20 Yorumla Bu dünyaya göre çok temiz ve saf kalmış güzel insan profili
10 Yorumla''Kapalıyım ama ben de güzelim. Benim de canım var.'' yaklaşımı.
10 Yorumla
1 yılBunlari gorunce sovesim geliyor. Adam gibi basini kapatamiyorsan bosuna takma o ortuyu. Giyimi iyi sakinca goremedim
03 Yorumla
Soran1 yılAblam gömüyor musun övüyor musun anlamadım
- 1 yıl
Kddjjsk kiyafeti okey ama saci gorunuyor.
Soran1 yılAynen saçını bilerek gösterenler benim de sinirlerimi bozuyor❗️
1 yılÇok güzel ve zarif. En seküler erkeğin bile hayır diyemeyeceği kız.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKapalilar bana hep iki yüzlü geliyor. Kusura bakmayin kapalilar. Her kapalıbir değildir ama cevremdekiler genellikle öyle. Ben kapaliligi tercih etmiyorum.
11 Yorumla
Soran1 yılGenellememek lazım...
sonuçta karakter meselesi
Valla normal buluyorum bu tarz diye bir eksi artisi yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNaif güzel ve kibar hanımefendi bir kız gibi görüyorum
10 Yorumla
1 yılkapalı değil tesettürlü olsun can kurban olsun
25 Yorumla
Soran1 yılhttps://pin.it/yR25xkRSw
Tam tesettürlü olsun istiyorsun o zaman bunun gibi mi?- 1 yıl
evet giyiniş olarak böyle, ama tesettür giyinişten ibaret değil, tesettürlü biri nasıl konuşması gerektiğini, sokakta yürürken ve bi ortamda nereye bakacağını hatta gülmenin bile bi adabı olduğunu bilmeli
Soran1 yılTabii... bu herkes için geçerli
- 1 yıl
evet ama çok nadir bulunan bir şey
Soran1 yılMaalesef🤷🏻♀️
- Moda & Stil konusunda 903 cevap paylaştı.
1 yılGayet iyi bence nesi var
22 Yorumla
Soran1 yılBir şeysi yok bana göre de alımlı ve mütevazi bir giyim anlayışı👌🏻
- 1 yıl
Ortak fikrimize sevindim pembeli
1 yılÇok hoş bence
22 Yorumla
Soran1 yılAynen👌🏻😍
- 1 yıl
🥰
1 yılHerkesin kendi tercihi ama giyinmesini bilmeyen kızlar olarak görüyorum
00 YorumlaBöyle giyinen piliçlerde güzel bence. Yakışıyor
00 Yorumla
1 yılherhangi bir sorun göremedim ben
12 Yorumla
Soran1 yılEvet. bir sorun yok zaten sonuç olarak vücut hatları belli değil gayet alımlı ve nahif duruyor...
- 1 yıl
aynen öyle
Gizli Üye(30-35)1 yılBunu tanıyorum böyle göründüğüne bakmayın hakkinda bildiklerimi bilseniz şok olursunuz 😅
03 Yorumla
Soran1 yılKimi tanıyorsun da biliyorsun abi?
Cevap sahibi1 yılFotodaki kızı
Soran1 yıl1. mi 2. mi
Gizli Üye(18-24)1 yılGayet guzel hos duruyor tatli
12 Yorumla
Soran1 yılBana kalırsa da öyle:))
Cevap sahibi1 yılEvet hanim hanimcik sirin tatli duruyor severim boyle seyleri🤗
Güzel gayet
10 YorumlaBazı kapalılar çok çekici
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 493 cevap paylaştı.
1 yılKapalı kız sevmiyorum
10 Yorumla
1 yılgüzel usulunce giyinmişler işte
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılbazıları çok hoş oluyor :)
10 Yorumla Çok tatlılar bence
21 Yorumla
Soran1 yılBence de😍
1 yılGayet zarif ve şık
21 Yorumla
Soran1 yıl🤩🤗🥰
1 yılÇok tatlı
11 Yorumla
Soran1 yıl💖🥰
Gizli Üye(25-29)1 yılBence çok güzel ve çekici, çok da tatlı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAltındaki hariç iyiydi.
10 Yorumla
1 yılEn altta çok zarif ve tatlış. Kim bu
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 317 cevap paylaştı.
1 yılO topukluları club a gidenler bile giymiyor
00 Yorumla
1 yılTatli ve zarif
20 Yorumla
1 yılTesettüre daha uygun şekilde olabilir
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 575 cevap paylaştı.
1 yılGayet güzel
10 Yorumla
1 yılNormal yani
10 Yorumla
1 yılBakimli
10 Yorumla
1 yılGüzel
10 YorumlaFarzı bulana kadar tarz.
10 Yorumla
1 yılGüzel bulurum
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yıliyidir
10 Yorumla Moda & Stil konusunda 322 cevap paylaştı. Yakışır
10 YorumlaModa & Stil konusunda 1b cevap paylaştı. Tahrik edici
10 Yorumla
1 yılBöyle kapanmak istiyorum
00 Yorumlaİlgimi çekmiyor
00 Yorumlagüzel duruyor
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri