• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Moda & Stil

Tesettür modası sizce de sınırları zorlamaya başlamadı mı artık? (Sayfa 2)

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
47
Yapay Zekaya Sor
Tesettür modası sizce de sınırları zorlamaya başlamadı mı artık?
İş Soruları Nedir Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

196

Cevap

207

Cevap

Popüler Cevapları Göster(60)
  • Funnypou
    Funnypou Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 46%
    +1 yıl

Bende aynı fikirdeyim tesettürün tabi ki de farzdır fakat gereği gibi yapılmışsa, tabi ki mini etek giyebiliyorsak tesettürlü arkadaşlarım ablalarımda tesettürlü giyinebilirler ama bence gereği gibi olmalı ya toptan yani usturuplu bir şekilde ya da hiç

3
    0 Yorumla
  • neskit
    neskit Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 56%
    +1 yıl

tesettür bana bak değil bakma demektir !
    fakat bundan 1400 yıl önce peygamber efendimiz bu türlerden bahsederek onlar için Allahın emrini cazibe için kullanırlar başları deve hörgücü gibidir. onlar inkarcılardır. azabı derin tadıcaklar diye hadisi vardır. !

3
    0 Yorumla
  • korkuecel
    korkuecel Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 31%
    +1 yıl

yaradan örtüyle süslenin dememiş süslerinizi örtün demiş. tesettür ne zamandan bu yana moda oldu. açık bır bayanım ama bılıncındeyım herseyın bu moda akımı zaten müslüman olmayan ülkelerin kültür veya dine yabancılastırma aynılastırma polıtıkalarından biri ama ne yazıkkı kımse farkıda degıl. kapanmak sadece ısıme gelmıyor. ama bu kapalı sıfatındakı ınsanlar kadarda dıkkat cektıgımı dusunmuyorum. herkesın kendı tercıhı tabiki ama bızı yabancılastıramıycaklar kendı adıma konusuyorumki.

3
    0 Yorumla
  • papatyaa34
    papatyaa34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 34%
    +1 yıl

Sen olayı yanlış anlamışssın. Orda diyoki gerçek TESETTÜRü herkes taşıyamaz kendimde hak ettiğimi düşünmüyorum o yüzden kapalıyım diyo. Kapanınca bir anda feraceye bürünemez bu çoğu kişide böyle. Zamanla daha bir üst safhaya geçiliyo. En üste ulaşmak nefisle baya mücadele gerektiren bir durum. Allah hepimize nasip eder inşallah o en üstü.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben bu kadın ve türevleri yüzünden yıllarca kapanamadım. Kapandığımda ise bu kadın gibiydim. Ailemde, çevremde hiç tesettürlü yok benim. Ne zaman ki anladım bu yanlışı... Hakkımı kesinlikle onlara helal edemem. Benim gibi olmasın hiç bir genç kız İnşallah.

Yorumla
    • papatyaa34
      papatyaa34
      +1 yıl

Çok zor çok nefs gerektiren bir durum gerçekten ama en azından ilk adımı atsaydın gerisi gelirdi bir şekilde.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Binanın temeli eksikse üst katlara çıkıldıkça çöker.

Yorumla
  • starbuckk
    starbuckk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38 , eic 30%
    +1 yıl

tanju babacan'ın her dediğine katılıyorum daha da fuzuli lafa gerek yok. ama bu yazı yazılıyorsa eğer; "Şeytanın sağdan yaklaşması bu. Kimse senden daha çok dikkat çekemez." gibi kalkanlı bir cümle de hoş olmamış. hepimiz fark ediyoruz maalesef BAZI türbanlı ya da sözüm ona (yeni değimle) kapalı kadınlar açık kadınlara nazar daha çok dikkat çekebiliyorlar bu inkar edilemez bir grçek.

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gerçekten türbanlı bir kız istediği kadar süslensin, açık bir hanımın çektiği dikkati asla çekemez. Çünkü yapılan anketlerden öğrendiğim kadarıyla tüm dünya erkeklerinin yüzde 93'ü bir kadında en çok dikkat ettikleri yerin saçlar olduğunu dile getirmişlerdir.

Yorumla
    • starbuckk
      starbuckk
      +1 yıl

bu bilginin kaynağı nedir? acıkcası bende sana bir oranla birlikte çoğul bir görüş iddia edebilirim. tüm dunya diyorsun çoğu akadın erkeklerin kalçasına baktıklarını itiraf ederken erkekler (özellikle de avrupalı rahat özgür bireyler) saç mı diyecektir sence?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bir kadında baktığınız ilk yer neresidir? Cevapların çoğu saçlarıdır. İnanmıyorsanız hemen bir anket yapabilirsiniz.

Yorumla
    • starbuckk
      starbuckk
      +1 yıl

bütüüüün dünyaya sormak lazım ama:))

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Buyurun. Sizi tutan yok.

Yorumla
    • starbuckk
      starbuckk
      +1 yıl

soru sormaya hazırlanan sendin ben koşulların iddianla denk olmasını istedim. mantıksız geldi değil mi? evet bence de öyle:)

Yorumla
  • hazanvakti
    hazanvakti Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Bende tesetturluyum Allahin izniyle ve siddetle katiliyorum!!.

5
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah yolunuzu açık eylesin öyleyse =)

Yorumla
  • Ornella
    Ornella Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Simdi, konunun asil amacinda sana katiliyorum yalnizca. Ayrintilarda dusuncelerin ters. Katıldığım nokta kapanmanin dikkat cekmemek amaciyla olusu. Bunu modayla asimile edersen yoldan sapmis olursun. Katilmadigimsa en altta demişsin ki kimse senden daha fazla dikkat cekemez. Ben dikkat cekmeyi seviyorum belki. Belki ateistim belki deistim? Sanane. Baskalarina camur atmak ne denli Müslüman liginiza sigiyor? Ayrica kapanip ortalikta bir ton boyayla dolasan ablalarimiz bir IRONI yarattıkları icin benden daha fazla dikkat çekiyor.
    Ben dinini adam gibi yaşayanlara saygi duyuyorsam; saygiyi da beklerim

5
    21 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tesettür tarz değil farzdır. Ateist ve deistler kapanmazlar. Saçma bir görüş olmuş üzgünüm tutturamamışsınız.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Ben de diyorum ki senle ayni dini paylaşmayan kimseyi elestiremezsin. Algilayamaman üzücü. Yliyimser bakalim, ya da algılamak istemeyisin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben burada Müslüman kişilere hitap ediyorum. Diğerleri üzerine alınmışlarsa algıları fena halde grip olmuştur.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Son paragrafta dediklerini tekrar bir gozden gecirirsen sevinirim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Müslümanların hepsi kapalı mı sanıyorsun? Ve beyin terk eder.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Biliyorum bu soruya açık kızlar da damlayıp hemen, onlar benden daha çok dikkat çekiyor diyecekler. Hiç kendini kandırma güzel kızım. Şeytanın sağdan yaklaşması bu. Kimse senden daha çok dikkat çekemez.

Şeytanın sagdan yaklasmasi bu? Kimse senden daha cok dikkat cekemez uslubunda dikkat cekenleri oyle bir yerin dibine sokuyorsun ki. Kişi kapanir veya kapanmaz, bu seni de beni de baglamaz ve ayrica benden daha cok dikkat cekmeleri de gayet dogal. Iki tezat olguyu biraraya getirirsen kabak gibi goze batar. Muslumanlik nedir? Sartlari nelerdir? Musluman bir kadin sanal ortamda dolasabilir mi? Ne kadar caiz? Kapanmayanlara tas atacagina once kendini irdele tatlım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sanal ortamda neden dolaşamayayım? Kötü bir şey yapmıyorum. Sizin kullandığınız gibi kullanmıyorum ben hiç bir şeyi. Her şey beni Allah'a yaklaştırır. Emin olun bu site sayesinde bile o kadar çok şey öğrendim ki...

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Benim face hesabim bile yokken beni kotu kullandigim konusunda yargilayamazsin. Bu bir iftira olur. Ayrıca burada dolasmanin caiz olup olmadigi dusuncesini interneti kötü bir sekilde kullanmaya yorman fazla art niyetli. Ben dış dunyaya açıldığını söylüyorum, kotu bir sekilde kullanman sart değil. sirf esine kendini kapayan bir kadin dis dunyayla, erkeklerle bir soru icin de olsa nasil muhattap olabilir ki, düşündürücü

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hangi erkekle muhattap oluyorum? Şu anda burada bir kız yerine bir erkekle muhattap olmadığını ispatlayabilir misin? Hayır. Yani ben de o kişileri gayet de kız olarak nitelendirebilirim. Ki ben burada kişileri kız ya da erkek yerine her bir kişiyi birer beyin olarak görüyorum. Yanlışım varsa düzelt. Sonuçta kimse gerçek değil. Gerçek olan tek şey bu yazıları parmaklara döken beyin.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Demagoji yapma istersen? Dışarıda konus bakalim tanımadığın insanlarla dine dair kapanmaya dair. Erkekle kizi yanyana gorun KASAR diyosunuz be.
      Icinizdeki karanlikta bogulmayi öğrenin. Ardindan tekrar aydinliga varabilmeyi. Inandim demek yetmiyor. Inanci yasama dokebilmek aslolan, heran onunla yasayabilmek.
      tabiki zamanla olacak bisey, ama en azindan insanlara din dersi verme. Oldum demen icin solup solup yesermen gerekir. Inanca varabilmek icin de.. keza oyle

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Dışarıda konuşurken o kişinin sesini duyuyor, yüzüne bakıyorsun. Orası ve burası arasında dünya kadar fark var saçma sapan konuşup kendini daha da batırma güzelim.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Onun yuzunden mi sordugum bir cok soru cevapsiz kaldi. Hmm.. Yani diyosun ki orda konusmam ama burada konuşurum.. hahaha sen kendinle celisiyorsun canim benim. Erkeklerle ayni oda icinde bile bulunamaz kadin, bu denli kati Muslumanlik ve sen burada muhattap oluyorsun. Araplari kiniyorsunuz? Neymis Müslümanlıktan sogutuyolarmis, asıl Muslumanlik o. Kabullenemiyorsunuz

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet aynı oda içerisinde yalnız bulunamaz. Burada herkes herkesin yazdığını görüyor farkındasın değil mi? Hala saçmalıyorsun.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Suudi Arabistan’da Şeyh Sadd El-Gamdi adlı bir din adamı, erkek vasileri olmadan kadınların internete girmesini yasaklayan bir fetva verdi.
      Gamdi fetvasını “Kadınlar da diğer varlıklara benziyor ama zayıf ve duygusallar. Bu da onları Allah’ın emrine karşı gelmeye sürüklüyor. İnternet baştan çıkarıcı şeylerle dolu, kadınların bunlara karşı çıkması çok zor” diye savundu.

Evet canim? Aylar once gazetede okudugum bir haber. Müslüman isen burada ne ariyorsun? Herkes dine kendine uyan bir şekil vermeye calisiyor. Yerler oyle işi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Suudi arabistan'ın Şeriati Selefi. Ben Hanefiyim. Yani o fetfaa beni bağlamaz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Cahiliyet başa bela tabi.

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Herkes kendine Müslüman desene... hahaah hey yavrum hey :)
      Ordakiler de gorse seni elestirir Müslüman ama gecenin bir yarisi internette diye. Senin diger modayi takip edenleri elestirdigin gibi

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Cahilden de bir cok sey ogrenebilirsin. Bunu bugun sana ben ogreteyim :) tatlim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Senden bir şey öğreneceğime ölmeyi yeğlerim =)

Yorumla
    • Ornella
      Ornella
      +1 yıl

Ah ne kadar kinci bir tutum? Kin Müslüman in isi değildir. Iyi geceler guzel arkadasim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Arkadaşın da değilim. =)

Yorumla
  • ibrahimTE
    ibrahimTE Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Açıkçası şu anki moda akımı açık gezinenlerde bile bu kadar "havalı" değil. Resmen göze batıyor, ben burdayım diye bağırıyor gibiler. Halbuki amaç sakınmak, gizlenmek değil miydi kapanmakta?
    Merak edip nasıl kapandın diye sorudğum bayanlar bile oldu, "çünkü yakışıyor" cevabını defalarca duymuş biri olarak, moda ikonu gibi gezinip onlarca pozlarla adeta "masum bir melek" misali fotolarını sosyal medyada yayan ve sorsan ben kapalıyım diyen insanları gördükçe, başı açık insanların bu tarz insanlardan daha dürüst olduğunu düşünmeye başlıyorum.
    Allah korkusuyla kapananları tenzih ederim.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bu tarz insanlar serefiyle diniyle kapanan insanlara leke suruyor. 3 gun kapanip 5 gun acik geziyolar. Bu gun basimi bagliyim yarin fon cekip acayim gibi dusuncelre sahit oldum. Dap far giyinip heryerini cikarip basini baglaynca kapanmak olmuyo. Kafana bir sal dolayinca kapalilik olmuyo. Yuregin varsa tamamen kapayacaksn kendini hrkese. carsaf bile giysen dokunmayacak. Cunku nasil gorundugun onemli degl.

2
    0 Yorumla
  • ıfdiha
    ıfdiha Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

Kardeşim, soylemek istediklerimi soylemissin. Son paragraf haricinde katiliyorum, destekliyorum. Kimse senden daha cok dikkat cekemez diyorsun ama tesetturu modaya uydurmaa calisanlara bir atifta bulunuyorsun. Mahrem yerlerini ortmeye calismaktan çok dikkat cekmeye calisiyorlar. Bence açik bayanlardan da daha fazla dikkat cekiyor bu.

3
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gerçekten türbanlı bir kız istediği kadar süslensin, açık bir hanımın çektiği dikkati asla çekemez. Çünkü yapılan anketlerden öğrendiğim kadarıyla tüm dünya erkeklerinin yüzde 93'ü bir kadında en çok dikkat ettikleri yerin saçlar olduğunu dile getirmişlerdir.

Yorumla
    • ıfdiha
      ıfdiha
      +1 yıl

Bir kadinin saçlarina cinsel bir tutum sergilenecegini dusunmuyorum. Dikkat cekiyor olmasi dogrudur. Benim soylemek istedigim, bu sozde tesettrlu kadinlarin, vucut hatlarini belli etmesi ve çektiği dikkatten haz duymasi. Tesetturlu bir kadinin vucut hatlarinin, açik bir bayaninkinden daha çok dikkat cektigini soylemek istemistim. Ya gerektirdigi gibi kapan ya da kapanma. Açik bir bayandan daha az goz zinasi yapiyoruz sozde tesetturlu bayaninkine nazaran.

Yorumla
  • RitimBozukluğu
    RitimBozukluğu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 49%
    +1 yıl

Bazı güzel görüşler var fakat burada tesettürlü olmayanlara "siz dinsizsiniz, kendinizi afişe ediyorsunuz" diye suçlamış olmuyor musunuz? Böyle bir suçlama yapmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bir kadın tesettürlü olmayınca kendine afişe etmiş olmuyor ya da dinsiz olmuyor.

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran

Öyle bir cümle yazmadım.

Yorumla
    • RitimBozukluğu
      RitimBozukluğu
      +1 yıl

sizin öyle yazdığınızı söylemedim ben de zaten. Üstüne alınması gerekenler yazanlardır.
      Ayrıca kalkıp burada bazı ahkam kesenler haddinden fazla laf ediyorlar kendilerini din alimi zannedip. Sonuç olarak başını örtmeyeni dinsiz ve kendine afişe eden kötü bir zat olarak gösteriyor.

Önemli olan kafanın içindekidir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bir mimar eserini ortaya çıkarmadığı sürece başarısından bahsedilemez.

Yorumla
    • RitimBozukluğu
      RitimBozukluğu
      +1 yıl

sorun da o zaten, dinin mimarlık olarak görülmesi ve birilerine bir şey gösterme çabası. Kimsenin dini ve dinini nasıl yaşadığı kimseyi alakadar etmez. Ayrıca kimse de kimseyi dini üzerinden sorgulamaya hakkı yoktur. Tesettürlü olanın tesettürünü sorgulamaları nasıl yanlışsa tesettürsüz olanı sorgulamak da o derece yanlıştır. Kimse bu konuda ne mimardır ne de sanat eserini birine göstermek zorundadır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sanat eserini inşa edip sadece sahibine tesliminden bahsediyorum. Başkalarına göstermek kelimesi ne alaka? Ayrıca Müslüman bir kadının nişanıdır örtü. Ayette de belirtildiği gibi.

Yorumla
    • RitimBozukluğu
      RitimBozukluğu
      +1 yıl

Bu senin anlayışın işte tam da bundan bahsediyorum. Benim annem kardeşlerim teyzem halam dinsiz mi şimdi tesettürlü değil diye? Bunu mu demek istiyorsun yani? Böyle bir şey demedim diceksin belki ancak müslümanın nişanı diyince bu anlamı oluyor çünkü.
      Ayetleri de sadece dini kullanan şarlatanlardan değil halka doğruyu göstermeye çalışan (Yaşar Nuri Öztürk gibi) hocalardan da araştırmanı tavsiye ederim.
      Aynı ayetleri okuyarak tesettür hakkında farz olmadığını söyleyen hocalar mevcuttur ki bunların arasında işin ehli zatlar da vardır.

Asıl bahsettiğim ise şudur: Kimin neyi farz gördüğü görmediği değil, bunu yargılamada benim sorunum. Bir insan tesettürlü değilse ve türbanın dini açıdan zorunluluk olmadığını söyleyen hocalara inanması (ki onlardan biriyim) ya da sizin düşünceniz gibi farz olduğuna inanması durumunda da, yani her iki durumda da yargılanamaması lazım. Kul kulun dinini ölçemez. Onun bir sorunu varsa bile Allah ile onun arasındadır. Bu yüzden kimseyi ırgalamaz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yaşar Nuri Öztürk gibi birinin görüşlerine amade olmuşsan zaten senle konuşmaya başlamamız hata.

Yorumla
    • RitimBozukluğu
      RitimBozukluğu
      +1 yıl

Bence de zaten görüş farklılıklarına bakarsan baştan hataydı uzun bir münakaşaya girilmesi.

Yalnız görüşleri bir kenara bırakırsak bile. Varsayalım senin görüşünü kabul ediyorum. Yine ve yine tesettürlü olmayanın Allah ile sorunudur bu. Bu yüzden de kimsenin onu yargılamaya hakkı ve hududu yoktur bence. Daha da başka bir şey demeye gerek olmadığını düşünüyorum. Görüş ayrılıklarına rağmen seviyeli münakaşa için teşekkürler ve iyi geceler.

Yorumla
  • _LadyIsabella_
    _LadyIsabella_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Kadınlar süslenmeye meyillidir. Kapanmış da olsalar içlerindeki bu dürtüyü yenemiyorlar. Herkes aynı iradeye de sahip değildir. Kimseyi yargılamam ben. Bana göre kişileri yargılamakta islam dinine yakışmayan bir davranış.

Not: Yorum istemiyorum. Lütfen yazmayın bana.

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

https://i.hizliresim.com/LYbLa1.jpg
    nokta.

5
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle.

Yorumla
  • navaja
    navaja Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

bu yanlış ancak fert fert düzeltilir. Önce kişi kendisini, sonra karde, çocuk, anne arkadaş vesaire şekilde ve bu da devamlı ilim öğrenerek olur. Bir olgunluğa erişmiş kişi zaten böyle bir hataya düşmez ve düşürmez. Gerçek imanı yaşayan yatağında rahat uymaz demişti hocamız. Hakikati bilen yerinde duramaz selam ile.

1
    0 Yorumla
  • ybkrb
    ybkrb Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Dinimizde Tesettür diye bir şey zaten yok da... Kapanmak denilen şey sadece edep yerleri ile sınırlıdır ve olayın özü ilgi dikkat çekmemektir... Şimdilerde rengarenk sözde örtüler bir karış makyaj daracık pantolonlar şık ve ilgi çekme güzel görünme hırsı vb... E hani erkeğin nefisin uyandırma dedikleri hani erkeğin ilgisini çekmeyin emirleri... O edep o inanç ruhunda olacak karakterinde olucak saçını kapa kıçına tanga giy üstüne de dar kot her yer belli olmaz... Neye hangi kitaba inanarak yapıyorlar belli değil. Erkek saç telinden mi tahrik olacak ee saçı kapatıyorsun kıçın başın ortada saçı kapatıyorsun ayak bileklerin ortada... öyle çelişkili ki... Edep insanın içinde olacak güzeli hoşgörü dinini şekil dinine döndürdüler heleki bu tarz sözde imanlı insanların marka takıntısı daha yazılacak çok şey var da ağır olur...

4
    7 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Dinimizde tesettür yok... pardon da sizin dininiz nedir?

Yorumla
    • ybkrb
      ybkrb
      +1 yıl

Bundan 70 sene evvel ki kitapta tesettür yazmıyor şimdikilerde türlü şeyler yazıyor sen hala değişmediğine inanıyorsan bilmemem DE BEN MÜSLÜMANIM. İndiği tarihe ve koşullara bakarsan eğer kadınlar ikinci sınıf insan modundalar doğan kız çocukları diri diri gömülmekte ve her türlü zina yaşanmakta idi... Kitapta da edep yerlerinizi örtün der!!! Sen o kadar yazdığımdan tesettür yoktur lafına takıldıysan o senin sorunun... Saç örtmek ile inancı aynı kefeye koyuyorsan bilemem... Edep ve iman ruhtadır karekterdedir kafaya takılan kul yapımı bezde değil... Ayrıca kadınlara yönelik her yerinizi kapayın gizlenin diyen kitap orjinal incildir hatta bundan dolayı rahibelere bak... korkma oku İLK EMRİMİZDİR OKUMAK... o da Allahın kitabı... Ben ne demişim sen adete cımbız ile aradan neyi alıp bana cevap vermişsin. Okuyun arkadaş araştırın Allah beyin vermiş kullanın diye mantık arayın diye yoksa vermezdi kurban olduğum Allah ta o güç var sende biliyorsun bende.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Oraya takılma sebebim, bir ayeti bile inkar edemeyecek olmamız. Dinden çıkmak istemediğim için ben etmem şahsen.

Yorumla
    • ybkrb
      ybkrb
      +1 yıl

Sorgulamak mantık aramak seni dinden çıkarmaz merak etme... İlk emir OKU... Asıl kulaktan dolma şeylere inanırsan dinden çıkarsın hatta çıkmazsın günümüz de her boku yiyip belirli günlerde tövbe (orjinali tevbe ) ettin mi affediliyorsun zaten anlatabildim bir ne kadar kulaktan dolma şeylere inanıyoruz okumadan araştırmadan? Zorlama ve insanları inançları için yargılama yoktur dinimizde ve orjinaln de açıkça der ki '' Ben size akıl verdim sen ile ben arasına hiç bir kul hiç bir nesne giremez'' anlıyorsun değil mi tesettür kapanmak neymiş ya da edep yerlerinizi örtün demek? Bu kadar manevi şeyler neslelerle ölçülebilir mi (bez parçaları giyim kuşam)? Bu kadar basit mi? ''Beni kendinizde hissedin ben sizdeyim sizinleyim der''' Tekrar söylüyorum Allah ile kul arasına ne başka bir kul ne de nesne girebilir inan sorgulanamaz çünkü hissi manevi bir duygudur ölçülemez işte o vakit dinden çıkarsın... Günümüz kitabını değil eskileri araştır elinde her türlü imkan var yeter ki iste...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Okuyorum merak etmeyin. Ama sizin gibi saçmalıkları değil. Boşuna zahmet etmişsiniz de yazmışsınız bu kadar. Okumadım ve okumayacağım.

Yorumla
    • ybkrb
      ybkrb
      +1 yıl

Ne güzel bir inansınız efenim ben sizin fikrinize asla bir saçmalık demedim sadece cevap verdim hala da saygı duyuyorum düşüncene asla yargılayamam seni ve düşüncelerini ÇÜNKÜ BEN EN GÜZEL DİNİN MÜSLÜMANLIĞIN BİR MENSUBUYUM BENİM DİNİM HOŞGÖRÜ MANTIK VE GÜZELLİĞİN DİNİDİR. Teşekkür ederim edebin için...

Yorumla
    • morcicekler
      morcicekler
      +1 yıl

gorusunuze sonunadek katiliyorum. benim yazmak istediklerim de bunlardi+1:)

Yorumla
  • oceans_girl
    oceans_girl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 39%
    +1 yıl

sadece kafasını tesettürle kapatıp vüvudunun her yerini belli edcek şekilde daracık kıyafetler giyip üstüne birde düğüne gider gibi kat kat makyaj yapanların amacı belli. biz onların niyetini baktıgımızda anlıyoruz. bunun dışında sadece Allah rızası için kapananlara saygı duyuyoruz

1
    0 Yorumla
  • mehcab
    mehcab Takip Et
    Master Yaş: 81 , eic 75%
    +1 yıl
    Moda & Stil konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Muaviye denilen Yahudi uşağı köpek soyunun İslama sokuşturduğu Yahudi geleneğidir... Şu anda sadece şeyhlerin cemaat ve tarikatlerinin tanınması için uydurulmuş bir üniformadır... Allah ile aldatanların kulu olanlar ne yapsalar Allah katında hiç bir şekilde aklanamazlar.. Kuran da sadece ''Karşınızda şehvet hissi uyandıracak göğüs uçlarını örtünüz''yazılıdır... Beyinler karartıldığı gibi şimdi de bedenler karartılmaya çalışmaktadır. Çünkü siyonist Yahudi İslamın hiç bir zaman doğru uygulanmasını istememiştir.. Onun için Halife denilen padişahlar hiç bir Türk kızı , ile evlenmemiş kanı bozuk bir nesil yaratmışlardır... İslam toplumunu bu hale gelmesine ön ayak olanların Allah bin tüelü belasını versin..

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nedense bunu hiç bir Allah dostundan duyamazsınız. Söylediklerinizin hepsi Antiİslam görüşündeki kişilerin uydurduğu safsatalar.

Yorumla
    • mehcab
      mehcab
      +1 yıl

Onun için ''size akıl ve zeka verdim, ilmi ve bilimi arayın aydınlanın''diyen Allahın emrine karşı Yahudi boku yiyerek geri kalmışlıkta nerede ise Afrikanın yamyam kabilelerinden bile vahşi hayvana dönüştüler.. Uçak gavur icadıdır ama şeyh efendi ona biner, telefon gavur icadıdır ama şeyh efendi onu kullanır, televizyon gavur icadıdır ama şeyh efendi onu en iyi şekilde kullanır zavallı insanların beynini yıkar.. Rabbime çok şükür ve Elhamdürillah müslümanım ama ABD li siyonist Yahudi boku yiyen Arap köpeklerinden değilim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Konuşma üslubunuz bana ne olduğunuzu anlatıyor zaten. Daha fazla konuşmanız gereksiz.

Yorumla
  • Taşçaynar
    Taşçaynar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

yerinde yatmayasıcalar ya, kapalıyım nedir abicim, örtüme islamidir, allahın emridir. Uyacaksan onun dediği gibi de örteceksin.. Amaç dikkat çekmemekken nasıl oluyorda bir açıktan daha daha çok dikkat çekebiliyorum diyorlar. Nesli kuruyasıcalar, olmayasıcalar..

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sakin =D

Yorumla
    • Taşçaynar
      Taşçaynar
      +1 yıl

olamıyorum gerçekten. ayrı bir midemi bulandırıyor çünkü bu cins.

Yorumla
  • Bilinmeyenşahıs
    Bilinmeyenşahıs Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31
    +1 yıl

Amacından saptı.
    Bunlar yüzünden bizimde nefsimiz şaştı.
    Hakikaten hakkını vermek çok zorlaştı.
    Tesettür modası da ne demek? Tesettürün modası mı olur!..

3
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Keşke iki tane eig şansımız olsaydı =)

Yorumla
    • Bilinmeyenşahıs
      Bilinmeyenşahıs
      +1 yıl

:) problem değil ben de gönüllerin eig'si olurum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O zaten öyle =)

Yorumla
    • Bilinmeyenşahıs
      Bilinmeyenşahıs
      +1 yıl

Allah hakkını verebilenlerden eylesin :) cümlemizi inşallah.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İnşallah =)

Yorumla
  • damlato
    damlato Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 36%
    +1 yıl

Sonuna kadar katılıyorum
    Çok doğru tespitler
    Düşüncelerimi yazıya dökmüşsün,
    Allah cümlemize hidayet nasip etsin

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Amin. Sizi, beni, benim kızlarımı, sizin kızlarınızı ve cümle İslam aleminin kızlarına da nasip eylesin.

Yorumla
  • NaneLimonÇayı
    NaneLimonÇayı Takip Et
    Xper 4 Yaş: 41
    +1 yıl

Doğru bir noktaya temas etmişsin.
    Farz ile tarzı yer değiştirenler,
    Elbet kendi hesaplarını verecektir.
    O yüzden biz doğrusunu yapalım. Ve yanlış üzere olanları da; elimizle, dilimizle uyaralim. Olmadı orayı terkederek...
    Zor zamanlardan geçiyoruz vesselâm

1
    0 Yorumla
  • byaxislh
    byaxislh Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37
    +1 yıl

Dini suistimal eden cehalet sizi Allah'a havale ediyorum. Sırf moda diye kapananların olduğu bir toplum oluştu. İktidar kapalıya daha çok sahip çıkıyor diye kapanan toplum böyle devam edin. Fırsatçılara da helal olsun bu durumdan çok güzel faydalanıyorsunuz.

Şunu da söylemeden geçemicem gerçekten özünde kapanmayı içinden geldiğince kapanan bayanlara saygı duyuyorum. Sizler o cahillerin kurbanı oluyorsunuz sadece.

2
    0 Yorumla
  • yöntem
    yöntem Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Sorunu sonuna kadar okumadim ama gerçekten tesettürü oyun ettiler kizlarimiz nasil bir hale geldi sasiriyorum inanin heleki üste tunik alta dar paça pantolon ve Şali salaş bir şekilde omuzlarına atmiyolar mi deli oluyorum kapan deyince bas kapama akillarina geliyor alahinizi seviyorsaniz burada ki butun üyelere sesleniyorum bu sekilde giyinmeyin ve giyindirmeyin yalvaririm dinimize saygili ve bagli kalalim inşallah.

1
    0 Yorumla
  • gamzelifilozof
    gamzelifilozof Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

sadece kendilerini düşürüyolar bence. yazı çok güzel olmuş emeğine sağlık bu arada

5
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkürler.

Yorumla
  • __ηüкℓєєя
    __ηüкℓєєя Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

Bunu okuduktan sonra profil resmimi kaldırdım çok etkilendim :) Bende tesettürlüyüm ama bu konu hakkında bazen nefsime yenik düşüyorum sanırım..

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah razı olsun =)
      Nefis şeytandan daha tatlı anlatıyor kötülükleri. Biz de yenik düşüyoruz.

Yorumla
  • brunette_
    brunette_ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Dediğin şekilde giyinen insanlar zaten yaptıklarının ne kadarının mantıklı ne kadarının örtünmeye ters olduğunun farkındalar bana göre kimsenin bir başkasının giyimi hakkında yorum yapmaya karışmaya hakkı yok biri başını örttü diye onun makyajına giyimine davranışlarına karışma hakkı doğmaz. kimse dört dörtlük değildir hangimiz öyleyiz ki? Ben kurana bile inanmadığım halde görüşüm bu. sizin de karışmaya hakkınız olmadığını düşünüyorum herkesin okuduğu kitabı yorumlama şekli alllahla olan ilişkisi farklı ve bireyseldir. genellemeler her zaman en büyük yanılsamalara götürür

0
    0 Yorumla
  • derman3434
    derman3434 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44
    +1 yıl

kapanmak degıl dının emrettıgı örtunun teshır eden tahrık edıcı kısımlarınızı dısarıya haram olacak yerlerınızı ortunuz bu ortuyu aldılar susledıler pusledler kapadılar kendılerını yuzde bes kılo boya altta dar pantolon sadece kafada ortu sonra ben kapalıyım acıl ablam sen acıl daha cok gunaha gırme kımseyıde gunaha sokma hakkın yok buna ve ortunen ınsanlarda senın yzunden zarar goruyor toplumda yapma bunu

1
    0 Yorumla
  • cakkal
    cakkal Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

anamız bacımız türban mı takıyodu sanki, şimdikilere bak takıyolar boneyi saçma sapan baş örtüleri. ninja gibi dolanıyolar. 1 tel saçını görüp de sana göz koyacak adam varsa toplumda o adam seni açık merak edip sırf seni açık görmekiçin sana tecavüz de edebilir. toplum nereye gidiyo Allah aşkın, araplaşmayı da bir köşeye bırakalım hadi türbanlı p*rno diye bir rezillik çıkmış. geçen anadan üryan bir sitede reklam vermişler, ben o kadını çarşıda gördüm. yazık günah yav. her şeyin normali var. sanki eskiden bone diye bişey vardı he. bakın mesela köylüleri konu alan filmlere. hangisi bone takarda bir tel saçım görünmesin diye uğraşır, ama herkes bana baksın diye bir ton süslenir.
    acınası ninjalar! inanmak ayrı şey inanıyo gibi görünüp çeşitli naneler yemek ayrı. türbana ve türbanlı fahişelere hayır! diren anamızın bacımızın taktığı bonesiz çemberler. diren lays reklamındaki ayşe teyze gibi kapanan kadınlar.

3
    17 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben Kur'an-ı Kerim'in dediğine bakarım. Senin saçma sapan sözlerine değil. Senin dediğin şey tesettür değil cakkal yorumu!

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

kurana bakıyosan çıkar getir ayeti. getiremezsen konuşma. aç meali fotoğrafını çek hızlı resime koy yolla. koyamıyosan kes. krana bakarmış da bilmem naparmışda. benim dediğim şey baş örtüsü. tesettür tamamen kapanma meselesi. ama ben ne dediğimin farkındayım. bekliyorum linki madem kuran okuyosun. bakalım. ya da bana ayeti söyle ben elimdeki mealden bakayım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Arkadaşım bir bitin ya.

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

ağzınızda kuran dilinizde yalan. okuduysan gösterecen arkadaşım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Benim kimseye bir şey ispat etmem gerekmiyor. Ben kendimden eminim, Allah şahidim. Gerisi Allah Kerim.

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

Şahit koşmayın yanacaksınız bre.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

senin anan bacım takmıyordu ama bu ülkede anamızın bacımızın türbanına cumhuriyete kadar kimse dil de uzatmadı el de...

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

İslamı bilen bir erkek veya bayan bunlara pirim vermez. Allah ısla etsin.

Resulullah bir başka rivayette de: "Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur" buyurdular."

[Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

"mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
      (bkz: nur suresi 31)

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

"ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. bununla beraber allah, çok bağışlayıcıdır, merhamet edicidir."
      (bkz: ahzap suresi 59)

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

seninde ağzın var bak ağzı olan konuşuyo.
      kaanil.blogcu.com/.../6521287 anan böyle miydi senin?
      yoksa galeri8.uludagsozluk.com/.../...6rterdi_586229.jpg

böyle mi?

üstteki saçının bir teli dahi gözükmeyince namuslu alttaki namussuz mu oluyor?
      eskiler alttaki gibi kapanır. cumhuriyetten önce Abdülhamit han döneminde kılık kıyafet meselesi konuşuluyordu. az bilgin olsa ağzına çorap tıkar susarsın gırgırcı başı.

kaldı ki padişaha köpeklik etmeyi bırakıp Allaha kulluk etmen için şansın olunca cumhuriyete sövmek nedir?
      Atatürk öldü inönü ve tayfası Atatürk chpsini bitirdi. siz Atatürkü solcu sanan din düşmanı sanan güruhun tohumlarısınız. chp nerde başbuğ nerde.
      ilk kuran çevirisini yaptıran adamı dinsiz diye suçlamak da osmanlıyız diye geçinip padişahın en yakın adamınına sövmek de ayrı bir kafa. ...
      son olarak annenin cumhuriyete kadar baş örtüsüne dokunmamışlar ama belliki yunanlılar uçkuruna fena dokanmışlar. duacı olacağınız adamı karalayın aferin.

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

var mı bone taksınlar? 20 sene öncesine kadar boneli kadın göremezdin. anca çarşaflılar vardı.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

benim anam da atam da senin gibi ne yunan piçi oldu nede ordaki kadın gibi kapandı. saygı duyar bizim insanımıza ama siz her zaman denize dökülmeyen yunanlıların piçleri olarak kalacaksınız. yunana destek veren sizdiniz. osmanlıya laf atmak senin ne haddine deyyus. atatürkü okumadığın dünden belli. 1926 ve 1937 atatürkün istiklal marşında geçen imanlı kelimelere ne yapmak istediklerini okumadan hiç bir şey yapamazsınız. ne diyor muhsin yazıcıoğlu dün de ittiniz bugünde itsiniz her zaman ittiniz ve it kalacaksınız. bak sana orada ayetin meallerini buldum yazdım dinigucük. anca sizler Allaha şit koşar o olmasaydı der milyonlarca şehidi görmezden gelir zır cahil gezer sonra dolanırsınız. o olmasaydı o olmasaydı. kan ile kazanılan toprakları masa başında satan atalarından da senden de hesabı sorulacak.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

https://www.youtube.com/watch?v=VcnNWQxiGgo
      baksana hangisi nasıl kapalı. hangisi sergilemişte yunandan almış. ama eminin senin bir yunandan kalma olduğuna. denize dökülenler gitmiş dökülmeyenler de sizin gibi bir yerlere yerleşmiş...

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

bana anlatma sen Atatürkü, ben ülkücüyüm. Osmanlıyı da severim Atatürkü de. senin gibi tarih bilmez, lise bilgileriyle Türklüğü müslümanlık araplık sanan soysuzları çok gördük. Sanırsınız ki Türklük islamdan sonra büyüdü. yobaz beyinlerinize kazınmış bir arap sevdası, bu cumhuriyeti beğenmiyosan alacan başını gidecen arabistana... kısa kes. senin ne dölü olduğun başbuğa düşman olmandan belli. Osmanlıyı sevmek için Atatürkten nefret etmek gerekmez kaldı ki anayasa hukuku ya da osmanlı iktisat tarihi okusan osmanlının 1585te ekonomik açıdan bittiğini meşrutiyetlede padişahlık makamının sembolik işlevsiz bir makam olduğunu bilirsin.
      Siz laikliği de dinsizlik diye öğrenmişsiniz. Soyunuz sopunuz din üstünden rant sağlayan sahtekarlar olduğu için. Az Hüseyin Nihal Atsız oku. Osmanlıyı çok seven bir tarihçi ve edebiyatçı bir Türkçünün ağzından Türklüğü öğren. Yobaz beynin gelişsin.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cakkal ben nedense kalesinde büyüdüm o ülkücülerinde ama nasıldır bilmem bu ülkücüler son 5-6 yıldır atatürkü sever oldu artık neyin rantı bilmem. o atsız dediğin tarihçiyi bırakta mustafa armağanla yavuz bahadıroğlunu oku. çok okumuşsun tarih çok belli oluyor. bilgi akıyor ama sen 1500 senesinden bahsederken 1600 de ki durumları hiç mi okumadın be ülkücük... neydi türkeşin ülkücülüğü?
      https://www.youtube.com/watch?v=JDJNqdjP_9k ben susayum başbuğunuz anlatsın. (3:52) sizin liderinizin anlatması. haa dersen ki laiklik din ve devleş işlerinin ayrı yürütülmesi ben asılan müslümanaları lisede dinlemedim ya da müslümanım diyenin kapıdan içeri sokulmaması. işiniz gücünüz palavlara. sizin bakamadıklarınızla bizle sunum yapıyoruz. osmanlıyıda bilmiyorsun atatürküde. su anda lise kaçtasın acep?

Yorumla
    • cakkal
      cakkal
      +1 yıl

ilginç bir kişiliksin, Atatürkü solcu sanan sizsiniz. Bizim bildiğimiz diktatör Türkçü ve ırkçı bir başbuğdur. Anayasa hukuku okursan laikliği kemal gözler kitabı çok güzel anlatır. Ülkücüyüz dedik Türk islam sentezcisi değil. Atsızın öğrencileriyiz. Ümmetçilerin değil... Türkeşi başbuğ sayan sayar Muhsin yazıcıoğlunu da öyle. Ülkücü deyince nedense bir sentezci anımsaması yaşıyorsunuz. Türkçüyüz diyelim o zaman. Bizim gayemiz Türklüğü yüceltmektir. İslam davası gütmek değil. Madem millet Türk islamcıları ülkücü saymış, oy için ümmetçiliği davaya katanların kirlettiği makama biz karışmayalım.

Sen daha toysun, Nerde yapıyosan sunumu söyle izlemeye gelelim madem çok biliyormuşsun, yanlışlarını düzeltiriz yardımcı oluruz. Neyse uzatma kısa kes...
      anlamayacağın konularda konuşmayalım...

Yorumla
  • mrzakiraz
    mrzakiraz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 73%
    +1 yıl

Bu soru ne zaman soruldu bilmiyorum ama tepkisiz kalamam.
    1. Etraf ne der değil, Allah ne der?
    2. İktidarla tesettürün ön plana çıkmasının ufacık bir alakası yok.
    3. Tesettür ve moda kelimelerinin yan yana durması çok saçma.
    4. Tesettür moda değildir. Vücut hatlarını belli etmeyen şeyler, yakayı örtecek desensiz örtüler giyildiği takdirde doğru yapılır.

0
    0 Yorumla
  • upsilon
    upsilon Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 30%
    +1 yıl

Tesetturle kapalilik kesinlikle baska kapali olanlar gerçekten görüyoruz dar pantolonlar vucut hatlari belli eden dar tunikler yuzde bir ton makyaj takma kirpikler ama ozunde allah yolundayiz derler o insanlarin ilk once ruhunu koreltmesi daha sonra boyle seylere kalkismasi lazim ama nerde

0
    0 Yorumla
  • EserAlp
    EserAlp Takip Et
    Bilge Yaş: 44 , eic 35%
    +1 yıl

Hah erkeklerin tesettürlü kadınların yaşam tarzına müdahaleye şaşıyormuş. Videodaki bayan bile sürmüş bir ton boyayı konuşuyor.. ne tesettürü. Dinde tesettür yoktur. Başörtüsü vardır. Başörtüsü sade ve gösterişsizdir. Tesettür dediğin saçmalıktan öte birşey değil..

0
    0 Yorumla
  • codeblue
    codeblue Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Yorumlardada görüldüğü gibi cahil çok tesettür kuranda yok diyen bile var bu kadar ahmaklık çok fazla. Tesettüre uymamak ayrı kabul etmemek ayrı resmen ayeti yalanlayıp dinden çıkıyorlar haberleri yok. Yazdıklarına gelince sonuna kadar katılıyorum sana instgram kızlarından kusunç geldi artık okadar çoğalmışki giyinik çıplaklar kıyamet yakındır.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah herkesi ıslah eylesin.

Yorumla
  • CirkinlerKralicesi
    CirkinlerKralicesi Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 37%
    +1 yıl
    Moda & Stil konusunda 310 cevap paylaştı.

Tesetturu saci kapat gerisini ac olarak anlayan kesim iste bunlar. Daha yakin zamanda burdan biriyle oyle laf dalasina girdik bu yuzden. Kapanacaksan adabina gore kapan, adabina gore davran. Sacini siki siki kapattiktan sonra deri tayt giyip kipkirmizi ruj surebiliyorsan vay senin dinine imanina arkadas.

0
    0 Yorumla
  • ögretmenhanım
    ögretmenhanım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 36%
    +1 yıl

tercih meseleselesi insan basini acip bol hatlarini belli etmeyen tunik tarzida giyebilr. basini ortup daracikta giyebilir hicbisey giymez sadecw edeo yerinide kapatabilir kiyi bolgelerde oranin bile acikligina sahit olan vardir kiyafet ne olursa olsn kapali acik dar bol ozelliklede biz kizlar artik giysi muhabbetini kurmasak birbirimizi oldugumuz gibi sevsek.. bu zor bisey olama degilmi?

0
    1 Yorumla
    • wolcan84
      wolcan84
      +1 yıl

Ogretmen hanim bu durum sadece siz kizlar acisindan bakilmiyo zaten erkekleri unuttunuz sanirim

Yorumla
  • karizmaa014
    karizmaa014 Takip Et
    Yoda Yaş: 36
    +1 yıl

tesetdür demek vucut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmek demek ama bunu bizim insanlarımız özelliklede bunda tesetdür firmalarının rantıda çok etkili diye düşünüyorum abartıldı bence millet afedersin tesetdürü başını örtmek zannediyor kesinlikle sadece o değil olay saptırdılar...

1
    0 Yorumla
  • sosyologkübra
    sosyologkübra Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Sosyolojık acıdan da MODERN MAHREM.

Din modaya göre yürütülmemeli.

3
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok güzel bir açıklama =)

Yorumla
    • sosyologkübra
      sosyologkübra
      +1 yıl

Tesekkür ederm bnde yazınıza bağandım elinize emeğinize sağlık insallah gereklı yerlere kişilere ulaşmıstr

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İnşallah. Temennimiz bu.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

ne olursa olsun kadınlar eğitim aldığı sürece ayaklarının üzerinde durduğu sürece tesettürlü/başı açık hiç farketmez. olay modadan ziyade genel olarak başı kapalı kızların da ekonomik hayatın içinde yer almasında. ve herşeyden önce kadın başlarına ayakta durmayı öğrendikleri için ben bu durumu takdir ediyorum. video'ya gelince, kız dürüstçe ben tesettürlüyüm diyemem çünkü hakkını veremiyorum demiş. bir çoğunuzdan daha samimi belki de. hepimizin insani kusurları var ve bizler bu dünyaya insan olmayı deneyimlemek için geldik, kusursuz olmayı değil...

3
    43 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bunun eğitimle ya da kendi ayakları üstünde durmayla bir alakası yok. Ben de üniversite öğrencisiyim, ben de iş hayatına atılacağım. Fakat bu benim tesettürümü tam anlamıyla yerine getirmeme engel değil. Zaten bu tür şeyleri belli bir eğitim seviyesine gelememiş, kültürü düşük insanlar yapıyorlar. Hiç kusura bakmayın.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

cevap hakkı olmayan birini eleştirme ya da insanlardan kusursuz olmasını bekleme lüksüne sahip değiliz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Cevap hakkı olmayan derken? Biz burada bir kusurdan değil bir lüzumsuzluktan bahsediyoruz. Tesettürün amacı nedir bana söyler misiniz?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

başkalarının ne yaptığından size ne diyorum ben de. sıkıntı nedir? size zarar veren herhangi bir tarafı var mı? yok. öyleyse tartışma konunuz geçersiz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Başkalarından bana mı ne? İslam gibi bir dinde bir Müslüman tanıdığı tüm Müslümanlardan sorumludur. Ayrıca başörtü gibi kutsal bir şeyi lekelemeye de kimsenin hakkı yok!

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

o insanlar da bu şekilde uymaya çalışıyorlardır ve vicdan muhasebesini yapacak olan da kendileridir. cevap hakkı olmayan derken de kasttiğim buydu. bu platform üzerinden tanımadığın ve tanıma ihtimalin olmayan bir kızı eleştirmişsin ve onun bunu görüp de sana cevap vermesi mümkün değil. bu mu uyarı şeklin? bu saldırganlıkla mı sana saygı gösterilmesini bekliyorsun?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet uyarı şeklim bu ve saldırgan olduğumu düşünmüyorum. İyi muamele de bir yere kadar. Artık insanlar normal olanın bu olduğunu sanıyorlar. Neden o kızın cevap vermesinin mümkün olmadığını hala anlayamadım. Her soruya cevap verip de işine gelmeyince cevap vermemesinden mi bahsediyorsunuz? Merak etmeyin. İsteyen istediği soruya cevap verebilir. Kimsenin avukatlığını yapmanıza gerek yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

'iyi muamele de bir yere kadar'...
      hayırdır? sen kimsin? sana insanların dinini eleştirme yetkisini kim verdi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben kim miyim? Eleştiri yapmak için ille tanınmış biri olmam gerekmiyor. Fakat sen sanırım sen "tesettürlü olmayan kapalı" kategorisindesin ki bu kadar eleştiri yapma gereğinde bulundun. Yarası olan gocunur hesabı.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

yoo benim başım açık :D ama birine yapılan haksızlığa ses çıkartmak için ille o biriyle ortak bir şey paylaşıyor olmam gerekmiyor. ben bunu insan olduğum için yaparım. insanların dinini eleştirmek kimsenin haddi değildir. en bilgili din alimi gelse yine haddine değildir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İnsanların dinini eleştirmek mi? Ben kimseye sen dinsizsin sen şusun busun demedim. Dinini eleştirmek budur. Yanlış olanı düzeltmek de insanlara yapılan bir haksızlık değildir. Esas haksızlığı sen bu yorumları yaparak yapıyorsun. İnsanlara, Cennet'e giden kapıyı kapatmaya çalışmak da senin haddine değil. Giyinik çıplaklar hadisini araştırmanı öneririm. Bu konuda ne denli cahil olduğun apaçık ortada. Daha fazla konuşmak lüzumsuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

aforoz da etcen mi beni :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Papaz değilim canısı.

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Hep aynı tarz...

Teblliğ et , tamamını dinletemezsen küçümse , hakaret et , eksiğini bul , bulamazsan suçla.. Anlaşılamayan ise , kim tebliğci atadı belli değil , biz bir Hz Muhammed biliriz ulvi tebliğ ile görevli olan, gerisi örnek almak ve örnek olmak zorunda olan ümmettir, buna sahabeler de halifeler de dahildir.
      Hadislerin , diyanet ve el ehzere göre sadece 400 kadarı kuranla uyuştuğundan sahihtir , gerisi insani lafzıdır ve göreneklere göre peygambere atfen çoğu uydurulmuştur, kadın sünneti gibi.. Hadisler insan lafzı olduğundan bugün 1 milyona ulaşsa da kuranın tek bir ayeti etmez. Ama mimber vatandaşları bunları insanların üzerine saçıp durur, papaz gibi asar keser bir de..
      Başörtüsü , devirde başı güneşten koruyan bir gereçti, yine devirde sıcaktan göğüsler yaka açık dururdu. Hikmeti başı sıcaktan korumaktı, Kuranda geçen şekli ise , uçları avretlerinizi kapatsın şeklindedir. Bunun dışında ulvi değeri yoktur, zaten kadınlar kapalıdır, azı çoğu yok bunun.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@cems34
      genel saldırı olsa yine bir derece kabul edilebilir, alıştık ona. bu defa soran resmen hedef göstermiş...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kendi yorumlarınızı kendinize saklayın. Saçma sapan şeyler uydurmayın @ cems34

Yorumla
    • navaja
      navaja
      +1 yıl

#cems34 ne dedin kardeşim dolandırmadan direkt söylesen biz de kafamız karışmadan istifade edebilsek.

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Araya yorum eklemeyi sevmem ama soran , giderek sertleştirdiğin yorumlarına da saçma sapan değil sana ve senin sert çizginde düşünen ve düşünmeyen ayrımına yönelip raflar haline getirdiğin için yazdım.

Ben sözlerimi her zaman bilinçli ve altı dolu olarak kullandım ve kullanırım ve ciddiyetimden de asla vazgeçmem, saçma sapan da bir şey hiç bir zaman söylemedim , söylemem de..

Bu saç örtme konusunun ya da dip köşe tesettür denen yöntemlerin, sadece hadislerle alakası var ve kurandaki geçen anlamını söyledim yorumumda. Ferace ise, aslında köylük yerde elbse ekinden yoldan tozlanmasın diye kullanılan bir korunma tarzıdır, son günlerde kentlerde siyahi edep tarzı edildi. Şu giyimlerin bir geçmişini araştırın benimsemeden önce ve sırf bu kamplaştırmalar yüzünden açık kapalı savaşı var, iki taraf birbirine düşman.
      Bilmelisin ki , Osmanlı'da ve TC nin 70 yılında böylesine tarz olmadı, bu uyarlamanın icadı Şule Yuksel Şenler adında bir kadın terzi ve yardımcısı Rorthraud Scheer ' dir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Önemli olan ferace, çarşaf, pardesü, elbise değil. İsmi ne olursa olsun önemli olan vücut hatlarının, saçın ve evlik kıyafetin gözükmemesi.

Ayrıca Kuran'da geçen yorumu siz yaptınız sanırım çünkü ne mealde ne de tefsirde ben hiç öyle bir şeye rastlamadım. Şu anki din alimleri de rastlamamış olacak ki sizin yaptığınız açıklamayı ilk kez sizden duyuyorum. @cems34

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@soran
      belki de sorun tam olarak açıklamayı meallerde ve tefsirlerde aramandır?

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Bulamaman şaşırtıcı değil , zira araman taraflı. Kuran ya da meallerde cahiliye kadınlarının giyimi hakkında , namaz hakkında bile kesin detay vermemişken neden detay verilsin ki? Bu kadar kolay olmamalı bu iş. El ehzer'den kaynak gösterilmese de oradan zaman yazarının alıntıladığı bilgi :
      www.milligazete.com.tr/.../7250#.VLQ__nkcRqM
      Buradaki tarife göre de Nur suresi 31: Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer) lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden,

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nerede aramalıyım peki görüş sahibi? Doğaya bakarak hıımmmm demek ki böyle namaz kılmam gerekiyor, hımmm demek ki böyle oruç tutmam gerekiyor ya da kapanmam gerekiyor, gözümü haramdan korumam gerekiyor diyemeyeceğime göre?

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

Der. Buradan sadece ortunmeyi almamanız da gerek , aslında Nur 30 çok ağır şekilde erkeklere der ki:
      Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

Yani, ne siz bunlara şakşak yaparak kendinizi belli edip durun ne de bunlar da size o gözle bakmasınlar. Demiyor ki , siz ne kadar saklanırsanız saklanın onlar her halde bakarlar.. Yüzyıllarca kadınlar cehennemlik mi oldu sana göre ( nerden hüküm verebilirsin buna ) ve yeni mi bulundu bu kurtuluş örtünmeleri? Yok böyle bir şey , şeytan sağdan falan bunlar da mürit edinme işleri, o kadar.
      Din kişisel inançtır , kişiye özeldir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

sana kitabı gönderen allah, yanına bir de yardımcı olsun diye akıl vermiş. herkese de eşit vermiş ki, başkalarının aklıyla hareket etmeyesin diye...

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Günümüzde kadınlar da kızlar da kendilerine göre bir edeple dışarı çıkıyorlar , bu da onların kendi çevrelerine ve kem gözle bakmayan erkek oranına göre değişik ama kimse de orasını burasını çıkarıp sallaya sallaya gezmiyor. Ha dersen biz gördük , her iki ya da daha fazla kesimin içinde yüzde 5 her zaman olacaktır, genele örneklenemez her iki taraf için de. Örnek değeri de yoktur. Şalı eşarbı böyle bağlarsan bunu giyersen sunu çıkarırsan değil , kadınlığına yaraşır dikkat çekmeden giyersen sorun çıkmaz , tesettür her kadında aslen vardır , azı çoğu olmaz bunun. Hala sözlerinle kucumsemeye calısman da ( din alimleri bulamamış diyorsun ama eh ehzer açık kutuphanesinden arapça makale okuyamıyormusun?) mimberden konuştuğunu gösteriyor ama, bu da allahın onlardan bile istemediği ve kuranda serzendiği , Hristiyan ruhban sınıfını taklit etmektir. Bunu siz islam renkçileri yapıyorsunuz, oysa kul ile allah arasında taşıyıcı ölçücü yoktur, haramdır buna girmek..

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Bulman gereken kaynak , kuranın ta kendisidir , namaz hakkında kuranda 3 vakitten söz edilir, üçü de doğaya bakılarak karar verilir , bunu imamı azam 5 vakite çıkarmıştır. Daha abartısı ise güne 11 namaz sığdırıp ibadeti miskinliğe çevirmektir, üzerine de 4444 dua okumak da eklenince konu rayından iyice çıkar. Çunki o hadis böyle der bu hadis söyle der diye , sırf kadın olmanın gereği budura döner iş, oysa kadın erkekten daha kutsal daha önde tutulur kuranda , siz de iyice kendinizi geriye atıyorsunuz aman gören olmasın diye, bu da din obsesyonunu tetikliyor, ne günah ne değil iyice karışıyor.

Amaç dine karşı çıkmak değil , asıl ; kuranda yazılandan çok daha başka bir dini ortaya çıkardığınızı ve Şule Yüksel Şenler ile rothraud scheer ( beraber çalışırlarken Müslüman oldu, şimdi almanyada yine Hristiyan ve nerede bilinmiyor, zira zamanında yeşil şerit hareketi için gönderilen bir alman uzmandı ) in izinde devam ettiğinizi söylemek. Araştırın bu isimleri , net kolaydır...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Canım Meal Türkçe Kur'an-ı Kerimdir.
      Cem bey. Allah sizin gibilerin eline kimseyi düşürmesin İnşallah. Cümleleriniz bir cambaz ustalığında.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bak benim süper zeka arkadaşım, meal elbette türkçedir. ha sen istersen ingilizce mealini oku, bir şey değişmez. ama çevirenin kişisel yorumundan kaynaklı olabilecek esneklikleri unutarak okuma. bu çeviriyi yapan bunu doğru yazmıştır diye otorite olarak benimseme. ha en güzeli, arapça öğren onu oku. ama yapamıyorsan en azından ne kadar esnek bir dil olduğunu unutmadan oku. bak şu yorumlarda bile tek ayetin seksen tane yorumu çıktı. beş yaşında çocuğa anlatır gibi anlattım, umarım aklına girmiştir...

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Soran , ben arapça orijinal kuran da okumakla kalmayıp Osmanlıcaya da Türkçe'ye de çevirebilen biriyim , onu anlamak için dinlemeye ihtiyacım yok bu yüzden. Sırf Kuran değil , incil /barnabas ve lucas , Tevrat ve semavi olmayan buddha ve shiwa dinlerini de İngilizce olarak okudum, sonunda ben doğuştan gelen dinim olan islamı geleneksel değil bilerek onayladım ve tekrar kabul ettim. Bunun için nasıl uzun zaman didindiğimi Allah biliyor. Kaldı ki, kendisine nüzul edilen Kuranı anlamak için , Hz Muhammed bile 2 kere ve ikisi de 6 ay sürede tam anlamak için tane tane TEKRAR okudu O bunu yapmışsa , ben neyim ki? Benim karşı çıktığım, hiç gitmediği diyarlarda ölümünden 240 yıl sonra Tırmızi Buhari ile başlayan hadislere ulvi değer yükleyip 13 tane ilmihalden birini rehber edinmeye kalkışmak. Bu kadar tesettür merakı islamda yok, aksine "ilim çin'de olsa bile gidip alınız " sözü kadınlara da söylenmiştir , erkeklere değil sadece. E ne zaman Çin'e gideceksiniz dua ile vakit öldürmeden?

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cems34 birader ne güzel açıklamışsın varya. (Başörtüsü , devirde başı güneşten koruyan bir gereçti, yine devirde sıcaktan göğüsler yaka açık dururdu. Hikmeti başı sıcaktan korumaktı, Kuranda geçen şekli ise , uçları avretlerinizi kapatsın şeklindedir. Bunun dışında ulvi değeri yoktur, zaten kadınlar kapalıdır, azı çoğu yok bunun.) ( bu da allahın onlardan bile istemediği ve kuranda serzendiği , Hristiyan ruhban sınıfını taklit etmektir. ) nedense o ruhban okulundaki kapanma durumu meryem anadan gelir ve meryem anaya da durumu emreden Allahtır. isa musa ve diğer peygamberlerde de namaz kılmışlardır ama allah onları inkar edenlerden uzak durun demiştir gibi yorumlar falan alimler açıklıyorlar... ben de hep karıstırdım neyin nesidir islamda diğer dinlerin kabulü

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cems34 (namaz hakkında kuranda 3 vakitten söz edilir, üçü de doğaya bakılarak karar verilir , bunu imamı azam 5 vakite çıkarmıştır. Daha abartısı ise güne 11 namaz sığdırıp ibadeti miskinliğe çevirmektir, üzerine de 4444 dua okumak da eklenince konu rayından iyice çıkar.) namaz kılınış şeklini ben göremedim kuranda o da peygamberdeb gelir hele ki sünnetler hiç geçmez bir de diyorya peygamberin yaşantısı kuran ahlakı diye çok saçma demi. sabahlara kadar namaz falan...
      (Kaldı ki, kendisine nüzul edilen Kuranı anlamak için , Hz Muhammed bile 2 kere ve ikisi de 6 ay sürede tam anlamak için tane tane TEKRAR okudu O bunu yapmışsa , ben neyim ki? ) bir de emirler kesin geldiğinde cebrail ile neler olduğu açıklanmıştır. kuranda 2 defa okuduğu yazmıyor niye bilmem. hepsi indirilmedi kuran parçalar halinde duruma göre vahiy ile geldiğini kuranda açıkça arz eder acep diyorum bu alimler mi gereksiz konusuyor... alimler boşa ise islamda geçen her yüz yıldaki müceddid neyin nesidir.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cems34 ya da hani gelecek olan mehdiden bahseder kuranda isa nın göğe yükselişinden bahseder... yani bunca. bilirsin müceddidin ne olduğunu... bendem daha iyi bilirsin ama sence biz gereksiz şeylere mi inanıyoruz? ne bilem babam hafızdır o da pek bir şeyden bahsetmez ayetlerden ve bazı hadislerden örnekler verir ama nedense senin gibi bir türlü yorumlayamadı. kapanmayı emretmedi diyemiyor... sence kuran okumak yeterli olsaydı peygamberlere ihtiyaç duyulurmuydu ya da alimlere? birisi açıklamalıdır demi? kimi alimler nelerin geçtiğini kuranın farklı ayetlerini yorumlayarak söylüyor kaç kez geçtiğinden bahsediyor. bak böyle sen birden anlatınca kafam allak bullak oldu ve farklı noktalara gtti haşa Allahı da sorgulamaya gidecek oluyorum...

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

@gırgırınaaa , Şüphesiz Allah , Hz Muhammed'i elçi ve tek aracı, son tebliğci olarak göndererek ; insanlığın ( giderek dünyanın kavimlerinin) Kabe'ye ve Mekke'ye doldurulan taşa puta tapmasının ve hac merkezi olmasının önüne geçmiş ve son ulvi kitap olan Kuran'ı da Cebrail yardımıyla nüzul etmiştir. Bir dini inceleyeceksek, doğduğu yer ve devri yani tarih ve dinler tarihini de incelemek, bugüne kalan izleri de bulmak gerek. Müceddid yani her yzüyıla bir ulu'l azam peygamber diye de bir şey yok, olsaydı azam hevesindekiler birbirini kırardı, islam birbirine düşerdi. Din islam ve Kuran OKUNDUKÇA insanın kendi içine ANLAMI doğar , dışardan empozeler şekilcilik, mezhepçiliktir ki bu da Kuran'da yok.
      @soran ın başörtü kavramı örtünmekten çok kutsallık atfettiği için konuya girdim ve bizde son 30 yılın modası edildiğini açıkladım. Bir çeşit bezdir , mağazadan pazardan kapalıçarşıdan yüz tane pazarlık ederek ve erkek elinden de alınan şu kadar kumaşa Kabe örtüsü sıfatı yüklemenin alemi yok

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Kadının saçının görünmesi ile tahrikinden söz edenler ise , eğer bu varsa kendisinde acilen bir psikiyatrik kontrolden geçmesi daha doğru olur , zira asli üretkenlik unsurlarından olmayan bir vücut parçasından tahrik olmak sadece fetiş türüdür. Saçımdan tahrik ederim diye düşünen biri de , bir kentte 20 milyon kişiden birinde ya da 2 sinde bunu başarabilir ama karşıdaki beyinde sorun olduğu için. Klasik olarak saç kadının estetiğidir, hormon ve sağlık dengesinin ölçüsüdür , zarafettir, bakım ve temizlik örneğidir. Ancak kadın isterse bakımını temizliğini yapmayabilir, atıflar yükleyerek saklayabilir de. Aşırı kapanma, başta güneşten alınan doğal D vitaminini engeller, ten soluk olur, kemik erimesi, skolyoz denen eğrilmeler , saçta egzema ve mantar ve başka sağlık sorunlarını da getirir ve çektiği acıyı da Allah'ın verdiği kader diye nitelendirirse , aslında kendisine verilen emanete hasar veriyor olur. Ortalıkta o kadar çok müceddid var ki, yüzyıl beklemeye gerek yok, her mahalledeler.

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Müceddid makamına izin verilirse ortaya bir sürü sahte peygamber çıkar , uydurur da uydurur kafasına göre. Bak bunlardan biri de imamı azam (!) İskender mihr evranosoğlu'dur. Kendisinin peygamber olduğunu canlı yayında ilan etmiş ve elinde , Kuran'dan bozulmuş bir kitapla da yeni islamı Allahın izni ile tanıtmaya çalışmıştır. Bu zatı muhterem çağın olanaklarını da kullanabilmektedir. Mail ile gelen duam kabul oldu mu sorusuna , 20 saniye öbür tarafa bağlanıp sorgulayacak derecede mahir ve sonucu da canlı yayında sunacak kadar da hızlıdır. Ihhhh sesi ile geri döndüğünde cevap vermektedir.
      https://www.youtube.com/watch?v=ab1TpY7Zim0
      Bir diğeri Cübbesi ve 4 eşiyle alanında çığır açan Cübbeli Ahmet Efendi'dir , Bu zat da , " siz kuranı okuyup anlayamazsınız , bize gelin biz anlatabiliriz " diyerek ruhban sınıfın alimi olduğunu bildirmiş, daha da ileri gidip, "göktaşlarında ne olduğunu 100 bin usd verin anlatayım " diyerek bilime de hizmet teklif etmiştir. Bu insanlar hk kimse polemik açmasın bana, rezillik bunlar bana göre

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cems34 insan kendini müceddit olarak hiç bir zaman ilan edemez bu insanların yaptıklarıyla ortaya çıkan güzelliklerdir. müceddidlerde insanların ikileme düştüğü ve işin içinden çıkamadıkları zaman onlarda Allah tarafından gönderilen birere islam bilginleridir. senin dediğin kişilere bakarsak biride kendini isa ilan etti diğer bir kaçı da mehdi ilan etti. zamani imamı olarak geçen adnan oktar da kendini mehdi ilan edenlerder. en açık şekilde kitapları anlaşılan said nursi heralda bunlar arasına girmeyen ender islam alimlerindendir. islam alimleri araştırlamarı sonucu peygamberliğin ilk zamnalarından itibaren hiç bir zaman diğer islam alimleriyle çelişkide bulunmayan ve aynı noktaya çıkan kişilerdir. her insan kuranı aynı okur ama her insan aynıyorumlayamaz. bu insanların kafasındaki sorunları gideren islam alimleridir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yalanlarınızla höz doldurmayın Cübbeli Ahmet hoca müceddit değildir. Zaten mensup olduğu İsmail Ağa Cemaatindendir Müceddit ve bunu da tüm dünya Müslümanları kabul etmiştir. Palavralarınızla def olun buradan.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@gırgırınaaa @soran
      her ne içiyorsanız, fazla kaçırmışsınız.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen de biraz su iç. İyi gelir görüş sahibi.

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

Said Nursi , kendini mütenebbi (işaret etmeden kendinde peygamberlik ilan etmek ) görür. Buna kanıt olarak da medreselerde aldığı eğitimden gelen örgülü yazıları gösterir ki bugün onlara nur risaleleri denir ve nur cemaatinin temelini oluşturur. Said Nursinin bana göre tek ve en önemli çabası Medresetül Zehra 'dır ( Van'da kurulacak ve el ehzere bugün denk olabilecek fen ve ilim konularında ortak eğitim merkezi). Diğer yandan müceddid ya da mütenebbi kul , yoktur ve olmayacaktır. Bilgi ilim için önemlidir ama o kadarla kalmalı ve siyasileşmemelidir. Nursi bu hatayı yapmış ve sert tepki görmüştür. Meczup değildir ancak , bildiğin bir tarikat kurucusu olup insanları ataerkilliğe çekmek istemiştir. Bugün de , bilime değil safi ilime dayanarak ataerkillik uyduran çok insan vardır, olmayan şeyleri din emri diye yaymayı da başarmışlardır. Adlarını verdim daha önce , yaptıkları sadece kötülük ve bölmeciliktir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben de daha önce söylemiştim. Palavralarınızı kendinize saklayın. Bilmesek yutturacakdınız.

Yorumla
    • gırgırınaaa
      gırgırınaaa
      +1 yıl

@cems34 bende aslında senin gibi düşünüyordum. bir peygamber gelmiş neden sonrasına ihtiyaç duyulmuski ya da öncesine. bende öyle düşündüm. mehdi isa bu tarz şeyler kuranda geçse de bana da uydurma gibi geldi... neyse ben dinden çıkmadan gideyim...

Yorumla
    • cems34
      cems34
      +1 yıl

@soran , kurallarını kabul ettiğin halde öncelikle sayfadan insan kovman ayıp ve kurallara aykırı , bu yer benim ve fikirlerimin diyemiyorsun, dersen propagandaya girer sorun kaldırılır.. Diğer yandan , zaten akış öyle hal aldı ki ; cemaat sohbetini geçti , sen de tesettürmetre üstadı olarak ona az buna çok sana aferin buna kotkafalı demeye başladın.
      Bilmesek yutturacaktınız dediğin her ne bilgi ise , cemaat ya da tarikat , daha kısacası insanı lafzıdan ibarettir. Sana El ehzer kütüphanesine girmeni söylemiştim, sen hala falan filan cemaat daha iyidir deyip hem hazıra hem de kendi fikrinde inada devam ediyorsun. Bana göre saçı açık ya da değil , bütün kadınlar allahın kuludur, daha light veya koyu iman diye bir şey yok, buna şahadet sadece amel melekleri edebilir sen edemezsin , bu konuda burada değil , Araf'ta açılır böyle mimber havasında sorular sohbetlerde değil. Ben OKUYANLARA bilgi verdim , sen istemezsen üstüne alınma olsun bitsin. Sonuçta başörtüsü kutsal değildir, tercihtir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

bende bunu anlatıyorum da kızıyorlar çoğu zaten ya siyaset ya iş ya da para için kapanmışlardır kısacası çıkar amaçlı tesettür onların ki en azından çoğu öyle allah rızası için olan sayılı
    ve şunu da söylüyorum şimdi sapır sapır modaya uyup kapananlar ülkedeki siyasi denge değişsin patır patır açılacaklardır;)

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Açılmasınlar da hakikati görüp daha iyi olsunlar İnşallah.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tesettürü tesettür icin kullanacaksin zevk icin degil.. Bende tesettürlüyüm... Agzina saglik..

7
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Değil mi? Teşekkürler.

Yorumla
  • barraküda
    barraküda Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 93%
    +1 yıl
    Moda & Stil konusunda 461 cevap paylaştı.

özellikle tesettürlü olarak görünüpte açıktan daha ilgi çekici giyinenler varya erkeklerde çok gıcık oluyor bunların haberi yok. incecik pantolon giyiyorlar üzerine yarım tunik vücuda yapışan sonra ben kapalıyım hadi ya :) sen nasıl giyiniyorsun?

4
    0 Yorumla
  • hicraan
    hicraan Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29
    +1 yıl

Durumumuz gerçekten içler acısı. Tesettürü moda haline getiren stil danışmanları vebal altında kalıyorlar -bunun doğru olmadığını bildikleri halde- bizler ise araştırmadan sorgulamadan gördüklerimizi taklit ediyoruz. Yazık gerçekten çok yazık...

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben açık biriyim ama dediğine katıldım bazı insanlar moda diye kapanmaya başladı buda yani bence küçük bişey de olsa dini kötü kullanmaya girer diye düşğnüyorum sevgiler :)

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Saygılar.

Yorumla
  • portakalçiçeği
    portakalçiçeği Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

hDaral geldi cidden artik. Yok onu öyle yapmayin bunu böyle yapin. Kapaliyim ve diyorum ki, tesettür her toplumda degisir. Söyle ki bir toplumda dikkat cekmeyen birsey diger toplumda dikkat cekebilir Bu yaptiginiz gercekten sacma insanlari dinden sogutuyorsunuz bu baskilarinizla. Allah fahise bir kadini sirf bir kopege su verdi diye affetmisken insanlari ftursuzca yargiliyorsunuz. icimi daraltiyorsunuz.

8
    10 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O fahişenin neden affedildiğini biliyor musunuz peki?

Yorumla
    • portakalçiçeği
      portakalçiçeği
      +1 yıl

Köpege olan merhametinden dolayi. İste malesef ki cogunuzda o merhamet yok. İnsanlari dine isitmiyorsunuz sogutuyorsunuz. Ben kapaliyim. Evet disarda gören biri aa kiza bak hem kapali hem dar paca giymis der ama bilmez ki benim hicbir erkekle düzgün bir diyalogum yok. Öte taraftan bir pardesülü görünce ne kadar dindar tam kapali derler ama öpüsenlerini bile gördüm ben. Tabiki ben demiyorum ki hepsi böyle diye elbette ki cok düzgünler var. Mesele insanlari yargilamak.. Bu düsünce tarzi benim icimi bunaltiyor.. Anlamayacaksiniz ama neyse..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O fahişe merhametini "Allah rızası" için kullandı. Allah rızası. Anlatabiliyorsam ne ala bana. İyi geceler.

Yorumla
    • evinşebeği
      evinşebeği
      +1 yıl

Yorum yapan kardesimle ayni gorusteyim kapaliyim diye cirkinlesmek zorunda degilim. Evet abartmam bonesiz dolasmam ama ben kadinim guzel olma duygusu dogamda var.

Yorumla
    • portakalçiçeği
      portakalçiçeği
      +1 yıl

Evet "Allah rızasi" dogru. Sizin böyle davranarak insanlari dinden sogutmaniz da riza kapsaminda de mi?

Yorumla
    • evinşebeği
      evinşebeği
      +1 yıl

Sizin kapaliligi bu derece zor ve sartli surtlu gostermeniz ne derece dogru?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kapalılık zor. Tesettür değil.. Ayrıca burada olması gereken bir şeyden bahsediyorum iyice abarttınız.
      @evinşebeği

Yorumla
    • portakalçiçeği
      portakalçiçeği
      +1 yıl

Yine ayni tavir. Ne anlatsak bos.

Yorumla
    • evinşebeği
      evinşebeği
      +1 yıl

Ben sizin bu tavirlarinizdan sonra kapanacagim varsada kapanmazdim asil olay bu.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen görüntü kirliliği lafını kullandın ya.. Allah'a havale ettim seni. Artık benle değil onunla muhasebe et düşüncelerini. @evinşebeği

Yorumla
  • selahattinn1
    selahattinn1 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Peygamber efendimiz sav diyor ki : ''Ahir zamanda giyinmiş çıplaklar çıkacak. Onlar öyledir ki çırılçıplak gezse bir erkeğin dönüp bakmayacağı kadınlar tesettürle öyle bir giyinecekki herkesin dönüp bakacağı hale gelecek. Onların başları deve hörgücü gibi kabarık olacak.''
    Evet peygamber efendimiz gayet güzel anlatmış bu zamanları bu hadisden herşey anlaşılıyor

1
    0 Yorumla
  • denyolog
    denyolog Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43
    +1 yıl

Videodaki kadın her şeyi söylemiş üstelik en başında ak parti bu ülkeye bunu getirdi demiş ve anlatmaya başlamış evet kadının konuşmasında ben tesettürlü değilim kapalıyım demesi de ak partinin bu ülkeye bu modayı sokan zihniyet olduğunu gösteriyor yani ak partili olan birinin müslüman olduğu için değil de ak partili olduğu için kapandığını artık biliyoruz bu da münafıklıktan başka bir şey değildir

1
    0 Yorumla
  • AsYa1029
    AsYa1029 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Haklisin.. Tesettur tarz degil farz.
    Allah herkese hakkiyla kapanmayi nasip etsin hakkiyla kapananlara helal olsun :))

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Amin =)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Haklısın, herşeyin özünde Allah için kapanmak en hayırlısı, eğer kapalı olayım diye kapanırsan baştaki sadece bir eşarp olur ve bu da kıyafet değiştirmek gibi birşey olur zaten bunun ayrımını tüm islam alemi iyi bir şekilde yapabilmeli diye düşünüyorum

3
    0 Yorumla
  • Kutsalmilkshake
    Kutsalmilkshake Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Birakmiyolar ki kizlar kendi istekleriyle kapansin. Hep aile baskisiyla kapatiyolar kizlarini daha cocuk yasta. Boyle yaparak sevap isledik saniyolar ama dinimizde zorlama yoktur. aileler kizlarina baski yapmak yerine kendi dusuncesiyle istegiyle kapanmasini beklerse eger eminim ki o zaman kizlarimiz istekli olduklari icin tam tesetturlu olurlar

2
    0 Yorumla
  • merisalmin
    merisalmin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

ya dediği gibi tesettürle kapalılık çok farklı da ben bu kadarını yapabiliyorum da garip yani ilk kapanmış bir bayanda bu tarzı çok normal görüyorum alışma süreci diye bişey var özellikle bu dönemlerde zor ama yaşını başını almış bir insan için hala ben bu kadarını yapabilyorum saçma yani

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Kızım bir bitmediniz ya bende kapalıyım örtünmek farz gerisi senin takvana kalmış sanane benim moda anlayışımdan bireysel olarak uyar tamam buralara taşımak hoşuna mı gidiyo senin feraceni de eleştirenler var

5
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Başı örtmek farz değil. El, yüz hariç her yeri örtmek farz.

Yorumla
  • angaranınbaglarıı
    angaranınbaglarıı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 30%
    +1 yıl

Dinimiz bize vücut hatlarini belli etmeyen şeyler giymeyi emretmiştir. Peki nedir bu basi kapalilarin daracık kiyafetler içine girmeleri? Biraz mantık dışı davranıyorlar

1
    0 Yorumla
  • Orcnnn
    Orcnnn Takip Et
    Guru Yaş: 39
    +1 yıl

Farz olduğu için değil, tarz olduğu için kapanıyorlar. Süslümanlar. Baş kapalı, götte daracık pantolon, ne tür iç çamaşırı giydiği belli... Sonra ben kapalıyım... Oldu...

5
    0 Yorumla
  • 1birdirbir1
    1birdirbir1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Haklısın işin suyu çıktı artık. Kapanmak dini bir gerekliliktir. Bazı insanlar nasıl göze batsam nasıl gösterişli olsam deyip kapanıyorlar. Olan diğer namazında niyazında bayanlara oluyor. Kapalı insanların imajı bozuluyor :(

1
    0 Yorumla
  • resettime
    resettime Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38
    +1 yıl

MAALESEF
    günümüzde moda haline geldi
    kapanmak

kapanmak aslında çok yüce bir olayken görevken
    moda olarak kapanan açılan
    sanki artema açKAPA

tesettür takmış ama gött meme ortada
    o zaman saçı kapatmanın anlamı nedir ki

bugün başıma geldi
    tranvayda koltukta otururken yan bayan biraz daha yana çekildi açılan az alana kapalı bayan da oturdu ama poposu nerdeyse kucağımda 20 dakika kalçalarını baya hissettim
    o şikayetçi hiç olmadı oturan oydu sunuçta baya etkilendim

işte bu ve bunun gibiler baya arttı

adam gibi tabiri vardır
    adam gibi hakkını vererek kapanan bir el parmağını geçmez ki

bu siteden biriyle sanalda sekss yaptım resim yolladım o da en tatlı yerini yolladı
    rahatlamayalım gel buluşalım dedim tamam dedi
    buluştuk bide ne göreyim kapalı hemde cemaatten biriymiş
    işimizi gördük

KAPANAN NAMUSLU AÇIK İSE YOLLU !!! ONLARA GÖRE
    ya da KAPAN AMA NE YAPARSAN YAP SORUN DEĞİL
    KAPAN AMA ARKADAN VER SORUN YOK KAPANDIYSAN OLUR

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sen de pisliğin tekisin. Senin kimseyi eleştirme hakkın yok be güzelim. Önce kendi peze.. liğine yan.

Yorumla
  • 03kiko
    03kiko Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Evet ama esra seziş kiğılı da insanları kandırmıyor açîk açık söylùyor millete yalan atmiyor, evet simdi ki tesettürlüler çok çok çok modernleşti herşey ve herkes gibi buna sebebiyet te toplum insanlar kendini saklamaya çalışsa millet nasîl gòzle bakiyor ne yaparsan yap bu toplum bir eksiğini bulur.

0
    0 Yorumla
  • dengesz
    dengesz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Muhafazakâr kesim diyip durmus sunucu. bunlar muhafazakâr olamaz. kadininda dedigi gibi sadece kapalı.

3
    0 Yorumla
  • halaycıbaşı
    halaycıbaşı Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 46%
    +1 yıl

Üzülüyorum böylelerine, başörtüyü sadece cazibe için kullanıyolar.
    Dini ne hale getirdiler yazıklar olsun böylelerine ya.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ben kapaliyim. Kendi istegimle kapandim. Giyimim ozen gosyeteriyorum. Elimden bukadar geliyor keseke hakkini verebilsem.

4
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah size de bana da hakkını verebilmeyi nasip eylesin. =)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Insallah bana yüzüme karşi gelip eleştiren olmadı. Ama eleştiren var ki ben şunu diyebilirim en azindan mini etekli degilim çatalım gözükmüyor beni eleştirenler kapalıları eleştirenler kendilerine baksinlar. Onlar ne kadar doğru acaba?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bu işte. Şeytanın sağdan yaklaşması bu. Her zaman yukarı bakmalı. Aşağıya değil.

Yorumla
  • meraklıbet
    meraklıbet Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 36%
    +1 yıl

Sana hak veriyorum ama kiz yaptigimin dogru oldugunu dusunmuyorum diye bircumlesi var. kiz diyor ben bunu yapabiliyorum ama dogrusu bu demiyorum. bence olmasi gerken dogrusu benim yaptigim deseydi bu cumlelri hak ederdi

2
    0 Yorumla
  • mavisafircik
    mavisafircik Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 30%
    +1 yıl

Ben acik biriyim bir cok kapalidan iyi giyindigimi düşünüyorum

7
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (283)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Tesettür modası sizce de sınırları zorlamaya başlamadı mı artık?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce tayt modası geçti mi? 34 cevap verildi
Şöminenin modası geçti mi sizce? 40 cevap verildi
Sizce kaşa çizik atma modası tekrardan trend olmalı mı? 35 cevap verildi
Zayıflık moda mı oldu artık? 10 cevap verildi
Buraların modası geçti sanırım? 8 cevap verildi
Bu tarz ocakların modası geçti mi? 14 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Pekmez mi bal mı?
  • Günlük E vitamini ihtiyacınınızı hangi besinlerden karşılarsınız?
  • Sizce kadınlar asla yapamaz sanılan meslekler nelerdir?
  • Bu gün Diğer konu etiketinde kızlarda ilk 10 sıralamasına girdim ilk 10 sıralamasına girmek sizce ne anlam ifade ediyor?
  • Bir küpe yüzünden sınava alınmayan genç kız mı suçlu, yoksa gençlerin geleceğini saniyelere bağlayan sistem mi?
  • Dereotlu poğaça sever misiniz, en çok neli poğaça yapıp yemeyi tercih ediyorsunuz?
  • Evlenince balayı yapmayı düşünüyor musunuz ve nereye?
  • Denizleri aşıp gelmesini istediğin biri var mı?
  • Olduğundan genç mi gösteriyorsun yoksa olgun mu?
  • Izgara sever misiniz KS üyeleri?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨