www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Bizi sadece eşimiz beğense de yeter. Başka erkeklere ne lüzum var? Tesettür evin bereketi, yuvanın şenliğidir. Zevcin zevcesine bağlılığını arttırır.
Ya şimdi herkes bana küfür edecek ama hiç önemli değil gene söylerim.
Kapanırsın kapanmazsın orası kişiye kalmış bir sorun ama şu da var. Madem kapanıyorsun doğru düzgün yap şu işi.
Dini sebeplerden ötürü kapanılır yani ya mezarlıkta ya da her zaman.
1) Şimdi kapanıyorsun ama yüzünde makyaj var ne alaka bu makyaj?
2) Başında örtü var, altında; şort, kapri, etek, mini etek, tayt, dar pantolon vs. var bu nedir şimdi?
Kapananların bir kısmı sırf moda dan dolayı yapıyor kimileri sıkılıyor tekrar başını açıyor. Tamam ben kapalı değilim ama kapansam bile doğru düzgün yapardım bunu. Şahsen başı örtülü altında dar pantolonlu tipleri yüzünde 1 ton makyajlı kızları görünce iğreniyorum. Vücudun hiç bir hattı belli olmaması gerekir !
Bu sitede bir bayanla tartıştım kocası istiyormuş öyle dedi kendisi. Başında örtü var altında kot kapri bu nedir şimdi adam gibi kapan ya da hiç kapanma. Sırf böyle moda için kapananlar benim haddime değil ama bence daha çok günaha giriyorlar. Tabi bunu Allah bilir ama ben günah olduğunu düşünüyorum.
şu an okudum o kadar değişti ki fikrim ben de esra seziş in dediği Gibi kapaliyim şu an düşündüm de evet ne gerek var bütün bu yaptıklarıma 12 yaşında kapandım ben hemde kendi istegimle şimdi nasıl olur da böyle giyinirim kendimden utandım iyiki yazmışsın gözüm kapanmış bunu hatırladığım iyi oldu
Allah muvaffak eylesin güzel kardeşim :)
Amin Allah razı olsun sendende kardeşim 😊
Amin cümlemizden de İnşallah :)
Bir insan kendini mahremini Allahın Rızası için kapatmıyor bu durumda bile gösteriş (riya) çıkarıyorsa nefsine uyuyor demektir bundan daha açık bir durum yoktur. Ben bilerek nefsime uyacağım Allahıda karşıma alacağım kimse bana karışamaz can benim beden benim kimsenin bana birşey demeye hakkı yok diyorsa zaten bir insanin onu düzeltmesi hususunde ettiği kelamlar fayda sağlamaz. O bildiğini okur. Aklı-Meaş mertebesinin ne olduğunu araştırmalarını tavsiye ederim. Benim derdim onların sacı başı değil umrumdada değil ama Allah rızası için kapanan bir kişi beni sevindirir çünkü bu doğru bir davranış olur. Ben gene Allah rızasi için kapanıyorum diyipde vücut hatlarını belli eden kıyafetleri bedeninde sergiliyen insanların kendilerini sorgulamalarını tavsiye ederim. Eğer öyle bir arkadaş seni ilgilendirmez diyorsa tabiyki beni ilgilendirmez :) Senin dinin sana benim dinim bana // Tak sepeti koluna herkez kendi yoluna...
Ölümlü dünya gün gelir devran döner herkez şifasını ya da cezasını muhakkak bulur... Hayırlısı neyse o olsun İnşAllah
Tesettür Tarz değil farzdır... ben ayrıca çok özür dileyerek diyorum; başını kapayıyor tamam hadi güzel uzunda giyinmiş oda tamam ama göğüsler çıkmış dışarı belli oluyor oda olmaması gerek onuda güzel örtüp gizlemeleri gerek vücudun hiçbir hattı belli olmaamsı gerek bu sadece kadınlar için değil erkeklerinde vücut hatları belli olmamsı gerek Tesettür sadece kadınlara has bir durum değil...
Kesinlikle.
tesettür farz filan değildir arkadaşım hangi kitap yazıyor bunu kuranı kerimde basını ört diye birsey yok milleti kandırmak sadece dini kullanmak
Darksektorr kaçkere okudun kur'anı veya mealini‘’ Mümin Kadınlara da söyle:
** Bakışlarını yere indirsinler, /Hain bakışlardan sakınıp, zerafetlerini koruyarak önlerine baksınlar
** Irzlarını/ eteklerini korusunlar/ Namus ve iffetlerini korusunlar, bellerine sahip olsunlar
** Süslerini/zinetlerini, görünen kısımlar müstesna açmasınlar. /Kendiliğinden görünenler dışında zinetlerini açmasınlar/Örtünme zarureti olmayan ve görünen kısımlar hariç, cezbedici yerlerini ve güzelliklerini teşhir etmesinler
** Örtülerini/başörtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar. / Ve baş örtülerini yakalarının üzerine vursunlar./Baş örtülerini, gerdanlarını ve gerdanlıklarını açık bırakmayacak şekilde göğüslerinin üzerine sarkıtarak örtsünler
Süslerini şu kişilerden başkalarına göstermesinler:
... Kocaları
... Yahut babaları,
... Yahut kocalarının babaları
... Yahut oğulları
... Yahut kocalarının oğulları
... Yahut kardeşleri
... Yahut kardeşlerinin oğulları
... Yahut kendi kadınları
... Yahut ellerinin altında bulunanlar
... Yahut kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar
... Yahut kadınların mahrem yerlerini anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar
** Süslerinden gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar.
@hyroo sen ekleme yapmışın doğru yazdığın kısımlar var ama olmayan kısımları kendin eklemişin.
Onun tamamı şöyledir. Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.
Yani burada sadece başörtüsünden bahsediyor hiçbiyerini belli etmicek kara çarşaftan bahsetmiyo ve hiçbiyerin belli olmasında demiyor sadece el yüz ve ayaklar dışındaki yerlerini açmasın diyor giysiden belli olmasın giysiden belli etmesin demiyor sadece el yüz ve ayak dışındaki yerlerde etin gözükmücek şekilde giysi giyceksin ama kara çarşaf giyenler yüzlerini bile kapatıyor yüze yasak yok başörtüsü olarak saçı örtceksin giysinide vücudunda etin görünmücek şekilde giyceksin.
Burdan alıntıdır. www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Ey Nebî (Peygamber)! Zevcelerine, kızlarına ve mü’minlerin kadınlarına (mü’min kadınlara) söyle, cilbablarına sarınsınlar (örtünsünler). Bu, onların (cariye olmadıklarının, hür ve iffetli kadın olduklarının) bilinmesi ve onlara eziyet edilmemesi için daha uygundur. Ve Allah, Gafûr’dur (mağfiret eden), Rahîm’dir (Rahîm esmasıyla tecelli eden). AHZAB 59.
soruyu soran arkadaşımızda paylaşmış birde ben eklemek istedim "cilbab" çarşafın asıl ismidir dışarı elbisesi olarak bilinir çarşafta eli-yüzü örtmek farz değildir ancak mahrem kısımların kıyafet üzerinden belli olmaması gerekir zaten amaç bu kısımları saklamaktır belli olacaksa örtmenin mantığı var mıdır? Allah (c. c)'ın rızasını gözeterek örtünen hanımlar zaten ne yapmaları gerektiğini bilirler. Ayrıca tesettür bedenin yanında ruhu da kaplayan bir olgudur. unutmayalım ki islam dininde ameller niyetlere göre değerlendirilir.
@hyroo cilbab yine türban demek bak hoca açıklıyor https://www.youtube.com/watch?v=7eERplAO68M o giyilen giysi değil üstüne üstünü kapatan çarşaf değil biz öyle sanıyomuşuz hoca açıklıyor. Ben ayetten gördüğümü söylüyorum vücudumuz belli olcaksa örtünmenin anlamı ne diyosunda vücudun belli olmamasıyla ilgili ayet görmediğim için uydurmakta istemiyorum ben gördüklerimi söylüyorum görmediğim varsa bilemem ama gördüğüm kadarıyla kapansanda vücudun belli olup olmamasıyla ilgili bir ayet yok
sınirlari zorlamakla kalmiyor haddi asiyorlar fazlasiyla.
erkekller artik acik kizlara sehvetle bakmayi birakip, bu sozde kapalilara bakiyorlar. afedersiniz ama bu tur insanlarda erkekler baksin diye sekilden sekile sokuyolar kendilerini. eger birilerini guzel gorunmeye calisacaksan bu eşinden baskasi olmamali !!!
Cevap
205Cevap
ben başka bir noktaya değinmek isterim. inanç mevzuları aşama aşama ilerler diye düşünüyorum. açık bir kızın kapanınca bir anda tüm nefsini bir kenara koymasını bekliyorsunuz ki bu bana gerçekçi gelmiyor. benim eski sevgilim açıktı kapalı giyerdi ve çok fazla dikkat çekmezdi. kapanmaya karar verdikten sonra bir anda inanılmaz güzelleşmişti. çok dikkat ediyor ve gerçekten iyi giyiniyordu. özellikle ilk zamanlar. ama sonra o ilk şoku atlattı normale döndü.
dolayısıyla ben tüm toplum baskısına rağmen bir karar verip kapanan kızlara saygı duyuyorum. ve onların içinde olan güzel olma ve beğenilmeye duydukları hazzı bir anda bırakamayacak olsalarda yavaşça daha iyiye gideceklerine inanıyorum.
bu tip görüntülerin islama zarar verdiğini düşünen arkadaşları da anlıyorum fakat bunu şuna benzetiyorum:
bir insan bir anda 5 vakit namaza başlayamaz. ilk namazlarında sureleri yanlış okurlar. sonra namazı düzeltirler. sonra 1 ya da 2 vakti devamlı kılarlar. uzun süren bir alışmadan sonra 5 vakit kılarlar. ilk namazlarında hataları olan kişiye kızmak yerine saygı duymak ve hoşgörmek onun sonraki namazlarında motivasyonunu artırır.
dolayısıyla mümin kardeşlerimin olaya bunun gibi yani sıratal mustakim e girmeye çalışan fakat başlarda olan ve bazı hatalar yapan kişilere baktığı gibi bakmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.
saygılar selamlar..
Yeni kapanan kızlara lafım yok. Genç kızlar zaten belli olur. Ama bunu 20 küsür yaşından sonra da yapıyorsa konu alışmak değil alışmışlık. Artık o kadar alışmış ki kendini düzenleyemiyor.
doğrusunu Allah bilir. ve biz kimsenin içini bilemeyiz. ve şartlar herkes için aynı olmayabilir. bu bağlamda hoşgörü ile yaklaşmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Herkesin kendi secimidir , giyim kusami tarzi.. fikirleri gorusu.. ve dikkatimi cekrn şu.. acik kizlardan cok , kapali kizlar saldiriyor diger kapali kizlara.. ve bildigim bir sey daha var.. degisik basortusu baglama sekilleri ve giyim tarzlari var.. " pek cogu " da kendi icinde ayriliyor.. yoresel , siyasi , gosteris , ailevi zorlama , dini gruplar ve tarikatlar.. ama ne olursa olsun.. dovme yapan ya da kupe / piercing takan bir insana nasil laf etme hakkimiz yoksa , o basini soyle bagladi , bu boyle seklinde elestirmeye , elestirsek de lanet okumaya hakkimiz yok.. islam bu degil.. islam der ki ; birbirinizin eksik ve hatalarinin uzerini ortunuz ki , Allah da sizin hatalarinizin uzerini ortsun der.. kimse mukemmel degil.. basortusunu oyle degil de boule takti ya da hatali krlimrler kullandi diye , din kardesine lanet okumak.. eger ki , bu insan , kalbindeki iman nispetinde Allah in gozunde sevimliyse ve haketmiyorsa , Allah sana lanet eder , bunu unutma.. muslumanim diyorsan ve ortulu de bir kizmissin , sen kapali bir kiza bile lanet edebiliyorssn , acik inssnlara ya da dovmeli inssnlara ne belalar okumazsin.. Kendimiz kusursuz muyuz ki , baskalarinin her seyiyle bu kadar ugrasiyoruz? Allah , susuz bir kopege ayakkabisiyla su cikarip iciren fahise kadini , ve ramazsn vakti , uluorta yemek yiyrn kucuk oglunu , evladim iceride ye yrmegini muslumanlar oruclu , canlari ceker saygi duyalim ibadetlerine diyen mecusiyi bile bagislarken , biz kim oluyoruz ki , sekli oyle degil de boyle diye lanet etme hakkini bulabiliyoruz.. ne cok seviyoruz , kendi hatalarimizi bulup duzeltip takva sahibi olmak icin yarisacagimiza , biz hala elalemle ugrasiyoruz... Bu konuyu boyle teshir edip. lanet okumayi cok yanlis buluyorum.. Ahirette denildiginde bize , siz cok mu harikaydiniz da din kardeslerinize mana bulup sekilcilik yapip lanet okuyordunuz.. sen bir musluman olarak , din kardeslerinin canina namusuna vs katedenler haric lanet okumanin haram oldugunu bilmiyormusu
Cok güzel bir yorum gercekten. Eig
Ben kapalı kızlara değil modaya lanet ettim.
Onlar yüzünden yıllarca açık gezerek günaha girdim. Kapandıktan sonra yanlış olduğu için günaha girdim. Ben de genç bir kızım. Çevremde bana yol gösterecek 1 Allah'ın kulu bile yoktu! Şu an bu bahsedilen kişiler bir tek benim değil tüm genç kızların veballerini taşıyan insanlar. Savunduğunuz kişileri iyi seçin lütfen.
Ahirette hesap gunu , uyulanlar uyanlara , uyanlar uyulanlara saldirir. Ben onlara uydum, onlar yuzunden oldu der kisi.. uyilan da sunu der , kendi akillari vardi zotla uydurmadim ben onlari kendime.. sen bu sozunle ikinci gruba girersin. Ve , moda para kazanmak icin yapilan bir sey.. senin kendi aklin vardi , kuran da oradaydi. Ve sen yalnizdin , gunu grlince ogrendin ve dogru olani yaptin. Tovbe ettin vd.. yani gecmis hakkinda bir gunahin kalmadi , bu konuda temizlrndin.. modacilar sana saldirmiyor bana da ssldirmiyor.. hala nedrn lanet okuyorsun? Ve herkes kendi inancindaki ve tarzindaki kitleye moda yapiyor.. tesettur modasini takip etmek zorunda degilsin.. tovbe edip kendi yolunu cizmissin.. bosuna lanet ojuyup gunaha girecegine , cok lanet okumak istiyorsan , 5000 km uzaginda senin din kardedlerini kitir kitir kesen guya muslumanlara lanet et. Tesettur modasi yapanlardan once.. niyetim okudugun lanetin yanlis bir amel oldugunu ( en azindan gerrkdiz ) oldugunu gormen
Birtek kendim için söylemediğimi söylemiştim. Benim geçmiş günahlarım affedildi mi? Onu yalnızca Allah bilir. İnşallah affedilmiştir. Fakat diğer kızlar nasıl görecekler? Bu tür paylaşımların yapılması şart. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım.
Sosyete tesetturu denilen , bir moda da var.. seni hedef almiyor.. kapanan insan zaten bunun kuralini kuranda okuyor. Onlarin modasi mi seni kandiriyor.. hayir. Kendi kitlesine hitap ediyor.. unutma , her kapali kiz pardesu giymek istemiyor.. ve upuzun yorumumu bikmadan okuyan @portakalçiçeği , tesekkur ederim..
Gorusunu yap.. ama lanet okumaya hakkin yok.. bu konuda yok.. samimi bir tovbe ettiysen de , Allah tabi ki tovbe edeni bagislar.. laneti de , gercektrn hakedene okumadigin surece harama buladmis ve krnfin lanete ugramis olursun.. Din kardrsine zulmeden ucuncu sahislar haric , lanet okumak muslumana yasaklanmistir.. Bir din kardrsin olarak soyluyorum sana bunu.. sen inat etmeye devam et ama lanetini geri al.. hatalisin okudugun lanetinde..
https://www.hadisler.com/?pid=p&id=1353
Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘Cehennem ehlinden iki sınıf insan vardır ki ben onların benzerini görmedim! Bir topluluk ki yanlarında sığırkuyruklarına benzer bir takım kamçılar var, bunlarla insanlara vurmaktadırlar. Bir de giyinik olduğu halde çıplak, meyleden erkekleri kendilerine meylettiren, başları Horasan develerinin hörgücüne benzer kadınlardır! Bunlar cennete giremezler, onun kokusunu dahi duyamazlar! Kuşkusuz onun kokusu şu kadar, şu kadar mesafeden alınır’ buyurdu.”
Müslim 2128
İmam Nevevi (Rahmetullahi Aleyh) şöyle demiştir:
“Bu hadis, nübüvvet mucizelerindendir. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in aynen buyurduğu şekilde vaki olmuştur. Hadisteki giyinik çıplaklara gelince onda birkaç yön vardır:
Birincisi:
Allah’ın nimetinden giyinirler, şükründen çıplaktırlar.
.
.
.
Okuduktan sonra tekrar konuşalım mı?
Ben bunlari zaten biliyorum da.. Sanane? Sorgulama ve yargilama sana mi kaldi bana mi? Mini uzerine basortusu takanlari savunmadigimin farkindayiz ikimiz de.. Allahin laneti ve gazabi krndine aittir.. O kullanir.. ve diledigini bagislar.. Tasvip etmedigin ya da gunah. isledigini dusundugun herkese lanet okuma hakkini kim verdi sana? Ve bana?
Bu hadiste sadece mini etekten bahsedilmiyor. Ve ayrıca Allah zaten lanetlemiş benim lanet okuyup okumamam bir şeyi değiştirmez.
Sen dogru olani goster.. ama lanet okuyarak degil.. bugun srn onlara lanet edersin.. yarin bir arkadasin, ben parfum killaniyorum diye , icinde alkol var deyip lanet okur bana.. ve , ahirette herkesin kendi derdine dusecegi bir gun varken sen ve ben neden hala baskalarinin gunahlarini tartisiyoruz ya da mana buluyoruz? Teheccud e kalkiyor muyuz? Evvabin kiliyor muyuz? 5 vakit namazimizi duzenli kiliyor muyuz? Kurani hatmediyor ve uzerinde dusunuyor muyuz yeteri kadar? Kuran ahirette bizden davaci olursak ne yapacagiz? Grrcekten ac bir dilenci cocugu, elindrn tutup goturup karnini doyuruyormuyuz alcak gonullulukle? Bana bunlardan bahset , elalemin gunahindsn degil.. kendine 500 liraya satin aldigin bir ziynet ya da kiyafetle , gidip kurban kestirip o etle , cocuk esirgeme kurumundaki 100 cocugun karnini doyurabilevegini biliyor musun? Ben bunu halen yapmadigim icin krndimden utaniyorum.. ya sen? Bunlardan bahsedrlim.. elalemin modasina lanet okuyunca adam olmuyoruz emin ol.
Burada yaptığım ibadetleri ortaya döküp de sevabından mahrum bırakılmak istemiyorum kusura bakmayın fakat şunu söyleyeyim. Sadece çocukluk hatırası 50 tl değerinde altın bir kolyem var ziynet olarak. Ailem alamayacak durumda değil. Durumumuz gayet iyi çok şükür fakat bu dünyalık öyle pahalı şeyler yerine sizin söylediklerinizi tercih ederim.
Ki az önce siz de beni yargıladınız. Demek ki neymiş? Bazen yapılması gerekiyormuş.
Degistirir. Herseydrn once su an kibir yapiyorsun. Onu gectim , tekrar ediyorum , Allah bir fahiseye bile salih bir amelindrn dolayi tesekkur edip cennetine kabul edetkrn , sn ve ben lanet okuma mercii miyiz? Ucuncu krz soyluyorum sana , islam dunyasina canina namusina vs kastedrn haricinde ucuncu kisilere lanet etmek HARAMDİR.. Allah kendi lanet eder.. biz kuluz.. kulun kula boyle seylerdrn dolayi lanet etmeye hakki yok.. sana kimse ahirette , aferin ne guzel lanet okudun demez buna emin ol.. lanet okumak basli basina yassklanmistir.. sen hala inat ediyorsun.. davanda hakli olabilirsin ama okudugun lanette haksizsin ve gunaha giriuorsun.. basina bir lanet issbet etmesini istrmem..
Ben seni ne icin yargiladim? Tanimiyorum etmiyorum.. ornek olarak verdim.. elalemi degil bu din icin ne yaptigimizi tartisslim, ona buna mana bulup lanet okumak yerine dedim.. arti tek derdim, okudugun laneti geri alman.. senin ibadetini bilemem.. yapmiyorsun da demiyorum.. sadece islam lanet okumak degildir. . Dini konularda bilgin olabilir ama yeni bilgiler ogrenmekten de imtina etme..
Yeter ama yaa
İsine gelmedi sanirim karsit bir dogru gorusle basetmek.. bana kizabilirsin.. gecenin ucunde , film izlemek dururken , seninle kavga etmek niyetiyle mi bir suru sey yaziyorum buraya.. madem ki islami bu kadar seviuor ve yasamak yasstmak istiyorsun, once lanet etmenin islamdaki hukmunu iyice ogren , ondan sonra bana yeter de.. dogruyu ogren ve uygula, da , beni azarlasan da sorun degil.. lanet okumak cok riskli ve tehlikelidir.. Allah derse ki, ben bu kulumu affedecegim sen neye dayanarak lanet ediyorsun diye.. o zaman cok pisman olursun.. bana hava hos. Arastir ogren.. istersrn saga sola lanet okumaya devam et sonra , brn ahirette diyecegim ters bir durumda , rabbim ben bu kuluna lutfrn yapma ogren diye uyardim.. insaallah boyle bir duruma dusmeyiz.. lanet okumak yerine din kardeslerinin hayrini iste cok daha dogru.. nokta.
bir li yo rum za ten me rak et me yi niz. Allah'ın lanetlediğine lanet okusam ne olur okumasam ne olur demiştim. Maun suresini okumuyor musun? Orada da lanet geçiyor. Ya sabır yaaa.
Kadın avrettir, tesettürü farzdır. Âyet-i kerimeyi kendi görüşüne göre tefsir edip bu farzı inkâr etmek küfürdürBir kadın açık gezse kâfir olmaz. Fakat kapanmanın lüzumsuz olduğunu söylerse kâfir olur. Günah ile küfür farklıdır. İslamiyet’te tesettür yok” diyenlerin art niyetli olduklarında şüphe kalmaz. Sadece namaz kılanın değil, namaz kılmayanın da tesettüre riayet etmesi şarttır. Baş örtmenin farz olduğunu bilir de, kızımıza bir zarar gelmesin diye aç diyorsa haram işlemiş olursa da, küfre girmez. Kapanmayı bu asırda lüzumsuz görüyorsa kâfir olur. esettür sadece Peygamber hanımlarına değil, herkesedir.
Namazın nasıl kılınacağı, fazları, haramları, namazı bozanlar vesaire Kur'an-ı kerimde yazmadığı gibi, tesettürün nasıl olacağı da Kur'an-ı kerimde açıkça yazılı değildir. Bunu Peygamber efendimiz bildirmiştir. Mesela cariye denilen bayanların tesettürü farklıdır. Bunu da Resulullah efendimiz bildirmiştir. Onun için sadece bir meseleyi Kur'an-ı kerimden anlamak çok zor, hatta imkansızdır. Bu yüzden fıkıh kitaplarına bakmak gerekir. Mealden tefsirden din öğrenilmez. ;)
Çok hassas ve ince bir konu kimse hakkında kapalı ya da açık olma durumuna göre yorum yapmak haddime değildir o seviyesizliğe inemem bile.
Anlamadığım tek şey başı kapalı olan insanlara içi fesat aklı fesat gibi yakıştırmalar yapıyor insanlar neden?
neye dayanarak genelleme yapılıyor ya da linç ediliyorlar?
3 5 başı kapalı aykırı hareket yapınca ''aaa işte gördünüz mü'' diyenler 300 500 milyon başı açık bayanların aykırı hareketlerini neden görmezden gelirler?
Ya da başı kapalı olup da başı açık olan kızlara bayanlara hakkında hiç bir şey bilmeden ahlaksız yakıştırma yapanlar neye dayanarak yapıyorlar o bilinçsiz yakıştırmaları? bakın burada da genelleme yapmıyorum sadece böyle düşünen her kim ise onları bunun içine alıyorum.
Kısmi düşünceler neden geneli kapsayan algı yaratıyor bazı insanlarda?
Beni değerlendiren neye göre değerlendiriyor? ya da başı açık kardeşimizi? ya da başı kapalı olan kardeşimizi?
Başkalarının yaşam alanına müdahale edilmediği sürece bırakın kim ne şekil yaşamak istiyorsa yaşasın.
Herkesin hesabı kendine ve inandığı değerlere verilir.
Hayatında bırakın konuşmayı hiç görmediği insana genelleme yaparak çirkin yakıştırmalar damgalamak Çağımızın en kusurlu ayıbı bence...
kadının o cümlesi doğru bir ifade olduğunu düşünüyorum şimdi açık iki insan düşün biri mini giyiniyor diğeri pantolon ikiside çaık ama aynı boyutta mı? hayır. peki bu ikiside günah işlediğinde aynı dereceli mi işler? hayır biri daha açık onunki daha fazla daha uzun sürebilir çünkü boyutları farklıdır.
kapalı bir bayan kapanmak istiyor uymak istiyor ama nefsine bir yere kadar hakim yani kapalı ama az da olsa makyaj yapmak istiyor. Renkli giyinmek isteyebiliyor kapanmanın farz olduğunun farkında ama nefsine tam anlamıyla hakim değil şimdi bu kadın ben tam uyamıyorum deyip tamamen bıraksın mı? yoksa uyabildiği kadar mı uysun? bildiğim kadarıyla uyabildiği kadar uymalı kadının bahsettiği bu kapanmış ama tam uyamıyorum hakkını veremiyorum diyo çünkü gerçekten ince sınırları var bende kapalıyım ve ne demek istediğini anladım kadın ben tesettürlüyüm derse biliyorki tam anlamıyla uymuyor o yüzden tesettürlüyüm diyemiyor ama sonuçta uymayada çalışıyor tam olmasada uğraşıyor bu yüzden kendine kapalı dmeiş kadının bu ifadesi doğru yanlış değil.
Başörtü neyin simgesidir hanımefendi? Tesettürün ve Allah'ın ayetinin. Allah ayetinde başörtüsü tak boynuna sıkıca sar altına da dar pantolon geçir yüzüne de ben burdayım boyası sür demiyor. Ayet belli. Yukarıda da paylaştığım linkten bakabilirsiniz. Allah rızası için kapanıyorsak Allah'ın dediği şekilde kapanmamız gerekmez mi? Tamam yeni kapanmıştır ve geçiş dönemi yaşıyordur. Fakat bu geçiş dönemi en fazla 1 yıl sürer. Yavaş yavaş makyajı azaltır. Ben de uykusuz kaldığımda göz altıma kapatıcı sürüyorum. Sürmüyorum dersem yalan olur. fakat bu kimsenin dikkatini çekmiyor. Hatta özel günlerde sürme bile sürüyorum. Ama incecik. Gözümden bir parça gibi. Anlatmak istediğim her şeyin bir dozu var.
ben bunların aksini söylemedim evet öyle söylemiyor ben bundan bahsetmedim bende kapalıyım ve makyaj yapmıyorum karşınızda bilmeyen biri varmış gibi konuşmayın ben size bundan bahsetmedim ne demek istediğimi anlamamışsınız gelmiş konuşuyorsunuz yazdıklarımı düzgünce okuyun. Allah rızası için kapanıyoruz evet ama islam'da çok ince ayrıntılar var bir insanın sadece kendini mutlu etmek için yaptıkları dahi sakıncalı duruma girebiliyor. Amaç güzel görünmek yerine Allah'ın dediklerine uymaya çalışmaksa ve kişi bunun için uğraşıyorsa ama nefsine tam hakim olamıyorsa ne yapsın? tamamen bıraksın mı ya hiç ya hep mi desin? böyle saçma bir şey var mı? açık olup namaz kılan pek çok insan var o zaman bunlarda tam yerine getiremiyoruz deyip bıraksın öyle mi? saçma sapan konuşmayın ben kapanmayı tesettürü güzel görünmek için kullanmaktan bahsetmiyorum ama tesettürlü olmanın kapanmanın tek bir şartı yok ince ayrımları var bunların hepsini yerine getiremiyorsa o zaman getirebildiği kadardır.
siz çok az makyaj yapıyor olabilirsiniz ama her insan nefsine tamamen hakim değil ve alışkanlıkları bırakmak kolay değil benim bir sürü açık arkadaşım var ama açık olup yinede bolgiyinmeye çalışan giydiklerim kalçalarımı örtsün diyen var şimdi bununla tamamen açık giyinen insan bir midir? her ikiside günaha girer ama aynı mıdır ölçüleri? ben bundan abhsediyorum anlamadan konuşmayın karşınızda tesettürü bilmeyen biri yok ben niyeti bozuklardan bahsetmedim bu ne sinir böyle kimi çatacağınıza iki kere düşününde karar verin.
Siz de beni anlamamışsınız. Yapabildiği kadar yapmalı diye tüm paragraf boyunca konuştum.
Tesettür baş örtüsü veya başka birşey , Artık adına her ne derseniz. Evet yıllarca tesettüre karşı çıktık ve yasak olmasından yana tavır koyduk. Ki hala aynı şartlar söz konusu olduğunda aynı tavırı koyacağımıda belirtmek isterim. Diğer taraftan karşı olduğumuzun tesettür ve ya islama yönelik bir anlayış olmadığını aksine islamı ve dahi diğer dinleri yani bir vicdan hürriyetini suistimali engellemek olduğunu anlatmaya çalıştık. Şöyleki bir inanç karşılığı yapılan bir eylemi birileri çıkıpta kendi siyasi sembolleri haline getiriyorlarsa , diğer yandan bir toplumun zaten batık bulunduğu okumama sorgulamama anlayışından sebeb ileri gelen cehaletinin teslimiyet adı altında körüklendiği bir ortamda insanlar birbirlerini müslüman olmak veya olmamak ( ki buna nasıl karar veriyor ve bu karar verme yetisini artık onlara kim tanıdı ise ?) şeklinde yorumluyorlar ve bu noktada bir kutuplaşmaya neden oluyorlarsa, Bu kutuplaşmadan ve cehaletten nemalanan guruplar kendi saltanatlarının devamı için kurulan modern düzene karşı gelmek için dini ve din icinde tesettürü kullanıyor bu sayede düşünmeden yaşayan bir toplum hadi dediklerinde ellerine satır alıp saldıran bir ordu ve kendilerini besleyip büyüten bir ve birden fazla sektörler oluşturuyorlar ise işte bu noktada tesettüre karşı çıkılması gerekliliğini halen savunmaktayım. Ha keza bir de sosyolojik olarak olaya bakıldığında hep şunuda dedik tesettür serbest bırakılsın bırakın insanlar nereye varacaklarını ve neyin ne olduğunu kendileri görsünler. Zira tesettürü bir silah olarak kullananların elinden bu silah bu sayade alınmış olacaktır. İşte gelinen nokta bu gün bu işlev için müsait bir hal almıştır. Bu yüzden bırakalım insanlar neyi nasıl yapıyorlarsa yapsınlar da gerçekler daha bir net olarak çıksın ortaya. Zira Türkiye nin bu kılıftan kurtulaçağı bir tarafta dini inancı gereği tesettüre giren diğer tarafta ise sadece moda ve güzellik için kapanan insanların iç içe olduğu bir toplum çok uzak
Değildir. Diğer taraftan şunuda belirtmek isterim ki islamda bir ünüforma asla tanımlanmamıştır. Kapanmanın karşılığı tesettür değildir. Tesettür Yine bir sektör yaratarak bundan çıkar saglayan insanların topluma dayatmalarıdır. İslam size ne şekilde kapanacağınızı (Ki buda ayrı bir tartışma konudur) söylemiştir. Size şu kıyafetler ile şu şekilde kapanın diye birşey söylememektedir. İşin özü her zaman dediğimiz gibi islamı kuranla kuranı akılla anlamak gerek. Hoscakalın.
Ben birşey anlatmak istiyorum amacım polemik tartışma yaratmak değil yaşadığımı dile getiriyorum.
24 yaşında kendi halinde işinde gücünde olan bir adamım bu yaşıma kadar kız arkadaş diye hiç birşey olmadı taaki bundan 3 ay öncesine kadar ailemin baskısıyla bir kızla tanıştım görücü usulü kız imam kızıymış dedikki dinine bağlıdır allaha iyice yakınlaşmamı sağlar diye düşündüm. 2 ay sözlü olarak kaldık 2 ay içerisinde cok cok iyi tanıdım onu ve ayrılacağımız zamana doğru daha önce evlenip boşandığını söyledi senin gibi delikanlı kalbi temiz birisine bunu yapamam dedi söylemek istedim dedi yalnız ailene ve aileme söylemessen sevinirim dedi [[söylemeyeceğimi biliyor rahat konusuyor:) ]]beni böyle kabul edeceksen ben cok memnunum senden dedi. İstemedim neden çünkü araştırdım ortalıkta evlilik falanda yok hakkında başka şeyler olmuş benden önce kimlerle birlikte olduğunu söylememe gerek dahi yok zaten hepsini buldum. istemediğimi belirttim aileme ne oldu diye sorduklarında ise gene sustum istemiyorum dedim açıklığa kavuşturmadım. Ben istesem onu reizl rüsva ederdim ama kim ne yaptıysa kendine yapar diyerek sustum istemiyorum cünkü kimseyi hayatımda. Yani uzun lafın kısası bu siteye 2 günde 3 günde bir giren birisi olarak sorunuzu gördüm cevaplamak istedim yani allah için kapanan var yok değil ama % olarak hesaplarsak 90 ı böyle gördüm ve görmeye devam ediyorum insanlarla içlı dışlı olan bir sektördeyim çünkü :) %10 luk kısmı ise gerçekten dinine bağlı olanlar. tesettür tamamiyle moda üzerine yaratılmış başka birşey değil inanmayın aldanmayın allah kitap biliyor diye sakınha teşekkürlerimi sunuyorum + lara - lerede şimdiden ne söylemek istediğimi anlayanlar olacaktır illaki saygılar.
Nur suresi ayet 31;
"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna. Başörtülerini, yakalarının üstünü (kapayacak surette) koysunlar. Zinet (mahal) lerini kendi kocalarından, yahut kendi babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut kendi oğullarından, yahut kocalarının oğullarından, yahut kendi biraderlerinden, yahut kendi biraderlerinin oğullarından, yahut kardeşlerinin oğullarından, yahut kendi kadınlarından, yahut kendi ellerindeki memlukelerden, yahut erkeklerden yana ihtiyacı olmayan hizmetçilerden, yahut henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Hepiniz Allaha tövbe edin ey müminler. Taki korktuğunuzdan emin, umduğunuza nail olasınız."
Bu ayeti okumak başka, anlamak başka, uygulamak bambaşka..
Allah doğru yola iletsin şunları da bizi de.
Sevgiler..
Yazinin amacinin bu isi abartanlara hitab ettigini umuyorum? Cunku seninle ayni goruste olmadigim cok nokta var. Evet icimi gosteren dapdar seyler giymem yakami acmam bone takmamam dogru olmayabilir. Ama kapaliyim diye ferace giymek hic sus kulllanmamak zorunda degilim. Ben bir bayanim ve guzellik olma duygusu dogamda var. Ve renkli bir pantalonun ustune "uzun" tunik giydigim icin zivanadan ciktigim su memleketin icinde dikkat cektigimi dusunmuyorum. Ben kapaliyim makyaj yapamam? Hayir ben sana demiyorum ki bordo ruj sureyim sokaga cikayim ama onum disinda benim yuzumdeki makyaj kimseyi ilgilendirmez. Tutturmussunuz bir tesettur tarz degildir farzdir. Katilmiyorum kardesim. Gidin bunu kafasinda ortu olan arkadan saci sarkana diyin ici gozukene diyin komple suslenene demeyin. Kapaliyim ferace giymek kendime bakim yapmamak suslenmemek zorunda degilim. Hatta topuzumda var cunku goruntumu bu sekilde etik buluyorum. Keske burada "ben kendimi bir cok kapalidan duzgun buluyorum" diyerek vicdan rahatlatmaya calisan kardeslerim de gelse benim gibi topuz yapsa tunik giyse bordo rujunu dudagindan cikarsa makyajini azaltsa. Vebal altina giriyorsunuz artik. Lanet olsunki size firsat veren bu isi cidden abartan ortunun adini lekeleyen insanlar var ama ben sizin ortuyu bu sekilde zor gostermenizi dogru bulmuyorum. Bu bildigin bir misyonerlik calismasi. Bir daha dusunun.
Canım sen tesettürü çok yanlış anlamışsın. Benden daha süslüsünü bulamazsın emin ol. Ama ben süsümü mahremlerimin yanında kullanırım. Başkaları seni görse ne görmese ne? Seni sadece eşin beğensin. Başkalarının gözlerine bayram ettirmeye ne gerek var? Hanımlar arasında süslen. Açıl saçıl. Ama dışarıda yapmayın ne olur.
Ben de yeni kapandım. Ailemde hiç kapalı yoktu ve ben de nasıl tesettürlü olunacağını bilmediğimden bu videodaki kadından daha şık giyiniyordum. Fakat gerçek tesettürün bu olmadığını anladığımda yüzüme tokat gibi indi. Boşuna sıcaktan bunalmıştım sanki aylarca.
Çünkü tesettür bu ayette olduğu gibi olmalıdır. Benim istediğim değil Allah'ın istediği önemlidir. Beni yaratan oysa, kullanma klavuzumda da böyle kullandiyorsa ben ondan daha mı iyi bileceğim?
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Bakımdan maksat pis olmamak ve sağlıklı yaşamaktır. Süslenmekden maksat güzel görünmek (adı üstünde gösteriş) Riyadır Kime neyi ispat etmeye calışıyosun ki o kadar süslenmeyle dudak kıpkırmızı kirpikler iğne gibi kaşlar sivri uc amac ne yani kendim beyeneyim yeter diceksin gecceksin onları sen :D Riya baş göstermiş başka birşey yok... Nefsime yeniliyorum demek zor geliyosa sende haklisin ne diyim. Dahada diretirsen illa ben bişeylerimi göstericem kimse karışamaz demekden başka birşeyde olmaz zaten tak sepeti koluna herkez kendi yoluna demekdende kendimi alıkoyamam :)
Benim imanim beni alakadar eder sen degilsin tesetturumun olcusu. Millete tesetturu zor gostererek tek yaptigin gunah. Hala ayni seyleri konusuyosun ben yazimda hepsinin cevabini verdim sana
Hayir benim amacimi bilemezsin riya sifatini kafana gore yapistiramazsin haddin degil. Ben kendi gorus cercevemde guzel olmak istiyorum kendimi mutlu hissetmek istiyorum olay bu. Hatta yasini buyuten ben cok mubaregim sussuzum diye ortada dolasanlarin daha dikkat cektigini ve sadece goruntu kirliligi yaptigini dusunuyorum.
Gerçekten bunları söylemiş olamazsın. Görüntü kirliliği...
Sen görüntü kirliliği lafını kullandın ya.. Allah'a havale ettim seni. Artık benle değil onunla muhasebe et düşüncelerini.
Lafi nereye cekersen oyle anlarsin fikir zikir meselesi :)
Kime neyi gösterme derdindeysen göster diyorum ya istediğin sekilde dediğin gibi kimse karısamaz :) Cevreyide rahatsız etmedigine eminsin zaten insanları yanlıs etkilediğinide savunmuyorsun insanların günaha girmesine vesile olmanında pek bir önemi yok zaten sana gore onlarda suc sende değil onların kendi iradesi bakmasınlar diymi dogrusu bu yanı olayın kabadan gorunmus hali sana gore / ayip ayip biraz kendinize ceki duzen verin insan olun biraz.
Ay ben artik okumaya useniyorum allah akil fikir versin
Amin sana öncelikle versin İnşallah.
Öncelikle yazına katıldığım yerler olduğu kadar ; katılmadığım yerler de var. Haklı olarak toplumdaki önyargılardan yola çıkarsak ; bahsettiğin insanlar esas dinini tam yaşayanları kötü temsil edip , hakkıyla kapananların da ismini kötüleyip, kapanmaktan soğutucu örnek olabiliyorlar. Ancak; burada , o tarz insanların gıybetinin dönmesine vesile oluyorsun" ister istemez" ."Ayrıca, kapalı arkadaşlarım saldırmayın , açık olan kızlar" senin kutsal saydığını kirletenlere ve saldırıcak olanlar "arkadaş" diğerleri niye diğerleri oluyor? Dikkat çekmek konusunda ise; burada bununla ilgili sorulan sorulara - hangisi daha dikkat çekici gibi - erkeklerin cevapları ortada ancak; kendi nefslerine hakim olamamaları söz konusu. Kapalı - açık fark ettiğini düşünmüyorum ve çoğunluk, kapalı olanları gizemli bulduklarından daha seksi olarak tanımlıyor. - Etrafımda sırf idda uğruna, erkek tavlamak uğruna kapanan dolu kız var ve anlatıyorlar kapandıktan sonra daha fazla çıkma teklifi aldım vs vs sizlerin de böyle şeylere şahit olduğunuz durumlar vardır- Öte yandan , çıplak gezen birinin yanı sıra; çıplak olan birine bakmak da haramdır. Nasıl giyindiğinden ziyade; kişi kendine dönmeli önce ben ona niye bakıyorum diye. Benim fikrimce; Allah, güzelliğini yalnızca helal olana sakla buyurmuş. Günümüz Tesettürü bence buna uymuyor. Eğer bir gün kapanıcak olursam tercihim çarşaftan yana olur. En mantıklısı bu geliyor. Ama ve lakin ; herkesin amel defteri ayrıdır. Günah işlemek isteyene , hayır işleyemezsin diyemeyiz. (işlememelisin diyebiliriz) Allah cehennemi de yaratmış çünkü. Yalnızca, hoş görülmeyen davranışlar yüzlerine söylenip gerekli bilgiler paylaşılır, öğretilirse ve bilgiler karşı tarafı yıpratmadan paylaşılırsa, bilinçlendirme niyetiyle güzel bir dille onu yermek yerine farkındalık kazandırmaya çalışılırsa daha iyi sonuçlar alınır kanaatindeyim.
Sizden de o tür bir günün sorusunu dört gözle bekliyorum öyleyse.
İnşallah , kısmet.
Kindarlıktan çok Allah'ın şefkat ve sevgi dolu olduğuna inanıyorum çünkü. :)
BUNLAR NEYİN KAFASINI YAŞIYOR ONU BENDE ANLAMIYORUM İYİCE SAPITTILAR YA NEREYE BAKSAM YOK ŞU MODA YOK BUNUN MODASI GEÇTİ SİNİRLERİM ACAYİP BOZULUYOR. YA SİZ NİYE KAPANIRSINIZ Kİ KEYİF İÇİN Mİ SÜS İÇİN Mİ GİDİN AÇILIN SAÇILINDA BARİ AYET-İ KERİMLE ALAY ETMEYİN RABBİM SİZİ NE YAPAR BİLİNMEZ. HELE O TOPUZLAR ÖKÜZ KAFASI GİBİ LANETLENEREK YAŞIYORLAR ALLAH ISLAH ETSİN. BİRDE TASARIMLARI VAR SANKİ HİNT KUMAŞINDANMIŞ GİBİ FİYATLARI TAVANDA. Ben tesettürlüyüm gidiyorum pardesü mü alıyorum giyiyorum tamamdır amacım da belli yolumda belli RABBİM MUVAFFAK ETSİN benim gibi düşünenleri...
Amin.
amın guzel yorum
ruj niye sürüyosun o zaman? aynı şey değil mi
Bismillah.
Kimse 4 4lük değil..
Herkesin bakış açısı anlaması algısı hal ve hareketleri yaşam tarzı kendi sorunudur..
Toplumun genelini rahatsız eden ahlaki değerlerin hiçe sayldığı bir davranış tasvip etmediğim gibi bir başka insanın dini inanış ve görüşlerinede karışamam kınamam küçük görmem benim inancıma sığmaz.. Eleştirebiliriz evet ama yerden yere vurarak değil.. İyişeyler hep örnek olarak yansıtılır aşılanır..
Ülkemizde genelde kötü olan davranışlar tercih ediilmekte..
Bir insan görüntüsü uysada inandığımız dinin emir ve yasaklarına busefer düşünceleri ve tavırlarındaki ahlaki değerin dış grünüşüne uymaması çelişkiye düşmesi..
Allah Allah deyip hırsızlık yapıyor..
Olsun Allah dediya çalsın sıkıntı yok..
Olay bukadar basit..
Aklen iman ve ahlaki değerin olmadı bir akıl ve ruhun gözlere sunduğu kapanmak bir göz boyasıdır..
Dinin en güzel yanı önce temiz kalp.. Kara katı bir kalbin varsa örtünülsede cennet serilmez o ayaklara..
Uzun mevzu bunlar mühim olan bizim nasıl bir kul olduğumuz etrafımıza nekadar faydalı ve iyibir örnek olduğumuzdur..
Hırsızlığın hükmü nedir?
Cevap istiyorum. Haram mı helal mi müstehap mı caiz mi vacip mi? Ne?
Peki cinayetin hükmü nedir?
Faizin hükmü?
Tesettürsüzlüğün hükmü de haramdır.
E haramdır biz helalmi dedik.. Kapanmıyor diye öldürelim mi napalım? Dinde zorlama yoktur emir ve yasaklar gelmiş kitap olmuş hadis olmuş günümüze gelmiş..
Okumak okutmak güzel olanı yaymak örnek olmaktan başka napabiliriz? Birazda dua herkeain doğru yolu bulmasına..
Aksinimi söyledim ben yazımda..
Kapanıpta her halt yiyenlerin çelişkisinide dile getirdim..
İnsana önce insan muamelesi saygısı göstermek lazım.. Sonra gerekenleri anlatmak örnek olmak gerek otırduğumız yerden kimseyi değiştiremeyiz.. Hadi hyırlı sabahlar..
Temiz kalp herkeste vardır. Anlatmaya çalıştığım şey bu.
Düşüncelerine katılmıyorum. O yüzden eksiledim.
Günümüzde herkesin kalbi temiz diyorum. Maşallah herkes kanatsız melek.
(; din hoşgörü dinidir..
Saygın yoksa bir başkasına yargılamayada hakkın yok..
Ne mantıkla düşünüyorsun bilemem ama
Bir insan kendi hür iradesiyle yapamıyorsa dorğuyu bulamamışsa kınamak değil doğru yolu göstermek gerek üslubunca.. Neyse mühim olan güzel düşünmek.. Allah herkesin içini bildiği için sıkıntı yok..
Bir hayırlı geceler daha size.
Bak bir iyi geceler deyip tebessüm dahi edemiyorsanız böyle dini inanışı siz savunmayın gerçekten nur kalpli alçak gönüllü insanlar örnek olsun..
İşte kalbin düşüncenin mütevazi ve hoşgörünün giremediği bir bireyle muhattab olmuşum..
Kaybettiğimiz nokta burası işte..
Sana bir hayırlı sabahlar..
burada olmayan birinin arkasından iyi atıp tutmuşsunuz.
Evet cok guzel yaklasmissin once ellerine saglik. Başta soyleyim bende pardesu kullaniyorum daracik pantolon giyenlerden degil hee giyen giysin herkesin ameli kendine simdi bu konuyi acarsam uzarda uzar. Evet Allah emrediyor diye örtündüm örtümüde seviyorum ama malumki bendede nefis var ve her mumin gibi savaş halindeyim bazen galip gelebiliyor ne yazıkki
Herkes öyle. Özellikle benim en çok zorlandığım konu tesettür. Fakat Allah'ın önünde boynumuz kıldan ince..
Amin.
allah nefse yenık dusurmesın ıns canım herdaım zaferde eylesın senı ıns
Tesettürlü bir kız olarak konuşuyorum...
Tesettür güzelliği saklamak içindir moda diye bir şey yoktur Allah katında. Bir arkadaşım derki "cool olmayın kul olun". Dar pantolonlar, ince bel gömlek, pardesü (!) Makyaj
Bunlar hikaye, Allah affetsin. Artık başörtü ye bu kadar karşı cikmamalarinin sebebi aciklardan bir farki kalmamis olmasi. Açık derken yanlış anlamayın... namus açısından söylemiyorum giyim kuşam anlaminda. Rengarenk... makyaj
Tesetturun amaci güzelliği saklamak. Saç güzelliğin yarısı
Yazınız çok güzel ellerinize sağlık.
Teşekkürler :)
Söylediklerine harfiyyen katılarak eklemek istiyorum.
Peygamber efendimiz (sav) tesettürü cazibe için kullanan kadınların durumunun nerdeyse tamamen açık denecek kadınlardan daha kötü durumda olacağını söylediği rivayet ediliyor.
Yani tesettürün amacı örtmek, örtünmektir. Cazibe aracı olarak kullanılmamalı, hakkıyla vücut hatlarını gizleyecek şekilde örtünmek gerekmektedir. Bu şekilde de gayet güzel elbiseler giyilebilir.
Güzel olan insan her haliye güzel olacaktır ki makyaj güzeli bir kadındansa doğal güzelliği olan ve makyaj yapmayan bir kadınla evlenmeyi tercih ederim.
Ayrıca seni kutlarım kendi çabanla araştırıp en doğru şekilde örtümeyi öğrenmişsin. Helal olsun ne diyeyim. Allah bana de senin gibi düşünen sevebileceğim ve beni sevebilecek bir eş nasip etsin inşallah.
Tesettürun amaci dikkat çekmemek burada herkes hemfikir. Fakat videodaki bayan bunun farkında. İlk olarak bunu farkında olmak önemli. Bu şekilde küfre girmekten korunmuş. Gerisi nefse bagli. Onu yargılamak bize dusmuyor. Biz birbirimizi uyaracagiz evet. Ama asla kinamayacagiz. Bazen taslarin yerine oturmasi için zaman lazim. Ben ilk kapandigim zamanlara hatirliyorum. Şimdiki halimle baya fark var.
O yüzden demek istedigim coğu insan tesetturun anlaminin farkında. Ve nefisle savaş içerisinde. En azindan ben boyle umuyorum.
Farkında olmayan o kadar çok insan var ki...
Sonuna kadar sana katılıyorum. tesetuur de amaç vücudunu ifşa etmmek ve gerektiği gibi giyinmek ama şimdikiler farz degilde tarz yaptı tesetturu altında Dap dar pantolonlar taytlar üstünde kısacık tunikler çeşit çeşit uygusunsuz kiyafetler bu değil tesettur. vucut hatlarını belli etmicek şekilde giyinmek ve üzerine mutlaka ve mutlaka pardesu Ferace gibi kiyafetler giyilmesi öngörülüyor umarım bu yazımı okurlar o bahsettigim kisiler de neyin ne oldugunu anlarlar. yazin içinde tesekkurler güzel bir konuya deginmissin taktir ettim
Ben teşekkür ederim.
Resmen kendinle celismissin. Her yorumun altina erkeklerin %93unun bir bayanda ilk dikkat ettikleri yer sac demissin. Simdi iki kiz dusun birisi "acik" birisi "kapali" veya tesetturlu. Kapali olan kisinin bizi ona kapali dememize iten tek seyi basina taktigi sal olsun. Ustune kisa bir sey giysin kalcalarini kapatmayan. Altina tayt giysin. Yuzde bir ton makyaj tabi. Acik diye tabir ettigimiz kiside az makyaj olsun, ustundede bluz ve pantolon. Simdi soyle bana hangisi daha cok dikkat ceker? Hem beyni hem basi kapali olan mi? Yoksa kimse senden daha cok dikkat cekemez dedigin "acik" bayan mi?
Ben yapılan bir istatistikten bahsettim. Kimsenin hakkını yedirtmek istemem. Açıklar daha çok dikkat çeker. Bu görüşümün arkasındayım. Çünkü doğal bir güzellik her zaman açık ara öndedir.
Fakat ben senin bahsettiğin kapalıları da savunmuyorum. Onlar da dikkat çekiyorlar fakat güzel oldukları için değil. Güzel olduklarını zannettikleri için.
28 subat darbesinde ki kapali hatunlar kapaliydi ama artik moda haline geldigi icin heveslenip kapanan cok var. benim en buyuk derdim kapali acik degil muslumanim diyip bir yetim cocuk doyurmayan sevmeyen ( "ahlak" yok! ) kuran ahlaki ile ahlaklanmayani boyle susluman ederler dostum. Bence kapanmak ve namaz kilmaktan once iyi ornek olmayi ogrenmek lazim cok soz var soylenecek ama soylenmiyor cunku artik beyim algilari kapanmis... size tek tavsiyem nasil kapaniyolar nasil acikla aaaa uuu diye elestirmek yerine bugun kac cocugua tebessum edip kac yasliyi karsidan karisya gecirdim demeli.. once kur -a n ahlaki diyorum susuyorum
Tam dedim aha cikmis birisi yine tesetturle ilgili zirvalamalar yapiyor aciklamada ters kose oldum. Yorumunuza sonuna kadar katiliyorum tesettur basortu buna kim ne der bilemem fakat Islam kadina ve erkege namahrem yerlerinin ortunmesini ve ilgi cekmeyecek kisaca nefsi duygulari deprestirmeyecek sekilde kapanmasini kendisini muhafaza etmesini buyurmaktadir buna dilersek tesettur dilersek baska bisey deriz kisas bellidir namahrem yerlerin ortunmesi ve vucud hatlarinin ilgi cekmeyecek sekilde korunmasi oysaki bugun moda olan tesettur akiminda eyvallah vucud ortunsede rengarenk rebk secimleri tonlarca makyajla ortunme farzini sadece ortunmede birakip hatta daha cok ilgi çekerek gercekten hakkiyla ortunenleride zor durumda birakmaktadirlar. ortunen bu guzelim ablalarimiza ricamiZdir Ortunmek ALLAH cc emridir moda degildir lutfen amaciniz ilgi cekmek degil mahreminizi muhafaza etmek olsun..
Tesettür bayanların ilgi alanı. giyen giymeyen gören laf eden hakaret eden v. s herkes kendinden sorumlu. herkes az-çok biliyor aslında tesettürün anlamını kastedileni.
İyi kötü herkes bir açıklama yapıyor ve yapacaktır.
burada beni ilgilendiren ve sorumlu olduğum alan bana hitap edilen kısımdır.
ve bana diyorki yaradan ; mümin erkeklere söyle gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar.
Bu şu demektir;
Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır..
Ve ben bunu yapabiliyorsam ne ala...
çünkü ben bundan mesulüm.
Kimin nasıl giyindiği umrumda değil fakat bir insan inanıyorsa inandığı gibi kapanmalı. Sadece başı örtüp başka tarafı açmakla olmaz. Çünkü o zaman kişisellikten çıkar bu diğer insanlar bak bunlar böyle işte gibi sözler sarfeder. Kuralı belli uyamayacaksan kapanma arkadaşım. Başı örtüp daracık kıyafetler giymek nedir? Kot falan geçtim pardesü giymiş ama heryer meydanda bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Avret yeri belli bunu nasıl gizlemen gerektiği de belli lütfen rica ediyorum hanımlar genç arkadaşlar yapmayın...
Tesettür tarz değildir, tesettürün manası ilgi çekmeyecek derecede bol geniş ve uzun giyinip kapanmaktır , tesettürlü insanlara türbanlı demeyin çünkü türban lafı sonradan türedi onun adı örtüdür , baş örtüsü..
Kesinlikle katılıyorum sana kardeşim, erkeklerinde tesettürü vardır her iki cinsinde daracık şeyler giyinmesi haramdır, erkek kırmızı giyemez erkek altın veya süs eşyası takamaz erkek ipek kıyafet giyemez haramdır.
Kesinlikle. Allah razı olsun =)
Allah senden de razı olsun :)
Sonuna kadar hak veriyorum sana, bu yazının altına imzamı atarım. Haram yerleri kapatmanın yanında vücut hatlarınıda belli etmemek gerekir. Dikkat çekecek şekilde makyaj yapmamak gerekir. Sokağa çıkınca gördüğüm 4 kapalıdan 3'ü sadece kafasında baş örtüsü taşıyor, kapalı olmakla uzaktan yakından alakası yok. Açık olup mini giyinene, abartılı makyaj yapana lafım yok tercih meselesidir fakat başörtüsü kutsaldır. Bunu takan insanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Hakkını veremeyenlerden ricam başörtüsünü kirletmeyin...
Yukarda yazılanlara tamamen katılıyrum fakat herkesin ayni kefeye konulmasina karsiyim. Ben kapanalı 3 yıl oldu, kendi rızamla ve cok zor sartlar altinda kapandm. Çünkü eşim kapanmamı istemiyordu. İlk dönemler cok sancılı gecti, boşanmayı bile düşündüm. Hatta çok ısrar edince istemiyorum diye 1 gun actm ve kuafore gittim aglayarak. Upuzun sari sacları enseme kadr kestirip, siyaha boyattrdm. o gun sabaha kadar agladm. Ertesi gun bir bilene danstm ve yemin bozmak gibi bir durum soz konusu oldugundan 3 gun oruc tutmam gerektigini, gunahnn esimden sorulacagini söyledi. Bunu esime soyleyince tamam naparsan yap dedi ve tabiki kapandm. Ama istsemde geregi gibi tamamen tesetture giremedim, tunik ve kap tarznda kıyafetler giyebiliyorum pantolon ustune ancak.. Yani insanları yargılamak kolay kimin ne yasadigini bilmiyoruz. Herkes birbirine saygi duymayi ogrense ve isine geldigi gibi konusmayi biraksa hersy daha gzl olucak.
Heleki bu elestiriyi birtek avret yerlerini kapatan, ickisinden, eglencesinden geri kalmayan biri yaptı mı daha bir cekilmez oluyor. insan önce durup bir kendine bakmalı..
Benim durumumun da sizinkinden bir farkı yok. Ailemde hiç tesettürlü yok. Tüm kadınlar anadan üryan geziyorlar resmen. Açık değil bayağı bir açıklar yani. Kapandığım için garip bakışlara, aşağılanmalara maruz kaldım ki zaten kapanmak benim için de çok zor olmuştu.
Yani yargısız infaz yapmıyorum ablacığım. Ki ben henüz 18 yaşındaydım. Siz ise 25 yaş üstü...
Ben senin icin demedim yorumlari okudum ve cevremden gelen elestirileri dusunerek dedim. sen yapmiyorsndr ama geneli yapiyor.
Allah yardımcınız olsun. Sizi çok iyi anlayabiliyorum. Fakat sınırları zorlamak gerek bazen.
Amin cumlemizin. Ama şartlari daha fazla zorlayıp esimi sogutup, farklı arayıslar icine girmesine sebep olmak istemiyorum. Zamanla sindire sindire olmasinin daha dogru olacagini dusnuyorm.
İşiniz zorVallahi bir erkek neden eşinin dışarıda kapanmasını istemez ki? Anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.
Çevresinin tepkisinden çekindi bence ailesinde pek yok kapalı, öyle de oldu o kafandaki de ne gibi sacma sapan can sıkıcı cümleler.. Allah'a havale ettim hepsini. cahil ve saygısız insana laf anlatmak kolay degil..
Allah yardımcımız olsun.
amin teşekkürler.
Ne güzel anlatmisin ne güzel yazmisin seninle ben gurur duydum gerçekden ALLAH SENDEN bin kat razi olsun gerçekden islami kötü yaptılar ben almanyada yasiorum artık bu duruma almanlar guluor moda olur mu sarplar saç modelinde anlamadim bir şey var kapanmak guzelini saklamak değil midi niye makeup makyaj yapiolar tirnaklar uzun boyalı kaslar alinmis daracik pantul Tayt altlarinda böyle mi olunur allah aşkına böyle yapanlar acsin başını rezilik o gülüp geciorlar hallerine bin tane küfür yiyorlar arkalarindan tangasi dışarda ya da beli olucak iç camasiri bune ya Hz fatima Hz hatice annamiz böyle mi kapanıyor kapancaklarsa doğru şekilde kapansin teserutt moda tarz değil farzdir dogru şekilde kapansinlar değil basini kapat yüzünde bin ton makeup makyaj kaslar alinmis tirnaklar uzun boyalı taytlar altlarinda yazık dünyanın sonunu getirdiler artık
Bu güzel sözler yüzüsuyu hürmetine Allah sana da nasip eder İnşallah =)
Amin =)
Tesettür moda olarak algılandıkça yanlışlar bitmeyecek. Zaten bir kısmı öyle bir uyum içinde giyiniyor ve makyaj yapıyor ki açık insanlardan daha çok dikkat çekiyorlar. Ses çıkaran topuklu ayakkabılar da cabası.
Onu bunu bilmem, ben Aleviyim baş kapalılığını da savunmuyorum. Kuran'da örtülmesi gereken yer olarak baştan bahsetmiyor başka şeylerden bahsediyor.
Bunun yanısıra benim nazarımda süslenen bir kapalı ile yarı çıplak gezen aynı.
Allah'ı iki nefes boşluğunda aramayan bir beyni kapamak herşeyden kötüdür.
Selam ile.
Güzel bir noktaya değinmişsin ama son paragrafta açık kızlara sataşmak hiç olmamış. Hele "şeytanın sağdan yaklaşması" gibi bir tabir rezilce bir yaklaşım. Ben de müslümanım ama yobaz değilim. Sen kendini öne çıkarmak, poh pohlatmak için farklı seçeneği seçenlere bu kadar densizce hitaplarda bulunursan müslüman olmanın Kur'an okumanın ne anlamı var? Senin için kötü.
Gerçekten türbanlı bir kız istediği kadar süslensin, açık bir hanımın çektiği dikkati asla çekemez. Çünkü yapılan anketlerden öğrendiğim kadarıyla tüm dünya erkeklerinin yüzde 93'ü bir kadında en çok dikkat ettikleri yerin saçlar olduğunu dile getirmişlerdir.
Ayrıca yazım tamamen eleştirel bir yazıdır ve kimseyi pohpohlayacak kadar tahammülüm de yok.
Buyurun, çok merak ediyorsanız siz bir anket açın da biz görelim. Armut pişmedi henüz.
deve kuşunu bilirmisiniz ;
kafayı kuma gömen EN GERİZEKALI KUŞ türüdür.
hani kafaya türbanı örter en namuslu o olur en düzgünde odur zaten
en şerefli türbanla olunur imajı verilir
AMA altına daracık tayt giyer önemi yok türban varya mcıkta belli olsatürban varsa en namuslu odur
DİNCİLİK BUDUR
DİNİ kullanmak budur!!!
Benden bir itiraf gelsin (Çok meraklısına ayrınlısınıda anlatırım)
sanalda (Faceden) 4 kadınla değişik zamanlarda ilişkim oldu bunlar ;
türbanlıydı (Türbanlı olsun istemedim onlar istedi oldu)
4 kadında evliydi eşlerinden boşanma aşamasına gelmişlerdi
Ya cok cok cok haklisin yanlis bunlar. Bende cok dikkat edemiyorum kendime renkli de giyiniyorum nebiliyim ama elimden geldigince bol seyler giyinmeye calisiyorm kapanali cok olmadi ama ne yalan soylym bisey giyerken acaba yakisir mi diye dusunuyorum cunku paspal cirkin gozukmek istemiyorm aslinda hic onemli olmamali Allah rizasi icin yapildiginda kulun ne desigine onem verilmemeli. Ben bu karari aldigimda dolabmda bir tane kapaliya gore bisey yoktu o yuzden oyle gezecegime boyle bir adim atmis oldugumu dusunuyorum. Allah affetsin
Ben de ilk kapandığımda sizinle aynı durumdaydım. Ama bir kaç ay sonra artık "ben ne yapıyorum?" diye sormaya başladım kendime ve artık daha çok dikkat ediyorum. İnşallah Allah hakkıyla kapananlardan eylesin.
bir kac ayi gecti maalesef ama hala toparlanamadim kap giymeye calisiyorum ama bir kap nereye kadar idare eiyor mechul. Sanki onlar gibi dusundum bir an kendimi kotu oldum ben moda icin kapanmaadim ama Allah sahit oyle olsa acik kalmayi tercih ederim. Umarim Allah dogru duzgun yapanlardan eyler.
Bu videodaki Esra Kiğılı ne yazık ki bir Allah dostu olan Osman Nuri efendinin gelinidir. Tesettürün modası olmaz canım benim dedem hacı demekle de kimse kurrtulmuyor bkz: Okan Bayülgen-Elmalılı Hamdi Yazır. Bu insanlara bakarak İslamiyeti anlayamayız bu insanları dinleyerek modaya uyarız. TARZ değil FARZ ı uygulayanlardanız biz. Ve sadece ALLAH istedi diye FARZ nedeniyle kapalıyız. Vesselam
Kesinlikle katılıyorum söylediklerine. Tesettür inanç gereği olmalı, modaya ayak uydurmak için olmamalı. Mesela;
https://i.hizliresim.com/LYbLjj.jpg
Cok cok haklisinn
teşekkürler @uysalkedicik
Karikatür çok güzel özetlemiş durumu..
@Bihaltettim kesinlikle öyle
Karikatür 10numara
@Bilgiteknik nerden buldun bu eski soruyu ya :)
Yeniyizya takip ettiğim kişilerin yorumları çıkıyo galiba canlıya tıkladım ama
İslamı bilen bir erkek veya bayan bunlara pirim vermez. Allah ısla etsin.
Resulullah bir başka rivayette de: "Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur" buyurdular."
[Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
İmran bin Huseyn (r. a.)’in bildirdiğine göre Rasûlullah (s. a. v)(s. a. s.) şöyle buyurmuştur: “Bana cennet gösterildi ve oranın ehlinin çoğunun fakirler olduğunu gördüm. Sonra cehennem gösterildi ve oranın da ehlinin çoğunun kadınlar olduğunu gördüm.”
(Buhari,3241; 2731)
benim dinlere inanmam ama herkese sonsuz saygım vardır. bana göre eğer dininin kapanman gerektiğini söylediğine inanıyorsan kitabına göre kapanmalısın. kapalılığın modası olmaz amaç dikkat çekmemektir. kapanıp daracık taytları giyer kovalarca makyaj yapar ya da park köşelerinde erkeklerle takıklırsan hiçbir anlamı kalmaz. bence eğer kapanıyorsan dinini içinde yaşamalı dedikodu gibi günah sayılan herşeyden uzak durmalısın. biz çok biliriz kapalıyım diyip alkol alanları. madem sana göre günah yapmamalısın işte işin özü kapan ama beynin açık kalsın örtün ama eğitimden geri kalma
İnsanlar başörtüsü ve tesettürü çok karıştırıyorlar. Tesettür örtünmek, mahrem yerlerini gizlemek demektir.
Başörtüsü tesettürün bir parçasıdır, tamamı değildir. Sadece başını kapatanlar "tesettürlüyüm" diyorlar. Halbuki herşeyleri meydanda. Ben mini etekli olan başörtülü bile gördüm.
Velhasıl ;GÜZEL AHLAKLA BERABER, yüz ve eller dışında vücudun hiçbir yerini açmamak, hatları belli etmemek, makyaj yapıp kendini teşhir etmemek gerekir.
Böylece hem Rabbini razı edeceksin hem de dünyada kendini sadece helaline sakladığın için (afedersiniz ama söylemek gerekiyor) "ayol sevgilimle yattım şurama dokundu yok bilmem şöyle etti yok burama dokundu, yattım ayrıldık pişmanım" gibi hüsran ifade eden cümleler sarf etmeyecektir.
Alttaki resim yeterlidir.
https://i.hizliresim.com/BRLlZ9.jpg
En hakiki mürşit ilimdir , fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir , cehalettir. İslamiyetin ve diğer semavi dinlerin buyurduklarının , öğütlediklerinin özünde doğruluk vardır. Önemli olan işte o özdür. İslamiyetin başörtüsünü buyurmasının özünde de insanlarin , toplumun ahlakının korunması vardır. Bunu indirildiği coğrafya Arabistan ve indirilen toplum Araplar olduğu için kadınların başını örtmesi yönünde oluşturmuş ama bunu da diğer tüm konular gibi takribi olarak anlatmıştır. Bir toplumun değer yargılarını ortaklaşa ortalama bir noktaya çekip çoğunluğunda bu ortalama ortak kültüre riayet edilmediğinde her zaman bir kutuplaşma ve bunun sonucunda da çatışma ve ayrışma yaşanacaktır...
Türk Kürt
Alevi Sünni
Batılı Doğulu
Medeni Bedevi
Modern Cahil
Zengin Fakir
Bürokrat Amele
Türkiyede düzenli olarak çeşitli kafa karıştırma dikkat dağıtma gündem değiştirme zihin yorma politikaları yürütülüyor
Kapalı Kadın (Tesettürlü) ya da Başı açık kadın diye sınıflandırma yapmaktan vazgeçin artık Örtülerle sarıp sarmaladığınız bedeninizi bu kadar önemsemeyin Zira En azı 45 50 kilo olan o et yığınınızı en fazla 2 3 kilo olan beyniniz yönetiyor artık birazda o beyninize yönelin...
Saygılar.
Bir yanlış gördüğünde onu elin ile düzelt. O olmazsa dilin ile düzelt. O da olmazsa kalbin ile buğzet. Ki bu da imanın en zayıf noktasıdır. (Hadis-i Şerif.)
Yanlış gördüğünde düzeltmeyi bu kadar önemsiyorsanız bayan çok bilmiş önce sabah erken kalkın aynanın karşısına geçin ve kendinizi 4 4 lük hale getirin kendinizde en küçük bir yanlış bırakmayın ondan sonra elalemin örtüsüyle uğraşın...
Günahkar dillerle kapına geldik diye dua eden bizleriz kalkmış onu düzelt bunu düzelt diyorsun önce kendini düzelt. @soran
Katılıyorum. Ama gülmekten.
Aptalca kelime oyunlarına katıl sen
yan yana şık durmayan iki kelimedir.
türkiye’de değişen ve gelişen hayat şartları ve ihraç edilen yeni kültür kodları da moda ve tesettür, para ve islam gibi kavramları yan yana getirebilecek ve vicdanları rahatsız etmeyecek bir yöntemle yeni ambalajlı satış teknikleri üzerine çalışmaktadır.
oysa hepimizin bildiği ama kendimize itiraf edemediğimiz gerçek şudur ki genç kuşakta tesettür algısı artık bir güzellik ve moda trendi olarak algılanmakta ve parasal bir kavrama dönüşmüştür.
bu yüzleşme sorunu en çok tesettürün ruhuna zarar vermiş ve tesettür adı altında yeni bir moda ve kapitalizm furyası başlamıştır.
Bunun ne demek oldugunu anlayan insanlari yok olmasin dondurup saklamak gerekir herald artik. Tebrik ediyorum Allah gonlune gore versin diyorum bu yola girip adim atmis yuregine. Video sayin kigili aslinda kendi agziyla diyor ki ben kapali degilim moda bu nasil kot yerine tayt giyiyorsam yarin acilirim eryesi gun moda diye kapatirim. diyorum esarp bir moda olmus bunlarda. Baksana artik kapalilar dikkat cekiyor diye kapqniyorlar. Ama kapamanin ne demek oldugu belli degil onlarda defilesi cikti insam gizlenmek. icin ugrasirken simdi nasil bununla ilgi cekerrim hesabinda. Konular birbiri ile zincir halinde bir bayanin calismasindan. tut giyim kusamina kadar ki durumundan itibaren baglantili buda gidiyor aile ve dine baglaniyor.
insanlar farz ile tarzı ayıramayınca toplumda islamdan uzaklaşınca böyle yozlaşmş bir kitle malesef ama malesef oluşabiliyor. derim ki tabiki bunlar istedikleri kıyafetlerle kendilerine tarz yapsınlar sorun olmaz demek isterim ama kötü sözleri bunlar almıyorlar. kötü sözleri bizim bacılarımız ve analarımız alıyor... Allah ıslah etsin başka ne deyim...
ne diyor üstad: hristiyan gibi yaşayıp müslüman gibi ölünmez. biz dinimizden alı koyulan bir millet olduk ve bunun yansımalarını da böyle gördük...
Tesettürün modası olmaz başından beri sınırları zorladı kırdı geçirdi bile son 5 yılda bir erkek olarak şaldan nasıl çadır tipinden başörtü yapılır çok iyi gödüm ama gerçek manada ilgi çekmeyen zarif renkler kullanan ve sırf allah için kapananlara sesleniyorum sizleri gördükçe emin olun kızlar yanımdaki arkadaşlarımda söylüypr işte kapanmak bu olsa gerek diyoruz inanın o eşarp markalarını sırf hava için arkaya denk getirenler yok mu sizlerden utanıyorum ve o siyah rengi seçen kardeşim sizinlede gurur duyıyoruz emin olun bir çok erkek benim gibi düşünüyor zannetmeyinki sizlerin o çabası görünmüyor allah katında da kul katındada samimiler belli
Benim amca oğlum da dindar değildi ailesi ama kendisi çok dindar ve sevgilisi de tesettürlu.. ben de dinine bağlıdır gerektiği ölçüde ama sevgilim yaşlaninca kapanırim dedi ve saygı duydum, sevgilim arap ve Cezayir li bu arada. bence önemli olan zihin. . bbm kullandığım sıralarda kara Çarşaflı kızla tanınmıştım ve kız çok sapık idi ve sürekli seviyesizce benimle evlenmeden hayat kurmayı hayal ediyordu. neyseki telefonu bozuldu ve rahatladım. Londra'da hayat çok zor ve ben orada yasayamayacagimi söyledim zaten. sana katılıyorum kardesim
Adnan oktarın tesettür modası.
https://www.lalehaber.com/userfiles/images/4(2).jpg
Taytlı tesettürler:
www.tesetturportal.com/.../...mayo-modelleri-4.jpg
Modasına...
srdr 2. si havuzda hanımların yanında giyiliyor. Karalamak için yalan haber de paylaşmayın lütfen. 1. sinden haberim yok. Onun hakkında yorum yapamam.
Hanımlar arasında bu kadarı kafi. Daha kapalı da giyilebilir ama buna biz karışamayız artık. SOnuçta erkek görmeyen bir ortam.
İzleyip sinirimi bozmaya hiç niyetim yok.
Tesettürlü bir bayan olarak sana sonuna kadar katılıyorum kardeşim.
Sokakta Rabbimin emrini aptalca kullanan kardeşlerim için sadece ve sadece üzülüyorum!!!
Allah akıl fikir versin ben de çok üzülüyorum. Daha da üzüldüğüm şey yeni kapanan kızcağızlarımızın da onları örnek alması...
Aynen öyle. Bilinçli yapılamayınca özenti çok oluyor.
Gerçekten imano gereği kapanan kardeşim böyle yapmıyor.
Ben kapalı değilim ama vücut hattı belli olmayacak şekilde kapanana sözüm yok. sadece dar giymeleri hoş değil. yakışmıyor hiç. ama modern kapalı olabilirler dar vücudu belli olmicak şekilde olduğu sürece. burada ki videodaki kadında kendi demiş zaten tesettürlü değilim kapalıyım en azından kapandı. Açık olsa belki daha açık seçik olcak daha günah işlicek kendine bukadar karşı koyabiliyo demek kendi bilir Allah bilir içini kalbini bize söz düşmez
O kızıl sakallıda çok zekice konuştu taktir ettim valla
Sonuna kadar sana Katılıyorum. Kendi gerçek değerini bilen kadınlar, kendini afişe etmez. Tam tersine, çok değerli birşey gibi kendilerini saklarlar. Fakat şimdiki yalnızca adı Tesettür, başına Şal gibi birşey sarıp, Altına daracık taytını giyip, utanmadan ben kapalıyım deyip, birde ellerine sigaralarını alıyorlar orda burada Tesettürlü olan bayanların adınıda kötülüyorlar. Bunlarda zerre kadar, Allah korkusu yok. Sadece Allah'ın adını kullanarak, kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama nafile, çırpındıkça dahada komik duruma düşüyorlar. Amaçları Allah'ın rızasını kazanmak değil, erkeklerin bakışlarını ve gönlünü kazanmak. Daha yazacağım çok şey var, ben yazmaktan sen okumaktan sıkılırsın diye kesebildiğim kadar kısa kesiyorum.
Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Öncelikle kendi tesettürünüzü uygular mısınız rica etsem?
Erkeğin mahrem olan kısmı, Göbek üstü ve diz altına kadar. Ben tesettürümü uyguladığımı düşünüyorum. Yaptığım yanlış değildir yani haram olan yerler kapalı, yanlış yerden vurdun.
Fakat sizin fotorafınıza bakan bir hanım göz zinası yapmış oluyor. NAsıl sizin bakmamanız gerekiyorsa bizim de bakmamamız gerekiyor. Günaha sebebiyet veren herkes aynı günahtan sorumludur. Tesettürün amacı da budur.
Ben o resmi koyarak bir hata etmiş olabilirim belki, ama onu oraya koydum diye dinin gerçeklerini saklıcam halim yok. Bazıları gibi dini kendi nefsime göre yorumlamıyorum. Yanlış yaptığım şeyi eğer yanlışsa, yanlış derim. Hiç gocunmam ama doğrularıda, yanlış yapsamda saklamam açık açık söylerim. Sanırım senide bu rahatsız etti.
Görüşünüzü eksilemedim. Tam en iyi görüş yapacaktım ki resminiz dikkatimi çekti ve elimi geri çektim. Beni rahatsız eden şey erkeklerin yarı çıplak pozlar verip beni günaha sokmaları. Daha da rahatsız eden şey sizin gibi düşünen birinin beni günaha sokması.
Fotografa bakinca goz zinasi oldugunu dusunuyorsan bu sitede isin ne?
Yarı çıplak Değilim orda. Dediğim gibi gerçekten Allahtan korkan bir bayan, bakmaz. Çünkü ilk bakış günah değildir, ikinci bakışta günah olarak yazılır. Dışarda gömleğini açıp, gezen birsürü erkek var. Bunun yanı sıra, bundan daha fazla açık birsürü bayanda var. Altını çizerek söylemiştim, Bir hata yapmış olabilirim ama bu, bunun doğru OLDUĞUNU söyleyecek Kadar'da, öz eleştirimi Yaparım. Dahada bişey söylemiyorum. Bir kere daha Altını çizmeme gerek yok herhalde. ve Sen biliyorsun bu sitenin böyle bir site oldugunu niye giriyorsun ozaman? Senin gibi o kadar günahtan korkan bayanlarda varsa girmeyecekler kendilerini günahtan koruyacaklar. Kişi kendinden sorulur, herkes kendi nefsinin Hesabını Allah'a vericek. He bide ben kişişel olarak kimseyi yargılayamam. Allahla onun arasındadır o konu, ben yalnızca, bir konu hakkındaki fikrimi beyan ettim. Benim için doğru neyse onu söylerim.
Fotorafa bakmıyorum. Fakat birinin cevabına yorum yaparken, birinin sorusuna cevap verirken sürekli denk geliyorum. Zaten bilerek konulmuş bir fotorafsa bu benim değil sizin günahınızı arttırır.
Bu sitede olma amacım ise tebliğ. Neden tebliğe ihtiyacı olmayan insanlarla takılayım ki? Burada bir sürü kişinin imanlarına yardım etmek varken?
Ben dikkat ediyorum yeterince, bazen nefsime uymuş olabilirim Alllah beni affeder inşallah. Önemli olan hatanı hata bilip pişman olmaktır. Sen şu an tebliğ yapmiyorsun, Sabahtan beri benim bir kusurumu bulmuş, onunla beni yargılayıp uğraşıp duruyorsun. Gerçek bilgisi olmayan birisi olsaydım, gerçekten benide günaha sokmuş olucaktı tebliğ etmek yerine. Allah demiyormu ki, kulumun hatasını dünyadayken ben bile yüzüne vurmuyorum. Ey kulum sana ne oluyor ki. Ben sana defalarca, hata yapmış olabilirim diye Yazdığım halde, yinede Üstüme geldin. Birşey demek istemiyorum artık.
Kusura bakmayın öyleyse. Ben zaten bu fotoğraflara sinirliyim, sizde dahi görünce size patladım.
İlk bakış melek bakışı diye bir şey vanunu da hatirlatirim ama sen tekrar tekrar bakarsan bu zinaya girer. Melek bakışı nı da acikliyim sonuçta yolda her türlü insana bakiyoruz tesadufen ya da dikkat cektigi için ama durup izlemek veya tekrar tekrar bakmak zinaya girer. Senin dediğin gibi olsa sokağa cikmamamiz lazım canim
@Nighta teşekkürler efenim.
@paptymltm Bende aynı şeyi söylüyorum. Benim sölediğimin nesi yanlış, aynı şeyi söylüyorum. İstersen tekrar dikkatlı oku.
Yahu yorum yapmayacaktım ama okadar kindar okadar yargılayıcı konuşuyorsunki dayanamadım. Ne oldu da açık kızlardan bukadar nefret ettin? Sen acaba "tesettürlü" müsün yoksa "ninja" diye tabir ettiklerimizden misin merak ediyorum senin dinin sana senin gibi olmayanı aşağıla hor gör mü diyor? Bunu kabul etmiyorum. Siz kapalılar çok kindar ve ön yargılısınız. Kimse sizin gibi olmak zorunda değil, saygı bekliyorsan saygı duyacaksın! bir bitmediniz. Kızlardan çok erkeklere cevap veriyorsun birde üstü açık bir "erkeğe" beni günaha sokuyorsun diyorsun? O konuştuğunu her erkekle zina ettin o zaman GÜZELLİK. Insanları otekileştirmekten vazgeçin artık!
aşkısı sana mı laf etmiş orda neden hemen yaran varmış gibi atlıyosun ordan oraya. herkes kendine pay cıkarmaya calısmasın diye öyle demiş ve gayet iyi açıklamış. hemen gelip boş boş sallıyosun burada sabır ya. o ninja dediğin insanlar örtünün en güzelini giyiyolar tatlım. çok konuşma şimdi kendin laf ediyosun başkalarının tabirlerine ama bir aynada kendine bak
Ben kapalı veya müslüman değilim öncelikle bunu belirteyim yorumlarda "açıkca" açık kizlara hakaret ediyor günahkarlar gibi bahsediyor ben onların bu yüzden ezilmesini istemiyorum siz.. siz çok garip insanlarsınız. Herkes kendinden sorumlu sizene? Ve ben bu yorumu soruyu soran şahısa cevap niteliğinde yazdım sen neden "maydonoz" oluyorsun?
1. si
Çarşaflı değilim ama keşke bahsettiğin o ninjalar gibi olabilsem.
2. si
O erkekle hiç bir şekilde açık bir konudan bahsetmedim. Kendiyel karşı karşıya da gelmedim yüzüne de fotorafına da bakmadım. Yani konuşurken karşımda bir kızı hayal ederek konuşmama çok olası bir şey ki her zaman böyle düşünürüm.
3. sü
Kin ve nefret adına hiç bir şey taşımıyorum. Ben 20 yaşındayım ve bu yanlış tesettür yüzünden kaç senedir tesettüre giremiyordum. Benim kaderimi başka kardeşlerim yaşamasınlar.
4. sü
Ağrırına mı gitti catttt'ın yaptığı yorum da hemen saldırıyorsun?
Tesettürlü bir bayan olarak konuşuyorum. Yorumların çoğunu okudum. Özellikle istediğim gibi süslenirim tesettür süse karşı değil diyen arkadaşım. Allah seni ıslah etsin ve doğru yola soksun. O topuz zaten Peygamber Efendimiz tarafından lanetlenen bir şey sen elitlikten bahsediyorsun. Yazık
Tesetturun modasi mi olur Allah askina yaa? Bir sey Allah tarafindan emredilmisse yaparsin, kimsede ne kapanmana ne acilmana karisamaz ustunde mesuliyeti yoksa. sadakat ortude degil yurektedir bunu da unutmamali. Nur Suresi 31. Ayetteki gibi ailesi dedi diye degil Allah rizasi icin kapananlari tenzih ederim (sizde dahil hanim efendi)
Bu konuda aslında çok doluyum. Ben kapalı değilim lakin nasıl giyineceğimi iyi bilirim. Instagramda bazı kapalı arkadaşları görüyorum. Bacakta daracık bilekte biten pantolon altında stiletto üzerinde rengarenk kıyafetler.. Direkt o dikkat çekiyor. Tesettür, türban ya da kapalılığın amacı dikkat çekmemek değil mi? Ama ablamız küçücük çocuğun bile dikkatini çekiyor.. saç kapama ile olmuyor maalesef..
Sanat için soyununca laf yok
Allah için kapanınca laf çok arkadaşım tesettür kapalılık ne farkeder ikisinde ayni anlamda sayılır önemli olan inanarak içten gelen bir şekilde dininmizin emrettiği gibi örtünmek kapanmak.., sadece örtünmek hava olsun kapanmak olsun diye de kapanılmaz saçımı örtmüş oluyum kuaför masrafından kurtuluyum diye değil Rabbim emrettiği için kapanmalıyız böyle konular burada tartışılacak şeyler değil ama madem sormuşun sende tesettürlysen kapalysan ayni anlamda ikisii :))
en güzel şekilde hakkını ver kardeşim sen sadece Allaha yönel onun bunun dediğini bosver
Şuandaki tesetturun adı moda olmus:nedeni cok basit 1 sal200.300 tl/ ferace pardesu 60,70 tl, den basliyor 600,700 tl, ye kadar cikiyor. Simdi bunun adi tesettur modasi oldu dimi. Ama bir kizimiz karacarsaf giyse onun adi yobazlik oluyor cunku carsaf giyince gotunu basini acamiyor markali tuccarlar para kazanamiyorya. Tesettur denilen sey insanin icinden gelir kısacı. Mini etek giyen nice hanim kizlar basi kapalilardan daha nefsi temiz ahlakli ve durustler enazindan basini kapatip kicini acmiyorlar. Saygilarimla.
Not:gercek tesettur ninelerimizin yirtik eskimis basortuleridir
Biz de her olay her zaman yanlış algılanmış ve uygulanmıştır, canım ülkemde de bu durum böyle...
Öncelikle ; Görüşüne katılıyorum... Bu şekilde kapanacağına, ya da kapanmayı nasıl daha çekici hale getiririm düşüncesi ile hareket ediyor günümüz kapalıları (sözde) .. Her neyse, benim genel düşüncem bu konuda, böyle kapanacağına sade gösterişsiz, haram yerlerin örtülü olsun daha iyi ;) .. Şahsen annem açık ama ben hiçbir zaman dar şeyler giydiğini görmedim bu saatten sonra giyeceğini de düşünmüyorum, başı değil bu konuda gönlü gözü kapalı olmalı...
Evet o kadar kotu bir durum ki bu Tesetturlu hatta pardesulu bir kiz tanidim ya dedim sen pardesulusum bide neden dikkat etmiyorsun yakışıyor bana dedi diyecek birseyim kalmadi malesef.. asil bu tesettür modasını cikartanlarin... neyse.. ben o kadar kiziyorum ki kapali olup her halti yiyen kizlara sanane diyenler olacaktir veya herkes yapıyor Hayır sen islamin bir nevi bayragini tasiyorsun senin 2 degil 3 degil 5 degil milyon kez dikkat etmen gerekiyor ornek olman gerekirken malzeme oluyorsun.. ne diyeyim Rabbim islah etsin. .
Artık dönemimizde bayanların birçoğunun Allah'ın emri olduğu için değil yakıştığı için veya saçlarıyla bir sorunları olduğunu falan düşünmeye başladım. Tesettürün sınırları belli iken bunu yapmak da ayrı bir sorun. Aslında Allah'ın emirlerine tamamen ters düşüyorlar. Evet hiçbirimiz ilk kapandığımızda mükemmel şekilde örtünmüyorduk ama zaman içerisin de -fazla uzun bir zaman değil 1 yıl kadar- devşire devşire olması gereken şekle getirdik. Bu arkadaşların böyle bir düşünceleri yok anladığım kadarıyla. Inşallah herkeae hakkında en hayırlı şeyleri nasip etsin. Iyi akşamlar
Yazdiklariniza katiliyorum ama gerçek bir tesettürlü olup olmadiginizi görmek isterdim.
Çünkü ben hiçbir manada tam tesetturlu gormuyorum. Çarsaflilar bile gozlerine oyle bir makysj yapiyorlar ki tum dikkati uzerine cekiyorlar.
O yuzden kabul edelim hicbirimiz tam tesetturlu degiliz. Vucut hatlarimizi belli etmemek bile çok onemli şu anda..
Tam tesettürlü olduğumu düşünmüyorum. Fakat bu bahsedilenlerden değilim Elhamdülillah.
Ben de dusunmuyorum çok sukur..
Evet @neslinur bende bundan bahsediyorum. Kaldi ki buralarda tesetturun dile getirilmesine de karsiyim. Ne kadar cok vuruyoruz birbirimizi. Sen aciksin sen kapalisin sen namuslusun sen degilsin. Ön planda ahlak olmalı edep olmali. Namaz olmali.
En tesettur kiyafetler satan yerler bile modaya uymuşken bunu tartismak anlamsiz..
Asrın tarına değil Allah'ın farzına uyanlar kazanacak.!
Tarzına
Bu güzel sözler yüzüsuyu hürmetine Allah size de nasip eder İnşallah. =)
Allah razı olsun. :)
Çoğunun hatası, başını kapatan her kadını islam dini kurallarından dolayı kapattığını sanıyor olmamız.
Bu bir moda haline geldi getirildi. Şaşıracak bir durum göremiyorum.
Kurallar belli. Herkes kendi yolunu çiziyor
Kesinlikle dogru yorum kimseyi eleştirileremiyosun
Amaç zaten dikkat çekmemekse zaten sizin kara çarşafla gezmeniz gerekiyor. Kaldı ki kadının vücudunu görüp tahrik olan erkekse, kadını değil erkeğin gözlerini bağlamalı. Çünkü bu dünyada 6 aylık bebeklere bile tecavüz edebilen iğrençlikteki zihniyetler var. Bana kalırsa açıklıkmış kapalılıkmış önemsiz, sorun karşıdakinin kafasında geçenler. Sırf böyle pislikler yüzünden kendimi kara çarşafa dolayıp gezemem. Böyle bir kural olamaz. Kapalı kadınların vücudu, saçı bile hava almıyor. Yaz mevsimlerinde leş gibi ter kokuyorsunuz ayrıca.
Saçım sadece dışarıda kapalı hanımefendi. Ayrıca gerektiği gibi bağlandığında gayet iyi nefes alıyor ve çok şükür saçlarım eskisinden daha gür. Yaz mevsiminde açıkları geçemeyiz ayrıca.
Tabii iş hayatınız yoktur büyük ihtimal. Bütün gün evdeyseniz hava alır bir şey diyemem. Ama ter kokusu konusunda da çok ciddiyim. Ayrıca saçının teli görünmeyecek şekilde başını kapatınca saçınız nasıl hava alır bunu bana bir açıklar mısınız?
Eğer öyle bir şey olsaydı sütyenden dolayı göğüslerinizin pörsümesi gerekmez miydi? Çünkü cildin saçlardan daha çok havaya ihtiyacı var. Belki yeni öğreneceksiniz hatta çok şaşıracaksınız ama kumaş hava geçirir. Ne kadar garip değil mi? =D
Hem okuyup hem çalışan bir hanımım. Evde de otursam bu benim değerimden bir şey kaybedeceğim anlamına gelmez ;)
Genelde bizm evde cam açılınca hava gelsin diye önündeki perde çekilir.. Topluma karışmanız hata çünkü sizin dininizce erkeğe eliniz bile değemez. Halbuki tokalaşma bir nezaket göstergesidir toplumumuzda. Laik ülkemizde kaınlı erkekli çalışılıyor bildiğiniz üzere :) iyi akşamlar..
Medeniyet açmaksa bedeni hayvanlar bizden daha medeni. Siz aça durun. Ben değerli vücudumu teşhir edemem. Saçlarım bile kıymetli benim.
Evet hayvanlar sizin gibilerden medeni. Millet çok meraklı değil sizin oranıza buranıza. Herkesi potansiyel abaza ilan etmeyin. Ayrıca herkes kendi düşüncelerinin sahibi. Siz kendinizi bağlamaya layık görüyorsanız, kendinize özsaygınız bu kadar azsa bu da size kalmış.
Henüz bir sözü anlamaktan acizsiniz. Oradaki hayvanlar sizden medeniler canım.
öncelikle neden bu kadar çekemiyosunuz anlamıyorum. ter bir sizde mi olmuyo yazın size kara çarşafa dolayınn diyen yok sadece saygı sadece !!!1
İslam gibi kadını aşağılatmaya meyilli bir dinin prangasını bile isteye boynuna takan hiçbir insana saygı duymuyorum. Bu yobazlık, bağnazlık..
+1 lere bak :) eğer gözlerine de çarşaf çekmediysen görürsün zaten :)
Artıları bu kadar önemli buluyorsan özgüvenin yerlerde senin. Psikolojik desteğe ihyiyacın var.
Yazma artık vaktimi boşa harcayamam senin için.
Kendi kendine insanların yazmamı istemediği düşüncesine kapıldıysan sen de şizofren oluyorsun o halde.. Zamanın çok kıymetliyse burada boyunu aşan sorular sorup kendini avutma.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar