Son zamanlarda feminist gruplardan bazıları "memelere özgürlük" sloganı ile -bana göre bu slogan çok saçma olsa da- ortaya çıkmaya başladı. Hatta bazen sokakta yürürken bile bu durumla karşılaşabiliyoruz. Sizin de bildiğiniz üzere sütyen takmam meme kanseri riskini arttırıyor ve daha bir çok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Erkekler sizce bir kadının sokakta sütyen takmadan dolaşması nasıl bir davranıştır? Bu sizi tahrik eder mi? Yoksa yolunuza bakarak devam edebilir misiniz? Ben açıkçası kendimi daha rahat hissetsem de gelecek bakışlardan rahatsız olacağım için takarım. Kızlar siz ne düşünüyorsunuz?
Son zamanlarda bazı sloglanlarla ortaya çıkan sütyensiz gezme modası hakkında ne düşünüyosunuz?
yeni bir durum değil. on yıllar önce kızlar feminist eylemlerde meydanlarda topluca sütyenlerini ateşe atarlardı. tarih okumadığınız bilmediğiniz için her şeyi ya yeni oldu ya da çoğaldı sanıyorsunuz.
Direkt bir yargılama yapmışsın. Komiksin hem de çok eğer tarih konuşmak istersen buradayım. Ve yeni çıktı diye değil Türkiyede olmasa da Avrupa'da yoğun bir artış var bu konuda.
Cevap sahibi
+1 yıl
bana anlatma, senin konuştuğun tarihi yaşadım ben. ahkam kesersen yargıyı da yersin.
2024 yılında hâlâ kadınların üst giysi içine südyen kullanıp kullanmamalarını tartışıyor olduğumuza inanamıyorum... Yani koca koca insanlar olarak, kadınların kişisel özgürlük ve rahatlık sorunu olan iç çamaşırı üzerine "giysinler, giymeliler, giymeyebilirler" diye fikir beyan etmekle haddimizi aşmış olmayacak mıyız?
Sitemim sana değil ki... Bu konuda kadınlara akıl verme hakkını kendinde gören maalesef çok insan var. Bu arada "memelere özgürlük" sloganı, "giysimizin altına südyen giymeyelim" talebi değil.
İsteyen istediğini yapabilir tabiki, herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım, bakıp bakmamakta insanın kendisine kalmış bir şey, üslubu ve karakterini yansıtır. Herkes kendine yakışanı yapar bu hayatta.